Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Tuesday, July 28, 2009

nenek ku sayang

hari ni aku dalam mood yang happy....
selepas pulang kerja..aku singgah umah nenek aku kat gombak..walaupun aku keje berdekatan dengan umah nenek aku...aku jarang singgah ke rumahnya...tujuan aku ke rumah nenek adalah kerana nk tanya khabar dan nak tahu perkembangan persiapan perkahwinan bapa saudara ku..okie segala persiapan sudah dibuat...cuma ade beberapa brg yang belum dibeli...kadang2 tgk macam tak terurus..sian pakcik aku sorang nie..xpe2..nt org tolong lah apa yg patut okies... :)

sebenarnya aku terharu ... coz walaupun aku singgah sekejap....nenek berusaha belikan aku mee goreng kat kedai depan umah...nenek aku bukannye sihat sgt pun..air plak dia suh anak dia buatkan..so sweettt!!!dia x bagi balik selagi aku x mkn mee yang dia belikan..bukannye aku xnk terima pelawaan nenek..tapi aku xnk la anak2 nenek aku cakap belakang..ye la, aku dah la jarang dtg...tetiba dapat layanan penuh plak tue..

pakcik aku offer aku tinggal dgn nenek memandangkan opis aku kat selayang.. so dekat skit umah nenek ngan oputis aku..hehhe..dia suh teman kan nenek kat umah malam2..tgk tv..mkn sama...teman tdo...huhuhu..aku rs aku mmg xleh pon tdo umah nenek aku tue...aku rs janggal...hehehee...ye la..aku ni bukannye pandai masak..nt nk kene masak tuk nenek aku...kan terkial2 aku kat dapur...cadangan itu aku pertimbangkan...

p/s:esok..aku tuntut janji bos aku..nk belanja breakfast..yeehaaa!!!roti canai satu!!

Saturday, July 18, 2009

terlampau excited

hey...
dah lama kan aku x update ttg diri aku kan....ekh..ade ke yang nk tahu...
tu r....sibuk memnjang dengan kerja dan belajar..
al maklumlah skang ni aku tgh buat rancangan struktur negeri selangor..
dah lah sektor yang amat penting...iaitu sektor penduduk....
aish..teruk gak la yang buat nye sorang jer..partner aku plak buat pasal pekerjaan....terpaksa bahagi 2..nk senang kerja kami....kita abaikan lah ttg tue....

pagi td, aku bgn awal seperti biasa..maklumlah kelas dah bermula setiap pg hujung minggu....kira agak stress la mula2 study ni...orang pon dah makin berkurangan....x mcm mula2 aku masuk plk tahun 2008...so..kelas hr ni abes awallll dalam kul 1tghr...kita skip cerita dlm class k...

Dengan perasaan excitednye aku pon bergegas la g kapar klang coz ade wedding opis mate aku..aku siap bawa pemandu pelancong untuk tunjuk jalan...kad jemputan aku tertinggal kat opis sbb da 3 hr aku x msk opis...nak dijadikan cerita..kami sesat cari umah pengantin....kawan aku pon x sure tmpt tu kat mne....dah lalu jln yang sama berulang kali ...then aku pon call la bad...malas la nk call pengantin..sure tgh sibuk kan...bad bg la direction tmpt tu kat ner.....

akhirnya kami pon sampai destinasi di tuju dgn bantuan org kampung..then...turun jer kereta, aku dah ketawa giler2 sampai terduduk tepi jalan...kawan aku pon dah perli2 aku...dia pon sama2 ketawa....korang nak tahu kenapa....coz kenduri kawen tu ESOK...padan r lalu jalan yang sama x nmpk bayang2 kereta yg byk or orang berkeliaran.....seyes giler...mmg aku MALU..dah alang2 smpi aku pon terus r masuk umah pengantin tue...itu lah kisah aku boleh silap hari..
huhuhuhuh...malunyaaaaaa...


p/s: korang penah x, jadi macam aku??

Thursday, July 16, 2009

Einstein Jr!


tara.......ade nmpk mcm budak genius x?? atau ulat buku ker?....erm...ini la my luvly son..anak kesayangan bonda...hiihihihi...so chubby..mcm bonda dia kan..kan..kan..fariel ni baru berusia 3 bulan...berat dia ade la kot 5-6 kg...lenguh kalau lama2 dukung dia nie....fariel suka bila bonda buat superman..sure fariel gelak besar...x sabar nk tunggu fariel pandai jalan..bonda nk bawa g jalan2 kat KLCC..

Sunday, July 12, 2009

percaya x???

tarikh : 11 julai 2009
masa : 9.30 pagi
tempat : perpustakaan daerah gombak


tak sangka penyertaan kami pada mulanya hanya untuk memeriahkan suasana kempen gerakan membaca akhirnya membawa kami peringkat yang seterusnya..aku menyertai pertandingan kuiz sejarah tempatan berkaitan negeri selangor bersama 2 pasangan aku yang lain iaitu tok zamani n din, kesemuanya dari unit PLB...erm soklan ada yang susah ade yang senang...aku la jadi peserta yang pertama..walaupon x ramai penonton..tp neves giler nk jawab soklan..ye la ..malu jer klu x dpt jawab soklan dengan betul...soklan pasal sejarah selangor tu beb..aku kan rakyat selangor walaupon x dikitiraf aku ni anak jati selangor..huhuhuhu...pusingan pertama kami tewas sedikit..pusingan kedua n ketiga kami mendahului...dan 28.7.2009 kami akan bertanding di kompleks PKNS shah alam...hopefully x ramai orang....aku x suka orang pandang aku..nt ianya buat aku neves..dan rase2 nye x perlu diorang antar penyokong utk support kami nanti...

LiLo

Related Posts with Thumbnails