Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Monday, May 31, 2010

saya nak kahwin

yeap..

saya nk kahwin...boleh x sy nk kahwin....

knp nak kawen??

sy tgk semua kawan2 sy sudah kahwin...sy pon nak kahwin juga...

sbb kawan jer??

x juga..ofismate sy yg perempuan semua dah kahwin..tinggal sy sorang..jeles dgn mereka..

knp jeleous??

sbb diorang dah ade family...skang ni diorang semua pregnant..boleh skip bykkk aktiviti..sy pon nk skip jugakk..

dah ade calon??

belum lagi..

kamu memilih??

err x jugak...cuma sy x nmpk lagi org yg sy idamkan..

kamu suka org mcm ner??

seorang muslim..fasih mengaji..bertanggungjawab dlm byk hal..ekonomi yg stable..rupa yg menawan..

dah bersedia nakkahwin??

err..belum..financial msh x kukuh lagi...masih belum abis belajar...keje masih x tetap...

so??

yeap...sy tahu sy perlu habiskan belajar dan terus memburu cinta barulah saya kahwin..

bila nak kahwin??

28tahun.InsyaAllah..lagi cpt lagi bgs... :) gatainyeee

Wednesday, May 26, 2010

netball match

salam...
juz nk share cerita ttg saya, netball dan juga opis...
huhuhu..apakah ia...

erm tahun nie, kelab sukan dan kebajikan opis sy telah memperkenalkan rumah sukan utk setiap staff..so walaupon sy ni anak angkat opis tersebut, tetapi tetap dilayan baik seolah-olah syi anak kandung mereka...ehehe..satu pujian yea...

nama dipilih sec random..so symewakili rumah biru/rawang...sy wakil perempuan dari unit PLB..owh yea..pija pon sama(kerani mukim)..utk perlawanan yang pertama adalah bola jaring dan juga sepak takraw bagi lelaki...

setelah training sehari dua..maka menjelma hari perlawanan..rentap punya rentap..keputusan telah pon diketahui...rumah biru/rawang telah menjadi naib johan bagi perlawanan bola jaring...sepak takraw belum tahu agy...semuanya hebat2 belaka...

buat pengetahuan korang semua..ini adalah kali pertama saya join main bola jaring..sebelum x pernah tahu pasal bola jaring...disebabkan sayau tak pernah main, so saya jadi simpanan ajer...baguslah...xde la susah2..juz stakat ganti.

rupa2nya...pemain cukup2 je...so yg simpanan saya sorang...terpaksa tukar2...saya diberi kepercayaan utk jd WD n WA.haha..apa function tu pon aku x taw...juz diorang pesan kat sy..ikut je bontot pihak lawak..bila dpt bola..peluk kuat2 jgn bg lepas..pastu pas pd pemain..then jgn lepas garisan..

okiela tu kan...main utk suka suki jer....masa dlm gelanggang saya x tahu pon kat mana position sy..so sy kene tgk pihak lawan pakai WD, kat situ lah sy dgn dia..hohooho..pedulilah org nk ckp apa....mmg sy x tahu main...sape suh pilih sy...

di bawah ni ade pic yg saya snap sec curi2..x sempat nk snap pic bebanyak coz tgh semput....


para penyokong rumah hijau n merah..uiks..mana penyokong rumah biruu niehhh


semi final tgh post mortem sambil hilang kan kepenatan..


its me...kepenatan....igt mls nk main..x bawa baju tp mereka bersungguh2
carikan baju n seluar utk sy...thank semua..itu saja yg sy boleh
lakukan utk rumah biru...


p/s: masa penutup warming up(tarik nafas)...saya telah buat mereka ketawa dgn aksi tidak sengaja saya...hihihiii

Sunday, May 23, 2010

jalan2 dgn dani



dani tgh selsema


hari ini (jumaat) aku pulang dr pejabat ke rumah awal dr biasa....sampai2 je umah, aku disambut oleh dani..suka tgk teletah dia...ekceli dah dkt seminggu x jumpa dani...sbb ummi dia blk jenguk mak n bapa mentua dkt sg besi...

pas je masuk letak bag..aku bawa dani jalan2 sekitar flat kat area umah kakak aku...letih la klu bawa dia jalan2..dani jln slow gils..aduihh...ade je dia perhatikan sekeliling...baru ku tahu dani rupanya takut nk turun tangga..klu dia turun amek masa yang lama...

pastu aku bawa dia tgk anak kucing yg baru lahir yang telah dibuang ibunya di bawah tangga flat...kesian kan...tapi aku lagi kesian bayi yg baru dilahirkan dibuang oleh maknye sendiri...isk..isk...dah pandai 'makan' pandai lah 'cuci' pinggan..aiyakkk...dani khusyuk tgk anak kucing tu bergerak2..

pastu...dah puas bawa dani tgk anak kucing...dia nampak motor plak...terus nk panjat moto tue..mesti dani tgh rindu atok..coz atok slalu bawa dani pusing2 naik motor bila atok blk dr keje...lama taw dani dok atas motor tue...smpi aku ajak naik atas..dani taknak..aku tarik dia..laigi kuat dia pegang cermin moto tu xnak turun...

aiseh..sorry ler aku rindukan dani n diniy..dats y aku buat entri ttg mereka...muah..muahh...miss u dearr..

dani tunggu atok bawa dani jalan2

Saturday, May 22, 2010

AF 8



dalam 20 minit agy Final AF 8 bermula..walaupun aku jarang mengikuti rancangan ini tetapi aku tahu serba sedikit ttg pelajar2 af 8...

setahu aku ade 5 org pelajar yg berjaya masuk final iaitu adira( tunggal perempuan), iwan, maulana, daus dan juga shahir (af masuk)....

actually aku nk cerita ttg anak buah aku...si diniy..erm rupa2nya dalam diam2 dia suka tgk af...bila abes je dia layan diari af yang ulangan....

then igt dia saje suka2 tgk..tapi bila diamati dia suka salah seorang pelajar af8 tue..wahhhh...igt org dewasa je yg admire2 nieh..dak kechik pon dah pandai....

korang nak taw sape???hihihi..aku x taw apa sebab dia suka sgt dgn pelajar tu..bila kami saja2 ckp student yg anak buah aku suka tu nyanyi x best...diniy mesti depend punya lah....

so td...dia minta henpon aku..aku tnye la nk bt apa..dia ckp nk undi pelajar tue..amboiii2...kechik2 agy dah pandai dah....ermmm aku ckp..minta hp kat ummi nye..makngah xde kedit nieh..hihiih....

then dia minta aku post pic dia bahawa dia pon undi gak..abes r hp nenek dia jd mangsa...erm..nt aku post pic diniy vote spe...harap2 isnin ni diniy dpt jumpa dgn dia..itupon klu kakak aku bw jumpa dia..




l

l

l

l

l

l

v


Sunday, May 16, 2010

My Bedroom

salam semua..seperti yang diketahui oleh teman2 yang rapat..rumah mama and ayah aku renovate pd tahun lepas...so akhirnya rumah tu telah siap 98%....2% agy tue belum masukkan perabot dan juga grill pagar.

okie aku xnklah tunjuk keseluruhan umah aku, juz nk tunjuk bilik aku sahaja...mama aku kata ini bilik khas tuk aku sehinggalah aku kawen nt...yippi...thanks....hihihi...bilik aku ni xde la sebesar bilik adik aku...tp boleh lah tmpt untuk privasi aku...



okie seperti yg korang lihat itu adalah pintu bilik aku..kosong kan...okie..belum pikir ag nk letak apa...maybe aku nk letak frame kat wall..


tara...welcome to my room...nampak besar but bila dah isi barang..kechik je bilik nie...masuk2 je bilik terus nampak cermin besar kan..


ini tingkap bilik aku...luas...pemandangan je yg kurang menarik...hihihi...adik aku sakat..dia cakap..nt kan ko tgk ade kain putih terbang dpn tingkap ko...padan muka...aisehh..saje je nk takut2 kan aku...sebelah tingkap tu ade verandah kecil..juz utk seorang dua je leh diri....tingkap aku ni mmg transparent xde tinted..so org luar boleh nmpk bilik aku...isk..kene beli langsir tebal sikit nie...


masih kosong..belum ade katil agi...so aku rasa aku akan letakkan set katil aku di sini...katil kat bawah lampu tue..tp konsep ape aku belum pasti agy....tgk pada bajet jugak r...korang rs apa yg sesuai dgn konsep bilik aku yea..hurmm....tgh pikir2 nie..aku ckp klu aku beli set katil ni boleh save budget ms kawen..tp mama ckp..org lelaki bg ko hantaran belilah barang baru..nt dia persoalkan plak duit hntrn tu..owh ye ke...erm..x taw plak aku.tp katil baru still kukuh agy kan...watpe nk membazir...hihihi


eh, sape punya kereta yea..hihii..tu DEAR aku lah..dr tingkap bilik aku..aku leh nmpk car park kete aku...kalau ikutkan kat situ aku nk buat garaj..tp belum siap agy....


see..inilah sebahagian 'kesayangan ku' yg amat2 gembira dapat bilik baru...diorang ni masih agy dok dalam kotak buruk ..terpaksa berhimpit2 dgn yang lain...aku belum ada idea nk letak mereka kt mne..samada aku kene buat para2 utk diorang or aku beli almari kecil...

p/s: gembira hati ini...
jgn suka nk ngadu bomba...
buat hal masing2 yea...aku x jg kain ko..jgn sesibok nk jaga kain aku...

Friday, May 14, 2010

Tag by Mama Chifaa

sy dah lama x buat tagged..kali ini sy di tag oleh member sy...kiranya opis mate ler...tag ni agak2 menyeronokkan saya...sbb tu sy buat dgn cepat...

Apa yang anda akan buat bila anda tahu member anda tikam belakang anda?What will u do if u know that your friend has been back stab on u ?


-erm ko giler ke?ni main tikam belakang nie...badan aku ade insurans taw..hihihi..

6 orang di hati anda?6 people in your heart?
-mama,ayah, adik2, kakak, DIRI Sendiri dan juga Allah

Anda rasa anda comel?Do u think u're cute?
-yeap..sy YAKIN sgt saya COMEL

Single or taken?
-single lorh..

" Blog yang anda suka?Blog that u like?
-sy suka bloh yg raji update

adakah bilik anda kemas setiap hari?Do u clean your room everyday?
-hohoh..tidak!

Lagu terakhir yang anda dengar?The last song u listening?
-hari nie belum dgr lagu agy..tp lagu semalam yg terakhir dgr lagu Miracle-Shinee

Last text message?
-msg from my fren mlm td..

Last phone call?
-my fren gak petang smlm r..

Hari terakhir anda menangis?Last day u cried?
-last week...sbb adik sy xnk pi skolah..sy marah dia teruk2...

List lima color favorite anda?List down 5 of your favorite colours?
-hitam, putih, kuning, ungu, silver.

Orang terakhir anda ber-YM?The last people chat with u in YM?
-smlm last ym...dgn danial belajar kat syria...

Game paling anda suka?Your favorite game?
-game..hoho..manyak ma....kangn i tgh addict ngan game zombie...tp fav game alien shooter...cayalah wa khatam smpi abes...

Adakah anda peminat MCR?-
-erm x sgt la..tp familiar dgn lagu2 dia...

Apa perasaan anda jawab tag ni?What do u feel when u answering this tag?
-perasaan...ok..selesa...bukan dalam keadaan mood yg x bagus...

Anda rasa tag ini best?Do u think this tag interesting?
-yup..ok menarik dan tertarik..

pastu kene tag kat org kan....

mcm nielah..sy bg pada merkea yg berminat nk buat tag ini.. dan menganggap diri ini sebahagian daripada mereka...so sape yg buat tag ni dr saya..mmg SAYA SAYANG KORANG PUNYE!!!

Saturday, May 8, 2010

New Gadget

ada satu benda yang aku idamkan sejak sebulan yang lepas..dan aku mula saving untuk itu...tapi disebabkan keadaan sayangku lebih penting aku lupakan niat utk milikinya...so aku kena saving balik semula..

apakah benda yang aku idamkan itu, erm orait..orait...ni haa..gadget yang tidak asing lagi... GPS..iaitu global positioning system...sure korang pernah dgr kan...dimana alat ini berfungsi sebagai arah tujuan ke destinasi yg kita mahukan...bukan sahaja digunakan sbg arah jalan tp alat ini boleh memberikan maklumat lokasi kedudukan kita..untuk tujuan mengukur tanah dan pelbagai fungsi yang lain...ni skang ni da pemes letak kat dlm kete..kat mne2 kete semua dah ade nie..jeles aku...

kenapa aku minat sangat dgn benda nie?
ok..sebab yang pertama aku mmg suka gadget2 nie..masa zaman kolej aku selalunya menjadi orang yang pertama memiliki gadget baru dalam kelas..contohnye kamera digital-dulu org still pki kamera yg ade roll, pendrive - kawan2 aku save data guna disket/cd...laptop pon sama gak...mula2 je aku gne komputer sem ke2 aku ade laptop sendri..mp3 - ade kawan2 aku dgr guna discman / henpon...

sebab ke-2..aku pernah belajar menggunakan alat gps...aku pon ade sorang lec yg sukakan gadget..iaitu Tn Haji Suhaimi...tp gps yg guna tu berat..mcm telefon selular yang dolu2...aku igt lagi nak dapat kedudukan lokasi yang tepat, kitorang berkumpul di tengah2 foyer semata nk dapat satelit yang cukup..hehhee...

sebab ke3-aku suka travel..bila travel ade certain area yg aku x mahir jalan...so aku selalu tawakal dan mencuba sesuatu jalan baru untuk ke sesuatu tempat...kadang2 sesat dibuat nye...dan aku klu gi site kebiasaan aku pegi sorang2...so selalunya aku akan berpandukan peta yang aku print dari sistem aku untuk ke lokasi tapak yg aku ingin pergi...klu aku bernasib baik, ade driver opis yg sanggup temankan aku pi site...

oleh sebab itu, memang patut kan aku ade benda nie....erm kalu aku ade benda nie tentu ianya amat2 berguna utk aku...maybe ade org kata: ala, apa gunanya ko beli hp mahal2 tp x guna map yg ade dlm hp ko tue...dan hati aku menjawab: aplikasi dalam hp semuanye berbayar....ko igt murah sekali nk guna map dlm hp...huhuhu....

walaupun secanggih mana hp aku tu, aku ttp nk ade benda nie satu...kalau semua guna dalam hp..alamatnye bateri hp aku xlama bertahan la...aritu aku dah pi survey kat lowyat..dan ade yg suggest aku gps dgn jenama papago....bila aku ronda2 lagi...aku jumpa plak org yg suggest aku guna gps garmin..mmg lah function sama..tp setiap barangan ade pro n cons nye...lagi2 tang harganya..kedua2 ni amat berbeza sekali..paling murah yg aku tgk harga bermula dr rm499....so ada x kalangan korang yg dah gunakan GPS nie..so apa brand yg korang pakai???brape rat gps korang tue??gps mana yang bagus...share2 r ngan aku yea...



GPS dr papago



GPS dr Garmin


sekian shj dr aku hari ini...

Friday, May 7, 2010

ragam kereta

semalam i bawa kete i pegi check up..coz da 2 hari dia x sihat...sejak buat treatment sabtu lepas terus suara kete i bertukar...nyaring gile...mcm suara org mengilai pon ada..takut i...i bawa kete pon rs mcm x best jer..risau2 akan keadaan kete n myself..ye la klu tetiba kete i pengsan tengah jalan, sape nk angkat dia ketepi..klu malang x berbau, i ngan kete i terbabit dalam kemalangan kan...

so bila i bawa kete i jumpa personal doc.tor..dia x meragam plak..buat2 baik depan doc..owh..main2 kan i yea sayang...never mind...i bawa kete jalan2 dgn doc..supaya taw apa sakit dia...his doc cakap..kete i ni xde pape, everything is fine...pelik.??sayang..suka taw main2kan i ..taw x i concern sgt kat u....then bila dah smpi klinik, baru kete i meragam....i ckp kat doc tu, bunyi ni la yg bt i risau..br lah doc tu cari ikhtiar apa sakit dia....

doc buka la badan dia..check guna 'stetoskop' dgr jatung kete i..10minit kemudian..doc still xleh nk pastikan apa sakit dia sebenar nya..doc buat teori maybe belt bearing or timing belt tu, tp possible last year br je operate tukar timing belt yg baru...xpuas hati lagi...doc jalani ujian - ujian kecil nk taw apa punca sakit dia..sbb bunyi yg ade pd kete i ni doc jarang dengar...

doc panggil doktor pakar yg punya pengalaman dekat 30tahun dalam bidang nie...diorang sesama diorang discuss...i tunggu je sebelah sayang i....bagi kata2 semangat....huhu..xlama tue lepas doc interview i, doc dapat jawapan...rupa2nya kete i ni sakit...dia kene operate secepat yang mungkin....takut dia makin parah...so doc suh sabtu ni kene jalankan operation major....
masalah utama sebab gearbox dan juga clutch bearing....

i lupa..i bersama kete i dah dekat 6thn..so mmg byk probs..doc ckp jangka hayat kete xlama..so dia pelu beri nafas bru...kawan2 i ckp dah masanye beli kereta yg baru..hurmmmmm

Thursday, May 6, 2010

Wanita

Umar Al-Khattab berkata: wanita ada tiga jenis.
1- Muslimah, mukminah, bertaqwa, ramah tamah, lemah lembut, membantu keluarga mengatasi beban dan kesulitan serta tidak pernah menyebabkan kesulitan baru.

2- wadah untuk melahirkan saja tidak lebih dari itu.

3- belenggu diletakkan Allah untuk menjerat leher siapa yang Allah kehendaki.

Wednesday, May 5, 2010

Yang Pertama

Ciptaan Allah swt yang pertama ialah pena.
Gunung pertama di muka bumi ialah Jabal Qubais.
Masjid yang pertama diletakkan manusia ialah Masjidil Al-Haram, Makkah.
Anak Adam yang pertama ialah Qabil
Yang pertama menulis dan melakar gambar ialah Nabi Idris
Yang pertama berkhatan serta menjamu tetamu ialah Nabi Ibrahim.
Yang pertama menghimpunkan ayat-ayat Al-quran ialah Abu Bakar As- Siddiq
Tanda Kiamat yang pertama ialah terbitnya matahari dari barat.

Monday, May 3, 2010

hello..youthsays..ekawan..

salam khas buat teman2..
rasa2 sudah lama aku x mencoret apa2 kat blog aku nieh..
ekceli byk sgt benda nk story..nk share...
tp aku menahan nafsu aku dr terus berblog..coz nk exam dan keje yg perlu submit before date line...huhuhu... sekrang ni exam telah pon abes semalam...yippe.... hrp2 keputusan memberangsangkan lah....

dalam masa aku tidak menulis blog, aku telah dapat beberapa kenalan baru dari youthsays dan kami saling exchange link blog...erm aku join youthsays dah lama but br aktif dalam beberapa minggu...walaupun youthsays in x byk application atau erti kata lain terhad, tetapi yang menariknye boleh tanya apa2 sahaja soalan dan boleh berkongsi pendapat mengenai soalan tersebut...youthsays juga turut menjana pendapatan sampingan but itu bukan lah perkara utama aku join youthsays ini.....youthsays ini amat2 santai...so kenalan2 dr youthsays seingat aku MM, ICE, MIJIE, saape agy ekh??lpe lah...so aku nk ucap..selamat perkenalan dan selamat menjengah blog saya.....owh xlama lagi ade youth10..x sure nk pi ke tidak..

selain itu aku join ekawan..sebuah forum yg boleh berkongsi apa2 sahaja...ekawan ni pon ade laman sembang seakan2 ym..but aku kurang gemar dgn laman sembang nie coz kebanyakkan orang2 nye x betul...huhu..aku lebih suka membaca entri rakan2 dalam ekawan dimana kebanyakan mereka dari pelbagai umur...so, aku dapat mengenali mereka dgn lebih rapat....ekawan ni lebih kepada sembang2 yg agak berat isunya dari youthsays..mungkin faktor umur kot..youthsays nie byk remaja so, asyik2 share probs ttg cinte jer....

so...aku ade cerita menarik nk dikongsi dgn korang semua..but aku nk balik dah...daaaaa...

LiLo

Related Posts with Thumbnails