Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Wednesday, February 25, 2009

hari ini

1-Orang ICT

pagi2 lagi org ict datang ke unit aku...erm katanyee nk update antivirus...memandangkan sebelum ni pc aku problem..so masalah itu dpt diatasi..so xperlu aku kene tunggu 2 jam utk buat rutin harian aku..tenkius very much..

2-Skype

malangnya...skype aku pulak dah x connect..errr meanings aku xleh nk online skype di opis..dah kene block.. sedeynye saya.... xdpt nk hilangkan stress dgn chat kat skype..huhuhuhu....menci..menci..menci...

3-Bowling

masa lunch hour, dak2 opis ajak aku main bowling...apa kejadah nye diorang nie....biar betul???xkan la aku nk main bowling dengan pakai baju kurung...huhhuhu..nanti dah x ayu aku....hehehhehe...ekceli diorang ade extra kupon...so main 1 games dapat free 1 games...so utk bowling kali ni aku ler yang belanja diorang..nasib baik aku bertiga jer..klu ramai yg main td...makan biskut kering ler aku awal bulan depan...dengan perasaan MALU nye aku main bowling dengan berpakaian baju kurung..so sapa yang dah taw aku main bowling..sure2 la paham kan aku ni mcm ner...aku sendri xpaham..klu aku main bowling..mesti aku nk jatuh2...td pon sama...hampir nk terjatuh aku ke depan...berat sgt ke bola dia tue...korang leh imagine x ,klu betul2 aku jatuh dgn pki baju kurung, kain lak tu terselak....haha..x mahu aku memalukan diri aku...

4- Kerja

Alhamdulillah..syukur pada tuhan dgn memberikan aku tulang 4 kerat untuk menyiapkan kerja2 aku di opis..aku target siap seminggu..tp akhirnya aku buat dlm 3 hr sahaja plus 1 hr utk aku analyze...tolak 2hari sabtu n ahad...dengan bangganya aku menyiapkan 31 pelan dlm daerah aku...ni khas utk unit tanah la....pasni klu ade agy nk suh aku buat keje..kne queue dulu n amek no. giliran okies....coz byk agy kerja aku yg lain aku dah hold...

5- Assignment

erm..nie aku xleh buat apa dahhh....disebabkan aku asyik dgn keja opis aku...aku menangguhkan kerja assigment individu and berkumpulan..maaf ye kawan2 menyusahkan korang..aku janji..aku akan buat se- express yang mungkin..thanks yea kawan2 masih lagi tolong buat kan notes utk aku n remind asgmnt apa yg kene anta....especially fiza..i love u darl...so today aku dah listkan apa yg asgmnt yg perlu aku buat....

6-Sakit Kepala

erm...dengan tiba2 nya aku sakit kepala....mungkin ianya sebagai petanda bagi aku...ialah dah nk dekat hujung bulan so..paham2 je lah....mungkin juga sbb aku khusyuk ngadap pc...so mata aku letih...disamping tu, aku rasa nk muntah..mungkin sbb aku mkn nasi grg kampung yang berminyak...plus dgn milo ais..hahhaha...amek ko...tp..aku biasalah...buat2 x tahu je sakit kepala aku ni..dah biasa sgt kena.....


so itu je la yang aku nk cerita buat hari ini...xde yang menariknya..pasni...aku nk enjoy jer...ekh..fyi, aku enjoy bila aku banyak keje..byk asgmnt..so ini membuatkan aku tidak igt kepada perkara2 lain...bye2 semua....jumpa di next posting yea.,..

petu untuk wanita

hihihi...entah mana aku dapat ntah...tapi rase menarik utk dikongsi bersama... owh ye thanks syam penang....

+Untuk membentuk bibir yang menawan,
=ucapkanlah kata-kata kebaikan.

+Untuk mendapatkan mata yang indah,
=carilah kebaikan pada setiap orang yang anda jumpai.

+Untuk mendapatkan bentuk badan yang langsing,
= bagikanlah makanan dengan mereka yang kelaparan.

+Untuk mendapatkan rambut yang indah,
=mintalah seorang anak kecil untuk menyisirnya dengan jemarinya setiap hari.

+ Untuk mendapatkan sikap tubuh yang indah,
= berjalanlah dengan segala ilmu pengetahuan,dan anda tidak akan pernah berjalan sendirian.

Manusia, jauh melebihi segala ciptaan lain. Perlu senantiasa berubah, diperbaharui, dibentuk kembali, dan diampuni. Jadi, jangan pernah kecilkan seseorang dari hati anda. Apabila semuanya itu, ingatlah senantiasa. Jika suatu Ketika anda memerlukan pertolongan, akan senantiasa ada tangan terulur. renungi utk diri kita...

Thursday, February 19, 2009

Insaniquarium

holla everyone..pernah x dengar games Insaniquarium??...ala yang dalam yahoo games tu...for sure la korang semua pernah mainkan...majoriti semua dah tahu...game ikan..bagi makan ikan..kutip wang emas...tembak alien..haa..yelah games tu....
sebenarnya games tu aku pernah main masa belajar dulu...byk lah games yang aku main..siap beli cd games agy..dulu aku gilerr games...tp klu games yang tahap giloss mencabar, aku x pernah cuba agy la....aku juz main yang ringan ringan jer..games ni buat aku ralit...kadang2 sanggup aku tido lewat malam semata-mata nk main games nie....


alkisahnya kawan-kawan...aku juz nk cerita dalam masa 3 hari (sehari 2jam) aku berjaya menghabiskan games ni...cayalah farah..clap..clap..clap..untuk diri sendiri..bukannya apa...aku nk bgtaw betapa khusyuk nya aku bermain games nie..


yang sebenarnya..bukanlah aku sangap sgt nk main games ikan nie...tp memandangkan setiap pagi(8-10pg) pc aku kne warm up dulu..barulah sistem kat pc aku ni seperti sediakala...juz yg aktif skype dan lagu je yg boleh open..file2 lain xleh nk buka..games ni plak aku juz save kat pendrive je..klu simpan kat komputer mmg xleh main pon....so dr aku mmbuang masa 2jam x buat apa2..moleklah kiranya aku menajamkan skil kepantasan aku nie.hehhehe...maap la yea boss...sy sekadar mengisi masa lapang dr menjaga tepi kain orang kan...tengoklah...ni pet2 yang berjaya aku dapat setiap kali habis satu level....hihiih....

skang ni...aku juz main nk dapat kan bonus 'shell' tuk aku pelihara ikan2..aku dah beli seekor ikan untuk aku bela...macam biasalah aku mesti letak nama 'lilo'..okieslah guys...aku nk buat kerja...pc aku dah okiessss...selamat kembali bekerja...yipppeee!!!!




Wednesday, February 18, 2009

Sugar glider



comel x binatang nie??? namanya sugar glider..binatang ni leh terbang....tapi haiwan ni kechil sgt....haiwan ni gak ala-ala skunk yang berbau tp bau dia xlah sekuat mana pon...haiwan ni aktif pada waktu malam dan nakal..klu siang dia tido and malam dia jaga..dia juga suka buat bising....kenapa aku ckp dia ni nakal...sebabnya dia ni suka geget...rase2 xleh tahan dgn gigitan dia..better jgn bela...walau mcm ne pon..dia nie haiwan yang manja...


tapi penjagaan dia ni agak leceh..coz makanan dia sgtlah mahal..disebabkan dia ni haiwan exotic, dia perlu lebih perhatian..apa igt manusia je nk perhatian...binatang pon pandai...hihihih..setiap pagi bg dia makan n lewat malam pon kene bagi gak dan bermain dgn dia..dia suka hidup berpasangan coz dia suka berkawan..klu bela seekor nt dia sunyi....haha..haiwan ni aktif gak dalam reproduksi..setahun ade la kot dlm 4x....tp x taw la dia ni bertelur ke atau melahirkn ank...agak2nye anak dia mesti mcm tikus kannn...

ekceli kan....aku minat sangat dgn haiwan nie....tp haiwan ni mahal la...atleast aku perlu ade 1k utk dapatkan sepasang sugar glider + food diet + cage dan toys..insyaAllah target aku nk nak dapatkan menatang nie sebelum raya thn ni...

p/s:mesti mama geli...harap2 mama bg aku bela...

Sunday, February 15, 2009

coretan buat awak

salam awak....

pertama sekali saya nk kata "Syabas" kerna awak telah berjaya menyahut cabaran saya awal tahun ...awak benar2 buktikan pada saya pada hari ini..

Tahniah atas pertunangan awak dengan si dia..moga hubungan awak kekal dan bahagia di samping si dia..awak jangan risau ttg saya... sy tahu jaga diri saya...sy x kan kesal dgn apa yang telah sy lafazkan pada awak... sedih??? owh...tidak..saya tidak sedih atas pertunangan awak malah saya gembira...

dr jendela bilik saya...sy lihat awak begitu segak dengan berbaju melayu..barang2 hantaran indah di hias dgn warna kesukaan awak..mungkin saat itu awak berdebar2..awak x henti2 msg dgn saya.. apa yang sy boleh buat..juz bg kata2 semangat buat awak...

seperkara lagi, saya nk wish selamat ulang tahun kelahiran awak yang ke-30..mungkin penantian awak dgn sy sia2 tp saat ini awak bersama dgn seseorang yang penuh bermakna buat awak kan walau perempuan itu bukan saya...

satu sahaja saya minta dari awak...lupakan saya dr ingatan awak..buang segala memori yang baik dan buruk sepanjang kita pernah bersama...

farahzila.

p/s:thanks mama selalu di samping anak mu di hari ini...

Wednesday, February 11, 2009

Terima Kasih En. Abu

ini adalah En. Abu Hanifah...En Abu merupakan pembantu teknik di unit Pembangunan Luar Bandar (PLB)..kenapa plak dia dtg jumpa aku yea??? siap bawa beg dan buku bagai..owh...ini adalah hari terakhir beliau di sini ..tu yang dia amek kesempatan jumpa dan bermaafan kat aku sebelum dia melangkah keluar..lepas ni en Abu akan ditukarkan ke Jabatan Kerja Raya dan dinaikkan pangkat sebagai Jurutera...wow..best nyee!!..bila la plak diorang nk serap aku kan...harap2 pas aku dpt degree nt..aku pon leh jadi mcm dia..tp bukan as a engineer but as a town planner..insyaAllah..bagi pandangan aku selama setahun aku mengenali dia..dia mmg seorang yang rajin, komited dgn kerja, dan yang paling penting amat disenangi oleh staff2 yang lain..Hj Abu ni kadang2 belanja aku minum pagi, kalau gi minum mesti dia bawa aku gi kedai kopi kat area stadium selayang..kalau aku berdiri sebelah dia mmg aku dan dia sama tinggi..kechik je haji abu nie..hehhehhe..aku suka tgk muka dia, sebab kiut mcm budak2 plak..hahahha..apa2 pon...aku nk ucapkan semoga berjaya di tempat baru..jangan lupa kami kat sini...
p/s: sepahnye meja aku kan..

Tuesday, February 10, 2009

cute x?


Aku nak ucapkan terima kasih pada irah yang telah hadiah kan tabung robotic ni masa majlis perpisahan & majlis tahunan PLB 2008 pada awal januari yang lalu..hhahaha..ni sure2 nk suruh aku menabung then belanja staff makan la nie..hehehhe..baik punya bodek kan..walau mcm ne pon..tabung ni tetap kiut...aku suka sangat..tabung ni aku letak kat opis sehingga ke hari ini tabung ini masih belum dirasmikan lagi ..err maksud aku masih kosong..xde duit utk aku menabung..
p/s: sikit-sikit lama-lama jadi bukit

Friday, February 6, 2009

Persahabatan

Dulu kita sahabat MySpace teman begitu hangat MySpacemengalahkan sinar mentari MySpace

Dulu kita sahabat MySpaceberteman bagai ulat MySpace berharap jadi kupu-kupu MySpace

Kini kita berjalan berjauh-jauhan MySpace kau jauhi diriku karena sesuatu MySpacemungkin ku terlalu bertindak kejauhanMySpaceNamun itu karena ku sayang MySpace

Persahabatan bagai kepompong MySpace
mengubah ulat menjadi kupu-kupu

Persahabatan bagai kepompong MySpace
hal yang tak mudah berubah jadi Indah

Persahabatan bagai kepompong MySpace
memaklumi teman hadapi perbedaaan

Persahabatan bagai kepompong MySpace
na na na na na…


Dulu kita sahabat MySpace teman begitu hangat MySpacemengalahkan sinar mentari MySpace

Dulu kita sahabat MySpaceberteman bagai ulat MySpace berharap jadi kupu-kupu MySpace

Kini kita berjalan berjauh-jauhan MySpace kau jauhi diriku karena sesuatu MySpacemungkin ku terlalu bertindak kejauhanMySpaceNamun itu karena ku sayang MySpace

Persahabatan bagai kepompong MySpace
mengubah ulat menjadi kupu-kupu


Persahabatan bagai kepompong MySpace
mengubah ulat menjadi kupu-kupu

Persahabatan bagai kepompong MySpace
hal yang tak mudah berubah jadi Indah

Persahabatan bagai kepompong MySpace
memaklumi teman hadapi perbedaaan

Persahabatan bagai kepompong MySpace
na na na na na…

lirik lagu kepompong oleh sindestosca..kangen bangat dengan lagu ini sejak pulang dr medan..

Thursday, February 5, 2009

14 Feb 2009

mungkin ramai yang kaitkan 14 feb ni sempena hari memperingati kekasih atau mudah dikenali dengan Valentine's Day. tapi kali ini aku menunggu kedatangan 14 feb untuk melihat sesuatu peristiwa yang bakal berlaku dan bukan untuk menyambut hari kekasih...adakah DIA benar-benar menyahut cabaran aku? kalau benar, dia memang seorang yang gentleman dan punyai resposibility yang tinggi. aku menanti hari itu dengan penuh kesabaran.

Tuesday, February 3, 2009

kejam

erghhh...tension taw....kenapa la dia block laman web nie...bukannya aku buat apa pon..juz setakat tgk jer....rase2nya x menggugat apa2 kerja pon...bukan boleh chat, laman web ni bukannya suatu laman web seperti rangkaian sosial yang lain macam myspace, facebook, friendster atau apa2 jelah...rase2 nya x relevan dia block laman web nie..setahu aku, aku seorang jer yang guna laman web nie kat opis..www.dafi-fc.com/dafi...sampai hati diorang buat aku mcm ni...ala org lain boleh plak main games..x terjejas ker diorang punya kerja..lagi la diorang tu xde keje....aku x dengki pon taw...unit lain aku dengar boleh je plak buka friendster kadang2 tu siap boleh yahoo messengger..ni la dia berat sebelah, klu ngan puak diorang ade je kelebihan...pas ni klu aku taw skype aku kene block siap la korangggg......byk la aduan aku buat nanti....menci..menci.menci...
p/s:harap2 blog aku diorang x blocked

LiLo

Related Posts with Thumbnails