Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Tuesday, December 29, 2009

balik kampung dan handphone baru

salam semua....


esok aku akan balik ke kampung....horayyyyy...tapi balik hari lah...penat??xlah...kampung aku dekat jer...lanchang pahang, x smpi 2jam pun...pegi pagi blk malam...sebenarnya dah brape bulan x blk kampung...last balik masa raya puasa..tetiba aku rase nak balik kampung...mungkin lawatan terakhir sempena penutup tahun 2009... :)

owh yea..aku juz gi berdua dgn mama..memandangkan yang lain2 ade hal masing2..adik aku dah keje part time kat klcc..wawa plak esok ade bengkel utk form 4...ayah keje..xpela..pergi bukan lama punnn..malam sampai lah kl balik...ekceli aku teringin nak makan masakan makngah aku..dats y aku nk balik kampung sangat2...lagi2 buat gulai tempoyak...ngan ikan bakar..harap2 dpt lah aku merasa..hihihiihi..

erm tghr td..kakak aku minta tolong dgn kawan dia belikan handpone utk aku...akhirnya dapat juga handphone baru....tapi sayangnya warna yg aku nak maybe xde..sedihhnye....aku ckp, klu boleh tolong dptkan warna yg aku nak...so tunggu je lah esok..pas aku blk kampung baru aku dpt tgk...x sabar nk tunggu esok...

2 perkara buat aku happy....dapat jumpa atok dan dapat handphone baru...owh yea..memandangkan aku ade 2 handpon..korang leh suggest x..aku nk pakai line apa...skang nie aku menggunakan line maxis...so aku nak pki satu lagi line...digi..celcom..atau umobile..sila bagi pendapat..runsing nieh..hihihihi

manja

sayu je aku tgk manja...manja dah x gebu mcm dulu dah...manja dah sakit...manja dah kurus....aku tahu manja krus sbb dia sedih....sedih sebab kawan tmpt manja bermain dah xde...lagi2 aku sibuk dgn hal aku..aku dah jarang balik umah...sekarang nie xde sape lagi sambut aku..dulu setiap kali aku melangkah keluar dr pintu kereta manja and dak kenit sure tunggu aku kat pagar...skang nie dah x sama mcm dulu...

malam td..aku pulang rumah nk amek barang2 yg masih ade saki baki tgl kat umah lama, manja dtg kat aku...aku tahu manja sedih...dia x biasa tido sorang2...dia mmg amat rapat dgn aku n mama...lihat muka manja td seolah-olah x benarkan aku balik...tapi..aku x boleh nak bawa manja ke rumah sewa..tue umah sewa kakak aku..lagi2 duduk flat susah lah manja nk bergerak...aku biarkan manja kat umah lama...

aku risau...sape yg nk bg manja aku makan...sape yg main2 dgn manja...sapa nk belai dia...ntah2 manja mesti lari rumah..dulu klu aku sibuk..mama boleh tolong bg makan coz mama ade kat umah..skang ni pon mama dah x tgl situ lagi... manja...sy sayang kamu...saya suka bermain dgn kamu...hati saya senang melihat kamu...sy suka bila kamu tido dileher saya...sy harap manja bertahan lah utk beberapa bulan lagi..lepas nie kita kembali bersama....sy xkan lupakan kamu...

Thursday, December 24, 2009

wallpaper


salam semua...
hari ini saya mahu share wallpaper yg agak menarik hati saya...wallpaper ni saya dapat dari kawan yg sering forward msg pada saya..thanks yea din rxz( my ex-clazmet)..suka lihat warna2 alam yang mana sering kita terasa tenang melihatnya..

saya telah ambil satu wallpaper ini menjadikan wallpaper pada desktop saya..anda rasa wallpaper mana yang berjaya menarik minat saya..dan kenapa ekh anda kata begitu..errmm anda pula suka yang mna??










Wednesday, December 23, 2009

You Are Mine

You are Mine. You are Mine.You are Mine.You are Mine.You are Mine. You are Mine.

You are Mine. You are Mine.You are Mine.You are Mine.You are Mine. You are Mine.

You are Mine. You are Mine.You are Mine.You are Mine.You are Mine. You are Mine.

You are Mine. You are Mine.You are Mine.You are Mine.You are Mine. You are Mine.

You are Mine. You are Mine.You are Mine.You are Mine.You are Mine. You are Mine.

You are Mine. You are Mine.You are Mine.You are Mine.You are Mine. You are Mine.

You are Mine. You are Mine.You are Mine.You are Mine.You are Mine. You are Mine.

You are Mine.You are Mine.You are Mine.You are Mine.You are Mine.You are Mine.

You are Mine. You are Mine.You are Mine.You are Mine.You are Mine. You are Mine.

You are Mine. You are Mine.You are Mine.You are Mine.You are Mine.You are Mine.

You are Mine. You are Mine.You are Mine.You are Mine.You are Mine. You are Mine.

You are Mine. You are Mine.You are Mine.You are Mine.You are Mine. You are Mine.

You are Mine. You are Mine.You are Mine.You are Mine.You are Mine.You are Mine.

You are Mine. You are Mine.You are Mine.You are Mine.You are Mine. You are Mine.

You are Mine. You are Mine.You are Mine.You are Mine.You are Mine. You are Mine.

You are Mine. You are Mine.You are Mine.You are Mine.You are Mine. You are Mine.

You are Mine. You are Mine.You are Mine.You are Mine.You are Mine. You are Mine.

You are Mine. You are Mine.You are Mine.You are Mine.You are Mine. You are Mine.

You are Mine. You are Mine.You are Mine.You are Mine.You are Mine. You are Mine.

You are Mine. You are Mine.You are Mine.You are Mine.You are Mine. You are Mine.

You are Mine. You are Mine.You are Mine.You are Mine.You are Mine. You are Mine.

You are Mine. You are Mine.You are Mine.You are Mine.You are Mine. You are Mine.

You are Mine. You are Mine.You are Mine.You are Mine.You are Mine. You are Mine.



erm...3 words...YOU ARE MINE...seringkali buat aku resah....masih igt lagi kali pertama dia bisik pada ku sebelum melangkah keluar dari kereta ku...kata-kata itu buat aku confused ttg dirinya dan diriku...dari saat itu aku pegang kata-kata ini...yeap, sehingga kini aku masih pegang kata-kata itu walaupun aku tahu tiada harapan dlm hubungan ini...dan sentiasa aku igt sehingga kesamaran dlm hbgn ini sudah JELAS...





jiran oh jiran

geram..sungguh geram dgn jiran aku...penat r layan karenah org mcm nie...malam td hati aku mmg panas....dah lah aku blk tgh mlm..penat plus ngantuk lagi...alih2 tgk org sebelah park kete x betul..dah taw aku slalu balik tyme2 macam nie, xreti ke nk park kete tu ke dalam sikit..aku dah lah nk reverse kete pon susah...2-3x aku reverse nk park betul2 kat depan umah aku...kitorang pun dah byk bertolak ansur ok...dah la parking kete kat depan umah aku..kalau setakat sekali dua boleh lah aku maafkan..but kalu selalu tu macam ner..kang calar kete korang..taw plak nk bising2...aku x kisah kete aku bercalar disebabkan aku nk parking kete kat depan umah aku...tp la ni aku dah ganti baru 'front skirt' kete..xkan ler aku nk kasi calar lagikk kan..

semalam punya panas..saje je aku reverse ganas2 skit..taw2 je la kete aku ni bunyi camner..klu xsedar jugak kehadiran aku tue...mmg korang sepekak alam taw...saje je aku bt camtuh nk tunjuk betapa payah nyer aku nak parking kete aku...ekceli aku boleh je nk parking kete..tp dah x larat nk bg muka sgt....nasib org sebelah umah 1 lagi parking kete kat pagar umah..klu dia parking kete kat bahu jalan....memang lagi aku hangin....seriously aku not in a good mood semalam....

then naik bilik..terus nk tidur...x leh nk tidur..tyme2 mcm ni plak nk bertukang....kenapa bangang sgt nk buka aerial astro tu tgh2 mlm...x reti2 nk buat tyme siang???aku buka tingkap bilik..aku tenung org sebelah atas atap umah dia..then aku tutup tingkap dgn kuat..geram sgt2 taw...

pliz lah...dah nama hidup berjiran...jgn la pijak kepala org...ade benda jiran suka..ade jiran xsuka dgn perbuatan anda....x pernah belajar ke cara hormati jiran..tu lah dulu suh sekolah smpi abes xmo...bila dah besar buat kepala sndri..x peka dgn sensitiviti org lain..apa ko igt ko je yg betull...arghhhh....

seyesly..aku ekceli mmg pendam rase dgn jiran aku...aku igt apa perbuatan diorang pada setiap family aku...jgn igt aku diam...aku x berani nk bersuara....diam2 aku..diam ubi berisi..jgn smpi dah meletup siap ler dgn bebelan2 aku...apa igt ko berani angkat parang aku takut ker??err..aku takut juagkkk..tu ler manusia yg x berakal...rasa dah tercabar mula cr jalan menyakiti sesama insan....bergaduh lah...main belakang lah...umpat ngata keji...huh..wat evaaaa!!!sejak dr peristiwa majlis perkahwinan kakak aku, sejak tue aku x ngam pun dgn jiran aku tuh...gi beraya pun atas permintaan parents aku jer utk tunjuk muka...

malam tadi dkt kul 2 br aku boleh tido..itu pon aku sejukkan hati aku dgn berwuduk n berzikir, sampailah aku terlena sndiri...harap2 pas je umah baru aku siap...aku malas nk amek tahu jiran2 aku...hopefully diorang tak masuk cmpur urusan kami sekeluarga...


kalau dapat jiran yang baik dan tahu jaga hati jiran aku pun suka..teringat masa aku kechil2 dulu...mmg aman and damai...sekarang nie jer dah huru hara...



Monday, December 21, 2009

Aku peminat komik

salam..selamat pagi semua...ekceli dah lama aku nk story pasal komik kesukaan aku..tp xde masa lagi...so hari ini aku nk nyatakan di sini (wahh, perlu ker bt statement) :P aku mmg gilerkan komik-komik cinta..ni hobi baru aku...setiap bulan aku mesti beli 2 atau 3 buah buku...maaf lah aku x minat lah nk beli novel2 cinta..aku bukan penggemar novel..nk bc n menghayati benda alah tue..

komik yang aku baca cukup simple..dalam sejam pun boleh abes...kenapa ekh aku suka sangat dengan komik?...ceritanya begini, sejak aku mula masuk semester 3 ( awal julai '09) otak aku sering serabut..lagi2 bila lecturer aku bertukar..so aku ni sedikit tertekan dengan situasi aku ketika itu..erm tp Alhamdulillah, kerja di opis aku x membabitkan sekali...jadual kelas pulak di rombak...dari kelas di malam hari buat ke hujung minggu..owh bila ade perubahan waktu belajar, terasa diri aku nie seperti tiada 'life'..itu yg buat aku kurang berjumpa dgn teman2...kurang masa dengan family...aku hanya bersama dunia kecil ku sahaja....keje..rehat..belajar..asgmnt...itu je jadi rutin harianku..

satu hari tue, aku lihat adikku, amira baca komik...dia pinjam komik tu dr rakan sekolah dia..ade 2 buah buku..dia suruh aku baca 1...erm..rase mmg malas nk baca..coz pikir komik2 nie semuanya mengarut jer...jalan cerita lebih kurang sama..tapi bila tgk cover komik tue mcm chumel je watak dalam tue, aku pun baca lah...alih2 aku pulak jatuh cinta dgn komik nie...aku suka komik alih bahasa dr jepun..coz watak dalam cerita tue menarik hati aku..semua nya handsome and lawa2...lagipun komik ni bukannye bersiri kadang tu dalam satu komik ade 2-3 cerita yang berlainan...buat masa nie, aku juz baca keluaran gempakstarz je la..x taw la klu ade keluaran yang lain....so di bawah ni buku yang pernah aku baca dan ada sehingga sekarang...erm bulan nie aku pasti beli lagi...


1st buku yang aku baca.








muka watak perempuan ni seakan barbie doll


komik ni paling aku suka..best




kisah yang sedih


1st buku yang aku beli


kurang menarik..



asal gelak...x menarik ekh...bazir duit je beli buku nie? hehe...bukan apa hanya sekadar bacaan sblm tidur..lagipun aku terpengaruh dgn adik aku laa...ekceli bukan buku ni je aku beli..aku suka bacaan ilmiah juga...kadang2 aku beli juga majalah IT, laman, rapi dan buku motivasi...cuma majalah hiburan je aku kurang berminat...kecuali kalau ade 'artis kesayangan' aku ada dalam majalah tersebut barulah aku beli..

Sunday, December 20, 2009

My uncle-kiki..errr euwww

ekceli aku x biasa panggi dia pakcik kiki...but kiki jerk...

malam tadi..nenek chu naemah datang umah..juz nk bagi kad jemputan kawen si kiki..
oppss aku dah biasa panggil kiki dari eiki..so sebelum dia singgah rumah, dia gi saloon my sis trim rambut...wah suka nenek aku tue..f.o.c.. :-)

so..dia pun suh la aku buka 2 blog photographer ni klu nk tgk pic kawen anak dia kat kedah hari tue..bersemangat suh aku buka..siap hafal laman web si photographer..erm sambil2 tue aku view juga lah pic2 kawen yang ada..mmg cantik..mmg x rugi diorang upah photographer ni..






credit to nasir zin




pic taken by and


setiap masa i luv u mama

Salam..
Buat tatapan anak-anakku

Anakku,.
Bila mama boleh memilih,
Apakah mama berbadan langsing atau berbadan besar kerana mengandungkanmu
Maka mama akan memilih mengandungmu.
Kerana dalam mengandungmu mama merasakan keajaiban dan kebesaran Allah.
Sembilan bulan nak,.
Engkau hidup di perut mama
Engkau ikut kemanapun mama pergi
Engkau ikut merasakan ketika jantung mama berdegup kerana kebahagiaan
Engkau menendang rahim mama ketika engkau merasa tidak nyaman, krn mama bersedih dan menangis.

Anakku,.
Bila mama boleh memilih,
apakah mama harus melahirkan kamu sec caesar, atau mama harus berjuang melahirkanmu sec normal
Maka mama memilih berjuang melahirkanmu sec normal
Krn menunggu dari jam ke jam, minit ke minit kelahiranmu
Adalah seperti menunggu memasuki salah satu pintu syurga
Krn kedahsyatan perjuanganmu untuk mencari jalan ke luar ke dunia sangat mama rasakan
Dan saat itulah kebesaran Allah menyelimuti kita berdua
Malaikat tersenyum
diantara peluh dan erangan rasa sakit,
Yang tak pernah mama ceritakan kepada sesiapapun
Dan ketika engkau hadir, tangismu memecah dunia,
Saat itulah, saat paling membahagiakan
Segala sakit & derita sirna melihat dirimu yang merah,
Mendengarkan ayahmu mengumandangkan adzan, Kalimat syahadat kebesaran Allah dan penetapan hati tentang junjungan kita Rasulullah di telinga mungilmu

Anakku,.
Bila mama boleh memilih
apakah mama berdada indah, atau harus bangun tengah malam untuk menyusuimu,
Maka mama memilih menyusuimu,
Krn dengan menyusuimu mama telah membekali hidupmu dengan titisan-titisan dan tegukan tegukan yang sangat berharga
Merasakan kehangatan bibir dan badanmu didada mama dalam dakapan mama,
Adalah sesuatu rasa luar biasa yang orang lain tidak dapat rasai

Anakku,.
Bila mama boleh memilih duduk lama-lama di ruang tamu sambil menonton tv
Atau duduk di lantai menemanimu menampalkan puzzle
Maka mama memilih bermain puzzle denganmu

Tetapi anakku. Hidup memang pilihan. Jika dengan pilihan mama,
engkau merasa sepi dan merana
Maka maafkanlah nak.
Maafkan mama.
Maafkan mama.
Percayalah nak, mama sedang menyempurnakan puzzle kehidupan kita, Agar tidak ada satu kepingpun bahagian puzzle kehidupan kita yang hilang..
Percayalah nak. Sepi dan ranamu adalah sebagian duka mama,
Percayalah nak. Engkau akan selalu menjadi belahan nyawa mama.

salam sayang
-mama-


p/s: aku tahu segala pengorbanan mama buat untuk anak2 dia..mmg banyak berbanding anak2 curahkan kasih sayang pada nya..sape ckp aku x pilu bila lihat mama nangis sebab aku...sape kata aku x endah bila lihat mama cari nafkah utk aku..sapa cakap aku x terasa bila mama lindungi aku dari fitnah2 dan kata2 busuk orang..sapa ckp aku x sedih bila orang kata mama pentingkan aku...

kalau mama sanggup lindungi anak2 dia..begitu juga aku..cuma cara aku dan mama agak berlainan..perlu kah aku tunjuk layanan aku pada mama secara lahiriah??erm sumtimes aku lebih suka tunjuk dari segi emosi..dan aku suka DIAM...x bermakna aku x bercakap aku x sayang pada mama...yeah..aku tahu..sejak dua menjak nie aku terlalu emosi..terlalu bermain dengan perasaan sendiri...mungkin juga mama sukar memahami aku.. maafkan aku kerna x berkongsi rasa...bila aku keseorangan terasa aku patut pergi...supaya mama tidak rasa serba salah atau tiada yang iri hati..

ahhh..ingin pejamkan mata seketika tanpa gangguan

Saturday, December 19, 2009

Avatar

cuti semalam..aku juz layan muvie citer avatar ngan kawan aku..erm aku igt citer avatar tu x best...rupanya best lorh..huhuhuhu..aku mati2 nk tgk citer katun...kawan aku xnak..dia kata aku mcm budak kechik...huhu..nk tgk citer katun beli dvd jerk..watever lah...dah aku suka..nk wat camne..lagipun dia yg belanja aku tgk wayang kan so ikut la kepala dia..

1st impression ttg citer avatar tu kan..apsal la pelik betul menatang tue..x suka..bukannye chumel pon...comel lagi stitch aku..hihihi..tapi kan..aku suka keindahan dalam cerita tue..klu tgk 3D kan bagus..seolah-olah tempat tue wujud.. glow in the dark..hihihi..mcm2 perasaan timbul..imaginasi org yg buat cerita mmg tinggi...mmg fantasi..mcm aku..huhuhuh..perasan jerk

balik dr tgk muvie terus blk umah..coz mama dah kol suh beli brg dapur..yes mem..aku kan driver...so mmg slalu 'standby' jerk...huhuhu...malam tue...mmg aku bengang sgt2..bengang..bengang..bengang..itu jerk..

dan bengang sampai ke pagi...

Friday, December 18, 2009

Sang Mantan

Dulu aku kau puja
Dulu aku kau sayang
Dulu aku sang juara
Yang slalu engkau cinta
Kini roda telah berputar
Kini aku kau hina
Kini aku kau buang
Jauh dari hidupmu
Kini aku sengsara
Roda memang telah berputar
Mana janji manismu
Mencintaiku sampai mati
Kini engkau pun pergi
Saat ku terpuruk sendiri
Akulah sang mantan
Akulah sang mantan
Sakit teriris sepi
Ketika cinta telah pergi
Akulah sang mantan
Akulah sang mantan
Mana janji manismu
Setia sampai aku mati
Kini engkau pun pergi
Saat ku jatuh dan sendiri
Mana janji janjimu




Wednesday, December 16, 2009

Mana satu lagi penting?

Khamis - 17 Disember 2009 / 30 Dzulhijjah 1430

1stly farah nk ucap tahniah pada pemain bolsepak(malaysia) untuk Sukan SEA (2009) kerana berjaya memasuki peringkat akhir dan akan menentang vietnam pada pukul 6 petang esok. All da best okies..

Sudah pasti ramai peminat2 bolasepak Malaysia akan menyaksikan perlawanan ini..sure r penuh kedai2 mamak..masyukk si mamak kan..ada pulak restoren mamak nieh mempelawa tengok bola kat situ..siap nk bg merchandise agi..aih, macam2 la diorang nie...

tp pada masa yang sama jangan kita lupa plak...esok merupakan hari terakhir pd thn 1430 hijriah dan Awal Muharram..kalau boleh kita ambil peluang untuk membuat sedikit amalan..sambutlah tahun baru dengan penuh kesyukuran.penuhilah masjid atau surau yang berdekatan untuk sama-sama menyambut tahun baru islam dengan pelbagai pendekatan..kadang-kadang di masjid atau surau ada buat majlis2 bacaan yassin, ceramah, dan sebagainya..

terpulang pada anda...kalau anda rasa anda lebih pentingkan bola..jom ramai2 tonton TV petang esok..kalau anda rase sambutan thn baru islam lebih baik..kita ramai-ramai buat kebajikan..Hati anda yang menetukan...

adioss!!!!


p/s :Tahun baru nanti, farah akan cuba buat yang terbaik dalam hidup fara dan perbaiki kesilapan yang pernah fara buat dan yang paling penting fara ingin jadi wanita solehah.InsyaAllah..mudah-mudahan Allah sentiasa mengampunkan kessalahan fara, menerima taubat fara dan membuka pintu iman fara untuk mendekati-Nya.

Tuesday, December 15, 2009

Indah pabila tiba waktunya

"Kesabaran ada batasnya, tapi kesabaran akan memberi kita yang terbaik dalam kehidupan….dan berikanlah aku kesabaran yang tinggi dalam kehidupan seharian.."

Aku minta dari Allah setangkai bunga yang segar,
Tapi diberi-Nya kaktus berduri yang hodoh,
Aku minta kupu-kupu,
Tapi deberi-Nya ulat berbulu.

Aku kecewa dan marah pada Tuhan,
dan tidak peduli lagi dengan Tuhan dan permintaanku.
Tapi saat aku sudah tidak peduli lagi,
Tiba-tiba....

Kaktus itu berbunga indah sekali,
dan ulat itu menjadi kupu-kupu yang begitu indah dan cantik,
itulah janji Tuhan,
Selalu indah pada waktunya..

Ianya ibarat kesabaran kita,
bersyukurlah selalu untuk semua hal yang kita lalui dalam hidup ini,
adakalanya kita perlu menunggu lama untuk mendapatkan hasilnya,
adakala hasil itu datang sekelip mata..


p/s:pernah org bg sms n email..so juz nk share ngan korang

14.12.09

semalam 14 december 2009

offimate i, kak su selamat melahirkan baby yang x cukup bulan...kandungan kak su masih 8bulan suppose duedate hujung bulan1.. Alhamdulillah..baby n mama sihat dan selamat dari operation..actually i x sempat tgk lagi..masa husband kak su msg..dah dekat kul 6 lebih...i still kat opis..tp bila bayangkan waktu melawat smpi kul 7, mmg x smpt nk gi tengok...xpelah esok masih ade lagi kan...dengar cerita dr hubby kak sue..baby tu kecil je..dalam 1kg+..so masih lagi dalam rawatan...kak su dapat baby boy..

i just tumpang gembira..coz kedua2 nya selamat..lagipun kak sue n hubby tunggu dekat 5 tahun untuk mendapat cahayamata..Akhirnya Allah memperlimpahkan rezeki buat mereka...semoga kehidupan mereka lebih bahagia dengan wujudnya 'orang ketiga'.. :)

bila i merenung jauh..macam2 benda bermain difikiran i...banyak perkara yang maybe i boleh hadapi sendirian dan mungkin juga i bukanlah seorang yg tabah untuk menghadapi rintangan pd ms depan seorang diri...i perlu bermuhasabah diri untuk mendapat segala kekuatan untuk diri i...

dear Amalyna haslyssa dan juga gadaffi... fara or lilo mengucapkan selamat ulangtahun kelahiran yang ke 23 dan 21 buat kalian pada 14.12.2009..semoga kalian berdua dimurahkan rezeki, impian kalian tercapai..dan bijak untuk mengendalikan diri di usia yang semakin meningkat...

love u mena n dafi..muahhh..muahhhh

Wednesday, December 9, 2009

my family

okie..sambungan dari perkahwinan pak sedara i..i terus gerak ke ke penang berkonvoi dengan sepupu my mom..ekceli ade lagi wan chu n family nk gi penang gak..tp kami gerak dulu..mama i ckp klu gi ramai2 byk sgt kepala, mama juz nk relax2 je kat sana..dats y my family pergi dgn cousin mama..

u all taw x..kami pergi sana main redah je..tanpa tempah hotel pon..kalau dapat, Alhamdulillah, kalau xde, alamat nye pulang KL juga lah mlm tue...so mmg tujuan utama kami nk ke batu feringghi memandangkan aku belum jejak sana lagi (masa kechil penah la) so cousin mama ajak naik feri...jakun plak i dapat naik feri..hihihih....

sampai di jeti..kereta cousin mama i naik feri yang berlainan dgn kami...so kami terpisah buat sementara waktu..so xde la gambar dua family di atas feri..

keluarga i pergi empat org je..mama, ayah adik n i..amira n kak long xdapat pergi..coz amira ade exam spm last paper subject chemistry and my sis plak dia xleh tinggalkan saloon dia...

ini adik i yg giant...seriously kalau berdiri dengan dia, i mesty dongak kepala...ari tu nk bergambar dgn dia..i kene panjat kerusi..nk bg sama level dgn dia..


sedondon x warna baju i dgn mak i..hehe..anak emak gituhhhh..(taw si kakak n mira..abes aku)
erkk..xde la...i ni anak biasa2 je...semua kasih sayang sama rata...


inilah my parents..mama tercinta ayah tersayang...harap hubungan anda kekal sehingga akhir hayat...ayah tetap nk ikut emak walaupun dia xdpt cuti )huhuhuh

ni aku dan ayah..opss dan xlupa juga dgn my love..hehehhe..
sape lagi..kalau bukan en iswara aku nieh..muahh babe...u always with me kan..

Tuesday, December 8, 2009

Selamat pengantin Baru Eiki & Mimie


congratz!! akhirnya kamu berdua disatukan jua...walaupun sy dgr ade pelbagai rintangan sebelum kamu berkahwin ini.. Alhamdulillah, kamu berdua berjaya atasi masalah tersebut..
Eiki merupakan pak sedara aku...umur lebih kurang sama je dgn aku..xsilap 25 o 26 thn..


see..eiki klu pose mesti mcm tu jer...x penah nk wat muka serious taw... masa nie eiki tgh pakai sampin..nak bersiap gi majlis kahwin...minta mak andam pakaikan..semua orang x reti nk pakaikan..huhuhu..sy juz tgk je la..mmg x penah pakaikan org smpin pun..nt lah..tunggu ade laki esok boleh la tolong pakaikan..hihihihi..di belakang tu mak pengantin lelaki..nenek sedara aku (wanchu naemah)


uwekkk...ittew je keje yg dia tahu buat...masa ni eiki kat luar rumah pengantin perempuan..semua org ade kat dlm umah...coz ade sesi bertunang...rase2nye ini sesi tunang yang paling simple...x sampai 10 minit...hampir sama dgn bacaan doa selamat..then selesai..tunang sekejap je x smpi 20minit terus nikah...

p/s : selamat pengantin baru buat kamu berdua..semoga kekal abadi hendaknye....

Monday, December 7, 2009

penat masih terasa...

today aku masuk opis lambat sikit....
sampai2 je rest jap kat meja...tgk ade apa2 keje masuk ke x...owh okies semuanya keje lama yg still pending lagi..

check emel..takut ade memo dr bos aku kat IIUM..xde pape...dr SUK pon xde..okies selamat...still xde mood nk buat keje lagi...

ntah kenapa aku sakit kepala...erm mybe terlebih tidor kott..rs x cergas je masuk opis hr nie..tp xnk bt muka sembab sgt..so aku oles muka aku sikit dgn bedak n lipstick...cukup lahhh...

owh..aku ade bw balik jeruk utk dak2 opis..so mkn la ramai2...itu je la buah tgn aku bawa dr percutiaan aku..aku byk menghabiskan masa di pantai bersama keluarga aku dan makan2..tp x byk nk shopping coz ms terhad sgttt...

buah hati aku apa cer???sorry no comment..mls nk pikir dah..biar kan je la masa yg menentukan kami...ade jodoh..ade lah..klu xde..lantak pi lah... :P but i still love him..huhuhu..malunyeee aku ckp mcm tue...

sekarang ni aku tgh cari kalendar 2010 yg softcopy..ekh kalu u all ade, emel kat aku ekh..tenkiusss....

erm..btw aku nk crite pasal jalan2 aku kat penang n kedah..tp tunggu akudah upload pic yea...okie..gttg...kepala mkn berat nieee...nk rest jap...daaaaa..



Friday, December 4, 2009

penjalan ku..horaay da smpi kedahh

hey...

saya sudah sampai sg petani kul 8.40 pagi...smpi je kat tol sg petani utara behenti untuk kol wanchu saya...then dia bagi direction ke homestay di sana...huhuhu..taw x saya sesat....sy x tahu ke mana sy pergi...dah jumpa pakchu saya..ikut blk homestay...smpi sana terus kene bebel dgn pakchu saya...

yeah..yeah..sy tahu..saya bukan org kedah..klu x sesat bukan sy tue..tp sy suka sesat coz sy taw jalan-jalan kat sana...

sampi je sy terus tidur sejam then siap2 nk pegy umah pengantin perempuan di kuala ketil...apa lagy konvoi dekt 11 buah kereta...so mcm biasa sy selalu smpi lambat...huh.maaf kan saya...

ade satu lagi perkara yg aku buat...ya ampunnn..minta maaf yea pengantin perempuan...selepas je tunang...kami semua kene pergi majis di seberang jalan..then aku telah block kereta pengantin perempuan....aku plak gi masjid jalan kaki....dah la pakai heels..jalan plak atas rumput...taw2 je la kannn....pas tue rasa cam serba salah..aku pun alihkan kereta bawa masjid...

aihhh..rasa x sedap perut laaa....asal ekh???perut skit sangat...kat masjid lagi dia dah cucuk2...erm aku taw sebab apa..tp aku yg pilih jln mcm nie..so sakit aku kene tanggung sendiri r..ubat plak aku terlewat mkn...hurm..sure doc akan marah aku...

okie guys...sy nk gi makan bersama keluarga besar sy...daaaaaaa

Thursday, December 3, 2009

rehatkan minda

holla...

tomorrow sy dah start cuti til monday kot..
kenapa yea???

owh for sure nk g bercuti...
sy pergi kedah utk menyerikan lagi perkahwinan pakcik saudara sy di sana...
dan masa yg selebihnya sy akan meronda-ronda sekitar kedah..
seronoknyeeeee.

erm maybe klu ade kesempatan sy akan berjumpa dgn pen-pal sy...
adalah kenalan 2-3 org di kedah n also penang...

dan yg paling pentinggg....
yang buat sy x sabar2
sy nk jumpa buah hati saya...
itupun kalau dia masih
rindukan sy...
dan sy harap dia xbw gurl lain..

ok2..i nak gerak dulu...coz i bertolak mlm ni kul 3pg...huhuhu
1st tyme ni drve sndri ke KEDAH tanpa ade pemandu sokongan..
so i nk rest secukupnya utk long journey nt..

Tuesday, December 1, 2009

what should i do???

nak marah??nak maki??nak ignore??beri ceramah???i dont know wut should i do...sumthing makes me ashamed with his attitude...

okie2..xperlu la i nk bermukadimah panjang2....buat u all x paham kan...ekceli i x penah terpikir dat thing happened kat i...ye la...sbb i kat opis ni biasa2 jer...xpenah lah nk melaram sgt..ermmmm.....pernah dgr GANGGUAN SEKSUAL di TEMPAT KERJA...yeap ini yg terjadi kat aku baru2 ini...

ceritanye begini...i nk katakan rapat dgn dia ni xde lah..di opis hnye ckp pasal urusan kerja shj...i ni mmg jenis yg x byk mulut, so jrg sgt i bercakap dgn guys yg ade kat opis nie...klu ade pun gurau senda waktu petang utk buat i ilang stress..

sumtimes tu ade juga lah i msg2 dgn opismate i..selalunya i hanya sent msg pasal ucapan besday ke..ucapan raya ke...ucapan good luck ke..atau msg ttg kerja...itu jer...lebih2 xde lah...

i bukan buat fitnah yea..nk buruk2 kan org...benda ni mmg jadi kat i..kalau i ckp psl dia kat staff i pon, diorang xkan percaya..coz perwatakan dia jauh berbeza...mesti diorang igt i yg mulakan dulu....TIDAK SAMA SEKALI okies.i still smpn msg2 dia kat i...if benda ni melarat i akan buat report polis..is it jln yg terbaik??

even dia x penah ckp depan2 i cuma berani dalam msg shj...but tiz thing bt i x senang..coz i dah tahu selama nie dia perhati kan i 'lebih dalam' ... semalam he luahkan everything yg dia rs pada i..he said "sy geram la bila tgk awak...bla..bla..n..bla..."he ask me about my xxxxx ... owh my god...perlu ke tnye soalan smpi mcm tue skali...

is it dia juz cakap kosong..atau dia mmg maksudkan apa yg dia ckp..atau benda tu normal...or perangai semulajadi LELAKI mcm tu?.. huh...nak tegur i x berani..sbb i xnk hbgn as rakan sekerja renggang..nak marah dia berbaloi ker..nak lari dr pdgn dia, i x tahu bila dia masuk opis...lgpun tempat i mmg dekat pintu masuk..xkan i nk tukar office plak...bt ms ni i juz ignore his msg...hopefully dia faham yg i x suka cara dia...

pliz...hormati i as a friend or a woman...suppose kita x patut talk about 'dirty/notty talk'..i'm not married woman yg u leh treat i mcm ur wife...u hv a beautiful wife...so pliz take care of ur family...pliz jgn ambil kesempatan atas sikap i yg lembut ini...malu lah dgn diri u and fyi i xsuka cara u skang nie...juz i want u minta maaf dgn i apa yg u ckp kan i selama ni..and dont do again..


Sunday, November 29, 2009

My Cousins

today aku nk cerita ttg cousins aku..sepupu aku sebelah ayah majoriti lelaki dari perempuan cuma keluarga aku je majoriti perempuan...so ms kechik2 aku selalu kene buli dgn diorang..diorang ni semua nya lasak...eeee.x suka tul aku....pastu yg aku x tahan diorang ni suka intai aku mandi taw....hahaha..mmg x bleh lah sgt kan koranggg.....


tapi bila dah meningkat dewasa..korang dah x nakal mcm dulu..tp suka jadikan aku bahan korang kannn...suka perli aku...suka pgl aku mcm2...tp hati korang baik...korang suka beri aku tunjuk ajar..korang semua x lokek....sepupu lelaki aku ada 8 orang.. perempuan plak seorang...umur kami lebih kurang jer..tp still xde sama baya aku...so kat sini aku perkenalkan 5org cousin lelaki dr 8 orang tue..yg lain xsempat jumpa masa raya baru2 nie...




ini aidil..berumur 16 tahun..xrapat sgt dgn dia..dia ni kaki games..
ckp je pasal games online sure dia tahu...dia ni anak kepada kakak ayah aku...


ini pula asri..err..x igt umur brape..rase2nye 26 kot...
pipi dia amat2 gebu..buat aku rs geram je nk cubit..hehehe dgn dia jarang ckp..tp kadang2 klu online kat ym ade juga tegur...haha.baru2 ni dia majuk dgn aku coz aku ckp xdpt attend ms dia nk bertunang nt...ekceli farah ade la..x gi mana2 pon masa tue..percutian fara ke pangkor di batalkan..sape suh lmbt ckp nk tunang bulan 12 nie..haiyyaaaa...fyi guys..sy kene berdiri di ats bangku kecik utk bergambar sebelah dia..okey2..i mengaku i mmg rendah..dia tinggi sgt dr aku...huhuhu...

ini aizat..sama baya dgn adik aku yg bongsu (15thn)..baru2 nie dia kemalangan motorsikal mengikuti jejak langkah abg2 dia lah...abg2 dia ni semua penah eksiden...so dia br je jalan tanpa guna 'topang ketiak' betul ke spell nie..huhuh...dia ni rajin..softspoken...selalu gak dtg tidur umah aku masa cuti2 sekolah..cuma aku xde ms nk bawa diorang gi jalan2 lagi...dia ni minat sgt dgn shuffle..klu gi umah dia asyik buat tarian tue..x kira lah kat mne2...


ini emi..dia lah si pembuli no 1...selalu pgl aku dak gemok..klu jumpa aku mesti dia bt muka bolat.....skang ni dia keje plg jauh kat penang sana so jrg jumpa..jumpa pun bila ade majlis yg besar2 jer...coz dia jrg dpt cuti..kesian awek dia kene tinggal..huhuhu...jgn tinggal lama2 taw, nt dikebas org br menyesal...umur dia x silap aku 25 thn...igt lagi ms dia sunat dulu..x reti duduk diam..melompat sana sini..smpi kain dia terlucut..hehehe...aku lak time ni dpt kaco dia..aku tarik2 kain dia...hehehe...

nie kayrol...seorang yg pendiam n panas baran sumtimes...hehe..betul x tipu....tp dgn aku x la....aku slalu deal dgn dia pasal kereta..coz dia mmg arif pasal kereta..
klu kete aku nk servis..aku gi kat dia lahhhh..so dia ni selalu membebel kat aku klu dia tahu kete aku x selamat..."len kali kalu bawa kete tu...bla...bla..bla..."so..aku angguk je la...dia syg kat aku n slalu pesan bawa kereta tu hati2...jgn buat drift...check enjin klu nk jalan jauh...check brek n bla..bla. bla...mcm2 dia pesan kat aku lah....


lagi tiga org tu xde pic la...hehe.. tak simpan plak pic diorang nieh...abg eddi and abg fad, masing2 dah berumah tangga...hairi plak mengajar kat giat mara di perak...hairi ni suka melawak...ade je nk usik org...aku rapat dgn hairi(24thn) and emi..coz diorang ni umur lebih kurang dgn aku jer...semua dah besar2, masing2 dah ade kehidupan sendiri...harap2 hubungan kami masih erat sehingga bila2...ye la..bila parents dah xde nt...sape lagi nk mengeratkan silaturahim kan...masing2 dah bawa haluan sndri..

Teletah si Manja


Muhammad Fariel Dani merupakan anak buah kesayangan Bonda.. semasa gambar ini di ambil..ummi dia tinggalkan dia dalam bilik bersama bonda...Dani tidak sihat coz tumbuh 3 batang gigi susu sekaligus..so dia byk meragam...utk mengelakkan dia menangis, bonda bagi henpon bonda sbg "TOY"...


masa ni saje panggil nama dia...payiell...so dia bg pose yang amat cute...sy suka kamu.. kamu dah tembam skang nie....walaupun kamu byk meragam...badan tetap maintain..owh fyi, baju yg payiell pki tu baju abg dia yea..so can u imagine dat betapa besar bayi 6 bulan ini... :)


so sweet ur smile honey... i like it... sayang, membesar lah dgn sihat dan cerdik..bonda syg kamu...muahhhhh!!!

p/s: bilalah bonda nk ada anak sendiri nieh????

Keputusan!


semalam aku telah buat satu keputusan...
keputusan ttg aku dan dia..
kami telah buat satu keputusan bersama...
yang akan mengubah haluan kami...

p/s:masih mengharapkan keajaiban berlaku pd diri ku!!

Thursday, November 26, 2009

nak tonton wayang

hari ini saya nk jalan2...sbb esok dah raya dan sy kena duduk rumah....

so hari ini sy nk tgk wayang...
cerita apa sy belum pasti lagi..
sy nk tgk cerita putera katak ade x???
di mana sy belum pasti lagiii


current mode : HAPPY

Wednesday, November 25, 2009

Tidak lena

semalam aku tidur awal...then tgh malam aku terjaga dlm pukul 1 lebih mcm tue..aku xleh nk tidur dah...pusing kiri pusing kanan pun sama..mata x mo pejam...kenapa jadi macam nie...aishhhh....bila pikir2 balik..apsal aku xleh tidur...

owh yea...aku RINDU kan SESUATU...sesuatu yang mungkin aku tidak akn dpt kembali..MUNGKIN...dalam hati ade timbul satu perasaan RISAU yang amat mendalam...bagaimana KEADAAN nya...SIHAT ke SAKIT ke...boleh ker SURVIVE...DENDAM lagi kah pada aku...rase nak menangis pikirkan ttg sesuatu itu...

adesss...kenapa sejak akhir2 ini aku emosional sgt...ade je buat aku tersentuh...ade je buat aku bengang...seolah2 aku xdpt nk mengawal emosi aku...kkenapa dgn AKU..kadang-kadang aku diam seribu bahasa sehinggakan mama nmpk sgt perubahan itu dlm diri ku...

malam tadi aku terkenangkan kenangan aku dan sesuatu..kini aku sunyi tanpa dia...dia ada tika ku sunyi..dia ada tika ku gembira..dia ade tika ku sedih...dia memahami ku...dia buat aku bahagia...

maafkan kesilapan yg pernah aku lakukan....x berniat nk sakiti hati kamu...

Tuesday, November 24, 2009

kejam

KEJAM!!!

itulah yang berlaku pada diri aku HARI ini..aku seorang manusia yang amat KEJAM...yang tidak berperikemanusiaan..yang ilang rasa kasih dan sayang...yang tidak berhati dan perut..aku telah membuat keputusan yang drastik tanpa mempedulikan perasaan org lain...patut kah aku dipersalahkan...sebelum keputusan yg aku buat..semua ORANG merungut ttg isu tersebut..sehinggakan aku hilang sabar dgn ngomelan mereka saban hari yang aku sering dengar...

jangan igt aku x bersedih dgn keputusan itu..tp utk kebaikan MEREKA..aku TERPAKSA....huhu..Semoga Allah memaafkan tindakan yang telah aku lakukan....

Monday, November 23, 2009

henpon oh henpon

haihhh...untuk kesekian kali nyee...kali ke berapa ntah aku tertinggal henpon di rumah...huhuh.. mcm ner leh aku x pasan aku x bawa hp...dah nk smpi opis br ku sedar.....aduih...yg paling best pagi nie aku ade meeting kat SUK Selangor...mati aku..klu org sana kol nk remind aku pasal meeting kul 10...mesty dia igt aku sengaja x pick up phone xnk g meeting....

so apa yg aku buat aku kene kol opis sana g taw aku kene attend meeting pagi nie...dan aku harap xde org yg penting2 call aku la...kalau ayah ni sure dah bising aku asyik tinggal henpon..hehehe...dia mesti kata..lain kali gantung henpon tu kat leher...xde la ilang o tertinggal...hahahha...

aku harap mama jadi operator la untuk pick up my phone 4 today..hihihih...
owh yea...if kak emi ade bc blog lilo pagi nie...lilo juz nk inform lilo xdpt nk join our discussion mlm ni..nt lilo bg surat tunjuk sebab k...i'm sorry...

Sunday, November 22, 2009

berlagaknyerrrr

hey hellow....

igt muko ko tue chantekk sgt ke nk berlagak diva....igt ko pemes ke nak meninggi diri....eleh br setakat jd emcee n bdn mcm sotong...nk berlagak ngan aku ..aku taw aku ni junior ko..xkan br 2thn tinggal kan U ko dah x kenal junior ko yg comel lote nieh...

geram nieh....semalam jumpa senior aku kat sebuah rest nasi ayam di sek7...makan2 pas abes sesi menghentam aku pagi td kat fakulti..aku dah la mood tgh swing2 pg td.leh la senior aku ni bt muka kekwat....

dia masuk je rest tue..aku dr jauh nmpk dia..dah senyum2 kat dia..siap bgtaw kat member aku si Fiza agy..."eh fizah..tu senior kita r...""haah la"..aku plak yg lebih beriya..then dia masuk tanpa buat2 x kenal kitorang..nasib baik ade opis mate mady tegur kitorang...siap tnye pegy tak event dinner planning lagik...okie je tegur...

hekeleh....menyirap aku tyme tu...aku ckp ngan fiza..jomla blah..meluat tgk..rase kebengangan aku sampi aku nk delete pic convo aku ngan dia..menyesal aku bergambar dgn dia...klu pic tu ade kat tgn..dah lama aku koyak2 kan muka dia...

beb...dunia planning ni kechik je beb...mana2 gi ko jmpa org yg sama gak...aku taw la aku ni kuli agy..mne taw bila rezeki berpihak pada aku...ko siap...jgn smpi ko nk sumbit proposal ko nt..aku xnk sign..br padan muka ko...

alah..setakat kebolehan ko menari mcm sotong xyah nk tunjuk hebat lah....kalau diri tue rs mcm diva sgt kan...tp klu hati tu busuk...eeuuwwww...sape ntah nk respect...phuihhhhh...

arghhhhhh...geram...

Friday, November 20, 2009

live

gambar ni diambil sebelum perlawanan bola sepak Malaysia dengan Uzbekistan di stadium bukit jalil 2 hr yg lalu.....pic ni pon atas belas ikhsan my friend la...aku xde kamera ...huhuh...aku minta sekeping jer...kebetulan aku pon pki tema yg sama...kuning hitam...gigih gils pas keje terus rushing gi stadium..otw nk ke stadium singgah umah jap tukar baju...xkan le nk pi pakai bj kurung kot kan..huhuhu..nasib baik member2 aku x hangin tunggu aku..huhuhu..sorry i'm bit late..


owh ni 1st tyme aku gi tgk bola sec live..ekceli aku teringin sgt2 nk tgk bola ni live...masa msia lawan Man U dulu pon teringin..tp xde sesiapa nk ajak aku...aku suka xrmai org la...klu crowded mau aku pon naik lemas..ngan bising2 lagi...tp sbb nk merasai suasana aku redah je..mmg puas la tgk depan2 nie...ekceli aku suka tgk gelagat penonton..mcm2 feel diorang ni taw...tp kan..nmpk org kechik sgt...tak nmpk sape yg main..hanye berpandukan nombor pada jersi pemain...mmg la ade skrin..tp teleng r kepala klu tgk skrin....thanks yea kawan2(niezam,mie and wana) yang ajak aku dan memenuhi permintaan aku....korang mmg best lorh..hikhikhik...

erm..anyway..aku ade satu lagi permintaan..aku teringin nk tgk live perlumbaan F1 kat sepang plak...so klu sesiapa yg nk tgk F1 tp xde kawan..aku sudi jadi peneman..tapi bayarkan aku tiket le...huhuhu...serius ni..aku xpenah jejak sane....teringin juga nk dgr bunyi bising kereta tgh berlumba plak...best..best...

guess what?

'geng 86'

cuba korang teka..apa yg aku dan rakan2 tengah buat....dengan siap helm...lengkap ngan harness, tali dan juga carabiner...

Thursday, November 19, 2009

Kesian Kamu Injured!


smlm ms i call u...i x tak taw yg u injured...ye la..almost 3days kita x berhubung kan...i malas nk kaco u..i taw u owez busy kan...dgn asgmnt n presentation kan..camne la u boleh injured masa main bola nie...len kali sepak bola ..bukan sepak angin taw...hihihi...u ckp lutut kanan u bengkak kan..hopefully dah surut...sian kamu xdpt gi kelas..nape x suh diorang kat sana sediakan wheelchair utk u..hikhik..x pon tongkat...mesty ramai aweks2 kat sne simpathy kat u kan...ahakzzz...nasib baik la i jauh dr u...klu ade lagi i ketuk lutut u tu taw..xde maknanye i nk urut2...hehehe..juz kidding, jgn amek hati okiess...xpe pasni kalau u dah recovered, u main la bola..sihat utk tubuh badan u tue..ekceli tang perut..hehehe..(aku ckp je org..perut aku pun sama gaks)

erm...ade ke patut u ckp kawan2 i bodo coz support team bola malaysia semalam..tak bek taw....i taw la pemain diorang tu hampeh...main ntah pape ntah kan...i pon geram gak semalam tgk diorang main..tp kami semua ade semangat cintakan negara..dats y kami jd supporter utk pemain malaysia..hidup malaysia...hahahha...poyo je kan...xpe2...nt kalau u main bola..i support u gak ...ekekekke...

hurm...his name fiqry..i kenal dia dah lama...since raya br kami keep in touch...itupon coz i cr dia blk...jejak kasih gituuu....ahakz...so skang ni dia jauh sgt ngan i coz dia dapat keje kat sebuah ipt..xpe r..asalkan still leh msg n contact..nt bila dia blk umah family dia kat sini..barula kami jumpa lagi...thanks being part of me for a while..

GooD LuCK FarAH AmiRa!!!



dear my adik,

adik..
antara kami berempat
adik paling menyerlah kebijaksanaan
bersyukur atas kurniaan Ilahi
anugerah yang adik perolehi

adik..
jangan putus asa
menimba ilmu
tawakal lah kepada Allah
menghadapi peperiksaan genting
buat diri adik

mama,ayah
along, angah
dan wawa
mendoakan kejayaan bt adik

adik
hadapilah peperiksaan
dengan tenang dan yakin
mulakan dengan selawat serta bismi
sebelum menjawab peperiksaan

adik
usah gusar bila
kurang yakin dgn jawapan adik
tarik nafas sedalam-dalamnya
fikirkan kembali

adik
kejayaan bakal milik adik
oleh itu
berusahalah buat yang terbaik


p/s: good luck for ur SPM sayang...jgn tension2 yea...i know u can do it...pas exam kita gi jalan2 okies...i treat u!!!

Monday, November 16, 2009

For SoMeOne SpecIaL





from bottom of my heart

Thursday, November 12, 2009

kemaruk thosai


me : anne..tosai telur onnu..

anne : wokeh..siap!!

itulah menu aku kalau gi kedai mamak pepagi..sekarang ni dah jadi feveret aku untuk breakfast..aish...slalu klu g mamak ku mkn roti telur ke..roti sadin ke..roti tisu ke..skang x lagi...aku x thu kenapa aku suka mkn thosai nie..

klu dulu mama order sure aku xkkan mkn..rs xsdp lah..x kenyang lah...rs tawar n masam je...now..aku rs sedap lah..bukan lah hr2 aku mkn thosai ni...kadang2 je.. dlm seminggu tu ade la 3x..

kalau g kedai mamak dgn mama aku waktu pepagi kan..dia da th nk order aku apa...thosai garing..telur separuh masak n milo ais..yummy...apa nk jadi niehh....tosai.oh tosaiii...


p/s:aihhh.. korang suka x???

Wednesday, November 11, 2009

seram

selepas sahaja menyiapkan tugasan utk mlm ini, tepat jam 6.30 petang aku pun terus bergegas keluar dari opis..suasana opis agak sunyi sbb aku merupakan orang yang terakhir pulang..selalunya aku akan singgah ke toilet before blk..as usual aku pon pergi la toilet tp rs lain mcm...rs mcm ade org ikut jer....huhuhu..ni semua gara2 pic kak huda potostat n then dia lekat kat partition tempat dia...kalau nk ke toilet aku mesti lalu kat tmpt dia...

korang taw x dia letak pic apa???tghr td dia g fotostet muka dia..dah la gambaran tu black n white..dgn mata n bibir tertutup rapat..tudung dia plak seolah2 mcm kain kafan...coz dlm tu nmpk wana putih..terasa mcm po*o*g..huhuh..menyeramkan...nasib x de bunjut jerr...aku pon tegur la kak huda...

saya : akak, ni pic sape? kenapa letak pic tu kat situ?

kak huda : tu pic akk la...akk fotostet td..npe lain ker?(jawab sambil suruh aku bt gak mcm dia)

saya : er xnmpk mcm akk lah..igt mak akk td..menyeramkan je lahh

kak huda : lain ekh..sama je lah(ya allah still xphm2 maksud aku)

mungkin bagi kak huda pic tu nmpk biasa, tp dr pandangan aku...aku nmpk sesuatu yg lain..sejak peritiwa td..aku mcm takut2 je nk gi toilet sorang2..toilet ni plak letak kat belakang skali...ni yg buat aku x berani nk stay back kat opis nie...td sblm nk blk singgah toilet jp tp aku lalu tmpt kak huda tnpa pandang ke meja dia..aku pandang lantai jer...dah la abg jikin blk awal..x teman aku pon..huhuhuhu.....

p/s: x kesempatan nk publish pic tu coz xde kamera lerr

Tuesday, November 10, 2009

Pertandingan Kuiz Selangor




seperti tajuk yang tertera diatas, aku telah join pertandingan kuiz selangor pada bulan julai 2009..pasukan aku yang terdiri daripada 2 peserta lelaki(tok zam, din) dan 2 peserta perempuan(me and kak ina)..kak ina merupakan peserta simpanan..ye r mana taw tetiba ada diantara kami pengsan ke gugup ke so leh lah kak ina ganti antara kami.. :p sebelum ini kami johan dalam pertandingan peringkat jabatan..bila dah johan naik ke peringkat daerah plak..




so ini adalah antara gambar kenangan kami bersama peserta johan, dan tempat ketiga serta kakitangan PPAS...pasukan aku dapat tempat kedua...yang tgh2 tu pengarah PPAS..lupa da sape namanya...soalan nye amat meluas...dan ternyata ade yg kami x tahu..dan ade satu soklan tu tnye mengenai Orang Besar Daerah Gombak dan kami ni pulak wakil dari daerah gombak klu silap jawab mmg masak r kene ketawa ngan penonton...huhuhu..alhamdulillah jawapan betul...

ekceli kami x bawa penyokong untuk menyokong kami tp ade daerah lain siap bawa penyokong..yang best nye bila pasukan diorang x dpt masuk final, penyokong diorang siap sokong team kami..terasa kami dihargai..berbekalkan semangat n tepukan diorang..kami try our best lah...

masa mula2 nak daftar pertandingan pada hari tue..kami agak gerun lah coz ini kali pertama kami join and then peserta plak bawa buku yang tebal2 pelbagai notes dan kami plak datang melenggang jer...time tu dah x confident dah..tgk yg masuk2 tue kebanyakkan dah berumur..so maybe diorang lebih berpengalaman dari kami...

aku msg kat boss aku suh bagi semangat kat kami..then dia ckp kalau menang dia belanja kami lunch kalu tmpt kedua dia belanja breakfast roti canai yg sedap...so dapat lah kami merasa roti canai ittew...okiela tu kan..so dapat lah kami berempat beramas mesra dgn boss kami...huhuhuh 1st tyme tu bekpes ngan boss taw..

kami dapat hadiah berupa trofi , 2 buah buku, goodie bag and set stationery.

p/s: teringin lagi nk join...

LiLo

Related Posts with Thumbnails