Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Wednesday, April 30, 2008

Hari Pekerja

kenapa kita sambut hari pekerja??? anda tahu asal usul nya x??sape yg menyambut hari pekerja nie??surirumah turut dikategorikan sebagai pekerja ker??hurmmm...diorang pon buat kerja gak kan...

seingat aku masa belajar dulu, definisi pekerja ini adalah seorang yang berumur dalam lingkungan 16 tahun hingga 54 tahun yang mendapat upah hasil perkara yang dilakukannya...ini definisi amnya la...x silap aku ade 5 kategori pekerja ni...tapiiii...aku dah lpe plak apa kategori tu....xpe..nt aku balik rumah, aku cr nota aku balik k...aku bgtaw yg sebenar2nya k...

back to hari pekerja ni, hari pekerja juga dikenali Hari Buruh Antarabangsa dan merupakan cuti antarabangsa yang diraikan pada 1 Mei dalam memperingati kejayaan pergerakan buruh pada 1886- Mogok Haymarket di chicago, Illinois. Negara-negara lain selain daripada Amerika Syarikat dan United Kingdom, di mana bentuknya mungkin berbeza dari segi konotasi. Hari 1 Mei biasanya dirujuk sebagai sebagai Hari Buruh. Dalam kebanyakan tempat di dunia, residen keas bekerja melawan keras untuk menjadikan Hari Mei ini suatu tarikh umum yang dikenali hari ini.

Kanada, Amerika Syarikat, Australia dan New Zealand meraikan Hari Buruh pada tarikh lain, yang mana ianya bergantung kepada sejarah asal untuk meraikan bagaimana cuti berkenaan wujud pada tarikh tersebut.

Hari Mei telah lama menjadi titik fokus kepada demonstrasi oleh pelbagai kumpulan sosialisme ( sistem organisasi sosial dan ekonomi di mana salah satu ciri utamanya adalah sumber kekayaan negara dinikmati bersama oleh seluruh rakyat secara sama rata), komunisme ( fahaman poliotik di mana rakyat mempunyai kuasa mutlak untuk mentadbir negara dan segala produk keluaran negara menjadi milik bersama rakyat) , dan anarkisme ( suatu falsafah dan cara hidup yang menolak pemaksaan kedaulatan sesuatu kerajaan ke atas seseorang). Dalam abad ke-20, cuti berkenaan mendapat persetujuan daripada kesatuan Soviet; perayaan dalam negara-negara komunis semasa era perang dingin sentiasa mengandungi perarakan ketenteraan dan menunjukkan rakyat biasa di dalam keadaan menyokong kerajaan.


ini kali pertama aku menyambut hari pekerja sebagai orang yang dah bekerja..sebelum ni aku masih student agy taw....so boleh la aku bergumbira esok kan.....

SELAMAT HARI PEKERJA

Monday, April 28, 2008

takde keje cari keje..

semalam, aku mmg free..xde bt ape pon..juz dok umah jer...nk dating xde sape lak nk ajak aku gi dating...hurm..sapelah aku ni kan, insan yg biasa jerk...dah la x lawa tapi kiut adalah..hehehhe..pasan jerk aku ni kan...xpela..aku ni mmg suka angkat bakul sendri..x suka susah2 kan org angkat kn bakul tuk aku..hahhahha....

pagi2 agy aku dpt call from my sis..

along : wei, nk jd model x?
angah: huh...bila?
along: hr nie ler..
angah: kul bpe?
along: 11pg, student aku xde partner nk makeup...nt aku bayar r kat ko...
angah: ala, muka aku da teruk r...jerawat byk nie...huhu..
along: erm nt ko datang je la...
angah: okie..asalkan dapat fulus.. :P


memandangkan aku xde bt pape hr nie, aku pon setuju...dah lama aku x bg muka aku ni bt eksperimen...hehhehe....ekceli dah 3-4x bg muka aku ni dijadikan eksperimen...aku dah boleh hafal step by step yg kak nurul ajar kt student dia...

sampai2 je, terus aku dok kat tmpt yg disediakan utk aku....nama abang yg makeup kan aku tu fadzlie...okie la nice gak dia...mula2 dia makeup kan aku, erk ganaz nye...aku taw la tangan laki, ye pon jgn r sental muka aku macam muka aku ni bontot kuali..hehhehe...xpe, naseb baik kak nurul tego dia, ajar teknik pegang span...abg fadzlie ni cepat pick up skit..dia mmg keje pantas...tp dia kata mmg susah skit nk makeup kan aku..tang mata mmg payah...dekat setengah jam je kat mata..itu kata dia r..coz mata aku ni cepat sangat berair..so, bila pki bulu mata palsu punya lah payah nk lekat...mana x nya, gam bulu mata tu masuk dalam mata, mana aku pedih...tp aku tahan jerk..cool...

erm..korang nk ke tgk muka aku macam tepong kurma nie..xperlu la..juz imagine jerk okie...hhahahha..aku pon geli hati tgk muka aku..macam opera cina nk berlakon citer raja2 zaman dulu kala..bak kata nabil, dia tgk aku ni mcm geisha..hampeh si nabil tue.. shhhhhhhhhh....diam2 sudah..


"aku rasa aku lagi comel tanpa secalit make up pon.."

Thursday, April 24, 2008

1 4 3 - Lilo N Stitch




Tajuk : Lost in America
ekceli stitch bukan sesat kat america yer...tp spaceship dia terhempas kat kepulauan hawaii..so stitch ni bertemu lilo kat sana...sedih bila tgk vid ni..vid ni menunjukkan stitch hampir mati di pangkuan lilo..lilo teringat balik kenangan diantara dia dan stitch...tp sbnrnya stitch xmati , cuma kuasa dia dah berkurangan...stitch ni comei kan...




Tajuk : Happy Birthday From Stitch
cute kan tgk stitch gaya ala-ala Elvis Presley nyanyi lagu besday...so cute...so lagu besday ni dituju khas utk mereka yg nk sambut besday k sepanjang tahun nie..hahhahah....




Tajuk : Angel Bossy
x suke..xsuke..aku x suke si angel ni taw...sibuk je nk hidup dalam dunia stitch..cukuplah ade aku sorang je dalam dunia stitch..nk goda-goda stitch lak...hurmmmpphh...fyi, angel ni special appearance dalam lilo n stitch the series..klu filem, DVD xsilap aku angel ni ada dalam crite leroy and stitch( aku x tgk agy)..jeles aku taw...isk...



Tuesday, April 22, 2008

owh kereta!!!

firstly, aku nk ucapkan terima kasih banyak2 pada CC Malik, yang menjadi hero buat aku petang td..thanks gak kat kak huda dan kak mizah yg concern kat aku terus call dak2 opis yg lain utk tolong aku...thanks Bad, Amy, n Abg Nuar beri aku some advice n makes me hapy...

apa dah jadi sebenarnya?

haaaa..ni aku nk cerita nie...ekceli ade perkara yg agak memalukan aku berlaku petang td...bila jam menunjukkan pukul 5ptg, of coz la masa untuk aku balik ke rumah..bila sampai jer kat kereta aku, aku pun nk start la kereta..tiba2...kereta aku x boleh nk start...aku cuba berulang kali..setiap kali nk start, pintu kereta aku lock dengan sendirinya...hish..aku dah cuak dah....terus aku keluar kereta n then buka la bonet depan..tgk apa yg patut..

errr....ekceli aku tgk jer...aku x tahu nk buat apa2 pon...aku bukannya taw kat mne silap dia....terus dalam pikiran aku terlintas nama Bad..coz dia je lelaki yg slalu balik lambat...otw nk ke opis, aku terserempak ngan Kak Mizah n Kak Huda..diorang pon nk blk dah tyme tue...terus aku ngadu kat diorang...kebetulan CC Malik lalu...n then kak huda pon panggil la CC Malik ngadu problem aku kat dia...

Dia pon gi la check kereta aku..pastu datang pria2 yg ala2 prihatin, diorang nk taw apa punca kete aku xleh start...setelah CC Malik dan juga pria2 tampan berdiskusi n check ala kadar..baru la diorang kata bateri kereta aku dah kering air...OMG..mne nk cr air bateri nie..masing2 pergi la cari kat kereta masing..aku mmg xde air bateri, sbb 2 bln yg lepas aku dah abeskan...dan selama 2 bln tu gak aku lpe nk check kereta aku tue..

Akhirnya CC Malik gak yg ade spare air bateri kat dlm kereta..dgn belas ihsan dia, dia bg air bateri nk tuang kat dlm bateri kereta aku...lpas tu, aku start kete aku...yesssss...dah boleh hidup...tyme tu muka aku dah kembali senyum mcm biasa da..klu korang nk tahu muka aku tadi mcm kucing ilang anak taw....risau sangat2..hihii....

mana x risau nye..esok aku ade metim kat shah alam..sape yg nk anta aku gi keje n metim..dalam pikiran aku nie, terpaksalah aku kne nek bas n train nk gi shah alam...aku dah lama gils x nek public transport..takut gak klu lmbt masuk metim...dan aku terpikir gak, xdpt la aku nkjumpa kak emi esk...hhuhuhu...skang ni aku dlm berjaga2...pastikan kereta aku tue okie...

p/s: Sayang, mummy minta maaf k, mummy abaikan sayang...sayang jgn sakit k..nt mummy bawa gi medical check up k...mummy lpe nk bawa sayang bulan ni..lg pon bulan ni mummy dah sengkek la..mummy bawa hujung bulan ni k...nt mummy bawa gi shopping2..lama mummy x shopping utk sayang kan...klu mummy sakit mummy stil leh gerak agy, but klu sayang sakit sape nk bawa mummy gi mana2...huhuhu...sayang...mummy sayangkan sayang selalu..sayang igt tue...

Sunday, April 20, 2008

Jom Picnic!!!

Aku dan Along telah merancang nk buat surprise picnic untuk mama n ayah..coz nk celebrate ulangtahun diorang.. dekat 2 minggu gak la aku merancang..last week along n aku gi survey tmpt yg sesuai utk berpicnic..yeah, aku jumpa tempat yg bg aku menarik..hari khamis, aku pergila booking tempat tu..ye lah skang ni pon nk mandi manda pon kne tempah tempat dulu taw.. Aku pilih Teratak Angah sbg destinasi pilihan untuk kami berkelah..

Pagi tadi, plan aku kantoi gara2 mama xnk ikut..coz aku x bgtaw pon pasal picnic nie..diorang pelik tgk aku prepared barang2 mcm nk berpicnic..aku igt bila semua dah ready, juz aku suh diorang bawa baju terus naik kete jer..mama igt aku ni nk keluar agy dgn orang lain...mana x nya, last week aku picnic dgn kawan2 aku kat tasik shah alam..terus mama membebel, aku ni asyik berjalan jer..x reti dok umah..x kemas rumah..bla..bla..bla...suh byr bulanan kete penuh la..bla..

Itu cerita pg td...entah mcm ner kakak aku bg ayt apa ntah kat mama, terus mama nk ikut...yeeehaaa....kami pon dah sampai tempat tue, adalah amek dlm 20minit perjalanan dari ampang ke kampung kemensah.


nielah jalan yg menuju ke teratak angah, kg kemensah..jalan dia mmg sempit..mmg takut gak la bila aku bawa jalan mcm nie berbelit2 dan sempit..klu selisih dgn kereta lain,silap percaturan, boleh terbalik r kete tu kedalam sungai...eeee..ngeri siot..


ni pemandangan dari bukit apa ntah...bukit antarabangsa atau bukit batu caves(er...batu caves ade bukit ker..)hijau je kan pemandangan...nyaman je bila masuk dalam kampung nie...itu belum lagi klu korang kena air sungai..lagi besttt...
pesanan penaja: cintailah hutan kita

inilah jalan masuk ke pondok n wakaf..kene seberang jalan taw..bagi aku, landskap dia okielah, ade elemen2 semulajadi dan cuba wujudkan elemen perkampungan walaupon ada kolam buatan untuk menjadikan tempat tersebut lebih hidup dan menarik..

taraa...best x sungai dia...jernih sgt sungai dia..boleh la nmpk kaki aku dlm air..dalam taw...kalau mengikut ketinggian aku nie, adalah paras dada aku jer...so bagi aku dalam la sungai tu...air dia sejuk bangetttt...baru masuk kaki jer...dah terasa smpi ke tulang sum sum..yang best nya, sungai nie dah renovate, siap ade gelongsor agy taw..pastu ade mcm flying tarzan(err x taw nk pggl apa)...hehhe...aku pon x terlepas nk main benda tu semua taw...tgk ada sediakan pelampung sekali.tp kene sewa la...

dah namanya picnic, mestilah ada makanan kan..erk aku juz bawa hot dog n maggi jer, kakak aku, bawa ayam goreng dan sandwich n kak manje(kawan kakak aku) bawa spaghetti dan juga nasi goreng..banyak kan makanan..tapi, jgn x pelik taw....in the end, habis segala makanan tu taw...
siap bawa mini dapur gas agy untuk goreng ayam, hotdog dan masak maggi..ekceli kitorang nk bt BBQ, tp xde plak arang..so malas la nk pi mencari..

diniy..heppi dia dapat tangkap anak ikan..dalam cawan yg dia pegang tu ada anak ikan..klu nk taw, diniy penakut air..tp bila smpi aunty dia yg cute n ala2 beyonce(myra), terus nk join main air..

myra ni pon spesies diniy gak..sebuk cr anak ikan...ikan kat sana besar sangat n mesra2 alam gitu...coz dapat rase ikan lalu-lalang kat kaki..

tengok tue, si pelahap..isk.isk.isk..saje je la nk tunjuk makan byk tp x gemuk2...huh..nyampah i taw...xpela myra, makan lah byk, aku taw ko suke spaghetti kan..nt aku bt seperiuk utk ko yer...


sesi perbincangan diantara ank beranak..apa lagi cerita pasal nk kawen la...sorry aku x join..belum masa aku agy...lalalallala....


aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.......aku jadi tarzan wanita...takut sesangat..buat2 berani jer..tgk muka aku tue, ilang dah kekiutan pada wajah aku..semua nk menyaksikan aku terjun dari jambatan yg tingginya 3meter..terjun berani mati tue...

debushhhhhhh....aku jatuh...luruh jantung aku jap..naseb tempat x dalam sangat...klu x lemas gak la ku nie nt..xsah ckp la, air mmg byk masuk dlm mulut n idung..pening kepala aku sat...aku main ni dua kali taw...tapi aku x pandai nk ayun la...baru sekali ayun dah jatuh...


walaupun aku kurang sihat, tp pasal nk spent tyme ngan famili, aku abaikan kesihatan..ala..bukan apa pon...juz sakit tekak n sakit kepala jerk...yang penting, aku dapat lihat semua famili aku berkumpul..bukan senang nk ade gathering nie, kakak aku plak selalu keje tyme weekend..tu yg xdee masa..ikutkan planning kitoang nk pi melaka..nk bercuti2 kat sana..tp bajet kami lari bulan nie...hehehhe...



Tuesday, April 15, 2008

28 Tahun yang lalu....

Mama (Fouziah) dan Ayah (Mairusdi) sebelum berkahwin
Tahun 1979

Masa Bertunang...(ayyo mama, perempuan melayu terakhir sangat kannnn)


Pengantin lelaki sedang menanti diluar rumah pengantin perempuan sebelum akad nikah(terasa debaran makin kencang)


Pengantin lelaki sedang menanti tok kadi yang juga merupakan moyang aku juga



Pengantin Lelaki melafazkan akad nikah hanya dengan sekali lafaz



Pengantin lelaki memberi mas kawen kepada pengantin perempuan setelah sah menjadi suami isteri(cover cun sangat mereka ni kan. :P)



"terima kasih sudi menjadi teman hidup ku"


Hantaran pihak lelaki kepada pihak perempuan


Hantaran pihak perempuan kepada pihak lelaki



Malam Berinai (cantek kan my mom)

Walimatus urus
"Selamat Datang Ke Kampung Mempateh"

Sehari Menjadi Raja Sehari



Taraaaa...Pengantin Perempuan Tiba...



Berarak ke pelamin..



Ke Seberang Takir membeli cermin Beli ikan dimasak gulai Cinta berakhir di jinjing pelamin Sama segak kedua mempelai

Makan Beradab..


ingat orang dulu2 xde baju tukar-tukar ker...ni plak masa mama n ayah kat rumah lelaki...siap paki kot hitam dan mama plak pakai gaun putih...hehhe...ros merah tu, bunga ros betul taw...xde plastik2...

mama.. u look different..so beautiful..

erm...percaya atau tidak...aku pernah pakai baju nie 4 tahun yang lepas...so skang ni x muat r..hehehhehe...koleksi baju2 yang mama pakai masa hari perkahwinannya masih lagi disimpan smpi skang..bukan sewa yer..

itu 28 tahun yang lalu...thanks mama and ayah...bersatu juga akhirnya..err...maksud aku mama n ayah dijodohkan juga..akhirnya.....terhasil 4 orang cahaya mata yangteramat lawa, comel..terutamanya aku ler...hikhikhik...

Monday, April 14, 2008

Makan Malam - sempena ulangtahun perkahwinan mama dan ayah

malam minggu yg lepas, kami meraikan ulang tahun mama n ayah kawen..dah 28 tahun dah....ekceli, aku igt aku nk masak special utk mama n ayah..tp, ayah x bagi coz dia kata aku masak x sedap...huhuhu

n then aku kata lagi yg aku nk buat kek coklat basah..macam yg selalu aku buat tyme aku skolah dulu2..ayah kata, xpayah la susah2...nt kek tu bantut mcm angah gak... huhuu..ade ke patut dia kata kek tu mcm aku..xpatut...isk..isk...

rupa2nya, ayah mmg ada plan baik punyer...ayah sendiri offer utk masak malam tue...dia buat sendri chicken chop n salad..hahhaha...erk aku bt apa yer....hahahha..

ekceli petang tu aku tertido sbb sedih, br je lpas langgar kucen..tu yg aku x tolong ayah aku kat dapur..bangun2 je terus dah separuh siap...hehehe...aku juz hidang je la...seronok sangat makan ramai2, sambil 2 menonton akademi fantasia 6 yg membosankan...

nie la menu makan malam kami..simple jerk..but dibuat dengan penuh kasih sayang...fried fries, coleslaw, ayam goreng n sos black pepper.

nyummy....

sedap salad nie...

seketul ayam pon xmampu aku habiskan..besar sgt...


dear mama n ayah...
semoga ikatan perkahwinan ini kekal hingga ke akhir hayat kalian..
agh bersyukur berada dlm famili nie..
biar hidup kita sederhana, tp mama dan ayah tetap bersama dgn anak2 mu...
susah senang kita harungi bersama...
luv u mama n ayah..
muahhhxxxx

si kecil molek..

Semalam aku ngan mama n ayah lawat sepupu aku yg baru seminggu bersalin..saje nk tgk baby chumel dia...


ini hadiah dari aunty farah to rayyan...nt nk jumpa aunty farah jgn lpe pki baju ni taw...cantekk kan???ekceli hadiah nie dah dekat 2 bln aku simpan dlm my car..nk bg kat org lain..tp rezeki baby ni la plak..


ini plak dari my sis..hahaah...nk ketawa aku...coz baby ni baby laki dia lak beli baju utk gurl..salah information..ni husband sepupu aku la bt hal..kecoh kata ank kembar perempuan..


baby ni tgh nyenyak tidor..erkk..aku lpe sapa nama dia ntah..panjang sangat...muhammad _________ rayyan..isk..isk..nama anak zaman skang ni punya lah pjg..ssh nk menyebut nye...nt panggil punyalah pendek..bt hiasan je nama tu kan..hehehhe


kechik2 lagi dah pandai buat muncung itik..dah besar sok boleh la ikat ngan reben..hehehhe

Saturday, April 12, 2008

bad day... :-(

Hari ini aku sedih, aku rase bersalah sgt2..hurm apa x nya, aku dah langgar ank kuceng sampai mati..kejam kan...aku x pasan anak kucen tue ada kat bawah kete aku, lepas aku reverse br aku pasan ada anak kucen bawah kete aku..dia mengerang kesakitan..aku igt juz kaki je patah..tp aku buat x tahu coZ aku nak cepat nk jumpa kakak aku, dlm hati aku blk nt baru aku tgk kucen tue balik...sampai2 je umah lebih kurang setengah jam kemudian, kucing tue da kaku..dia dah mati...huhuhuhu...

bila mama tahu, mula mama sakat aku..kata mcm2 pasal kucen da mati...terus aku nek atas nanges smpilah tertido...lama gak la aku tido dr kul 3 smpi kul 7...adam kol pon aku x sedar..second tyme br la aku jawab pon..tu pon tgh blur2..ni mesti kene badi adam la nie...sebab adam langgar kucen dulu....huhuhuhu...

hurm tue ler, sape suh mlm td gelak sakan smpi x hengat dunia, la nie padan muka..naseb baik anak kucen jer klu anak org maunya aku kne masuk lokap..huhuhu....

Tuesday, April 8, 2008

Perkataan Baru

GONJENG dan GETEK

ayat pertama
"Tapi rs da gonjeng sgt, dah biasa pergi mne2 bawa kamera n snap pic"

ayat kedua
"tu ler dah getek sangat dia tue"

jarang aku dgr perkataan ni dlm percakapan seharian aku..baru hari ni aku dgr...taw x korang ap maksudnya...

Gonjeng tu janggal..
Getek tu gedik...

x taw la ni loghat apa kan...bash kata getek tu bahasa org sabah...gonjeng ni plak aku x taw dr mana mak lampu amek ntah..lpe lak nk tnye...

hehhehe...

Monday, April 7, 2008

Restoren Intai-Intai





Semalam aku dan keluarga pergi meraikan hari jadi adik bongsu aku kat sebuah restoren yg baru buka di Ampang..Nama restoren tu Intai-Intai..x taw la klu korang penah dgr ke x? restoren ni terletak kat jalan ulu klang mmg agak tersorok skit walaupon terletak berhampiran tepi jalan MRR2...

untuk pertama kalinya kami sekeluarga dilayan baik oleh pelayan dan juga 'cashier' kat situ..mungkin sebab x ramai orang yang ada...apa yang menariknya mengenai restoren ini kerana tmpt nie menciptakan suasana yang penuh ketenangan dan romantis..

Restoren ini cuba memberi suasana alam semulajadi dengan adanya kolam buatan di tengah, pokok2 di sekekliling dan juga menggunakan backdrop dari kayu-kayan..(maafla xde pic yg smpt aku snap..xtpikir nk amek pon)

bagi aku harga makanan berpatutan dan juga hidangan boleh tahan cuma masih belum ada banyak menu dihidangkan lagi...di sebabakan aku nk buat surprise birthday utk adik aku, aku minta pelayan kat sana bawa kek yg dibeli oleh kakak aku dan waiter tu turut menyanyikan lagu birthday untuk adik aku..so sporting itu waiter...hehehehe..masa waiter tu bawa kek, aku lihat kat kek tu dihiasi dengan 2 candle dalam cawan agy...

bila dah dekat sejam aku kat restoren tu, barulah aku tersedar rupa2nya 'cashier' kat situ ialah En Bahar(ex-warden AF)...so nice la dia layan kami sekeluarga...

kat sini aku nk bg rating untuk keseluruhan restoren intai2 nie...

Makanan : 3bintang(xdapat penuh bintang coz makanan aku plg lewat sampai)
Minuman : 4bintang(sedap mango juice coz pekat sgt..slurpp)
Layanan : 4bintang(pandai amek hati aku n famili)
Penghantaran : 3bintang(coz anta mknn satu persatu)
Suasana : 4.5bintang(coz aku ske dine dlm suasana yg tenang)
Pelayan : 4bintang( coz sabar layan karenah aku yg ske minta menu yg bukan2):P

cadangan: kan bagus klu kolam tue ada air pancut n laser..:P
: tambahkn menu byk2 skit yer esp mesti ada hot choc or ice blended chocolate
: klu boleh buat small stage yg ade pertunjukan..ekekeke...

Saturday, April 5, 2008

sungguh kecewa!!!

Aku agak kecewa skang nie...fikiran aku buntu...aku sayang dia walaupun aku dan dia xda hubungan yang istimewa...bila aku dgr cerita ttg dia, aku seakan tidak percaya..aku cuba nafikan apa yg diperkatakan ttg dia..tp aku x mampu..mereka berkata dgn bukti yg jelas didepan mata mereka...dan aku pula jrg bersama dia bagaimana utk aku menegakkan kebenaran ttg dia...dan kini berilah aku masa utk memahami apa yg berlaku dan menerima dia dengan seadanya..=(

Friday, April 4, 2008

Genting!!

sorry la aku lewat post abt gi genting hari tue...bila lihat blog kawan2 semua menceritakan benda yang sama..dan x perlulah aku cerita lebih2 kat sini...mcm kawan2 aku yang lain, mereka mmg enjoy, dan aku x nafikan, mmg rase seronok kat sana...tp aku xboleh terlebih excited kan..nt org pelik lak tgk aku nie...

okie, aku bertolak dr umah sekitar kul 12, suppose berkumpul kat umah kak emi kul 11pg, sorry i'm a bit late ard 2hrs gara2 aku men'touch-up' muka aku nie...ampunnnnn kan aku yerp...

sampai2 umah kak emi,aku terus park kete n terus punggah beg masuk dlm kereta Ray..dan aku x sempat nk berpose2 kat umah kak emi (tu ler, sape suruk lambt)...1st tyme tue aku nek kete ngan TUN RAY, bertuah aku kan...fyi, TUN RAY jadi driver aku sepanjang nk ke tempat penginapan..merasalah aku jd 'Boss' sekejap hr tue..selalu aku jer yg drive nk gi mana2 kan...ekekke..jgn marah tun...

bila dah sampai kat Genting Sempah, hujan turun selebat2 nya..sejuk tyme tue..owh ya..aku nk ucapkan TERIMA KASIH byk2 pd 'Bell Boy' yg sanggup menawarkan diri utk mengangkat beg2 aku..huhuhu..

Tyme untuk bersiap2..kami ada masa lbh kurang sejam untuk menjadi chantekkkk..as ussual, kami x lpe utk bergambar...pukul 4 ptg br bertolak dan nek cable car utk ke arena of stars...

aku x gayat masa naik cable car coz aku xnmpk apa2 pon, sbb kabus tebal sgt..dlm cable car aku sempat main mata dengan dgn bdk cina...kiut la..dia asyik tgk aku jer...apsal ekh..(err teruk sgt ke aku make-up)..ekceli masa aku Q budak cina tue dah tarik2 tudung aku...

tiba di Mc Donald, kami jumpa dgn Dafinites yg setia menunggu kami untuk mendapatkan tiket dari Megat...n then Aku,Megat n Tun shoot ke 1st world htel untuk membuat liputan ttg Dafi & ABPBH..kami buat khas utk tatapan Dafinites yer..so jgn lpe layari Dafi-fc k(pomot website..hihii).. lama gak r menunggu kat lobby utk dpt permission ke bilik Dafi..(2-3x aku asyik ke toilet)..thanks to AC benarkan kami jumpa dgn Dafi...

dalam tempoh 2jam dalam arena of stars nie buat aku sering menguap..entahla...myb perfomance yg kurang menarik..lapar..sejuk dan mcm2 lagi la...sempat gak la aku bergosip2 ttg artis dgn megat..eh, lpe lak aku nk story, aku dapat 2 tiket VIP. so aku minta megat jd partner aku malam tue..megat kamo sungguh bergaya la dat nite...da rest semua duduk kat belakang kami jer..xla jauh sgt...

gembira aku bila dafi diumumkan sebagai pemenang artis lelaki baru popular, ye la..aku ni kan salah seorang dari jutaan peminat dafi(berjuta ker?)..haruslah hepi kan..mmg berbaloi bila VIDs semua mengundi dafi utk ABPBH..next year undi agy k....

lepas habis je ABPBH kami pergi makan kat BURGER KING n then terus blk...mcm biasa sempat gak la berposing sakan bila ada je tmpt /background yg agak menarik...kali nie, aku x masukkan pic..tp aku buat slideshow...so guys, hope u hv fun dgn slideshow nie...

ini adalah cerita aku,klu korang nk tahu cerita dari sudut yg berlainan, korang boleh klik kat link nie yer...
TUN
BELL BOY
A.TIMBERLAKE
DIBBY
LYNNY
EMILY

Tuesday, April 1, 2008

Aku dah terkena!!!

huhuhuh...
hari ini aku dapat msg from my kakak...
nk taw apa msg dia bg....


"menyesal betol la aku knl ngan ko ni! ko ni x reti nk kenang budi org, dh r x taw malu, ko igt org ske sgt ke dgn perangai ko!ko ni taw menyusahkan org jer! aku dh x thn r ngan ko!baik ko g mati r..erghhh!!!!ko ni mmg binatang!!"


masa baca msg nie,hati aku asyik tertanya2 jer..eh apa aku dah buat pada kakak ku....apa salah aku...ker ada org anta msg tu kat dia n dia nk ngadu kat aku...aku dah serba salah da...

bila aku baca msg yg terakhir berbunyi:

"kata ali kepada lembu yg bernama usop"HAPPY APRIL FOOL!!!

eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee......aku dah terkena...hampeh Kak Emi, kenekan lilo yer...akk org pertama buat lilo cuak k...mana x nya..baru semalam enjoy gils, tetiba bg msg mcm tue...dah la semalam lilo tumpang kete akk.. huhuhuhuhu....

LiLo

Related Posts with Thumbnails