Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Friday, December 24, 2010

3 pilihan

aduyai....x sangka utk capai ke destinasi aku... laluan yg aku pilih ini amat sukar...x mudah yang aku sangka..sekali dah melangah ke depan..aku xleh nk berundur setapak ke belakang...

bila aku lalui jalan ini..di hadapan aku ada 3 simpang..setiap simpang mempunyai laluan yang berbeza..aku masih lagi berfikir2 kemanakah laluan yang harus aku pilih sebelum tiba di penghujung jalan ...

apakah keputusan yang harus aku pilih??

jalan A: teruskan juga laluan yang penuh duri dan lopak2 air tp ada pokok buah yg lebat ...

jalan B: lalu juga laluan yang penuh duri sekerat jln then pintas jalan yg lenggang selepas dpt kebenaran dr penunggu hutan..

jalan C: terjun sungai sehingga ada penyelamat

Wednesday, December 22, 2010

Happy Birthday Megat!!


On your birthday, it's time to reflect,
For the passing of time leads to change.
What once was important we leave;
Our priorities and goals rearrange.
It's official; you've lived one more year.
You're birthday gifted and caked,
But don't think you're fully mature,
'Cause you're really only half-baked!
By Joanna Fuchs





p/s:sama je kat dalam fb :P

Monday, December 6, 2010

Buku

Setiap kali ada assgmnt aku mesti gi national library nk cari bahan..kadang bahan bacaan yang aku perlukan ade di sini..kadang2 x...tp bila berada di library buat aku ngantuk..hihihi..apa taknye, sunyi kan..

bila aku dah penat membuat asgmnt, aku suka lihat gelagat org2 yang dtg ke sini...kebiasaan nye aku suka pi library ni sensorang..aku boleh dok sini dr library tu buka seawal 10pg sehingga lah library tu nk tutup jam 7mlm..

kadang2 aku rs, pak n mak guard tu dah kenal aku...aku pon dah kenal selok belok library kt sne..aku suka dok aras 2 tgh2..sbb sini semua jenis orang ade tp klu aras 3 tu kebanyakkan budak2 universiti, so suasana dia lain...

ada satu hari tu, aku nk cr buku rujukan luar negara, so aku pi la cr kat aras 3, sedang aku mencari buku tersebut, ada sebuah rak yang menarik perhatian aku..coz bukunye bersiri..so amazingg..



compton's by britannica


world book

pada awalnye..susunan x seperti di atas yea...aku yg tolong susunkan..rs menarik plak tgk....ari tu masa aku pi MPH pon ade buku mcm ni gak tapi siri kanak2 la..

Goldman

semenjak aku jadi pelajar luar kampus ni, jarang benar aku keluar berjalan2 dengan kawan2 or famili...setakat keluar lepak kat kopitiam or kedai mamak je dgn kawan2..

bila mula cuti sem aku, inilah masa yang ditunggu...dapat lah aku luangkan masa bersama famili dan rakan2...tapi, walaupun aku ada byk masa hujung minggu, aku tetap suka duduk kat umah juga..malas plak nk keluar umah..

last weekend cousin aku teman aku..coz my famili semua gi kedah..so aku tinggal sorang2 je kat umah..cam sunyi plak kan..then kitorang decide nk pi jalan2 kat sekitar kl..

masa jalan2 kat kl, kami terserempak dengan 'org yg lagak patung'..wahhhh...aku mcm excited lorh..'orang-orang'(x taw nk gelar apa) tu ade 4 color..merah, hijau, silver dan kuning..aku tertarik dengan yang ini..goldman..hihi

nk bergambar dgn 'orang2' ni kene bayar rm2..so dpt lah 3-4x pose..hihi..masa tu aku giler excited..pedulilah orang2 sekiling tgk aku..terasa aku plak pelancong yg sedang melancong di KL..hihii

agak2nye la, klu dia senyum gigi dia emas juga ker???

Tuesday, November 23, 2010

annyeong..

yahuuuuu..

dah abes exam...
skang ni ..
tgh tunggu result
harap2..keputusan yang terbaekk...
dan tajuk thesis approved...

smlm ade meeting kat shah alam..
ade dpt berita baek dan berita buruk....
kira aku dpt 2 berita buruk..huhu
tu r gatal agy mulut aku ckp tanpa pikir..
bak kata org terlajak perahu boleh di undur, terlajak kata badan binasa...
ahh, lebih kurang je la peribahasa tue...

next year adalah tahun baru bt aku
utk mencuba sesuatu yg baru...
perancangan byk..
tp jalan masih x jumpa agy...
aish...
minta ada cahaya di sebalik jalan yang samar...

giler r..sejak 2-3 bulan nie..
aku asyik kemaruk je ngan drama n lagu korea..(pengaruh rakan2 aku suh aku tgk BOF)
sbb tu aku mls nk layan blog..nk update pon lg mls apatah nk tinjau blog org kan..hehe
setiap masa aku dok layan mv band2 korea...
suka tgk diorang..lincah,sweet,cool n cute..
kadang terasa nk cabar diri aku menari cam diorang..
tetapi..aku ni maha keras dr kayu..
aku suka layan drama korea yg pendek2 je...xlebih dr 16ep..
so aku leh abeskan drama tu paling lama 5hari..
aku ni ari2 dok dgr bahasa korea..tp sepatah haram x taw nk sebut..
yg aku taw..oppa..unni..saranghae..hehehhe..itu je...

ni ade mv dr orange caramel...kiut x diorang ni...comel kan....


Thursday, October 14, 2010

2011 bakal menganggur

saya




ya atau tidak

nantikan keputusan nye..

Saturday, September 11, 2010

Happy Eid Mubarak

Selamat Hari Raya...Maaf Zahir dan Batin dr Kami Sekeluarga!!!

Monday, August 30, 2010

gurl boy???


ayu je kanak2 ni berhijab...


erm nampak gaya muslimah..kecik2 agy di ajar tutup aurat..
still terserlah kecomelan walaupon sedikit comot..

tapiiii...

itu bukan lah perwatakan sebenar si kecil ini..


l

l

l

l

V




i'm dani....(di opis aunt lilo)
aunt lilo janji nk bawa jalan2..


makan tyme..(padahal bulan pose)
sy lapar x mkn apa2 dr pagi..aunt lilo kejammm..
kul 3 br bg makan dan tanpa susu..

aunt lilo baik....
dia nk pujuk sy dr menangis..
aunt lilo bg sy tunggang mini bike..

p/s:kesimpulannya....leceh bawa budak kecil gi shopping...

Sunday, August 29, 2010

Cuba teka

Hari ini merupakan hari yang sangat indah..dan hari ini merupakan hari santai aku...so aku bgn pagi, bersahur...then tunggu masuk waktu, aku solat dan sambung tidur...

lepas je tido2 ayam, aku pon bersiap2 nk pi servis kete...so sblm servis kete, aku pi singgah car wash..nk pi cuci kete..almaklumah, skang ni xde sape nk tolong cuci kete aku...so kene la pi anta car wash.....

masa duduk bersantai tunggu kete siap di cuci...aku memerhati alam sekeliling....agak panas juga cuaca hari ni padahal br pukul 10...

isu yg aku nk higlight hr ini adalah semangat kemerdekaan...ye la x lama agy kan nk sambut merdeka..so x kurang hebatnye bengkel carwash nie..siap kibarkan beberapa buah bendera malaysia..aku kagum dgn semangat tu..

tapi ade satu yg bt aku pelik..cuba lihat bendera tersebut....tekalah apa yg peliknyeee...

Wednesday, August 11, 2010

Nak Reward X? Jom Puasa!!



salam semua..hari ini merupakan 1 ramadhan..oleh itu semua umat islam berpuasa bagi menunaikan tuntutan-Nya... Saya, Farahzila ingin mengucapkan:

Selamat Menyambut Bulan Ramadhan
Selamat Berpuasa
Selamat Berbuka Puasa
Selamat Bersahur
&
Selamat Menggandakan Pahala

:)

Tuesday, August 10, 2010

Thanks Cikgu (1st gift)


Again..jangan marah yea..kali ni entry semua berdasarkan 'hari istimewa' aku...aku juz nk hargai mereka2 yang sayang akan aku....

hari ni cikgu offer nk hadiahkan kek sempena besday aku...tp aku segan plak nk terima kek dari dia...so, setelah berdolak dalik, akhirnya aku terima juga kek dari cikgu...itupon aku taw cikgu merajuk coz aku tolak tawaran dia semalam...jgn majuk agy taw...x ensem nt...hihihi...

soorrry cikgu, tunggu fara lama sikit coz fara dari luar...sbb semua nya plan last minute...cikgu, fara dah makan kek yang cikgu bagi ni kat rumah..sedap sgt....mama pon suka sbb ada buah2...igt nk kongsi ngan kawan2 opis, tp x sempat lah....makan kat umah je lah...



dalam bungkusan kek tu, ada bungkusan hadiah yg kecik..alahai kek pon dah cukup bagi fara, cikgu....lepas je makan kat kek terus buka hadiah...OMG..Jam Tangan...thanks cikgu...macam taw2 je fara dah lama x pakai jam tangan...


cikgu...cantikk x jam tangan sy...hihihi...sesuai tak dengan tangan sy....anyway thanks yea cikgu...beri hadiah ni tuk saya...anyway cikgu, sy sentiasa igt cikgu cuma xmo ggu cikgu sgt..fara harap cikgu sentiasa jaga diri dan keluarga cikgu dgn baik....


p/s:maaf x dpt jumpa lama...rasa nk borak2 dgn cikgu td..lagipon xpernah nk borak2 face to face kan...cikgu, taw x, cikgu nmpk lain lah....

Belanja Makan


Alhamdulillah...hari ini rezeki murah sangatt.....masa lunch my friend ajak lunch kat Selayang Mall.."belanja GCB burger McDonald"...thanks dear..hihihihih

setibanya di opis...my uncle call, dia bgtaw dah tunggu kat lobby office...nk treat aku lunch...mak aihh..bz skit aku hari nie..ramai nk ajak mkn..almaklumlah esok nk puasa kan....hihihi..mcm x sempat je lain kali nk makan tghr ngan aku...ekceli yang pastinya mereka2 ini nk celeb besday aku hari ini memandangkan esok dah mula berpuasa..

so kami pun gerak lah ke kepong makan di restoran E & O kari kepala ikan...restoran ni agak feymes la, pukul 2 lbih still penuh lagi..ADUN selangor pon mkan kat situ gak td..huhu..uncle taw feveret makan makanan laut..so dia order 2 ekor ketam besar yang padat ngan isi....




erm..walaupun aku dah makan GCB td..tp aku still berselera nk makan nasi putih, kari kepala ikan n ketam...akhirnya..kekenyangan timbul dlm perut ku...kenyang giler beb..aku juz makan separuh ketam n suku kepala ikan....x larat nk abes....akhirnya uncle suh aku tapau je lah....

p/s:girang hatiku x terkata...thanks uncle...

syukran Ya Illahi

semalam pg aku xdpt mempertahankan 'jus happy' dalam diri aku...aku tewas dgn dugaan kecil yg datang..air mata mencurah2 membasahi pipi sehingga membuatkan mata aku bengkak dan perit..tapi dalam pada masa yang sama aku bersyukur di saat aku di uji oleh-Nya, aku tidak keseorangan...aku di kelilingi teman2 yang sentiasa membantu aku...aku xsangka mereka semua ikhlas menghulurkan bantuan..sebelum ini aku jarang menganggap mereka kawan sedih aku(x mahu susah kan org) tapi mereka bukan nya sanggup tinggalkan aku begitu sahaja...

buat mama, pengorbanan mama amat menyentuh perasaan angah semalam...sentiasa ada bersama suka dan duka...angah sedar mama lah orang yang paling berharga....

buat teman2, terima kasih sudi menghulurkan bantuan buat fara,fara x berniat nk susahkan kalian..tapi fara amat2 terdesak semalam..atas bantuan kalian, fara dapat uruskan hal fara dengan lancar...Alhamdulillah, dengan ujian kecil ni, jelas kelihatan bahawa masih ada yang sudi mengambil berat ttg diri fara...i'm not alone...

p/s:kini aku mampu tersenyum kembali

Friday, August 6, 2010

sesi conteng2 muka



hye and have a good friday...hope u guy will be fine..esok cuti kan..so hapy2 la sikit...today i nk cerita sikit ttg C-Cut Saloon(nak pomot skit)..

actually c-cut saloon ni merupakan saloon my sis yg bertapak di Pandan Mewah, Ampang.. service yang ditawarkan lebih kepada treatment & hair care...

selain itu, c-cut saloon juga ada menganjurkan bengkel kecantikan dan andaman utk mereka yang ingin memulakan langkah awal ke bidang persolekan..kebiasaan tenaga pengajar yang di ambil merupakan orang yang berpengalaman dalam bidang persolekan dan juga make-up artis yang terkemuka..

itu cerita serba sikit ttg saloon my sis...i on behalf C-Cut Sallon wish to say a million thanks to Murai.com.my give opportunity to our team members menyertai make over their guest in conjunction photoshoot raya ..

actually ada 45 orang artis yang terlibat dlm menjayakan sesi bergambar dan my sis menyediakan lebih kurang 18 orang make up artist...penat seyh coz kami dari pagi sampi ke mlm berkampung kat Marriot hotel...eceh mcm lah i ni tukang make up juga..hoho..no please...

i juz tukang bussy body...suka dok celah2 kain orang..hahahha...orite2...our team member mmg rs seronok lah coz dapat bekerjasama dgn group yg ramai..selalunya dalam 4-5 org je...divide in two group...so xdelah sesak sgt bilik..lagi2 dapat jumpa dgn artis kan tu yg diorang rs syok sgt...

semua artis pon sporting, so x byk karenah sgt...sennag je nk makeup n baju pon xde memilih sgt..kira ok la...owh barang2 yang we all pki semua jenama taw seperti MAC, Shu Uemura, apa ntah lagi..i x igt..hihihi

so nie ade beberapa pic bt tatapan anda semua utk ditatap...for those yang menjayakan, i , on behalf my sis, nk wish thanks you coz sudi meluangkan masa anda sehari even ada yg sanggup mc n cuti pd isnin lepas...my sis ckp u all semua beri 100% commitment n make up korang x terlalu over..nice effort...so if c-cut saloon ade dpt peluang mcm nie, insya Allah c-cut saloon akan panggil lagi u all..


antara mak andam yg hadir..
dila-diya-liza-ayoi-mai-yanti-shima-mas


artis2 yang terlibat..
my prince charming Dafi pon ada....


incik irfan pon ada...i x percaya i dpt jumpa dgn dia..
rase mcm mimpi jer..hahaha..


kebanyakan artis yg hadir dr syarikat MIG...
ade juga yg i x kenal..
coz i jarang tgk tv di rumah...


p/s:ade juga artis yg kekwat...

Wednesday, August 4, 2010

Ogos di nanti

Setiap kali masuk je bulan Ogos...'happy juice' dlm badan aku akan bertambah 2x ganda...dan aku sentiasa menantikan kedatangan bulan Ogos dengan penuh keceriaan.. :) :)

aish...sekarang ni pon aku menaip asyik tersenyum seorang diri...'jus happy' ni hanya datang setahun sekali je taw...so aku x kisah la senyum sensorang..tapi kan senyum itu sedekah...semalam ade staff aku puji coz aku hadiahkan senyuman aku kat dia..happy nye(of course la, i pon suka pujian taw)...hihihihi

orang selalu kata kita jgn terlebih 'dose' nk happy2...nt ade duka yg dtg..erm...maybe la...tp aku nk juga happy2 even aku tgh sedih...aku nk bulan Ogos keceriaan dan kegembiraan bt aku dtg lebih berganda...

lagi2 bulan Ogos nie kita bakal menyambut Ramadhan minggu depan..penuh barakah bulan ogos tahun nie...sukanya aku...aku tak ingatlah tahun bila ramadhan pernah menjelma dalam bulan Ogos..maybe masa kecik2 kot...

klu korang rasa nk kutuk ke nk kritik ke, nk marah ker kat aku bt lah dlm bulan ogos nie.....aku xkan amek hati nye ngan korang...paling koman aku senyum blk kat korang dan aku x kkan marahnye..jgn takut k then aku g toilet...warghh...huhuhu...aku juz sob sob kat toilet jer....hehehhe.. :) :)

erm...actually bulan ogos merupakan bulan kelahiran aku..sbb tu aku over excited nieh... :) :)
hanya ms bufday je bt aku rasa gembira...rasa sgt2 special masa tue...lagi2 ade orang igt bufday aku...

setiap tahun aku mesti sambut bufday..x kira lah dengan famili ke, dengan kawan2 ker, dgn buah hati ke atau dgn saudara2 ku...even bt ala kadar pon dah memandai dengan sepotong kek n ucapan...

setiap tahun bulan ogos pastinya tersemat memori yang indah buat diri aku...dan kamu kamu di sekeliling yang membuatkan hari ku lagi indah dan ceria..."kamsanmida"

p/s:next week aku akan sambut bufday pada bulan puasa....Alhamdulillah...

Tuesday, August 3, 2010

Cahaya Awan



pic ni di ambil ketika sy br pulang dr pejabat menuju ke rumah kakak...setibanya sy di sana...sy berehat sebentar di dalam kereta dan memandang ke langit...langit masih belum berubah warna kehitaman pada ketika itu jam tangan menunjukkan hampir angka 7... sedang merenung tajam melihat keindahan alam ini..sy ternampak sebuah awan yang cukup mempesonakan sy.... cahaya yang keluar di sebalik awan seolah-olah ada pintu syurga terbuka dan keluarlah bidadari turun ke bumi..



awan kelihatan seperti bercumbu ant satu sama lain


p/s:apakah yg ada di sebalik awan?

Monday, August 2, 2010

dont cry my lil baby

pity my little baby..that day i lewat pulang rumah from my office..around 6.30pm i smpi..keluar je dari kereta i dgr my baby menjerit-jerit "mommy,mommy help me!! i stuck here..i cannot come down by myself"...(hehheh..my assumption jer)...




i was shocked...mcm mane lah dia boleh ada kat atas tue...."calm down baby..take a deep breathh..i'll rescue u my dear" (aku ckp dlm hati jer)..lekas2 i masuk rumah nk selamatkan my baby...(err before tu sempat gakla aku snap 2-3 pic baru masuk umah)..hihihi






see..my baby berada di luar tingkap bilik i...kesian kan...
muka letih seharian kat luar...
(apa korang igt baby aku betul2 ke..kucing ok)



my baby x tahu mcm ner nk ke verandah...
dia x tahu panjat lagi..
i belum ajar step memanjat..huhu
just step melompat jer..

p/s: i love my baby very much..muachhh..dont cry!!

Thursday, July 29, 2010

Pesta Buah Durian



musim durian kini tiba lagi...klu kita tgk tepi2 jalan besar sure ramai peniaga kecil-kecilan menjual buah durian dan beberapa jenis buah2-an kampung seperti manggis, rambutan, duku atau langsat...


masing2 hebat mempromosikan durian mereka..ada yg perlu bayar rm9 makan sampai puas durian kat situ....ni sesuai utk golongan hantu durian lah...sure rasa berbaloi-baloi..

heheh...aku pon x ketinggalan untuk turut sertai makan durian smpi kenyang..tapi ni versi lain sikit la.....versi org belanja dan makan ramai2 di perkarangan dewan kompleks pegawai daerah gombak...

ada Hamba Allah ni bermurah hati memenuhi impian kitorang utk makan durian. sebelum bulan puasa..so dia belilah 100 biji durian kampung utk kitorang...tepat je kul 12 tghr...semua staff plb berduyun2 pi dewan tuk menikmati buah durian...

kitorang xmo bawa durian masuk opis takut nt ade unit lain jeles(padahal x larat nk angkat durian bebanyak tu naik tingkat 3)..lagipon diorang klu bt makan2 xpenah nk ajak kitorang.. nt ade je sumbang suara kat belakang kan.. baik senyap2...huhuhu(tamaknye r)

jom layan2 pic staff2 plb menikmati buah durian.....

Peingatan:Bagi mereka yg anti-durian sila lah jgn tgk pic2 durian ni ek..


kaum adam...makan dengan penuh kusyuk dan tawadduk...
Din (bald)-Cc Malik(old man)-Amy(pegang plastik)

ni pulak pic kaum hawa makan durian dgn lahapnyee...


amboi kak ina, makan langsat x pandang langsung kiri kanan

candid: wahhhh....kemain kak su ..smpi jilat jari tu mkn duriannn


sopannye kak miza makan buah...tunduk ke lantai je...malu ekh..hihi

eleh epol..buat muka toya..neway thanks r tolong kopek kan lilo buah durian ni...hihihi


bismillahh..amboi mulut tok..besar nyee....aummm..



isk wak jikin nie....dia seorang je dah mkn 10 biji buah durian..isk..
.isk...nasib baik ade mineral water..klu x..abes r berbogel kepanasan..


tarraaaa....aku pon suka makan durian...durian ni sedap wooo...
smpi x smpt aku nk dudukk...mkn berdiri jer...sibuk je yg belakang tu..

Wednesday, July 28, 2010

my new reponsibility

salam...


last 3 weeks, masa pembukaan sem baru aku dilantik sebagai koordinator dengan sebulat suara dari rakan sekelas.

tergamam aku dpt tahu pasal hal nie...siyes, fara x tipu...fara x terpikir nama fara akan naik...bagi aku tugas sebagai koordinator amat membebankan aku..aku x kisah la org ckp: "fara nt klu ko jd kordi, pointer cgpa ko tinggi"..iyolah tu...aku rs skang ni lecturer xkan guna alasan ni klu nk naikkkan pointer..memang pointer tinggi yg aku idam2kan tp bukan dgn cara sebegini, aku lebih suka terima arahan daripada beri arahan kat orang...

alasan diorang semua memilih aku sebab aku penah jd VP DFC..so diorang suh aku gunakan pengalaman tu...aiseh....ko igt sama ke entertainment dgn study..lain beb...xkan sama...

erm...beban sgt ke tugas kordi tue???ekceli xde la beban sgt...tugas yg aku buat adalah memantau projek berjalan dengan lancar mengikut framework yg aku bt...menjadi presentator setiap kali pembentangan projek berjalan...memberi tugasan pada setiap ahli projek...memilih lokasi perjumpaan/perbincangan...membuat draf projek dan sumbang idea2 serta membuat keputusan yang rasional...memberi kekuatan dan semangat pada ahli projek..menjadi pendengar masalah2 ahli projek...dan akhir sekali setiap kesalahan ahli projek adalah menjadi tanggungjawab aku...

minggu pertama memegang jawatan ini..aku tak lena tidur...asyik pikir apa nk bt, camne nk hasilkan projek yang bagus...nk agih2kan tugas..fikiran aku kene maju kehadapan 2 tapak dr ahli projek yang lain...aku dah la xde pengalaman nk bt projek cam nie...lagi2 aku bukan bekerja dalam Jabatan Perancang atau PBT...so aku kurang pengalaman dlm bab2 Town Planning nieh...klu tanye pasal GIS aku taw la..

aku terima sebab atas kepercayaan rakan sekelas aku dan diorang gak janji nk tolong aku dan x kan biarkan aku keseorangan...thanks a lot...

sekarang ni projek yang kami tengah kendalikan adalah Laporan Konsep dan Strategi RTD Hilir Perak 2010-2020, next projek adalah Laporan Cadangan RTD Hilir Perak 2010-2020 dan akhir sekali Garispanduan RTD Hilir Perak 2010-2020..

wish me luck handle tiz project k...dan benda yg paling aku x sabar nk dgr adalah dr mulut Tn Syed: "Kamu berjaya buat yang terbaik untuk RTD Hilir Perak"...

dear my clazmet, i really2 aprreaciate ur sacrifice-time,money & effort to make tiz project run as we planned...dont give up till the end...insyaAllah the hapiness will come then.

a million thank to you..



pilih satu! kejayaan, kasih sayang dan kekayaan

Seorang wanita sedang keluar dari rumahnya apabila dia terlihat tiga orang lelaki tua berjanggut panjang yang berwarna putih sedang duduk dihalaman rumahnya. Dia tidak kenal akan mereka. Wanita itu bertanya, " Saya tidak fikir saya mengenali awak semua, tetapi saya pasti awak semua mesti sedang lapar. Silalah masuk kerumah saya dan makan sesuatu."

"Adakah suami awak ada dirumah?", mereka bertanya.

"Tidak", wanita itu berkata. "Suami saya telah keluar."

"Jadi, kami tidak akan masuk", mereka menjawap. Sewaktu suaminya pulang ke rumah pada petang itu, wanita itu pun memberitahunya kejadian tersebut.

"Pergi beritahu mereka bahawa saya telah balik dan menjemput mereka masuk kedalam sekarang!"

Wanita itu keluar dan menjemput ketiga-tiga lelaki tua itu masuk ke dalam.

"Kami tidak akan masuk ke dalam rumah bersama-sama, " mereka menjawap.

"Mengapa begitu?" wanita itu ingin tahu.

Salah seorang dari lelaki tua itu pun menerangkan :

"Namanya ialah Kekayaan," Dia berkata sambil menunjuk ke arah salah seorang kawannya, dan beralih menunjuk kearah kawan yang seorang lagi, " Dia adalah Kejayaan, dan saya adalah Kasih Sayang."

Dia menyambung lagi, "Sekarang masuklah semula kedalam rumah dan berbincanglah dengan suami awak, siapakah di antara kami bertiga yang kamu ingin jemput kedalam rumah."

Wanita itu pun masuk semula kedalam dan memberitahu suaminya perkara tersebut. Suaminya berasa sungguh gembira.

"Bagusnya!!" dia berkata.

"Kalau macam tu jemputlah Kekayaan masuk. Biar dia masuk dan mengisi rumah kita ini dengan Kekayaan!"

Isterinya tidak bersetuju. "Abang, kenapa pula kita tidak menjemput Kejayaan?"

Kebetulan, menantu perempuan mereka juga sedang mendengar perbualan itu dari satu sudut rumah yang lain. Dia lalu menyampuk dan memberikan pandangannya :

"Bukankah lebih baik sekiranya kita menjemput Kasih Sayang? Rumah kita ini pasti akan diselubungi dengan Kasih Sayang!"

"Biarlah kita mengikut nasihat menantu kita itu," kata suami itu kepada isterinya.

"Keluar dan jemputlah Kasih Sayang sebagai tetamu kita."

Wanita itu pun keluar dan bertanya kepada tiga lelaki tua, "Yang mana satu diantara kamu adalah Kasih Sayang? Silalah masuk dan jadi tetamu kami."

Kasih Sayang bangun dan mula berjalan ke arah rumah. Kedua-dua lelaki yang lain juga bangun dan mengikutinya. Terperanjat, wanita itu pun bertanya kepada Kekayaan dan Kejayaan :

"Saya cuma menjemput Kasih Sayang, mengapa kamu juga ikut sekali?"

Mereka semua menjawab: "Jika awak menjemput samada Kekayaan atau Kejayaan, yang lain akan tunggu diluar, tetapi oleh kerana awak telah menjemput Kasih Sayang, kemana-mana sahaja dia pergi, kami akan pergi bersamanya.Dimana ada Kasih Sayang, disitu juga ada Kekayaan dan Kejayaan!"

Monday, July 19, 2010

mr bean visit stitch 626


satu hari di opis,

selepas terasa lama sgt aku duduk menghadap komputer sehingga lah bontot ni dah naik tepu, aku pon bawa berjalan konon2nya adelah senaman di opis nie yg aku buat..smpi kat meja iera, aku stop jap..borak2 ala kadar coz before ni mulut aku terkunci xbercakap dgn sesiapa since aku masuk opis pagi td...then aku pon pi amek air, isi penuh satu botol kechik...aku jarang buat air kopi ke nescafe ke atau milo kat opis, bukan apa jg kesihatan..air kosong kan dapat membersihkan kotoran dlm badan (padahal malas nk cuci cawan pas minum milo)..hehhehe..

aku dtg balik ke tempat iera, borak2 agy..tiba2 mata aku terpanggil nk amek ank patung mr bean yang ade di komputer iera, niat di hati nk kidnap jap...ntah kenapa hari tu aku nk main2 dgn ank patung mr bean,selalunya terpampang lah kat dpn mata aku, aku juz bt dono jer...aku bawa ank patung mr bean tu(err ade nama ke ank ptg nieh) ke meja aku...

aku teliti setiap inci patung tersebut..then aku dpt idea.....aku pon suh r patung mr bean ni kawan dgn stitch aku..sian stitch aku ni asyik berkawang dgn golongan stitch je, so, aku pon introduce la patung mr bean ni kat stitch.......



lilo : stitch, ada tetamu datang lawat kita r
stitch : sape? suh r dia dtg sini..grr
lilo : stitch, ni mr bean... mr bean ni stitch yang paling glam kat sini..
mr bean : hye stitch glad to see you( cara ckp sebijik mcm mr bean)
stitch : me too..nice to meet u...

then, aku biarkanlah mereka seketika...aku pon buat lah keje opis yang aku tertangguh td...entah apa yg diorang borak pon aku x paham....tiba2 aku terasa nk terkucil jap....aku tglkan diorang berdua..

sekembalinya aku dr toilet....


mr bean : wah..bestnye komputer lilo...boleh men tenet r...klu tmpt sy, xleh..
makcik iera x bagi...
lilo : eh, masa bila plak aku offer kat ko...memandai jer...
mr bean : stitch ckp boleh..
lilo : wuteva..
mr bean : jap la, org nk add status jap...nt org ngadu kat boss, lilo x bt keje..
lilo : btw ko tu 'orang' ker?
mr bean : #@&^

then aku tgk la, apa r yang ralit sgt mr bean ni dok tekan papan kekunci..ooooo, baru ku tahu...

rupa2nya mr bean pon ade facebook..wah bukan main dia bila ramai peminat tegur..(opss kantoi aku buka fb kat opis)

mr bean : lilo add la sy.. ni link sy..mr bean add taw...
lilo : poyo jerk, ko igt aku suker?
stitch : fan aku lagi banyak... ko ade? ni link aku.. stitch
lilo : erm ye ar...aku je xde fans agi.. korang igt aku hadap sgt ngan fb..(rs jeles)

p/s: cerita ini adalah rekaan semata2 atas imaginasi penulis yang mengandaikan stitch dan mr bean boleh bercakap...

1st book as a gift


"How To Think Like Mahathir" by Dalina Ismail..

Inilah buku pertama yang dihadiahkan untuk aku..seingat akulah tiada sesiapa yang pernah hadiahkan aku buku..buku ni aku dapat lebih kurang 2minggu yang lepas, dari seorang sahabat yang baru aku kenali..aku tergamam bila dia bagi buku ni pada aku sebab aku bukanlah seorang yang gemar akan buku...lagi2 buku yang berbentuk ilmiah...haha..teruk betullah aku ni kan...

dalam hati aku ni nk tergelak2 plak...coz...mcm xpercaya ade org bagi buku ini pada aku..sahabat aku ni mmg suka membaca..masa jumpa pon, kitorang jumpa kat kinokuniya, aku pi bhgn komik n dia pergi section islamic...ntah apa buku dia cari ntah....aku kagum dengan orang2 yang suka membaca nie, sbb dia byk ilmu yang boleh dikongsi bersama...

lepas je singgah kinokuniya, kitorang pi lepak foodcourt klcc yang atas sekali..sahabat aku ni memang suka bercerita..macam2 dia bercerita, dari kisah politik, sains, business, charity, dan agama semua dia tahu...so aku ni juz jd pendengar setia dia lah...dat tyme terasa diri ni bodoh giler...aku nk mencelah pon aku x taw nk masuk ikut mana..takut tersalah fact je...seyes mmg aku rs mcm nk blah dr situ jer...macamne lah aku boleh bersahabat dengan org yang mcm nie...

actually sahabat aku ni mmg baik orangnya...x memilih kawan..dan dia tahu aku orangnye simple jer...cuma aku je ade rs jurang nk berkawan dgn orang yang 'smart n intelligent'..dan dia volunteer nk develop skill aku...huhuhu..pas ni klu dia ajak jumpa, sure nye la aku study hal2 semasa..lagi2 pasal menteri, semua kisah hal luar dan dalam menteri mmg dia taw lah...uisk takut aku nk percaya,kita dgr sebelah pihak je...belum tentu apa yg sahabat aku ckp ni semuanya sahih...

mengenai buku how to think like mahathir, aku belum sempat habis membacanya..baru 2 chapter kot...almaklumlah, english aku bukannye lancar sgt...so kene lah merangkak2.(aku mengaku okeyhh)..dalam buku ni ade cerita latarbelakang dr mahathir, dan bagaimana pemikiran minda kita berfungsi sehingga ke tahap 'out of box' dan diterbitkan oleh UPENA klu aku x silap lah......

bila aku baca background author nie baru aku realize sahabat aku salah seorang yang edit buku ini dan dalina ismail merupakan kawan baik dia...

anyway, pada sahabatku encik shahar, terima kasih atas buku ini..lilo hargai sgt2 dan mungkin ini permulaan lilo untuk memulakan amalan membaca berbentuk ilmiah (selalu bc komik)..ala2 sumber inspirasi gituehh... :)


Friday, July 16, 2010

blogger oh blogger

hollaaa....

have a nice day..semoga hari jumaat ini dapat memberi rahmat pada kita semua...ini merupakan entry pertama untuk bulan july..yeay..sy semakin tidak berminat untuk berblogging lagi apa bila ada di kalangan blogger2 'terhebat' menjatuhkan maruah blogger seperti saya ini..kalau mengikut pengisian di blog saya bukanlah sesuatu yang boleh dikomersialkan atau boleh buat reader tertarik untuk membaca keseluruhan isi entry sy tetapi bermulanya sy membuka akaun blogspot ini adalah kerana minat untuk berkongsi pengalaman dan hobi yang sy gemar melakukan...

"ada aku kisah", "sukahati aku r, blog aku"..selalunya orang akan ckp begini bilamana mereka menulis sesuatu yg diluar batasan mereka...erm....perlu ke sy ignored org2 yg bongkak dgn blog mereka 'yang maha hebat'...bagi pendapat saya lah, sekiranya sy menulis, mencatat apa sahaja di blog sy ia merupakan sesuatu yang saya suka dan buat sy lega...bagi sesetengah blogger hanya mementingkan trafik shj... klu traffic masuk ke blog mereka tinggi, wah kemain suka...famous la tu konon...:P sy x gemar lansung dgn blogger yg menjatuhkan blogger, juz nk nasihatkan blogger yg pro, korang perlu bg advice yg menggalakkan blogger2 yang masih mentah untuk ke tahap mcm kamu...dan paling sy benci apabila blogger yang suka perli2 blogger lain.....

ah....kadang2 bila sy lihat blog mereka yang dikatakan hebat tu taklah sehebat mana, penulisan pon bukan nye bagus sgt...kadang2 background blog ntah apa2 ntah....lagi satu org2 yg kununnye popular dgn blog dia, xkan pandang blog yang x semenggah mana(lagi2 blog aku)..kononya mereka ni ada standards blog la..not my taste la kononnye.....

cukuplah mukadimah sy untuk bulan julai ini....actually sy tengah down...kalau anda(reader, blogger, secret admirer,silent reader, anonymous, kawan) yang inginkan sy disini dan mencoretkan sesuatu yang sy suka....sila beri galakkan pd sy....terima kasih

Thursday, June 24, 2010

Jika Binatang Ada FB....

Kalau binatang ada fb, agak-agak begini lah ya komen-komen binatang tersebut kat STATUS yg mcm kowang selalu post tu.......

Cicak : Tuan rumah baru beli reket elektrik, gua kenduri nyamuk BBQ mlm nih...

Cicak : isteriku tersepit pintu....

Nyamuk : Baru habis ronda rumah Ajoi... kenyang burp, Alhamdulillah. ..

Aedes: Baru jer selamat bagi injekan maut, yeah!!!

Ayam: Tidaaaaaaaaaaaak, Besok majikan gua mau buat kenduri kesyukuran, gua mau di sembeliiiiihhh! ...

Kucing Betina: "Anak i yang ke-5 baru tanya siapa bapaknya. I bingung nak jawab apa. I sendiri lupa bapaknya siapa."

Ayam : Kawan2...kalu esok guwe tak update...bererti guwe udah di goreng....I luv u all... jangan luper wat kenduri arwah untuk I yaa...

Nyamuk: Siot, sekali drug addict gua hantam daaaa. Gua positif HIV AIDS... uwaaaaaaa

Cicak : Mau ke ke bilik air anak tuan rumah jap ... baru beli videocam baru ...

Kucing: Baru je add awek sebelah umah... keturunan PARSI beb!!!


Tikus: Operasi malam ni... selongkar kitchen kabinet... sape nak ikot?

katak : malam ni nk wat konsert la..da lama x ujan ni..hangat oii..

ular : rasa mcm nk makan lauk telo la malam ni..mana nk cari ek..

Anjing: Aku tension bila ada mat rempit berkumpul tepi rumah aku tiap malam. Nak tido pun x senang hanjeng punya org.

Kuda: Patah kaki; Rider aku bangang salah timing bila nak lompat pagar, sekarang rehat kat kandang.

Kura-kura: Aku sakit hati bila bini aku berjalan. Lembab mcm siput babi

Siput babi: Aku sakit hati bila bini aku bergerak. Lembab mcm kura2

Gagak: Tadi jumpa ayam KFC. Jangan jeles

Burung Kakak Tua: Penat betul nk ubah stigma masyarakat. Walaupun aku Burung Kakak Tua, tapi aku burung Jantan!!!

Babi hutan: susah betul nak cari makanan halal sekarang ni.

Kera: semalam GF aku bagi bunga. Sedap jugak kunyah

Tikus: Aku makan mee goreng mamak kat Al Naz maju@precint 9. Meh la join sekali.

Lalat: Asyik hurung bangkai je. Alhamdulillah hari ni jumpa nasi bungkus.

Sotong; Aku bengang bila tapak sulaiman ejek aku si lembut

kucing : update petang karang tepat jam 5.00pm slow ngendap ala2 pink panther nyurik ikan bawal kepunyaan kak lela majnun. ..

lipas : merasmikan pengunaan kepak baru sekali bila dikembangkn. ..gerun tengok mmber aku kene tarik dgn jeli2 panjang kepunyaan cik cicak..eee seram nyeee....

itik serati : hahahhaa lawak2 ayam serama tu ade hati jalan tersengguk2. ...nk tiru aku le tu.. lol....

Ikan laga: Boring sey, duduk sorang2 dalam tanki ni.

Ikan parang; Kurang asam punya manusia, letak gambar aku kat depan bekas keropok

Ikan Jerung: Kenapa x de sorang pun nak add/approve aku. :-(

Ikan Sepat: Terkenang jiran sebelah yang dah dijadikan ikan pekasam. Al Fatihah

Ikan Bilis: Wah ramainya kawan kita. Tahniah remy, ko kawan aku yang ke 5000.

Ikan Arowana: Cantik tak sisik I? Cantik kan ?

Ikan Mas Koki: macam mana nak kurus nie?


hahhaha...lawak seh...fara dapat idea2 ni dari emel kawan fara..tergelak sorang2 kat opis...Ya Allah..lawak gile...memahami betul org yg tolong translate nieh..hahahhaha


Tuesday, June 22, 2010

Palestine will be free





Every day we tell each other
That this day will be the last
And tomorrow we all can go home free
And all this will finally end
Palestine tomorrow will be free
Palestine tomorrow will be free

No mother no father to wipe away my tears
That’s why I won’t cry
I feel scared but I won’t show my fears
I keep my head high

Deep in my heart I never have any doubt
That Palestine tomorrow will be free
Palestine tomorrow will be free

I saw those rockets and bombs shining in the sky

Like drops of rain in the sun’s light
Taking away everyone dear to my heart
Destroying my dreams in a blink of an eye

What happened to our human rights?
What happened to the sanctity of life?

And all those other lies?
I know that I’m only a child
But is your conscience still alive

I will caress with my bare hands
Every precious grain of sand
Every stone and every tree
‘Cause no matter what they do
They can never hurt you
Coz your soul will always be free

Palestine tomorrow will be free
Palestine tomorrow will be free

lyric n song by maher zain

lirik lagu ini amat menyentuh hati..bila dengar rasa sayu jer..apatah lagi kalau lihat video clip nie..mungkin budak kecil itu x sanggup nk hadapi suasana tegang...dan akhirnya budak kecik tu bertekad nk usir 'pengganas' dari kawasan tersebut..lihatlah hanya seketul batu budak kecil tersebut cuba untuk memperjuangkan haknya...Semoga Allah melindungi Bumi Palestin...

Friday, June 18, 2010

keajaiban solat

salam semua...

apa khabar rakan2...harap2 semua nya sihat walafiat..lama sy x mencoret apa2 dalam blog sy..apatah lagi untuk menjengah blog kawan2 dan drop comment...maaf yea...

saya akui seminggu dua ni saya tiada mood untuk berblogging, entah kenapa hati saya suka melakukan kerja2 di opis dan menghabiskan dengan melakukan kerja-kerja yang sentiasa ada..

Alhamdulillah dengan semangat yang datang sec tiba2 ini dapatlah saya menyiapkan kerja yang bertangguh berminggu-minggu....bukan 1-2 keje yang saya ade...tapi ada berpuluh-puluh pelan yg sy perlu siapkan...keje saya lebih kepada membuat pelan dan mengemaskini data daerah..

next week igt nk buat site visit plak...erm alamak..kamera xde..camne nk amek gambar...haiyaaa kene beli kamera la jawabnye...huhu....ada sesiapa x nk hadiahkan kamera sempena besday sy 2 bulan akan datang..hihihiih...bila dah turun site sy bz pula nk update data...bukan sikit yea kawan2...saya jaga utk seluruh daerah Gombak...klu ada data yg x betul..alamat nye sy lah yg dipertanggungjawab...ni pon belum abes nk hafal nama taman yang ade di seluruh daerah Gombak...

okie2lah..cukup2 lah saya bercerita ttg saya...dikesempatan ini saya nk share sesuatu dgn kawan2..bak kata org sharing is caring..igt apa share love je caring???share ilmu pon still consider caring juga kan... :)

pagi tadi sy telah sertai satu majlis ilmu agama yang di kendalikan oleh Ustaz Mahmud Bin Ahmad, Pensyarah Jabatan Aqidah dan Pembangunan Islam, UniKL anjuran pejabat saya yang bertajuk "Keajaiban Solat" selama 1 jam...Pendedahan yang disampaikan selama 1 jam amat2 bermanfaat sekali untuk kita sebagai umat islam tentang kepentingan solat..

saya cuba nk ulaskan dari syarahan beliau tadi bahawa solat merupakan tiang agama..yea sudah pasti anda semua tahu pasal itu...perbezaan diantara orang kafir dan juga org islam adalah solat..ekh ye ker??padahal kristian pon gi sembahyang juga..setiap hr ahad pi gereja..hindu pon sama gak...ade je loceng2 pepagi diorang bising nk sembahyang...buddha pon dia sembahyang siap bubuh colok depan tuhan dia...camne nk beza kafir ngan islam...diorang pon ade sembahyang juga????pada dasarnya agama2 selain islam tidak ada cara utk sembahyang yg tetap malahan mereka mencipta cara sembahyang itu sndri utk mengangkat darjat agama mereka...

tetapi islam tidak....cara solat yang dilakukan oleh orang islam standard..sama tiada penambahan atau kekurangan sejak dari zaman Nabi Muhammad lagi...betapa agungnya solat itu sehingga nabi Muhammad yang menghadap Allah s.w.t di langit dan Allah memerintahkan nabi Muhammad s.a.w supaya menyebarkan ttg solat ini kepada umatnya..anda tentu ingt ttg peristiwa Israk n Mikraj kan., padahal rukun2 islam yang lain atau perintah2 yang Allah turunkan buat Nabi Muhammad untuk umatnya dengan menghantar perantaraan malaikat jibril kepadanya...Betapa tinggi darjat solat itu yang dianugerahkan oleh Allaw s.w.t...

tahukah kawan2 sekalian, melalui satu kajian yang dilakukan di malaysia sebanyak 70% umat islam tidak melakukan ibadat solat 5 waktu dengan sempurna...satu nisbah yang sgt2 besar..adakah kita ini islam hanya pada nama sahaja???klu x sembahyang serupa kita seperti org2 kafir...wallahualam..hanya Allah yang maha mengetahui...kenapa sukar utk kita bertemu dengan Allah semasa solat? padahal solat x perlu amek masa yag lama pon tp klu kita jumpa buah hati leh plak lama2 kan atau kita tgk bola 2-3 jam boleh plak yea...huhuhu...

tahukan kawan2 solat boleh mencegah kemungkaran..baik mungkar dari jenayah, maksiat, nafsu, riba dan lain-lain..tetapi kenapa ada orang yang solat masih melakukan kemungkaran???itu silap pada diri kita..kita tidak meghayati sepenuhnya solat itu..kita x memahami apa itu kepentingan solat..kita x menafsir bait2 bacaan dalam solat itu sendiri...menurut Imam Al Ghazali " solat dalam keadaan lalai dan leka tidak ade manfaat nya".InsyaAllah bila kita jaga solat 5 waktu, mudah2an Allah memelihara kita dari melakukan kemungkaran....

Amalan yang pertama di hisab di padang Masyar adalah Solat....walaupun sebaik mana seseorang itu, tapi tidak solat di dunia bukan jaminan utk seseorang itu masuk ke syurga..yea bbetul..mmg lah akan masuk ke syurga akhirnya tetapi dia perlu menempuh azab siksaan api neraka dahulu..sehari di neraka bagaikan seribu tahun di dunia..bayangkan betapa lambatnye waktu berjalan...satu solat fardhu kita tinggal umpama 60thn...klu 2-3 tahun kita tinggal...berapa lama kita menempuh siksaan azab api neraka...masyaAllah...inikan kita baru berpanas sikit xsmpi 10min dah mengeluh cari aircond mcm ne kita terima 'kepanasan' akhirat selama berpuluh2 tahun..wallahualam...

akhir kata...syurga duniawi adalah syurga bagi orang2 kafir tetapi neraka bagi orang2 islam..kenapa??? orang2 kafir menghalalkan perkara yang Allah haramkan..org2 islam tidak akan melakukan perkara yang diharamkan oleh Allah dimuka bumi..ini bermakna orang islam perlu akur tidak melakukan perkara yang boleh mendatangkan dosa...apabila di akhirat kelak merupakan syurga bagi orang2 islam kerana perkara2 yang haram di bumi mereka boleh lakukan tanpa bantahan...

mudah-mudahan dengan sedikit ilmu yang dikongsi ini dapat memanfaat buat diri kawan2 dan menjadi peringatan buat diri saya...kadang2 kita alpa tentang hal2 duniawi...terasa seronok melakukan perkara2 yang mungkar...bila ade slot2 begini buat kita tersedar akan tugas kita sebagai khalifah dimuka bumi ini....

Sunday, June 6, 2010

kad jemputan..dinner..hadiahh

entry kali ini adalah tentang annual dinner opis saya..dinner ini berlangsung di PTGC, Rawang pada 5 jun yang lalu..sy selaku org yang menjemput semua ahli kelab PLB ditugaskan oleh tuan pengerusi kelab untuk membuat kad jemputan..dok pikir2 camne nk buat kad jemputan yg grand2..aih...termenung panjang di buatnye....

akhirnya dgn bantuan rakan2 yang lain dapatlah saya menyiapkan 31 kad jemputan yang pelbagai gaya selama seminggu plus 3 jemputan VVIP hasil rekaan saya..kesemua vvip berpuas hati dengan kad jemputan yang sy reka...rasa kembang kuncup hidung nie bila dipuji..hihihih..sape x suka di puji kan...



semasa mesyuarat kelab diadakan, jenuh jugalah nk pikir theme yang sesuai..mcm2 idea dilontarkan akhirnya nk pilih yang senang je...tema berdasarkan warna..iaitu warna merah...senang je nk padan baju..xpayah lah nk pinjam costume ke apa....anda rs sy layak x dpt best dress female??? :)..err sy x dpt nk tunjukkan pic ittew...coz amat2 sulit..hahhaha

dinner klu xde hadiah x sahkan....agenda dinner adalah pertandingan karoeke, pertandingan baby comel, pertandingan pakaian tercantik dan juga cabutan bertuah....alhamdulilah rezeki masih berpihak pada saya...saya dapat 3 hadiah..wajib 2 hadiah je n saya dapat extra 1 hadiah...
hadiah dari cabutan bertuah sy dpt pengesktrak jus, tukar2 hadiah sy dapat dr pn shahlina cerek elektrik dan juga best dress wanita iaitu set cadar queen size...best nyea..sy suka setiap hadiah yang sy dapat coz ade org lain yg xdpt hadiah yg mereka inginkan....then dpt doorgift dr kelab iaitu plak ....lpe nk snap pic...cantikkk...

presentation day n pizza tyme!!


salam semua..lamanye sy dok perap cerita ini..kemalasan utk update blog dah tiba...mungkin komitmen yg diberikan lebih kepada kerja di opis..terasa seronok bekerja pula...ekceli cerita ini berlaku 2 bulan yg lalu..semasa final exam bulan april...selesai je exam, kami ade presentation studio ttg Laporan Penemuan RT Hilir Perak.

minggu tersebut agak kelam kabut sikit, yelah semua org main peranan nk siapkan report tersebut...begitu juga sy..sy cuba buat sehabis baik dlm report tersebt supaya x nmpk sebarang kecacatan dan memudahkan kawan2 lain utk mengedit report sy..

sy respect sgt2 pd kak norzahriyati coz dia paling byk bertungkus lumus dalam menyiapkan presentation ini..begitu juga kepada editor-editor yang lain..yg sanggup buat format report dan edit report kami..pada kawan2 yang lain, sama2 menyiapkan report dan presentation ini..

sy selalu teringat tag line mady : "lagi 2 sem je".. itu yg buat sy bersemangat nk habiskan sesi pembelajaran sy kali ini..bukan senang yea bekerja sambil belajar..



sy menggantikan wan hazazi menjaga slide coz masa nie wan sedang present akhir presentation...wan summarize presentation tersebut....



erm ekceli presentator utama bukan saya tetapi mr cordi en halil busra..dia yg present keseluruhan report kali ini...agak2 dah setengah jam mr cordi present, tuan syed dah bored dia suh org lain present..bak kata dia nama yg dia pgl utk present dia syang..hihiih.so sy pon dikalangan org2 yg tuan syed syg...hahhaha..xla..ekceli sy menyorok2 utk di present..akhirnye kene jugaa...


yang dok berpeluk tubuh tu ialah lecturer sy...namanya tuan syed sirajudin..huhuhu bukan lah tn syed hassan...erm nasib baik mood dia hari tu ok..so xde la dia bt kami stress...


ini r mr cordi..halil...pki baju coklat..kene tegur dgn tn syed coz wane baju n tie sama..xde contra..hihihi..see betapa teliti tn syed..yang berjanggut tu lah en mady..agak blur2 skit..tetapi dia telah menjadi class rep sejak 1sem agy...sorang lagi zainal..dia klu dpt ckp sure x dpt benti...

lepas je selesai presentation terasa amat2 free..ye lah xde bt asignment curi2 ms kat opis agy..
pastu perut masing2 lapar...berbekalkan duit yg kami kutip tiap2 bulan..akhirnya dapatlah kami makan free...dkt setengah jam la juga pilih tmpt nk makan..ade yg nk dekat la.,.ade yg nk mkn jauh2 la..ade yg nk fastfood..ade yg nk makan nasi...last2 skali pizza hut pilihan kami kerana dkt je ngan uitm....


tgk lah semua nya senyum x nmpk gigi..coz penuh ngan pizza dlm mulut..kelaparan beb....tudung pink tu kak yati, tudung kuning kak nadzrah,yg free hair kanan tu kak erin then yg kiri plak fiza....sebelah fiza tu tunang dia....wan hazazi...


pic ni di ambil masa nk bayar bil yang kami makan....kak nadz selaku bendari kelas kami tunggu receipt nk bayar..huhu..kenyang mkn beb.....tengok je la muka2 mereka yang kekenyangan...senyum smpi ke tinge....

Wednesday, June 2, 2010

Blog Paling Comel


holla...
blog award ni sy dpt dr en bemie....
thanks yea....mesti en bemie merasakan blog sy kiut mcm org nye juga kan..kan...hihih
eleh x nk ngaku konon..hahhahah..

ok sy dah sempurna tag en bemie...
dan sy perlu cari org utk di tag kan...
sy akan cari 3 blog yg sy rs kan comel...
nt sy link kan....

LiLo

Related Posts with Thumbnails