Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Monday, June 23, 2008

hari pendaftaran

hola guys!
hari ni aku nk cerita pasal aku gi mendaftar sebagai pelajar...
aku agak bengang skit dgn sorang staff uitm nie...
aku dah bawa segala dokumen seperti yg dinyatakan tetapi aku ade sedikit kekeliruan dalam borang tersebut..


mula2 mcm ni aku gi bhgn pendaftaran pelajar...gi kaunter tnye pasal pelajar PLK(pelajar Luar Kampus-part tyme)..so ade sorang mamat ni dgn relanya menunjukkan aku tempat yg sepatutnya aku pergi..thanks ekh..walaupon tmpt tu ekceli sebelah bilik jer...

masa aku masuk je bilik tue, cuma ade seorang je staff yang bertugas.. so bila dia nmpk aku masuk, aku pon senyum lah kat dia(senyuman tu kan satu sedekah).. boleh je dia buat dunno ngan aku..tyme tu dlm hati aku dah kata "eee..kekwat nye dia.."

bila aku dah smpi depan dia bukan nk offer aku duduk..terpaksala aku bt mcm opis aku sendri kan..aku duduk je la..muka dia aku rase cuka pon still ade manis lagi taw..ni aku x taw la muka dia cam ner..

mula2 dia tnye aku pasal borang...erkk aku kata borang pasal apa nie..aku hangin dgn dia taw coz dia perli2 aku...tp muka aku still maintain cute dpn dia..


Mr D : mana surat tawaran, borang dan juga sijil?
aku : borang?borang apa yer?
Mr D : ye la..kamu x baca ker kat surat tawaran..
aku : saya baca la en.. dia suh print kan.. saya da print la...
Mr D : bukan yg ni tp yg satu lagi.. (sambil tunjuk kan borang yg betul)
aku : laa..borang yg ni ker..saya igt borang ni utk full tyme baru nk masuk..igt student PLK x kena..
Mr D : tu la lain kali baca...hurm biasalah da keje..nk baca pon xde masa..bz la tue..
aku : eh saya baca lah..cuba tgk tue, dia tulis tuk sepenuh masa kan..(sorry yea..aku x nk mengalah)
Mr D : apa2 jela..skang isi borang ni..pastu anta kat saya k..sama ada nk tulis depan saya atau kat meja sana..owh budak uitm gak..patut lah(sambil tgk result diploma aku)

eee....apa budak uitm xde kelas ker...jangan pandang sebelah mata k..at least aku dah ade keje yg sesuai dgn aku..eleh..yg dia tu keje dgn uitm x pikir ke...

selesai je isi borang...dia terang lah satu persatu apa yg patut aku buat...step by step..eh..eh..okie la plak..td moody semacam jer..


Mr D : okie faham ye pasni nk buat apa..awak byk benda yg xde..xpe meh saya tolong tandakan nt dah cukup terus anta kat fakulti k..keje mana skang?
aku : selayang.
Mr D : keje selayang tp rumah kat ampang..now nk belajar shah alam..xjauh ke..penat taw nk ulang alik2..ke kamu dah ade cdgn nk keje kat shah alam?
aku :(dlm hati- nk plak dia berborak ngan aku) haaa..tu la..jauh kan..nk buat mcm ner..sy try gak nk cr keje kat area shah alam..tp tgkla dulu mcm ner..
Mr D : kamu keje apa..company apa?
aku : camne nk terang ekh.org x tahu sy bt apa...ermm mapping..keje kat UIA..
Mr D : Mapping...apa kamu buat...ade guna GPS x?kamu tahu x nk guna mcm ner?
aku : err..adelah..tp jrg guna..selalu gi site n minta maklumat dari jupem..sy selalu guna GIS software Mapinfo( terasa mcm aku nk interview keje plak)
Mr D : owh..kiranya curi maklumat la nie..hurm camtulah keje nk senang..
aku : eh..mana ade...x semua maklumat boleh dapat kat site taw..perlu juga ade minta pada jabatan yg betul coz dia pon ade piawaian dia gak(hangin nie..saje je nk cbr kredibiliti aku sbg bdk planning)
Mr D : errr..kat sana ade gune civil engineering x?ade keje kosong x kat sana..coz saya pon br je abes belajar ni..tgh nk cr kerja...bla..bla..bla(byk sgt dia ckp..x igt dah)
aku : ntahlah..saya xpasti sgt..rs ade tu ade..tp guna pon x ramai..

errmm..mcm2 dia tnye aku...terasa aku mcm nk interview keje plak...dia siap bg tips agy nk kurangkan yuran belajar aku...dia ckp try cr keje dlm uitm n then dapatkan 3pointer..bila setiap sem juz bayar rm 10 je.. at last dia baik2 ngan aku pon coz ade sbb kan...yg buat aku jelik dgn dia skap dia tu..ske2 perli n sindir aku...dah la aku blur2 tyme tue...







Saturday, June 21, 2008

Happy Birthday Mama Sayang!!!- updated

holla..holla..holla..
assalamualaikum...
hr nie baru aku sempat nk update cerita yg dekat 2 minggu yg lepas..
dah macam jeruk pekasam dah..
hahhahah....
sorry aku sedikit membz...
hehheheh



20 jun 2008, famili aku sambut besday mama kat restoren tupai2.. abang ipar aku yang belanja..awal2 agy kakak aku dah tempah satu table utk dinner..


aku?..aku juz belikan mama cupcakes jer...comei je cupcakes tue..ekceli aku nk beli 50 pieces taw..ikut umur mama aku..but nt sape yg nk abes kan cupcakes tu...aku juz beli 25 pieces je...cupcakes ni aku import dr kg tunku pj.. jauh kan..hahahha...demi mama ku..aku sanggup..


mama ku terchenta... i love u mom...selamat hari jadi yg ke.**thn..hehhehe.
lihatlah..ade x wajah aku rupa mama ku..hehhehe


nilah..sebahagian tetamu yang datang....ann dan hafiz adalah tetamu jemputan...
ann ni berbaju biru merupakan kawan kakak aku dr sabah..tp sejak dia turun kl lg kami dah rapat...hafiz ni plak menantu mama aku yg ke-3..cepat mama aku dpt menantu..menantu yg ke2 belum ade agy...aku sorok dulu..hahhaha..err..aku muda agy la nk bercintan...





my new baby!!

salam..
aku juz masuk pic..
kemudian bari story k..

Friday, June 20, 2008

i luv tiz pic!

hye guys...
kenapa aku suke pic nie..coz dlm byk2 gambar dlm simpanan aku pic ni lain sket coz dafi x penah bergambar dgn aku mcm nie..hahhahha..tambah2 agy ryzal pon ade..diorang berdua sporting buat memek muka ala2 terkejut..bukan senang taw..slalu aku bergambar setakat senyum2 jer..owh yer...ade satu lagi pic aku dan dafi bertentang mata...tp pic tu biasa jer...yg nie aku suka sgt..pic ni masa aku organize trip MUDA DE PANGKOR 2008.

pic yang ni plak, masa malam dinner.. masa malam dinner ade ade sesi pertukaran hadiah.. hadiah aku, ryzal yg dapat, err..aku harap ryzal ske hadiah tu...dan aku plak dapat hadiah dari aiman...garam aura katanya ..aku letak kat opis, bg buang mulut2 jahat kat sekitar opis aku...hhahhaa..gurau je la..budak2 opis aku baik2 belaka..


ini pic pertama aku berjumpa dgn dafi...ekceli mcm x percaya aku boleh jumpa dgn dia..yup tyme tue mmg aku excited sgt..but ada org kata buat2 mcm biasa je..jgn excited sgt..hahhaha...yeah, masa ni dafi dah kenal dgn nama "lilo"...sbb aku ni active on9 kat website dafifc..pic ni hanya lakonan semata2 bukan candid okie...ehhehe...

Tuesday, June 17, 2008

; -)

Holla...
:)
errkk kata bz..tp sempat update blog kan..
ekceli sambil bt keje, smbil on9..
hahhaha..
cuma aku nk story sket je x byk pon..

yeah..juz now aku dpt gak luahkan apa yg terpendam dlm hati ku selama nie...
dekat 1/2 thn juga aku simpan..
lama kan??
luah apa??err..biarlah rahsia..
tp aku puas sgt2..

sebelum tu mmg aku fikir byk kali..perlu ke aku bgtaw atau aku biarkan...
takut juga ade effect pd hr2 mendatang.. tp lantaklah...
aku dah bersedia... aku terima dgn hati terbuka..
sebab tu aku beranikan diri untuk meluahkan..

x tahu aku nk describe ttg apa aku rs sekarang nie...
suka..takut..malu..gembira..sedih..terharu..
macam2 perasaan ade..
hahahha..

okie2..aku nk sleep..penat lorh asyik ngadap pc...
dr pagi smpi la ke mlm..
gudnite!!!

p/s:lets tyme leads our destiny.. :p

Monday, June 16, 2008

busy!!

erm...esok 3 hari aku gi kursus...
kursus untuk mantapkan skill mapinfo..
dekat je kat UIA...
keje byk sgt kat opis..
xpe..hr jumaat boleh setel kan..
so 3 hr aku xon9...
i'll miss u guys..
yeap bz kembali lagi...

Fakta ttg saya

owh yeah..x th knp hr ni aku rajin nk buat tag org beri kat aku...so aku pon turut di tagged oleh misszura..

THE RULES
1. Each blogger must post these rules first.
2. Each blogger starts with 8 random facts/habits about themselves.
3. Bloggers that are tagged need to write on their own blog about their 8 things.
4. At the end of your blog, you need to choose 8 people to get tagged and list their names.
5. Don't forget to leave them a comment, telling them that they've been tagged, and to read your blognothing interesting bout me..lets start!!


1] erm..aku lahir pada 11 ogos 1986..berumur 21 tahun 10 bulan pd bulan dan tahun ini yer..aku mmg org ampang, selangor.

2] aku anak ke-2 dari 4 orang beradik..erm mmg manja..dan akulah anak paling memboroskan duit mama n ayah..owh ya satu lagi aku juga merupakan anak yg degil taw..hehehhehe....

3] owh yer..aku paling minat gils dgn stitch..x kisah la cerita dia, lukisan ker, wallpaper ke, bear ker..pantang aku jumpa kat mne2 kedai confirm belilah..err tgk bajet gak..dan aku suka hadiahkan stitch pd org..now kat umah aku, dah ade stationery stitch, dompet duit syiling stitch, patung stitch, baju stitch, beg sandang stitch, dan selipar tidor stitch..

4] lipas!!! yukss....aku benci lipas...so plizz jgn bg aku jumpa lipas yg sedang terbang k..klu nk tgk aku histeria buatlah..ade sejarah buat aku fobia dgn lipas..menci!!..menci!!..mencii!!

5] kucing...owh, aku suke kuceng...suka gils..kat umah ade 5 ekor..semua nya gegurl..nama dia cute taw..ruby, dak kenit, diffy, liffy and ziffy...taw x..bila aku pulang ke rumah, dak kenit mesti sambut kepulangan aku..so sweet kan..

6] aku takut sangat dengan petir or kilat..better aku dudk dlm rumah atau dlm kereta..klu aku nmpk je petir, mcm2 aku bc..xpon otomatik aku akan tundukkan kepala aku..heheheh

7] aku suka patung bear..err bukan patung barbie yer..ekceli patung bear ni soft and cute...aku ske buat peluk atau jadikan bantal...aku ade satu patung bear yang setinggi paras dada aku klu aku berdiri la..aku beli murah jer...kat padang besar..xmampu nk beli smpi 3ratus lebih..dan kat rumah aku ade lebih 20patung bear..ade yg kechik, sedang and besar..tp paling byk yg kechik..

8] satu lagi fakta yg menarik ttg aku ialah..aku kelihatan cantek, comel dan ayu bila aku SENYUM.. :P...hahahaha

aku nk tag sape yer...

1- dakchomey
2- ray
3- kak lyn
4- ayuramli
5- adam arjuna
7- kak emi
8- eca

funny survey!!!

ini adalah kali pertama aku buat benda alah nie survey or tag...memikirkan aku stress kat opis ni, aku bt utk menghilang kan stres pepagi nie..sambil menyelam minum air... :P survey ni aku dpt dr blog cik zura..
Before we start, the rules are as follows:Put your music player on shuffle. For each question, press the next button to get your answer. YOU MUST WRITE THAT SONG NAME DOWN NO MATTER HOW SILLY IT SOUNDS!!!
Let the survey begins....

IF SOMEONE SAYS "IS THIS OKAY" YOU SAY?
happy together - simple plan

WHAT WOULD BEST DESCRIBE YOUR PERSONALITY?
cinta dalam hati - ungu

WHAT DO YOU LIKE IN A GUY/GIRL?
cinta satelit - elyana

HOW DO YOU FEEL TODAY?
ruang rindu -letto

WHAT IS YOUR LIFE'S PURPOSE?
tak bisa memilihmu - sixth sense

WHAT IS YOUR MOTTO?
kiblatku - hazami

WHAT DO YOUR FRIENDS THINK OF YOU?'
sampai menutu mata - acha

WHAT DO YOU THINK OF YOUR PARENTS?
tentang seseorang

WHAT DO YOU THINK ABOUT VERY OFTEN?
haruskah -adam

WHAT DO YOU THINK OF YOUR BESTIE?
ada untukmu -nubhan

WHAT DO YOU THINK OF THE PERSON YOU LIKE?
saling terpesona - diddy & yanie

WHAT IS YOUR LIFE STORY?
sayang-sayang - alif aziz

WHAT DO YOU WANT TO BE WHEN YOU GROW UP?
chantekk- fabolous cat & ultimate

WHAT DO YOU THINK WHEN YOU SEE THE PERSON YOU LIKE?
pastikan - dato ct

WHAT DO YOUR PARENTS THINK OF YOU?
dokter cinta - dewi-dewi

WHAT WILL YOU DANCE TO AT YOUR WEDDING?
dua hati jadi satu - dafi & gita

WHAT IS YOUR HOBBY/INTEREST?
rama-rama -ella

WHAT IS YOUR BIGGEST FEAR?
begitu salah begitu benar -dewi-dewi

WHAT IS YOUR BIGGEST SECRET?
ku merindu - ella & shah

p/s:kelakar tgk jawapan yg diberikan....xde kena mengena kan...xpela...asalkan terhibur hati aku ni sket...

Sunday, June 15, 2008

14 jun 2008


semalam, aku dapat berjumpa dgn lina ratu drama from singapore..selama nie kami selalu chat dlm chatroom DFC..gelaran ratu drama tu ray yg bagi yer..lina kebetulan datang kl dengan famili dia..aku dapat la jumpa lina dlm setengah jam..lina agak pemalu..myb terkejut tgk ragam budak2 dfc mcm ni kowt..ahaha..x boleh blah...sempat gak la aku dukung adik lina ni..chubby nye..geram..err..ekceli lilo pon geram gak dgn lina taw..sedap badan lina..rase nk penyuk2 jer..hahhaa....jgn mara k..thanks sudi jumpa kami semua masa besday ray semalam...



semalam juga..aku bersama budak2 dafifc sambut besday ray di station kopitiam kl..mmg seronok gil..dekat 30 org join..tetamu VIP adalah Ayu from KRU, AC Kru(dtg kejap je tgk ray kne baling tepung) dan juga Lina dari singapore..yg best disambut oleh budak2 yg gi trip pangkor..sepanjang setahun menyambut besday VID, besday ray la yg plg best coz merupakan titik pertemuan pertama vid pd thn lepas dan tahun ni pula titik pertemuan dafinites(bakal mengantikan VID senior)hahahha...


yeah..baik punya celebration...hahahha...semua ini dirancang oleh dafinites..lilo hanya setakat membenarkan...mula2 diorang nk buat lagi teruk taw...bukan setakat tepung je...tapi nk baling telur kat ray..selepas diberi nasihat oleh beberapa vid, mereka2 terpaksa melupakan niat utk baling telur tp hanya tepung dibenarkan..dan megat selaku org yg bersubahat sama dipertanggungjawab membawa baju spare utk ray..xkan la nk pulang naik monorel dgn baju kotor kan..tapi kesian plak dgn ray, mata merah dan pedih coz tepung masuk mata..xdapat dia nk tdo dgn tenang mlm td katanya...hope ray bawa2 berehat k..mata tu letak eye mo..klu pedih agy..kejar si fendy n aiman...diorang yg bersalah..kami x tahu pape..hahahha..larikkkk...

Happy Father's Day

Ayah,

u mean so very much to me

and i want u to know
that u're owez in my heart
no matter where i go

u're owez giving, owez there
to help in any way
the loving things u've done for me
i never could repay

i can't imagine what i'd do
without the love u give
i'll treasure u sweet heart of gold
as long as i shall live

Mairusdi Bin mohd Rabi

Friday, June 13, 2008

Konsert LOve Spark- Dafi dan Gita


dafi sedang mempromosikan konsert love spark yang akan diadakan di PadangMerbok, jalan parlimen pada 28 jun ini. jangan lupa untuk membeli aiskrim ni yer..beli dua aiskrim dapat dua tiket..selain DAfi, ada beberapa artis yg turut menjayakan konsert tersebut.Artis Indonesia-gita gutawa pun turut ada.

jom..jom..jom.. jom kita heboh...apa kata sapa yg join nanti kita pakai baju warna merah nk x?any idea?

Thursday, June 12, 2008

Heppy besday Adia - 12 jun 2008

hari pernikahan Adia 31 Mei 2008


heppi besday to u..
heppi besday to u
heppy besday to Adia..
hepi besday to u...


hari ni hari ulangtahun kelahiran Adia yg ke 22 tahun..
aku br teringat petang td..
patut la aku rs hari ni hr yg spesel...
rupa2 nye besday adia..
cepat2 aku anta msg kat dia..
myb sedang berhoneymoon kot..
hahhaha...
xkisah la..

owh ya...Adia br je melangsungkan perkahwinan dia masa aku gi trip pangkor..dat y la aku xdpt nk jd flower gurl..sooryyy adia..but masa Adia nikah b n na datang juga kan..teman kan adia..b siap pki bj wane purple coz adia ske purple kan..Adia nmpk ayu sgt masa tu..pakai baju kurung putih...adia nmpk neves tp adia pndai cover..kami pula yg terlebih xcited..maklumah adia org pertama kan dikalangan kita berempat..apa2 pon..b nk ucapkan tahniah buat adia dan pasangan ..errr spe nme, dah lpe lah...ur hubby ...Selamat Pengantin Baru. semoga kekal bahagia selama2nya...igt adia kunci kebahgian rumah tangga terletak ditangan adia sendiri...


muahhhhh...opss...boleh ke kiss wife org nie..hahahha..


Wednesday, June 11, 2008

cemburu!!!


JELES OK!!!

p/s:hahahaha..lakaran ini xde kene mengena dgn yg sudah mati..harap maklum!!!

yeay..aku pelajar!!!


Holla my frens...hurm juz wanna tell u guys, fara dapat offer study dekat UITM..next week fara akan reg as a new student..heppy nye...owh ya fara amek course degree in town and regional planning selama 3 tahun..ekceli 2 thn je untuk fara klu fara amek full tyme but fara xdpt offer full tyme yg dapat hanya la part tyme..fara akan mula kuliah bulan 7 ni..
wow...risau nye...mampu ker aku menggalas beban sbg seorang pelajar dalam masa yg sama sebagai pekerja..risau x mampu bawa dgn baik...3 thn beb lama tue...bila memikirkan masalah2 yg dialami di negara kita iaitu krisis kenaikan harga petrol mmbuatkan fara perlu berpikir berulang kali..mana taknye..jauh beb nk ulang - alik dari ampang ke shah alam...tambah lagi fara skang kerja kat area selayang..
erm...terasa perit r, bila gaji x mengikut level yang sepatutnya, minyak dah naik 2 x ganda, makanan pon dh naik harga.. keje yg selalu perlu turun site..dan mayb fara perlu ke kelas pd malam hari..hurm..alah, korang x kan paham..tapi fara anggap ini sebagai cabaran..fara ingin maju...
untuk itu, fara perlu bersusah2 dulu..mana taw rezki fara nt, dpt lah fara bersenang-senang kemudian kan..tapi fara juga ade pikir jalan alternatif lain...belajar tetap belajar tp cuba untuk cr peluang pekerjaan dekat shah alam relate dgn bidang fara..ye la..senang skit, bila keje kat shah alam, study pon kat shah alam..nt try cr umah/bilik sewa kat shah alam..so dptlah fara berjimat sket...cuma, fara perlu berdikari la..xde famili yg dekat dgn fara...ala, sape nk basuh baju fara nanti..hahhaha....xpon kan...cr org yg boleh 'spedo' fara...erkk..ini langsung xleh pki..opsss..gurau2 je mama..dont take it serious okie...
p/s:hey warga shah alam..i'm back.. :P

pangkor

hurm tiz week aku xsempat nk update pasal pangkor la..
if korang nk taw happening ke x, trip pangkor tu..
boleh la layari website

Monday, June 9, 2008

Ungu - Cinta Dalam Hati

aku ske lagu cinta dalam hati nyanyian oleh ungu..
kenapa yer? coz lagu ini menunjukkan apa yang aku rasa sekarang...entah knp aku suka dia dan sanggup bersabar untuk menunggu dia..sumtimes aku rase dia dah dimilki oleh orang lain..but aku tetap sayang dia..susahkan klu bertepuk sebelah tangan..tp aku juga rase bahgia bila dia bersama org yg paling dia sayang walaupun orang itu bukan aku...aku mengerti...

Ungu - Cinta Dalam Hati


mungkin ini memang jalan takdirku
mengagumi tanpa di cintai
tak mengapa bagiku asal kau pun bahagia
dalam hidupmu, dalam hidupmu

telah lama kupendam perasaan itu
menunggu hatimu menyambut diriku
tak mengapa bagiku cintaimu pun adalah
bahagia untukku, bahagia untukku

ku ingin kau tahu diriku di sini menanti dirimu
meski ku tunggu hingga ujung waktuku
dan berharap rasa ini kan abadi untuk selamanya
dan ijinkan aku memeluk dirimu kali ini saja
tuk ucapkan selamat tinggal untuk selamanya
dan biarkan rasa ini bahagia untuk sekejab saja

back home

i'm back..
back from trip pangkor last nite..
i'm so tired..
sorry guys, lama menghilang...
after tiz..aku start blogging blk...
daaaa...

Sunday, June 1, 2008

KLCC



apa yg korang semua tahu pasal klcc? ermm...tempat shoping jer..tempat melepak..itu je..lagi??? korang tahu x, siapakah arkitek yg bt klcc nie.. brapa ketinggian klcc? klcc ni diperbuat dr apa..so, aku nk berkongsi skit info mengenai klcc yg selama ini menjadi kebanggaan rakyat malaysia.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Cesar Antonio Pelli

Menara Berkembar PETRONAS dibina diatas tapak seluas 40 hektar di kawasan segi tiga emas kuala Lumpur. Ia direka oleh Arkitek Cesar Antonio Pelli dan disiapkan pada Mac 1996.

Menara Berkembar Petronas ini mula dibina 1992-1998, kemudahan yang terdapat di KLCC ini adalah seperti Suria KLCC, Taman KLCC, KLCC Convention Centre, Aquaria dan beberapa kemudahan lain seperti surau yg boleh menampung lebih kurang 6,000 jemaah dlm satu masa.

Menara kaca dan keluli tahan karat setinggi 88-tingkat, merupakan imbasan warisan Muslim Malaysia. Struktur asas merupakan rekabentuk yang dimajukan dari bangunan Chicago yang dibatalkan.

Untuk membuat tapak Menara Berkembar PETRONAS, bumi digali sedalam 117 meter, iaitu setinggi bangunan lima tingkat. Sejumlah 7,000 meter padu simen konkrit telah dituangkan selama dua minggu secara berterusan. Beratnya keseluruhan bangunan 100,000 tan.

Menara Berkembar PETRONAS mempunyai laluan angkasa antara kedua menara pada tingkat 41 dan 42. Ia setinggi 170 meter dan sepanjang 58 meter. Tingkat yang sama dikenali sebagai podium kerana pelawat yang ingin pergi lebih tinggi perlu singgah untuk bertukar lif. Terdapat sebanyak 78 lif yg ada.

Menara ini mempunyai ciri-ciri keselamatan yang unik dan pertama kali digunakan di Malaysia. Sewaktu berlaku gempa bumi atau puting beliung, menara ini akan condong. Kecondongannya mengikut tiupan angin kencang hingga 1.5 meter. Apabila bencana reda, menara akan tegak seperti biasa.

LiLo

Related Posts with Thumbnails