Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Thursday, July 31, 2008

keje..keje..

salam semua...

baru tadi aku dapat panggilan tipon..bukan panggilan hangit or panggilan kene burn okie..hehehhe.. aku dapat offer untuk interview keje..post as asst.town planner..mmg ini yg aku nanti2 kan..cuma aku x prepare pelan2 untuk aku tunjuk kan.. yelah selain resume mesti ade backup utk diaorang bt penilaian kan..so aku kene stdy blk apa yg aku dah belajar selama nie.. aku ade experience dalam GIS setahun, Autocad aku masih igt lagi..skang aku jarang guna..tp aku taw la function2 dia..cuma xcekap je lagi..

aku rase aku patut pergi interview dulu..then br discuss mcm ner..ye lah..berbaloi x, rate gaji yg aku dapat dgn bebanan keje yg bakal aku pikul..tambahan lagi aku nie study..cuma takut xdpt manage masa dgn baik jer..dapat ke xdpat keje/pangkat tu soal kedua..bukan nk memilih yer cuma..byk faktor yang perlu aku ambil kira skang nie..(hanya org yg dah bekerja memahami) :P hehhehe..kawan2..doakan aku x neves masa interview k..hehehhe...

malam tadi sebelum tido, my abg call..uiks..abg mne plak nie...hehhehe... seorang kawan yg aku anggap abang...saje je sembang2 kosong sambil meluahkan ketidakpuasan hati prgrm yg dianjurkan td..ekekkeke....dia pon ade offer kat aku utk aku bekerja dgn dia..apa yg dia tawarkan mmg boleh tahan la..tp mcm kelakar plak kan...sbb pengetahuan aku dlam bidang yg dtawarkn mmg kurang..tp mcm best jer..then aku mmg boleh focus pada stdy aku coz aku ade byk masa utk stdy..yang penting study..

hurm..cuma aku minta dia fikirkan dgn lebih mendalam..dan bincang dgn rakan sekerja yg lain..mungkin juga ade lagi kalangan yang tidak setuju..bila2 dipikirkan mmg aku tiada pengalaman dan mungkin ade yg lbh sesuai utk menerimanya..apa2 pun kita boleh bincang kemudian k.

kedua2 keje ni mmg dekat dgn umah aku..so aku x perlulah nk keluar umah awal dan xperlu aku drive selama 45 min utk smpi ke opis....hehhehe...owh ye..cuma klu aku keje firm aku xleh la nk ngulor...

keje..keje..keje...hehehhe...

Tuesday, July 29, 2008

indah- Laman Landskap 2008

Tarikh: 26 Julai 2008
Lokasi: Tasik Perdana, KL




Laman 2008 mempunyai kelainan dari sudut tema dan juga peserta. Apa yang menariknya laman 2008 lebih teratur dari segi kedudukan sesuatu bahagian mengikut klasifikasi tertentu.



Pameran perabot landskap yg boleh di dapati di sini seperti kolam, pasu bunga, lampu, buaian dan pelbagai lagi aksesori landskap yg menarik mata pengunjung. Bagi saya, alangkah indah jika rumah saya mempunyai halaman yg besar, sudah tentu sy akan membelinya(err..klu ade bajet gaks :P)


apa yg saya perhatikan, setiap gerai dan juga pameran yang ada, sudah pasti terdapat bunga Orkid. adakah ini menjadi satu tema untuk tahun ini. Bagi saya Bunga Orkid adalah bunga yg sukar untuk dijaga kerana perlu perhatian yang lebih. Yang menariknya ttg orkid ini adalah kerana ianya sungguh cantik pabila kita melihat dengan lebih dekat lagi. Mungkin bagi si penggemar bunga, inilah bunga yang wajib ada di laman rumah.


Dalam banyak-banyak gambar, saya suka gambar saya yang ini kerana latar belakang yang berwarna-warni dan nmpk ceria walaupun hasil kreatif ini nampak simple sahaja.tp disebabkan penggunaan warna yang banyak, menaikkan seri akan hasil kreatif ini.


Setelah penat berjalan, saya mengambil masa untuk berehat sebentar sambil menghayati pemandangan alam di sekeliling saya. Sungguh aman, dan inilah yang saya perlukan ketika saya berada dalam keadaan stress

to be continue..byk pic agy nie..

Bahasa Arab

malam semalam aku belajar bahasa Arab..seronok gils..bukannye apa..seronok tgk gelagat teman2 aku bercakap bahasa arab..hahahhahha...aku ni mmg tukang gelak kn org bila diorang semua bertutur bahasa arab...aku tgk diorang ckp mcm mengaji pon ade siap ade alunan lagi...err..bukan aku sorang je taw yg gelak..semua org..bila org ni salah..kitorang gelak kn ramai2...then setiap kali ustazah bercakap..muka kitorang semua blur2..x paham...terpaksa ustazah tu ckp dwi bahasa..ekceli 3 bhs(malay, english, arab)..aku tgk ustazah pon asyik ketawa je tgk gelagat kitorang..

mulanya aku nk amek kelas mandarin but majority nk amek kelas arab coz semua nk lulus exam n xde masa nk stdy..so aku tiada pilihan...aku pon klu boleh nk subjek aku dapat A+, so amek je la yg senang..smlm belajar, igt arab ni mudah..tp ade juga ssh nye kne faham tatabahsa mcm english juga...

Tapi, aku pernah ada asas bahasa arab, coz aku penah belajar masa form 1-3..skang ni dah igt2 lupa...bila belajar semalam, byk benda aku dh lpe dan aku dah igt kembali..x byk pon..cuma sikit2 je la...masa ustzh suh aku bercakap pon aku pon merangkak agy..ayyo..dah keras lidah aku nk ckp arab...hari2 kene berus lidah nie..hahahaha...

mcm biasa, kalau aku tahu sesuatu tu, aku akan bt x tahu, coz aku malas nk tunjuk yg aku tahu semua..nt abes la ustzh bg aku homework yg ssh..macam GIS, skang ni pon aku belajar subjek GIS dan aku pula keje specialize in GIS...kalau lecturer tanya kitorang aku diamkan je lah, unless klu dah xde sape nk jawab..baru aku jawab...

best2..aku suke belajar malam isnin..aku nk score A+..hehehhe

Friday, July 25, 2008

no mood

Malam nie ada showcase kru ulangtahun yg ke 16
rasa xde mood je nk pergi...
maybe disebabkn keje yg byk..
aku cuba sedaya upaya utk pergi majlis itu nt
hurmmm..

Thursday, July 24, 2008

erghh..x suka..x suka..

Aku STRESS!!. Macam mana aku nk hilangkan perasaan ini. Aku rs mcm xnk gi kelas je malam nie..Rase mcm nk gy tgk wayang ke xpon nk dok sorang2 dlm bilik xpon nk merayau2 kat shopping complex...KEJE STUDY, STUDY KEJE,KEJE STUDY, STUDY KEJE,KEJE STUDY, STUDY KEJE..Yerp...Aku perlukan ruang untuk diri aku SAHAJA. Harap sangat aku dapat pergi ke tempat yang boleh tenangkan fikiran aku SABTU nie. Dan berharap aku ada masa untuk diri aku.

Monday, July 21, 2008

yeay...lusa aku dapat bilik baru...

Hari ini, aku lewat skit masuk opis...dalam kul 8.15 kot..matilaa..aku asyik dtg lambat jer...so, bila aku dah lewat, aku x berani nk scan thumb print...dah abes keje br la aku scan... since aku dah jadi student nie, aku slalu je masuk opis lambat..pe x nya...penat woo...hanya aku yg tahu..hahha..xkisahlah..skang ni setiap kali nk pulang, sharp kul 5 mmg aku dah terpacak nk scan (klu dulu2 org gne punch card..la ni xde dahh)..ye lah..nk berkejar ke shah alam plak...keluar lmbt skit dr opis, abes la termiss 30min kelas aku...

erm..masuk je bilik teknikal (mmg tempat aku bekerja hari2) kak huda dah jerit suh aku kemas barang..huh ala...nk pindah hari ni ker..malas nye nk pack barang...dah la kotak xde..barang aku byk dgn kertas2 n buku2 jer..
ekceli department aku kena tukar ke tingkat 3 (atas skali) ..skang ni department aku tingkat 1..huhu..lepas nie, mmg aku naik dan turun skali je..xde nak berjalan2 department org lain..dah lah xde lif..kalau kat opis ct (DEGIS K.Selangor) ade gak la lif..walau hanya boleh naik utk 2 org jer lif tue....hehehe..
so..aku punggah2 la barang yg ade dlm laci dan kuarkan barang2 hak aku...aku igt sikit jer... rupa2nya byk juga barang aku dlm nie...cuba lihat atas meja aku...byk kan barang2 nk kene angkut..dgn pc, printer, dan plotter....dalam hati...mcm ner la nk bawa barang2 nie yer..aku perlu upah org nk angkat nie...xlarat aku angkat sorang2...



dalam pada masa yang sama..aku dapat dua asgmnt penting..satu dr boss aku kat UIA..satu agy dr bhgn pelan..adusss...mana satu aku nk buat nie...so, dalam meja aku yg berselerak ini, aku pon bt la keje...nmpk x kat pc tu ade macam peta..aku kene bt estimate peratus guna tanah di daerah gombak dan satu lagi pasal sungai..err..laptop aku tue...standby utk aku bt assgmnt tuk study...hr ni aku x sentuh agy laptop tu..tp jap agy aku kena bt gak asgmnt...tgh tunggu classmate aku emel report diorang kat aku..coz aku yg kene edit..
tghr tadi aku dah angkut sikit barang2 aku..bila dah smpi atas...aku x sure tempat aku kat ner...skang ni, aku tgh pening pikir tempat aku.. bukan apa...selagi T.A Kanan x sure tempat dia kat ner..aku xleh sesuka hati amek tempat tue..bila dia dah decide nk dok bilik depan..maknanya aku boleh pilih antara 2 bilik kat belakang..klu dia xnk dok bilik depan..maknanya aku kene tunggu dia amek salah satu bilik yg belakang lah..
okie...gtg..ade keje nk buat..owh ye..hr ni aku dok layan YoYoOh.com..haha..sambil nyelam minum air..

Saturday, July 19, 2008

Minggu Tagged Sedunia..hahhaha

nama timangan anda??
famili : angah, kak ngah, mak ngah, adik
kawan : farahzila, fara, lilo, b, ruby, whity

Anda seorang yang??
manja dan cepat kelam kabut..i think so..

Insan yang teristimewa dan mengapa dia istimewa di mata anda??
HIM.. dia seorang yg misteri..

Lagu Kesukaan anda??
sephia.coz smpi sekarang aku boleh igt lirik lagu tu..hahha..aku ni mudah lupa lirik..

Makanan kesukaan??
kuew teow..apa shj yg berkenaan kuew teow aku makan..kuew teow grg, kuew teow kungfuu, kuew teow ladna, char keow teow etc..

Warna Kesukaan anda??
hitam biru dan putih.

Sikap yang membuatkan anda stress??
kerja yang terlampau banyak dan duedate report/kerja hampir tiba.

Tiga benda yang mesti ada dalam beg anda??
kunci kereta, hp dan mentos

Kali terakhir anda menangis dan kenapa??
erm tak igt bila..dah lama x menangis..cuma suatu malam di atas katil..teringat akan si Dia..then air mata mula mengalir.. myb aku rindu dia tika itu..

aku tag pada sesiapa lah..yg sudi..

weeee..zam..zam..alakazam..terbang!!!



Alakazam!

The mighty
Genie King and the beautiful Genie Princess from the magical Land of Faraway are back! Upon escaping the clutches of their Evil Master after being held captive for 1000 years, the magical genies have been busy flying on their Magical Flying Carpet, granting wishes and spreading love
throughout the blogosphere.

And now, the genies are back with a special gift for everyone! Behold the sacred, Magic Lamp of Luck! With this magic lamp, your blog will enjoy much go
od luck and fortune, warding off all things evil lurking around in the blogosphere. We would like to share this magic lamp with you so please pass on the Magic Lamp of Luck to those in need of some good luck. Remember, do not be greedy or unkind, evil or vengeful and good luck & fortune will always be with you! Join us on another exciting magical adventure as we spread goodwill and good luck to one and all!

* Start Copy Here*

1. Add your site(s) to the list once you have received the Magic Lamp of Luck.

2. Pass on the Magic Lamp of Luck to as many people as you like. After all, everyone needs some good luck!

3. Leave a comment HERE once you’ve passed on the Magic Lamp of Luck. Once the Genie King and Genie Princess have visited your site to make sure your links are complete and proper, you will then be added to the Master List.

4. To ensure everyone receives equal link benefit, please UPDATE your list regularly!

1-Mariuca 2-First Time Dad 3-Mariuca's Perfume Gallery 4-Emila's Illustrated Blog 5-The Other Side of Emila 6-My Sweet Escape 7-Bay Head Blog 8-Roxiticus Desperate Housewives 9-LadyJava's Lounge 10-Petty Ramblings of a Petty Queen 11-The Real Deal 12-Pinay Mommy Online 13-Perpustakaan 14-LadyJava Life's Pages 15-Make Money Online 16-Cat Tales 17-LadyJava's Food Paradise 18-Being Woman 19-Spicybug 20-Biz-N-Honey 21-Aeirin's Collections 22-Sasha Says 23-Project Heavy Traffic 24-Picture Clusters 25-My Wanderings 26-Maiylah's Snippets 27-Moments of Colours 28-Life Quest 29-BigMoneyList 30-The Best Parts 31-Morphed 32-Buhay Pinoy 33-Galatayo 34-Blogging Tips 35-Apples Of The Eyes 36-My Own Utopia 37-Sasha's Corner 38-Under One Roof 39-Say Cheese 40-A Great Pleasure 41-A Life in Bloom 42-Because Life is a Blessing 43-Digiscraptology 44-Xixi 45-Ode to Adrienne 46-CrankyDave 47-Simple Life 48-Dew Drops 49-The Journey 50-Mastering Your PC 51-Day Break 52-A Little Girl Talk 53-Mom Knows Everything 54-Day to Day 55-1 of a Kind Wis 56-It's a woman's world! 57-Breather 58-Photo Hook 59-Letterbox 60-Asian Mutt International 61-Dream Doe Philosophy 62-MommyAlehs Up-Close And Personal 63-Livin' the Life! 64-Restnrileks 65-English Corner 66-English Grammar 67-Bodybuilding & Fitness 68-Everything you need 69-One Stop Games 70-Blockbluster Movie Trailers 71-Bodybuilding & Human Growth Hormone 72-World of Tennis 73-Men's Health & Tips 74-Internet Marketing Strategy & Tips 75-Latest Technology 76-Tentang Binaraga 77-Berita Seputar Selebriti 78-Panduan Kesehatan 79-Insurance For You 80-Crissy's Zone 81-Crissy's Library 82-Crissy's Haven 83-sHeNzEe's wOrLd 84-Voice Of The Spirit 85-Best Cuisine Recipes 86-Stand My Ground 87-SeeNRead 88-This Is A Miracle 89-I AM KCAT 90-Traipsey Turvey 91-GBeX & DOm 92-Spun By A Seanachie 93-ISL Family 94-D' Cooking Mudra 95-'Story' the Great 96-UmmiRosma 97-Munirah Abd 98-Atie 99-Hit-or-Miss 100-Twisted Sister 101-Laketrees Artist 102-Blessed Sanctuary 103-Comedy Plus 104-Blogging By Sandee 105-Living Life to the Fullest 106-Speech-Less 107-Happy Life 108-My Discoveries 109-Strangely Out Of Place 110-Rooms of My Heart 111-The Paper Vision 112-Luxurious Retreats 113-Reef 114-Weekend Snapshot 115-Blessie's Finds 116-Confessions of An Army Wife 117-My Pooch Life 118-Five Martini Lunch 119-TIPS FROM THE TRAILER 120-PoeARTica 121-STAY AT HOME MOM 122-Rantings of a Woman 123-Sjtl's Weblog 124-Turn-u-Off 125-My World in My Own Word 126-Shawie 127-A New Saga 128-Janeth Vicy's Life Journey 129-Simple Reveries 130-Berry Blog 131-Touts4u 132-My So Called Life 133-La Vida es Hermosa 134-Speedcat Hollydale Page 135-mangosteenskin 136-Choc Mint Girl 137-Of Colors And Styles 138-Pinaymama's Diary 139-My Life's Rollercoaster Ride 140-My Life...My Journey! 141-Bonoriau 142-Jenny and Belle 143-Read My Mind 144-A Sweet Taste Of Life 145-Shopping Blog 146-Precious Moments 147-Feydakin 148-Hot Shit Form Here 149-A Mother's Simple Thoughts 150-Daily Ramblings Rendezvous 151-Miss Moneypenny's Comical Posts Undercover 152-My Precious Niche 153-FunFierceFabulous 154-Colorful World of Shiela 155-Me,myself+2 156-Ozzy's Mom 157-Let's talk about MJ 158-Great people make us feel we can become great 159-A Family Man 160-Just the way it is... 161-In Depth 162-Attitude, the ULTIMATE POWER 163-Are You Grateful? 164-Complain Complain Complain 165-My Little Black Pot 166-Notes By Marvic 167-Aku Pelukis 168-Jiwasintetik 169-Foster Me Up 170-Life: Thoughts & Inspirations 171-The Callalily Space 172-Mommyhood and Me 173-Bits and Pieces 174-La Place de Cherie 175-Through The Rain 176-Blogfixes 177-New England Lighthouse Treasures 178-Chez Francine 179-Tsinay 180-Hailey's Domain 181-Hailey's Beats and Bits 182-My So-Called Life 183-PinayWAHM 184-Rusin Roundup 185-Sweet Temptation 186-Lynn's Chic Spot 187-Kai Kriye 188-LiLo n StiTcH 189-Lights and Shade 190-Easycrafts 191-Ideasmoney 192-My creations 193-Sukanya-hobbiesandcrafts 194-My Kraft 195-Adam: @geNda iNsPiRaSi 196-The Working Mom 197-My Touch Of Heaven 198-Her Name is N.O.Y. 199-YOU Next!

*End Copy Here*
And now the genies would like to pass on this Magic Lamp of Luck to dakchomey, echo, myra, nad and anyone who think that they care about boosting their authority in technorati.

Friday, July 18, 2008

The Answer is Curitiba, Brazil

Recently, i became fascinated with the country of brazil. What u know abt brazil? maybe some of u think abt brazil is the capital- Brasilia which comes to mind or Rio de Jeneiro or maybe Amazon River.

However, for me the greatest city in brazil in all of South America is Curitiba. huh curitiba? some of u never heard before. y i said that the city was great. The reasons that i find Curitiba fascinating are many.

First, it's one of the oldest cities in the Americas, founded in 1653 by the Portuguese. The name, curitiba went through a series of changesfrom the original Guarani word, "kur'yt'yba". The words means pine nut and the currebnt spelling became official in 1919.

One more things that i find enchanting abt the Metropolis of curitiba is its similarity to so many cities in the Unied Stated. Curitiba is an ultra modern city with the population approaching two million. It is not only modern, but it is a leader in many civic and industrial areas. For example, their transit system is a paradigm for the world. Transportation in curitiba is by " central hubs" within the city where the long buses, a regular 40 passenger bus with two connected coaches in a tandem pick up their passengers for the outlying areas of the city.

The people of curitiba have a difficult tyme relating to earthquakes. Curitiba, or the entire counrty of Brazil for that matter, has never experienced an earthquake or a volcanic eruption. the country of brazil rest on a cratonic shiled, it has escaped orogenic activity for the past two hundred million years. The city was built on a plateau and the mean elevation is 914 meters, about 2900 feet. Moreover, curitiba has many green area, which along with the parks comprises 22 million square meters of park like setting.

The city of curitiba has many interesting places. There are:


Tuingui park
Part of the biggest linear environtmental park in the country, established at the Bariguii river margins, its reminds us of the indians who used to live there, with he statue of Tindiquera Chieftain. The Ukrainian Memorial is also there.



Japan Square
Homage to the sons of the "rising Sun", who settled there dedicating themselves to agriculture. Scattered around the square are 30 cherry trees sent from japan by the Nipponese empire and artificial lakes Japanese style.

German Wood
The wood has various features to celebrate and promote the German traditions. The replica of an old wooden church, built in 1933 at the Seminario neighbourhood, with neo-gothich decorative elements, shelters a concert hall called Bach's Oratium.


24 Horas Street
The street that never sleeps is the synthesis of a city which also never sleeps. it is 120 meters long and 12 meters wide. It is composed by 32 arches in metallic tubular structure, trademark of the modern curitibana architecture.


This is my 1st assignment that my lecturer gave to me last week..he told me to find out the greastest and modern city..then i choose curitiba for my assgnmnt.

Monday, July 14, 2008

Thanks you Very much- Along


ekceli aku dapat hadiah ni melalui pos. bila tgk pada pengirimnya.. sumpah aku xkenal sapa siti sarah dari melaka. penat lah nk teka2 sape yang bagi kat aku.. aku mana lah ade kirim barang kat sesiapa pon.. buka je bungkusan tue, aku lihat beg tangan yang cantik.. aku suka..tapi..sape pengirim nya..aku belek2 lagi bungkusan tue..at last aku ade nampak satu kad kecik yang bertulis " happy birthday and success " from ielali... baru lah aku tahu rupanya hadiah ini dari kakak aku..
kononnya, dia nk surprise utk aku tp org yang deal dgn kakak aku hantar awal plak kat aku...bukan masa besday aku..hahhahaha...kakak aku suka beli barang online..tu masa mula2 dapat bungkusan, aku igt kakak aku punya..
anyway..angah nk ucapkan terima kasih kerna sudi ingat hari lahir adik mu yang chomel ini..hehhehe

Saturday, July 12, 2008

balik kampung

hye kawan-kawan.

hari nie aku akan pulang ke kampung halaman mama aku di lanchang pahang untuk menziarahi nenek aku yang kurang sihat.ikutkan pada jadual minggu lepas lagi dah balik, tetapi ada pelbagai agenda yang telah aku susun minggu lepas. so hanya minggu ini sahaja yang aku betul2 free.

tengahari ini aku akan bertolak dan pastinya aku yang drive.ala dekat je, x sampai 2 jam klu aku yang drive la..hhehe..eh aku x bawa laju taw..ngam2 100km/hr..dan jalan yang sungguh lenggang..almaklumlah dah ade highway baru kan..

untuk makluman aku pergi 2 hr je.hari ni pergi and esok balik kl..x sabar nk jumpa ayam itik kat kampung.owh ye, satu lagi aku x sabar nk tgk puppy yg baru lahir 2bln lepas..err..atuk aku mmg ade bela anjing tapi untuk jaga kebun di belakang umah dan keselamatan atuk aku..ye lah, atuk aku kan tinggal berdua..skang nie pencuri byk..lagipon belakang kebun atuk aku tue, selalu muncul kelibat b*b* hutan..tu yg takut...

okie..gtg..nk kemas rumah..n nk mandi manda..daaaa

Friday, July 11, 2008

Dimana ?

hye semua.

kali ini aku nak kongsi dengan korang semua pasal suatu tempat yang mungkin tidak ramai kenali. tetapi aku nak korang teka bandar apa dan di negara mana letaknye bandar tersebut.sape tahu jawapannya dan orang pertama jawab dengan betul, aku akan belanja chicken chop kfc k.hehhehehe..






Negara yang cantik ini terletak di selatan hemisfera, kedudukan bandar ini berkoordinat 25.5° arah selatan dan 49° arah barat. Bandar ini terletak jauh dari persisiran pantai. Iklim di bandar ini lembap dan suhunya sederhana sepanjang tahun. Purata suhu 22°C dan pada musim sejuk suhunya mencapai 12°C. Walaubagaimanapun jarang kedengaran pada musim sejuk terdapatnya fros di bandar ini. pelikkan? Iklim di bandar ini lebih kurang sama dengan Negara Georgia. Percayakah anda bandar ini mempunyai 4 iklim dalam satu hari? cubalah suatu hari anda melawat/bercuti di bandar ini. anda akan dapat hasilnya.





Penduduk di bandar ini mencecah 2 juta orang. Yang menariknya tentang bandar ini nerupakan bandar ultra moden dari segi kawasan industri, kemudahan dan juga sistem transit yang ada. Kawasan industri ini lebih kepada industri automotif seperti pembuatan
VW, GM, Ford, Fiat, Daimler-Chrysler, Renault, Peugeot, Honda, Toyota, and Mitsubishi. Banyak tempat yang menarik anda boleh lawati di bandar ini antaranya Taman Botani, Pestana Hotel, 24 Horas Street dan banyak lagi.



Kalau anda perasan bandar ini bukanlah bandar linear tetapi ianya bandar yang bergrid. err korang paham ke apa aku maksud kan grid dan linear..ekceli dia melambangkan jalan raya. cuba lihat pic yang pertama.nmpk bandar tu macam linear kan, tapi bila melihat seluruh bandar ini, anda akan dapati ianya bergrid seperti bandar New York.
Bagaimana? dari klu2 yang diatas anda dapat bayangkan x, bandar apa dan negara mana bandar ini terletak? lets Think!nanti aku akan update cerita tentang bandar ini kerna bandar ini merupakan bandar yang moden dan kurang masalah yang sering dihadapi oleh bandar metropolis.

Tuesday, July 8, 2008

LAMAN 2008

FESTIVAL Antarabangsa Landskap & Taman Malaysia
2008 atau Laman 2008 pada 19 Julai hingga 27 Julai
ini di Taman Tasik Perdana, Kuala Lumpur

satu lagi festival yang aku tunggu dan pastinya aku akan pergi...di sini anda boleh menyaksikan pelbagai landskap yang menarik dan juga berpeluang mendapatkan bahan pameran serta jualan tanaman seperti pokok, produk dan hiasan taman, perabot untuk kegunaan luar rumah.

Festival ini bermula pada pukul 9.30 pagi hinggan 9.30 malam.ada pelbagai acara menarik yang disediakan oleh pihak penganjur. err..x silap aku nk masuk kena bayar..ala..xmahal..dalam rm3-rm5 seorang...dibawah aku sediakan foto2 yang menarik untuk dikongsi bersama. pic ini diambil pada LAMAN 2006






Monday, July 7, 2008

Big Surprise 4 today!

SURPRISE!!!

yeah smpi skang aku masih terkejut. kenapa? coz aku dapat sedozen Bunga dan juga Kek. ade org hantar kat opis aku atas nama aku. ye lah..nk kata besday aku lmbt agy..bulan depan. n then kek tue pon xde tulis apa2..dan yg penting aku x sure sape yg beri ini semua..ini kali pertama aku dapat surprise mcm nie..


thanks yeah pada anda yg sudi beri sy sejambak bunga dan sebiji kek.walaupon sy x th apa motiff nye sy terima k..hurm myb sempena hari pertama aku ke kuliah kot..hahhaha..i dunno.. hanye si pemberi je yg tahu..



okiela..gtg..dah lewat nk pi kelas..kelas kul 6ptg..

Sunday, July 6, 2008

Aku suka Sangat...

petang tadi aku gi pameran senibina dan rekaan dalaman di KL convention centre.aku ditemani oleh kakak aku dan juga diniy..tapi malangnya kanak2 tidak dibenarkan masuk..nk x nk, aku dan kakak aku terpaksa bergilir2 untuk masuk pameran tersebut..


aku dikehendaki untuk mendaftar sebelum memasuki pameran tersebut..
aku dapat tag n buku direktori sec percuma..tag nama penuh n company aku lagik..kelass gituuu..


pameran tersebut dibahagi kepada 5 dewan..setiap dewan ade kategori masing..paling aku minatdewan 4-5..interior design..pergh..aku sgt ske...aku sedang memerhati brochure yg aku dapat sepanjang pameran tersebut..dekat 2 jam la aku kat dalam dewan..


aku suka sgt gy section nie..wow...sungguh teruja sgt..semua design dia sungguh cantikk..tapi aku sedikit keciwa coz UITM xde hasil design diorang dipamerkan..byk juga hasil drawing kolej dan universiti lain mereka dipamerkan..hurm..nevamind..


cantikkan layout design nie..rumah yg dikelilingi tasik.. tp bila lihat dilihat betul2.terdapat beberapa kelemahan dalam layout ini..beberapa elemen yg tidak menepati piawaian perancangan..




err..minta maaf byk2 coz aku lpe nk catit nama tempat2 di atas..tp salah satu pic di atas di ambil kat Dubai..ada diantara pic diatas adalah projek yg dihasilkan oleh pelajar2 universiti..

aku rase seronok sgt..aku rase mcm sekejap je lihat pameran tersebut padahal dah dekat 2 jam..yang kurang menarik nya..section senibina x byk..kebanyakkan di luar dewan..ade gak section landskap tp x byk cuma ade 1 booth je..byk juga aku belajar benda baru di sana..

DBKL dah bt pameran ttg RSN, PAM pon dah, now aku nk tunggu LAMAN plak..selalunya LAMAN buat bulan 7...klu ade sure aku pergy..

Pizza Maggi Spicy

hye everyone!!
hari nie mood aku terlebih baik coz aku ade masa nk update blog...yeah..aku tahu after this myb aku bz sket...tkut x terupdate blog aku nieh...dan hari ni juga aku byk melakukan perkara2 yg tidak mensia2kan..hhehe..err..macam aku nk pergi jauh plak kan....macam x kan kembali lagi,...huhuhu..err..abaikan je dgn apa yg aku ckp kan k...

nk taw x..hr ni byk benda aku lakukan....seingat aku, tghr aku gy antar kete servis, coz dah dekat 4bulan xbt medical check up..hehhehe....then, ikut ayah gi beli barang dapur..dah lama x ikut ayah gi kedai naik motor...bila dah ade kete..lupa diri jap...xmo nek moto..hahhahha...hari ni aku dapat manja dgn ayah...beli macam2...byk gak la ku sembang2 pasal kereta dgn ayah...lepas gy beli barang dapur..kitorang singgah sebentar kat kedai hardware baru buka..saje je nk tgk apa yg ade..uiks...macam2 ada..rambang mata..rase mcm nk beli je kat apa yg ada..tp..aku bukan nye reti bertukang pon..aku masuk kedai hardware juz gi section kereta jer..hehhehe...

then.. petang bila kereta dah siap..aku pi antar cuci dan wax..ye lah..kereta ku ni dah bertahun x dikilatkan..dats y la..nmpk kusam je kan..kitorang share2 duit..ayah byr tuk wax n aku byr tuk servis..ala...lebih kurang je bayaran dia je...sambil tgh tunggu kereta aku siap dikilatkan, aku ajak ayah singgah kedai dobi, amek baju ..dah seminggu baru hari nie ade masa nk amek... hahha..bayangkan naik motor bawa baju yg tergantung..hehhee..belasah jer.. aku takut kedai dah tutup...masa tu dkt 6ptg..

bila kereta aku dah cun...aku pon gy la kedai kete juz nk tukar bulb lampu yg dah terbakar.. yelah.. xlama agy aku kan selalu balik malam..so penting utk keselamatan aku di jalan raya nt...balik je rumah, aku teringat pasal lappy aku yg dah rosak..aku kneanta baiki...coz aku nk gne masa belajar nt..so aku dah x larat nk keluar agy...aku juz minta ayah gy anta kat taman keramat...

cerita diatas tu hanya lah pembuka cerita aje..ekceli aku nk cerita pasal percubaan pertama ku membuat PIZZA MAGGI SPICY..yeah..ini yg sebenarnye yg aku nk cerita..aku xtaw pun megi ni boleh bt pizza or murtabak..selalunya aku juz bt sup or goreng je..

macam ekh? aku tetiba boleh ade idea nk buat resipi pertama aku..masa aku kat opis la...ade sorang kakak ni offer aku makan..tp tyme tu aku diet..so aku jual mahal la...then dia kata pizza maggi..aku rase pelik..coz 1st tyme dgr..so aku ni likes 'aswad' sket tyme tu...aku igt skang ni pizza dah ade perisa meggi..hahhaha....so aku cuba la sket...boleh la rasa dia..dia kata senang je nk bt siap bg aku resipi tue....now aku dah cuba bt...



taraaaaa.. ini lah hasillnya..sekali pandang akan nmpk mcm telur dadar kan...ekceli meggi ni dah pon bersalut dgn telur.... cara bt dia senang je...korang juz perlukan telur, bawang, cili(klu nk rs pedas), perencah meggi, dan MAGGI..apayg korang perlu bt gaulkan semua hingga sebati, maggi yg dicelur td masukkan dlm bahan2 td..then tuangkan sedikit minyak..masuk bahan2 td dlm kuali..utk mendapat rase yg sedap..make sure bg dia garing skit..baru lah sedap nk makan...


ni plak..hasilnya setelah di potong....sorry imej terlalu cerah..tgh2 tu korang akan nmpk meggi td...okiela rase dia..adik aku kata dia suka makan dgn tomato sauce..aku plak terasa makan telur jer..sbb aku x pandai nk bajet berapa biji telur utk 2 bungkus aggi..hehhe...so okiela sekiranya nk kelainan maggi yg slalu korang makan kan..klu tak, asyik buat goreng or soup je kan.. selamat mencuba..

wanita-datuk siti nurhaliza

lagu baru datuk siti nurhaliza..tak sangka ade ttg wanita..best2..best.. ni juz lirik dia jer..


Aku wanita punya hati nurani
Yang tak dapat dibohongi
Pabila cinta tlah membutakan mata
Dan membuat tuli telinga

Apakah salah jika aku menyinta
Apakah salah jika engkau ternyata
Pilihan hati
Belahan jiwaku ini

Cintaku ini anugerah terindah
Dari yang maha kuasa
Cintaku padamu tak pernah berubah
Meskipun kita berbeza

Aku wanita aku kaum hawa
Yang memang rapuh hatinya
Aku wanita aku punya cinta
Selayaknya manusia

aaa… Ku wanita
aaa… Ku wanita….
Yang hanya perlu kau fahami


Publish Post

siapa itu?

siapa itu? comei nye..gebu nya..hahhaha..inilah permata hati mama...anak mama yang kedua..lahir di HBKL pada jam 2.05 petang 11 ogos 1986..mama dan ayah sepakat memberi nama Farahzila..ianya mungkin membawa maksud kegirangan utk keluarga ini..sudah tentu aku cuba untuk menggembirakan semua org mungkin even hati ku bersedih...


it's me..baru setahun..juz pandai duduk..mama kata aku tyme ni dah pandai makan ayam goreng..dat y la smpi ke besar aku ska makan ayam jer..hehhehe


wah..wah..cantik aku posing..ala2 model calendar sgt kan..hahhaha..
aku ni pantang jumpa air..suka sgt nk berendam..masa ni aku berumur 7thn kat pulau tioman..
mama n ayah masa muda2 dulu ske melancong..byk gak la tmpt aku penah pergi...tp mne igt sgt..hheheheh...


atas tongkang yg belum pecah agy..otw nk blk resort...dulu2 lah..masa aku kechik2 mmg suka bergaya...tgk cara aku duduk atas tali tu..ada style kan..hahhaha.
dah besar ni aku kurenggg skit....


ni klu aku x silap kat pasir salak, perak...yg kechik tu adik aku...dia dah lahir dah...
adik aku baru setahun kot..so masa ni umur aku 8 tahun..x bnyk beza kan wajah aku..aku ni mmg jenis berambut pendek..rimas nk bela rambut panjang2..bila aku dah 'baligh' barulah aku simpan rambut ku..hehhehhee...


tgk pipi tu..geramnnyeee...rasa nk cubit jer..hahha..montel kan aku nie...
tyme ni badan aku dah semangat dah... mama kata masa aku bayi, muka aku mcm muka peranakkan..semua geram kat aku..lagi2 bil aku senyum..tp bila dah besar, aku dah x chumei..huhuh..xde sape pon nk geram kat aku..hahhahaha...



yeeeha..ariba..aribaaaa...aku juz naik kuda padi je..bukan kuda yg besar td...
hehe...saje je tunjuk eksyen je..hahhaha...hurm..aku x takut pon dgn kuda..dari kechik mmg aku ni berani dgn binatang..err tp certain animal jer...but insect mmg aku geli...eeeee

inilah pic kenangan aku ketika aku kanak-kanak..sentiasa gembira..masa aku kechik2 dulu..mama aku kata aku ni nakal..but xde senakal kakak aku sorang..hahhaha..tp yg sesuai describe ttg aku..aku ni degil..hehhehhe..sbb aku ni degil la, aku hampir2 buat rumah terbakar..coz aku main api...hhaha..ceritanya aku teringin nk makan kek yg mama selalu buat utk aku..aku pon jadi la chef..abes tunggang langgang dapur dengan kek mentah n tepung terabur kat lantai...aku bukannye reti nk idup kan dapur gas...last2 jiran aku ade bau gas...terus aku kne marah...dulu, balik skool aku dok umah sensorang jer..best..best..best..aku rindu zaman kanak-kanak aku....

Saturday, July 5, 2008

suatu ketika dahulu....

hari ini, aku dapat meluangkan masa utk diri aku bersiar2 ke ke taman permainan..aku tersenyum pabila melihat kanak2 bermain riang. yeah..aku teringat zaman aku ketika aku seperti mereka.. mmg indah tika itu...aku x sabar menunggu waktu petang kerna aku dapat bermain bersama jiran2 ku yg lain..

aku teringat permainan yg selalu aku main dulu2..batu seremban, galah panjang, gasing, guli, konda kondi dan baling slipar( x th nama saintifik)..klasik kan..tp skang tidak pula aku lihat kanak2 main dgn permainan ini..Pernah x, korang semua main permainan tradisional?

galah panjang?


permainan galah panjang memerlukan dua pasukan. satu pasukan penyerang dan satu lagi pasukan pertahanan.. Setiap pemain hendaklah melepasi semua garisan hingga ke garisan belakang sekali dan kembali semula hingga ke garisan hadapan tanpa dapat dicuit oleh pasukan bertahan. .Jika salah seorang dapat dicuit oleh pasukan bertahan maka pasukan itu dikira mati. Pertukaran kedudukan akan dilakukan iaitu pasukan yang bertahan akan jadi pasukan penyerang dan sebaliknya..begitulah permainannya..aku selalu akan memilih pasukan yg mana pemain kuat berlari dan itu yg membuatkan team aku menang..aku pulak jenis yg kecik so senang nk menyelit..hhehe..


konda kondi?
haha..aku suka gak main konda kondi..permainan ini agak mudah skit coz aku hnye memerlukan lubang dan juga kayu..pastu main lari2 tangkap kayu yang dipukul oleh pihak lawan. kayu yang pendek baringkan kat atas tanah yg berlubang..kayu yg pjg pula digunakan utk menguis kayu yg pendek..bila kayu td dilambungkan tinggi..pihak lawan perlu tangkap kayu tu..klu gagal tangkap dia perlu memasukkan kayu pendek tu ke dalam lubang dgn membaling..klu x pasukan tu kalah..

guli?
Permainan guli ialah melontarkan guli dengan tepat mengenai sasarannya.permainan ni perlu ade gelanggang dia..cuma perlu buat satu bulatan besar dia atas tanah..n then letak guli masing2 di tgh2.. pemain perlu menjentik guli2 tersebut keluar dari bulatan..sekiranya gagal berbuat demikian perlu memberi peluang pemain kedua pula..aku x suka main guli ni..coz aku x pandai menjentik..dan satu lagi coz aku slalu kalah n guli aku selalu je abes...huhuhu..aku juz ske tgk je...

gasing?
yeah..gasing..gasing ni senang aje...aku selalu main sape gasing dia berputar lebih lama dia menang...x pon cara yg lain adalah dengan memangkah gasing pihak lawan..err..yang ni pon aku ske tgk coz..bila ade gasing yg berwarna warni ligat berputar sangat cantik taw....dan aku paling x suka nk gulung tali kat gasing tu..selalu failed.aku xreti..huhuhu..

perasan x?permainan2 yg diatas ni selalunya budak2 lelaki yang main kan...hurm tuelah..aku masa kechik2 dulu x ramai kawan2 perempuan..dat y la aku main ngan lelaki jer..yeah..slalu aku kene buli je..tp kekadang best gak..diorang2 ni protect aku taw..ada ketikanya diorang pon main permainan perempuan..coz dlu2 aku ade set permainan masak2 n barbie dolls..diorang pon layan je lah..hehhehe...

Friday, July 4, 2008

ARCHIDEX '08

yeah..kali ini aku xnk lepaskan peluang utk melihat pameran ttg senibina bangunan dan juga hiasan dalaman.walaupun bidang aku berbeza sikit, tp minat aku ttg senibina cukup mendalam..aku kagum dgn hasil arkitek2 dr luar negara mahupon tempatan.

Thursday, July 3, 2008

sepetang aku di opis

yeah, dah lama aku x story crite2 baru..macam2 benda okie nk story..but aku xpunya masa nk update..

hari ni masuk opis terus on pc dan aku concerntrate dgn keje aku..sesekali ada gak la aku on9.. buka website yg sama..selalunya aku akan buka website dfc, emel, dan juga blog..yang lain2 tu kadang2 je aku buka..mcm myspace dan friendster dah kne block..no chatting2 ye kat opis aku..so ym aku da pown block..yang masih x kne block skype..so sesiapa nk chat dgn aku boleh add aku yer : cute_lilo_stitch@yahoo.com skype nie aku juz on9 kat opis..selalunya aku bt conference sesama bdk2 DEGIS...ye la..bdk2 DEGIS semuanya jauh2..satu daerah satu orang kan...klu aku x taw nk bt map..aku juz tnye melalui skype..syukur sesangat skype x kne block...

back to da story..hr ni T.A Kanan berborak dgn aku n kak ros pasal isu semasa..apa lagy pasal Anuar dgn kes liwat la...ekceli aku pon x tahu menahu pasal ni..juz ade gak la baca2 dlm surat khabar mengenai ni..tp aku ni bukan jenis amek tahu sgt...kalau pasal gossip aku ni laju jer amek taw..hehehe... yang aku pening nya..sorang ni defend orang ni..sorang ni plak defend org tue..so adelah adegan 'buka minda'..hahah...aku ni juz angguk2 je la kepala..sesekali geleng2..x taw mne satu nk dgr...bertekak gak la kan..hehehe.. luculah diorang nie...

kenapa yer pasal liwat pon nk kecoh..senyap2 dah la..ni sampai washington taw..means dunia luar kan..mcm la benda ni x leh selesai sendri..suka la tu bekas PA penasihat PKR - saiful dikenali..LFA sgt..ini baru cr publisiti murahan...hurm ntahla...aku dgr2 crite si saiful tu anak ikan..kene bela lah katakan...

dah tutup story pasal liwat meliwat nie...owh yer..aku nk crite semalam aku gy gak rakaman zoom in raya..ekceli aku mmg malas nk gy, tp disebabkan aku pegang 5 tiket n aku takut tket yg ade kat megat x mencukupi, itu yg membuatkan aku ke sana..aku igt juz nk pass kat kak nad jer...last2 klu dah jumpa mesti ade je benda nk diborakkan...masa tgh borak, aku nmpk dafi nk amek pass..aku lambai je la...then baru budak2 dr shah alam smpi..3 kete agy...lepas dah jumpa dgn yg lain2 aku nk blik r...pastu fendy tahan aku...dia nk story -mory dgn aku..huhhuhu.. almaklumlah dah lama gils x borak2 dgn si fendy ni kan.. last2 aku termakan gak pujuk dia tuk gy zoom- in.... seyes..bg aku zoom in hari tue bosan tahap cipan..mmg aku xde feel pon nk layan.. ke sbb aku moody mlm smlm..hurm wat eva...tp aku x tahu la kawan2 aku yg lain..myb bg diorang best kot..

sorry ye guys..lilo blk awal semalam..n keluar mcm tu jer...x tunggu pon smpi rakaman tu abes...abes je Dafi perform BTR terus aku chow...len kali kita hangout lagi k.. okiela..aku nk blk umah..bye2...

hepi besday to HUJAN!!!

last week, aku di jemput oleh faiz untuk ke besday party di Redbox Sogo. aku ditemani oleh Ann dan juga kak dila(my beloved sis).. ikutkan hati kecil aku ni mmg malas nk pergi..but ramai plak yg x dpt datang sebab dah tukar venue..itu yg aku merajinkan diri..kali ni aku x bawa kete, aku juz park kete kat stesen lrt Ampang n kami naik tren ke sogo..malas nk lalu kesesakan n bayar parking yg mahal nk mam**s..so aku sampai around 6.30p.m.. then gi cr hadiah..nk hadiahkan baju rs mcm x byk pilihan..so we decided beli famous amos..share2 hadiah..hehehe..

ini dia besday boy kita, En Faiz atau nama glamer Da-onG. haaa..tgk tu ols kek 2 biji taw...faiz sambut besday yang ke-22 thn.. faiz sama baya aku..kek tu bt perhiasan je coz aku x sempat nk makan..byk sgt program yg diaturkan oleh faiz...

taraaaa.... "di umumkan pemenang 'Miss Suci Musalmah' jatuh kepada Miss LiLo".. ahakzz....aku x sangka aku pon dapat awrd taw..gelaran yg diberi oleh pihak penganjur utk aku malam tu.. "Mak terharu noks, x sangka mak dapat award..tahun depan vote mak agy okies.." sambil memberi lambaian ratu..(haha..aku saje2 reka dialog)..ade 44 award taw..aku x larat nk tunggu smpi abes..tp mmg mcm2 Miss n Mr ada.. yg xboleh blah awrd dia tu..Baik Punya design.. haha.. i like!
owh ini dia sham selaku penganjur party mlm hr tue...kasi pose sket.. :-)


haruslerr aku berdiri sebelah besday boy coz aku pon nk amek berkat gak.. bulan depan besday aku (pomot besday jap).. tetamu yg hadir adalah dijangka dlm 30 org..kawan yg aku kenali adalah : ann sabah bahh, kak dilla, fendi becok, capeq besar bak giant, cydoth sedap disedut, rajan bulan mengambang, aiman ala-ala naruto n adik cydoth..
p/s: thanks faiz ajak kami semua..even br kenal faiz masa bercuti di pangkor tp mcm dah lama kenal kan..so hrp2 still keep in touch k.. hepi belated dy to u

LiLo

Related Posts with Thumbnails