Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Monday, June 23, 2008

hari pendaftaran

hola guys!
hari ni aku nk cerita pasal aku gi mendaftar sebagai pelajar...
aku agak bengang skit dgn sorang staff uitm nie...
aku dah bawa segala dokumen seperti yg dinyatakan tetapi aku ade sedikit kekeliruan dalam borang tersebut..


mula2 mcm ni aku gi bhgn pendaftaran pelajar...gi kaunter tnye pasal pelajar PLK(pelajar Luar Kampus-part tyme)..so ade sorang mamat ni dgn relanya menunjukkan aku tempat yg sepatutnya aku pergi..thanks ekh..walaupon tmpt tu ekceli sebelah bilik jer...

masa aku masuk je bilik tue, cuma ade seorang je staff yang bertugas.. so bila dia nmpk aku masuk, aku pon senyum lah kat dia(senyuman tu kan satu sedekah).. boleh je dia buat dunno ngan aku..tyme tu dlm hati aku dah kata "eee..kekwat nye dia.."

bila aku dah smpi depan dia bukan nk offer aku duduk..terpaksala aku bt mcm opis aku sendri kan..aku duduk je la..muka dia aku rase cuka pon still ade manis lagi taw..ni aku x taw la muka dia cam ner..

mula2 dia tnye aku pasal borang...erkk aku kata borang pasal apa nie..aku hangin dgn dia taw coz dia perli2 aku...tp muka aku still maintain cute dpn dia..


Mr D : mana surat tawaran, borang dan juga sijil?
aku : borang?borang apa yer?
Mr D : ye la..kamu x baca ker kat surat tawaran..
aku : saya baca la en.. dia suh print kan.. saya da print la...
Mr D : bukan yg ni tp yg satu lagi.. (sambil tunjuk kan borang yg betul)
aku : laa..borang yg ni ker..saya igt borang ni utk full tyme baru nk masuk..igt student PLK x kena..
Mr D : tu la lain kali baca...hurm biasalah da keje..nk baca pon xde masa..bz la tue..
aku : eh saya baca lah..cuba tgk tue, dia tulis tuk sepenuh masa kan..(sorry yea..aku x nk mengalah)
Mr D : apa2 jela..skang isi borang ni..pastu anta kat saya k..sama ada nk tulis depan saya atau kat meja sana..owh budak uitm gak..patut lah(sambil tgk result diploma aku)

eee....apa budak uitm xde kelas ker...jangan pandang sebelah mata k..at least aku dah ade keje yg sesuai dgn aku..eleh..yg dia tu keje dgn uitm x pikir ke...

selesai je isi borang...dia terang lah satu persatu apa yg patut aku buat...step by step..eh..eh..okie la plak..td moody semacam jer..


Mr D : okie faham ye pasni nk buat apa..awak byk benda yg xde..xpe meh saya tolong tandakan nt dah cukup terus anta kat fakulti k..keje mana skang?
aku : selayang.
Mr D : keje selayang tp rumah kat ampang..now nk belajar shah alam..xjauh ke..penat taw nk ulang alik2..ke kamu dah ade cdgn nk keje kat shah alam?
aku :(dlm hati- nk plak dia berborak ngan aku) haaa..tu la..jauh kan..nk buat mcm ner..sy try gak nk cr keje kat area shah alam..tp tgkla dulu mcm ner..
Mr D : kamu keje apa..company apa?
aku : camne nk terang ekh.org x tahu sy bt apa...ermm mapping..keje kat UIA..
Mr D : Mapping...apa kamu buat...ade guna GPS x?kamu tahu x nk guna mcm ner?
aku : err..adelah..tp jrg guna..selalu gi site n minta maklumat dari jupem..sy selalu guna GIS software Mapinfo( terasa mcm aku nk interview keje plak)
Mr D : owh..kiranya curi maklumat la nie..hurm camtulah keje nk senang..
aku : eh..mana ade...x semua maklumat boleh dapat kat site taw..perlu juga ade minta pada jabatan yg betul coz dia pon ade piawaian dia gak(hangin nie..saje je nk cbr kredibiliti aku sbg bdk planning)
Mr D : errr..kat sana ade gune civil engineering x?ade keje kosong x kat sana..coz saya pon br je abes belajar ni..tgh nk cr kerja...bla..bla..bla(byk sgt dia ckp..x igt dah)
aku : ntahlah..saya xpasti sgt..rs ade tu ade..tp guna pon x ramai..

errmm..mcm2 dia tnye aku...terasa aku mcm nk interview keje plak...dia siap bg tips agy nk kurangkan yuran belajar aku...dia ckp try cr keje dlm uitm n then dapatkan 3pointer..bila setiap sem juz bayar rm 10 je.. at last dia baik2 ngan aku pon coz ade sbb kan...yg buat aku jelik dgn dia skap dia tu..ske2 perli n sindir aku...dah la aku blur2 tyme tue...







1 comment:

kai said...

wah komplete dialog...

LiLo

Related Posts with Thumbnails