Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Wednesday, December 31, 2008

hey..

i'm back

aku okielah...

aku bukan bermasalah

cuma diamkan diri

hanya 7 hari

jangan risau ye sayangg..

Saturday, December 27, 2008

Sedih

Sedih……Sedih……Sedih….

itulah rasa hati

kesakitan, luka yang menganga, keperitan, kepedihan yang aku timbulkan,
semuanya sudah terjadi…………….

tapi, adakah ini salah aku ??????????
kenapa saat ini harus terjadi???
tidakkah aku punya hak untuk mencari kebahagiaan dan kegembiraanku sendiri?
aku kehabisan kata-kata hatiku juga sedang patah

hari ini..
aku mengorak langkah beribu batu
dengan rasa berat hati..
apakah yang aku lakukan disna..
melihat sang pembeli
membuat penawaran
dengan si penjual..
aku kaku..

aku sendiri tidak kuasa menolak semuanya terjadi seperti ini
aku cuma ingin menikmati keindahan hidupku di perantauan………………..

Jiwa Ku Kosong

Jiwaku yang sesaat kosong …

kini mati dan perlahan membatu …

setapak demi setapak menghitam

tanggalkan semua masalah tanpa

penjelasan yang bisa di mengerti

pecah menjadi serpihan pasir

terhisap nafas sang waktu dan

perlahan menghilang

dan kini tubuh tanpa jiwa ini

terus berjalan tanpa arah dan tujuan

bersama dengan hati dan arah yang tersisa

aku terlahir sebagai iblis

iblis dari tubuh tanpa jiwa

Air Mata

Seandainya kepedihan
Dapat terbendung dengan air mata
Maka mungkin tak ada lagi kegelisahan
Dalam setiap jiwa

Tetapi mengapa air mata
Tak mampu membahasakan
Jeritan jiwa yang gersang
Kelemahan jiwa

Apakah tangisan adalah
penyelesaian bagi segalanya?
Jika ia… lagi-lagi
mengalirlah
air mata..

Wednesday, December 24, 2008

wedding

wahh!! ramainya nak tahu pasal wedding aku kan..aku di tag oleh kak watie dah juga capeq!! thanks ye yg concern dgn wedding aku nt..hopefuly pas aku dah cerita ni ade la yg nk sponsor ...hhahaha..berangan jerk...

1. How old are you?
22 tahun

2. Are you single?
yeap.."single and available"

3. In what age do you think you’ll get married?
27 tahun

4. Do you think you’ll be marrying the person you are with now?
xlah.. kawan2 je..

5. If not, who do you want to marry?
seseorang yang betul2 mahukan aku sebagai isteri..hehehhe...

6. Do you want a garden/beach wedding, or the traditional wedding?
garden lah

7. Your ideal motif?
Majalah Pengantin

8. Where do you plan to go on a honeymoon?
italy

9. How many guests do you think you’ll invite?
1500.

10. Do you want an extravagant wedding or a simple wedding?
simple tapi meriah.

11. Do you want the traditional vows or something you’d make up on your own?
sendiri la...

12. How many layers of cake do you want to have?
3 tingkat cukup la..aku kan rendah..pastu nak ada patung stitch leh kat atas kek tu..hehheh

13. Do you prefer having your reception at a hotel or at a simple place?
uiks hotel??..dewan pon dah cukup bagus...

14. When do you want to get married, evening or morning?
pagi!

15. Do you like a grand entrance for your groom?
yeah suka sangat...nak ros putih n merah wajib ada...

16. Name the song/tune you’d like played at your wedding?
Ketulusan Hati dan I Want To Spend My Lifetime Loving You

17. Describe your ideal husband/wife
caring n loving, sense of humor,

18. Do you prefer fine dining or just the normal spoon & fork/knife?
spoon n fork lah..

19. Champagne or red wine?
sparkle jerkkk.. :P

20. Honeymoon right after the wedding or days after the wedding?
err..after wedding

21. Money or household item?
money..$$$$

22. Who will pay for the bills?
my husband lah

23. Are you ready for married life?
not yet..byk wehh nk kne pikir..

24. Will u always be true to your wife/husband
yes of course..

25. How many kids do you like to have?
4.. klu boleh nk twin..

26. A new house for a newly wed or an old one?
semua nak yg baru...org je yang lama..hikhik...

27. What kind of cuisine would you like for your wedding?
erm xtau lagi..steamboat je kot...hahahha

28. Will u record your honeymoon in a cd or dvd?
DVD..

29. Whose wedding plans would you like to know next? Choose 5 person.
zura
wawa
lan
yaty
myra

Thursday, December 18, 2008

mood swing2




SAD


but i'm

LUCKY



Tuesday, December 16, 2008

Dafi masuk chat box dafifc!!! Horrayy!!

Pagi tadi aku dapat msg dari Ray.. Ray ckp dafi akan online dalam masa 10mins agy.. masa tu aku kat pejabat pos ampang point.. ada urusan kat sana.. selesai urusan aku kat sana lebih kurang tghr, then aku decided nk balik umah memandangkan ampang point tu da dekat ngan umah aku.. malas nk blk opis awal (lunch hour)...

aku lunch kat umah sambil2 tu online gak laman web dafifc ni..nk jenguk2 la chat box ni haa... tup..tup..tup..buka2 je.. fuhhhh!!! ramai gils yang online beb...

teringat zaman dolu2...setahun yang lalu..aku ler orang yang boleh dikatakan rajin online dan berchatting di sini...kat sini jugaklah aku knl ramai kenal dgn peminat2 Dafi yang rata-rata nya budak sekolah agy...

disebabkan Dafi online pagi tadi tu yang buat 'kapet' bergerak lebih pantas..kalau x, bole dikira berapa kerat je chatters kan...

Tapi Sis Lilo nak ucapkan terima kasih pada chatters/ DAFINITES yang selalu mengunjungi Chat Box ini di kala ketiadaan Dafi mahupun VIDs/AIDs... You all mmg da Best!!!

Dalam Chat Box ni aku sering kali menyamar..hahha.. sapa yang terkena dgn aku tue..nasib lah...kadang2 x sampai hati plak kan....kat rumah aku nie, ade laptop and pc..tu sebab aku boleh menyamar.. Kadang2 aku boleh jadi OREN..kadang2 aku boleh jadi BIRU...ikut mood aku lah klu rs malas nk guna ID LILO... ( apa..ingat AYU je leh menyamar yer...lilo pon boleh taw..)

Jom chatting kat CHAT BOX The Official Dafi Fan Club.. cara nya mudah sahaja..daftar sebagai dafinites di website dafifc...then klik pada Chat Zone Jom!.. Automatik nama anda berada di ruangan chat... " Selamat Berchatting"

ramai!! sampai x terlayan si DAFI..

Pulau Pangkor : Selamat Tinggal











Saturday, December 13, 2008

Pulau Pangkor : Motorcycle Trip


aku dah get ready nk bersiar2 satu pulau pangkor..
yang menariknya, kali ini kami mengelilingi pulau pangkor dengan motosikal..
matosikal tu kami sewa kat resort tu jer...


masa ni aku tgh tunggang moto r nie...aku juz
nk bgtaw yang jalan tu sebenarnya mmg adventure...
sape yang pernah pergi..sure taw kan...
nasihat aku, klu korang nk buat tour guna motorsikal,
make sure korang ringan taw..
klu berat mmg x lepas r nak naik bukit..


pasangan memparti dua sejoli...
hehhehe...bermesraan atas motor nampak..
hahhahah...

wawa..
adikku yang paling gebu dan besar...
hati2 ye cik abang...


ni kat kota belanda..
before ni aku penah gi dengan budak2 DAFIFC masa MUDA DE PANGKOR..
tapi aku x kesempatan nk jejak kaki ke atas kubu tue...
so..hari tu aku berpeluang merakam kan kenangan aku di sana...
adikku berangan nk jadi model..huh


SO7..huhuhueh bukanlah ade mcm charlie's angel malaysia x??


-batu bersurat-
aku x tahu kat mana tulisan nye..tgk mcm vandalism adelah..
huhuhuhu...


gambar di atas masa kami berhenti di teluk dalam..
sini ada kawasan perkampungan nelayan..
aku lupa apa nama kampung tersebut..
ada jeti yang telah usang..so kami ambil
kesempatan untuk menikmati suasana di sini...
kalau dilihat laut di atas jeti ni, korang akan nmpk sotong( klu x slah mata memandang) berkeliaran di persisir pantai..



aku, tengah asyik dengan melihat pemandangan kampung nelayan..



disinilah port nelayan setelah mencari rezeki di perairan.

Pulau Pangkor : Swimming Pool


Selepas jer mandi kat laut, mira, wawa n aku terus terjun swimming pool kat resort tempat aku duduk...x silap aku, resort ni je yang ade swimming pool kat teluk nipah..x pasti la klu ade tempat lain kan..x survey pon..

tengok la kolam renang nie..juz aku tiga beradik je yang berendam dlm nie..orang lain x tahu gi mana ntah..hahhaha..klu korang nk taw dekat 4 jam aku main air...memang 3 hari aku kat sana..asyik main air je keje nye...

hahhaha...
actually aku nk melompat..
tapi x sempat dah jatuh blk..

konon2 nye nk buat gimrama..
ade jadi x?


say "cheesseee"
ni aku panjat belakang adik aku..
dlm air aku ringan la skit..dats y adik aku
boleh dukong aku...

ecececehhhhh..adik aku si wawa nie..
bersantai tepi kolam nmpk...

love in the water..
err..ade jadi x?
erm boleh lahhh..

Thursday, December 11, 2008

Pulau Pangkor : Island Hoping

Gambar2 di bawah ni masa aku dan family baru je selesai snorkelling, then syah bawa kami island hoping..ade la beberapa tempat dia bawa seperti pulau mentagor, monkey bay and beberapa tempat agy.erm..taw x kami sekeluarga hanya dikenakan RM 45 termasuklah snorkelling and island hoping....huhuhu..okiela kan...xberkira sgt..cuma aku terkilan x sempat nk berkayak and naik banana boat, x kesempatan masa la..


perasan x batu di atas tue? ada x rupa harimau tgh tidur...
cuba cariii...

yang ni plak rupa apa??
ada x mcm orang tengah terdampar di tepi pantai?

ni plak rupa buaya..
macam2 lah...ade2 aje kan..

ni plak rupa ikan paus..
kononnya pokok tu pancuran air..
haha..
mcm2 la org sini buat andaian...

err..x igt pulau apa..sama ada monkey bay or pulau mentagor...


ekceli pic ni aku amek coz aku tertarik
dengan 2 batang pokok di atas batu..
cuba tgk pokok tue..lain dr yang lain kan..


pakcik ni baru je amek gamat kat dasar laut..
sambil2 tu kami lihat secara dekat camner rupa gamat tu..


ni la rupa gamat yang telah dikumpulkan....
nampak x?

okie..kita zoom lebih dekat agy..
taraaa....rupa gamat yang panjang dan lembik..
aku x berani nk pegang..
geli geliman aku...huhuhu

Tuesday, December 9, 2008

Pulau Pangkor : Snorkelling


last weekend, my family and i pergi holiday dekat pulau pangkor..my parents x penah pegy lagy...mula2 decided nk pergi pulau langkawi..tp ada halangan..huhu..malas nk story,..so ini cerita saya masa snorkelling di pulau pangkor..


Saya dan Amira tengah menunggu abg shah utk ke pulau Giam..
Snorkelling lagikkk...


Dalam bot menuju ke Pulau Giam..
lajunya...saya seronok sangattt..


Tiga dara pinggitan..ops termasuk skali mak dara..
hehhehe... i love u mom...


Shah tgh bg ikan makan dengan roti..
masa ikan berebut2 nk makan, dia kaut je dgn tgn..

Masa sampai2 kat pulau tu masih xda orang..
almaklumlah awal2 pagi lagi dah gerak...

x sampai sejam dah ramai yang datang untuk snorkelling..
ramai chinese lorhh..


Amira dah bersedia nk snorkelling selepas diberi
sesi memanaskan badan dan latihan..
saya sebagai tenaga pengajar..huahahhaha...


My friend masa saya sekolah asrama dulu..
x sangka jumpa di sini...
Menjerit2 kami kat situ..
x sangka Nisa Aidillah masih igt kat saya..



Saya, Amira, mama dan wawa sedang menikmati keindahan panorama laut
dengan ikan yang pelbagai.....owh ayah takde dalam pic ni,
coz jaga barang2 kat daratan..


Ayah sedang mengapungkan badan..
ala,tempat cetek..saya pon boleh..
xperlu pakai life jacket..
hhuhhuu..


mama dan ayah berdua2 an...
so sweet of you...
muahxx
-hapyy family-

p/s: masa aku tgh snorkelling, aku telah berkenalan dgn sorang guy ni..adalah skit2 dia ajar aku ttg snorkelling dan ikan nie..tp kejap je pasai bot yg dia naik da smpi nk bawa dia ke seberang..semoga kita berjumpa lagi k...

Thursday, December 4, 2008

Bulan Senyum

Gambar di bawah ni diambil pada malam 1 disember 2008..mungkin ianya tampak biasa sahaja..tapi bagi yang melihat secara langsung pada malam itu akan merasai keindahan pada malam tersebut.. bukan selalu kita lihat bulan dalam bentuk sebegini...


kenapa aku panggil bulan ni bulan senyum? coz ianya lihat mcm orang tgh senyum..ada 2 bintang seakan2 mata orang di bahagian atas bulan.. dan bulan tu plak agak melintang dan menyamai mulut oreang yang tengah senyum.. betulkan??


aku ada memori mengenai bintang dan bulan... masa aku belajar di sekolah asrama dulu.. ada seseorang yang istimewa selalu bagi taw pada aku "kalau awak rindukan saya, saya ada diantara bintang2 tu.. awak carilah bintang tiga..pasti kerinduan awak akan hilang" yelah..masa tu dia tinggal jauh dari aku...dan kalau aku sedih sure malam2 aku akan pandang langit dan mengadu pada bulan dan bintang..kemudian aku akan berasa tenang bila dapat luahkan..

kadangkala kalau aku x nmpk bulan dan bintang di malam hari, aku akan rase gelisah.. seolah2 aku tiada sapa yang menemankan aku pada waktu malam..yang pastinya aku tidak sabar menunggu malam kerna aku suka lihat keindahan malam yang sentiasa damai dengan angin sepoi - sepoi bahasa.

kini..jarang dapat aku lihat keindahan malam..sesekali bila aku nampak bulan yang cantik masa aku tgh 'drive' malam.. aku pastikan massage teman2 rapat aku untuk aku berkongsi bersama..

"Lihat bulan..cantik kan"

LiLo

Related Posts with Thumbnails