Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Saturday, February 27, 2010

Famili Day Pej Tanah Gombak 2010

last 2 weeks...aisehh apsal crite lama nie...ah..nevamind...opis sy ade bt hari keluarga di glory beach resort 2 hr 1 mlm..tahun sebelum ni buat di FRIM..not bad la..juz sukaneka je..tp tahun ni grand skit buat luar Selangor dan ade dinner skali...wah..bukan main agy, adiah dia besar2 semuanya....




telematch ini diadakan masa petang hari pertama..masa ini saya belum dtg agy..mmg niat di hati nk skip telematch nie...segan maa...perempuan unit sy ade berapa kerat..huhuhuhu...hati gumbira, masing2 dapat hadiah..err...sy x sure sape mereka ini..tgk muka kenal but nama x taw..huhuu...jgn marah yea....




ceria x budak2 laki opis...dari yg ke muda hinggalah dewasa..sporting gils...masa ni lah mereka2 ini tunjuk kehebatan masing2...dgn membawa isteri n anak2 tercinta....klu x disoroknye kt umah...haha..opss...sory...sy tipu jer...



ini lah orang kuat opis aku...Pn Azla merupakan ADO Pembangunan( ass. District Officer) dan En Shukri CADO Tanah (chief asst. D O)...masa ni mereka sedang memerhati budak2 yg buat rehearsal utk mlm ni...i guess..


Din...nama pendek..nama panjang sy x sure...sy pernah satu sekolah dgn dia..sy rs dia x kenal sy coz ms tu sy comot..hhihihi...masa ni din rehearsal utk competiton karoeke yg diadakan pd sebelah mlm...x silap sy dia nyanyi lagu faizal tahir kot..ahh..saya dah lupa..hihi..but not bad suara kamu tu....


ini abg badrul..or bad...ajk hadiah..err betul ker..entahlah..sape suh duduk sebelah hadiah kan...hadiah2 di belakang tu semua untuk cabutan bertuah...best2..hampir separuh staff dapat hadiah yang disertakan...

ini makcik yana penjual grg pisang..upsss...bukan yea..ini hanya sekadar lakonan semata2...unit kami buat persembahan sketsa pendek dan di akhiri dgn boria..ewahh...haha....jgn x percaya yea...kami semua ada bakat terpendam..tp mlngnya xde sape rekod persembahan kami...persembahan kami dapat tempat ke tiga..trivia: hanya 30min shj rehearsal sehari sebelum persembahan dan xpernah bt persediaan..

hehe..mcm biasalah..klu xde pic saya dalam blog saya x sah lah kn...so saya mesti nk interprem gak...partner sy di sana ialah iera..kemana2 mmg kami berdua jer...iera..sy suka pic kamu yg nie..kamu nmpk menggoda...

inilah sebahagian unit PLB(pem luar bandar) dimana mereka2 ini lah seperti ayah, kakak serta abg2 sy..memang saling concern wit each other walaupon sumtimes mereka2 ini menjengkelkan...hihii...the best part, unit lain selalu iri hati dgn unit sy...sbb bg sy kami mempunyai semangat kekeluargaan yang amat erat berbanding mereka yg lain...see..i told u already, hanya ade 3perempuan yg cumel jer dlm unit sy..ermm...saya comel macam LILO x..hihihiekh.. korang..nk kenal x dgn Tuan D O Gombak...cuba cari yg paling ensem...tu lah dia..ala..yg tgh2 tue....ensem kan????


bertuah x saya??alhamdulillah...rezeki di tangan sy lagi...sy dapat hadiah sempena cabutan bertuah..tahun lepas sy dapat...2nd prize..dpt mini bar..tahun ni pulak sy dapat iron baju..

ini hadiah kedua sy dapat..hihihi..cuba teka sy dapat apa???percaya x klu sy ckp sy menang best dress dinner? malam tu temanya adalah FLORA dan FAUNA..hahaha..opcoz x percaya kan...hihihi....sbb sy bukanlah seorang yg pandai bergaya..sy jenis yg tangkap muat je..harap2 sy x akan masuk ranc tangkap muat astro..malu ler... ok...anda rasa saya patut x menang best dress malam tue???

I
I
I
I
I
I
I
I
I
I
I
I
I
I
I
I
I
I
I
I
I
I
I
I
I


taraaaa...




err..apa pendapat kamu?



p/s:credit pic to adik n yana...

Wednesday, February 24, 2010

lawat nenek

tghr hr tadi tepat jam 12 aku terus keluar dr opis..opss x g taw sape2....aku keluar senyap2..erm maybe cc nmpk kot...aku terus start engine kereta menuju keluar dari bangunan pejabat...otw aku nk amek mama, aku ke McD beli bubur nenek...then, aku singgah taman putra sulaiman .. pulangkan kostum aku sewa hr tue..after that aku pun amek mama kat rumah..

sampai je kat GHKl, aku cari parking, mak aihh banyaknyee kete, dah la panas terik terpaksa jalan jauh..tup.tup..sampai dah wad nenek aku..terus aku sapa nenek..ajak makan bubur mekdi tue...aku pon tolong la racit2 ikan grg yg aku sempat beli td utk nenek makan ngan bubur..perghh...nenek makan laju....sedap katanye coz org spital juz bg bubur tawar..hhuhuhu..memilih nenek aku nieh....

borak2 ala kadar ngan nenek..aku pon beransur la..jam dah tunjuk kul 2...mampus mak aku cr..ekhh bukan mak la...boss aku daa...hihihi...petang ni nk g lagi..err nk bawa apa lagi tuk nenek yea...op coz kat opis aku ni ade kepek..nt aku paw sikit kepek kat opis nie.....


daaa..time nk blk dah..babaiii....

beday boss-en shukri

ari tu kan aku ade bgtaw besday boss aku last week 17 feb...so kitorang ade la celeb sec kecil2an..susah beno nk jumpa big boss aku ie..almaklumlah dah pegang 2 jawatan besar kan...skang ni dia dah turun kat unit tanah..so unit aku dia juz memangku je la sementara nk dapat bos baru...


Boss kami - En Shukri
ini aksi dia tiup lilin..jenuh kami tunggu dari tghr...kul 5 nk dekat blk br sempat jumpa...



boss aku bg sedikit ucapan yg amat ringkas..boss aku klu dpt berucap..lama yg amat sempatlah aku tidur jap..hihihi...masa dia bg ucapan ni dia ckp ini kali pertama dia dapat kek n tiup lilin ... bos aku terharu beb, ade org igt dia...(iye ler tu nk bodek kami la yea..hahha)



makan tyme..huhu..makan share2....hoho..abaikan muka aku yg selebet tu..tyme nk balik dah....

Sunday, February 21, 2010

my DEGIS mate.. ( ',')

huahuahua....citer apa ni..apa kebenda nya DEGIS nie....ok la..i'll tell u..erm DEGIS ni adalah satu ungkapan dengan nama penuh Darul Ehsan Geographical Information System..di mana inilah kerja aku ceburi selama 2 tahun... DE tu diambil dr nama negeri selangor manakala GIS plak perkara yang melibatkan kerja kami...kerja kami adalah untuk mengemaskini data-data setiap bentuk muka bumi yang terdapat di daerah masing-masing...okiela..setiap bulan ade meeting untuk membincangkan progress kerja kami..

kadang2 kerja kami amat mudah..kadang2 kerja kami amat susah..susah apabila kami tiada data atau tiada yang beri kerjasama untuk kami medapatkan data....dulu..kerja kami ni dimonopoli oleh kaum adam..sejak 2 tahun kebelakangan nie semuanya diambil alih oleh wanita cuma tinggal 2 kerat lelaki jer..yang lain semua wanita2 yg chantek2 belaka...

awal bulan feb kami ade discussion kat SUK shah alam...so masa tunggu project exec aku...kami semua melepak kat bilik meeting...so...habit baru aku snap pic masa aku boring lah...


ini semua kawan2 baru yang seangkatan dengan aku..mereka bertiga ni baru masuk kerja awal tahun nie...alamak...lupa nama plak... xsilap aku yang kiri tu nama mariam, tengah tue moon dan kanan ni aryani kot...heheh....

ini pulak agak senior la..dah setahun diorang berkhidmat dgn DEGIS nie...kiri skali ni Bie, tgh2 tue ct hujung tu plak mek dr klate..nama dia eja....

kami berempat berhimpit dlm kereta...owh tyme ni aku x bawa kete sndri coz aku dtg dgn driver office...
lepas je abes meeting..kami semua g makan kat seksyen 8...apa ntah nama kedai dia....banyak gils lauk dia..adoii x taw nk pilih apa....masa mkn2 tu jumpa Hatta dolmat pon tgh mkn..pe lagi..kawan aku dok gossip la pasal dia..aku juz senyum jela....aku tgk dia kat luar n kat dlm blog dia serupa..xde beza pon...
tgklah muka sorang2 kekenyangan pas mkn....hepi gils..pas makan aku x terus blk..coz tolong cik ct tu buat drawing guna CAD..aku pon dah igt2 lupa sbb dh lama x buat....kul 4.30 aku call pakcik driver amek aku bw blk opis....dlm kereta aku zzzzzz...penat lorhh...

Friday, February 19, 2010

jalan-jalan

jalan-jalan cari makan..erm masa lunch hour rabu lepas..kami berempat gi Tesco Rawang semata2 nk cari kek utk boss kami...birthday diaaa da..apa lagi berbekalkan duit kelab PLB dan duit kutipan kami pon beli la kek sempena meraikan nye...buat kechik2 cukupla..xde budget nk buat besar2..hihihhi..

K.A.M.I= Iera, Yana, Din and aku(geng86)

dah smpi tesco cr kedai kek..yang ade kedai king je..so tgk2 mcm x best xbyk pilihan..so kami decided nk g cr kat tmpt lainnn....sbelum tu kami singgah makan kat foodourt...abes mkn gerak pi pekan rawang...kedai yg sama gak pegiii..beli la kek apa ntah nama dia...leh tahan sedap jugakklaa...to my boss juz nk wish happy belated day...


ini iera...tgk style dia bawa kete..ade gaya x?? 1st tyme nek kete iera..kete proton saga..selama ni aku nek kete kancil iera...


aku dan adik...eee..dah besar2 pon pgl adik..x malu....
:P

juz nk tunjuk position dlm kereta tu je...driver iera, co-pilot yana, passenger aku dan din..

its me...tp bukan dlm kereta iera la..tp kereta aku..on my way back home..

Dakchomey-hepi besday lalink




hallu my dearest sista..muah..muah..muah.... angah juz nk wish selamat hari jadi di sini supaya semua orang tahu hari special kamu itu...adik sy menyambut kelahiran yang ke-18tahun taw..wah..wah..wah da besar dah..x sangka dulu kecik jerkkk...skang ni dah besar panjang..sekejap je kamu membesar kannn.....

angah mengucapkan semoga kamu sentiasa di lindungi oleh Allah s.w.t dari perkara yang tidak elok..semoga kamu mendapat hidayah dan petunjuk dari Allah supaya kamu tidak tergolong dari kalangan yang sesat, semoga Allah memberikan kamu kekuatan dalam menempuhi hidup kamu...amin..amin ya rabba al amin.....


si cantik manis dgn saya...lepak di kedai akk ipar 'burung'...


farah amira bersama ank buah kedua-di dewan masa kahwin kiki..


my sista wit cousin, natasha

Thursday, February 18, 2010

boleh ke tercapai?

last 2 weeks, saya ada kelas project management..setiap kali masuk..sure kami ade perasaan takut..sbb kami tahu lecturer ni mood dia x baik seperti yg dikhabarkan oleh angin...tp sejak 3-4 kelas dia, xpernah lagi dia marah2 kami..itu yg kami pelik...betul ke apa yg disampai kan oleh angin pasang tue..hihiih...

erm...nak dijadikan cerita, hari tu kelas dia ttg businnes..mcm ne nk handle business..apa masalah2 yg dihadapi dalam menguruskan sesuatu projek...so...dia minta semua student nyatakan satu business or produk utk dihasilkan...alamak..ini yg saya x taw nak jawab apa...

masing2 ade idea n produk tersendiri..sampai turn saya..saya masih memikir kan apa kebolehan yang ada pada diri saya..dan apakah produk yg boleh menguntungkan...saya tidak tahu sbb sy tidak pernah terpikir nk buka bisnes pon...tetiba terpacul di mulut saya dan saya berkata nk bt preschool kindergarten..semua pelik..termasuk lecturer saya..betul x tipu..lecturer sy buat muka terkejut..1st question dia tanya saya...kamu dah kawen ke belum..hahha...kelas saya jadi meriah dengan hilai tawa pelajar2 kelas terbabit..saya cakap belum..then dia argue mcm ner sy nk handle masalah budak2 padahal kamu tidak ada pengalaman...dan saya menjawab dengan jawapan yg kurang bernas...saya cakap apa susah, kita upah org yang bersedia menghadapi karenah budak2 kecik, saya kan boss..i've no idea ms tue..

walaupun jawapan aku agak kurang bernas dia tetap terima idea saya dan sumtimes idea sy dia combine dgn idea rakan2 membuatkan sesuatu yg diluar pemikiran kita dan ianya boleh dilakukan...sekiranya saya ade kuasa sy juga akan turut curi idea dia untuk memperkembangkan idea saya...sepanjang sesi kelas dia, sy rs bersemangat nk belajar tp ade masa2 kelas dia begitu menakutkan bila cara dia mengjar penuh emosi...huhuhu...


p/s:anda rs 10 tahun lagi sy boleh ke buat produk ini..-preschool kindergarten-oo..for sure sy akan minta sifu sy ajar selok belok hal ini..en rahman... :)

Monday, February 15, 2010

diari aku-aku keseorangan

12.00-4.00 pagi
Malam tadi aku surf internet smpi 4 pg main fb dan tgk drma korea kat utube..pas je abes surf mmg dah plan esoknya nak bangun lewat dalam kul 12tghr...tp mata ni xmo tutup dah..kul 9 pagi aku dah bangun..erm aku keseorangan..mama dan yang lain2 semua g melaka...adik plak awal2 pagi dah g kerja..aku buntu..xpernah aku ditinggalkan keseorangan di rumah...apa yg patut aku buat..
9.00 pagi
owh aku teringat baju2 dlm bagasi aku xbasuh lagi..terus aku kirai2 dan basuh..hurm..selalunya mama yang buat setiap kali aku balik dr tugasan luar..manja kan aku...kali ni aku yang kene buat...dah siap2 basuh baju, aku terasa lapar..apa ekh nak makan..aku buka peti ais, tgk2 klu ade mknn yg boleh aku makan..kosong..xde benda yang menyelerakan dlm peti ais..sarapan pagi aku berkubur...
10.00 pagi
tengok rumah aku sedikit selerak...aku pon kemas lah sikit2 apa yang patut..sapu lantai...mop lantai....angkat kain di jemuran...haa..baru lah sedap sikit mata memandang..lama dah aku x buat kerja2 amal kat umah nie...
11.00 pagi
kemudian..aku on pc..surf facebook lagi..tgk 'pet society' dan 'country story'..dah main2 aku pon buka youtube..sambung citer mlm td aku tgk...aku bka banyak..senang cikit...xyah nk tunggu lma dia loading kan...
12.00 tghr
jam dah menunjukkan kul 12..opss..aku x mandi lagi..yeap..terus aku capai towel mandi...erm..nikmatnyaa dapat mandi di rumah....dah puas mandi....aku pon sidai baju yg aku dah basuh...apa lagi ekh nak buat..tetiba rasa rajin plak nk masak tghr...fikir..nak masak apa yer tghr nie...erm buat yg simple2 udah ler...ikan sambal, sup sayur n telur dadar jer..
1.00 petang
siap2...turun bawah g beli brg2 nk masak...gi kedai runcit yang pertama...usha2 jap..x berkenan.g kedai runcit yang kedua..erm beli lah sikit2 barang..banyaknye ikan..nk pilih ikan apa yea...ok..aku amek ikan selar je la...aku juz amek 2 ketul ikan..abg tu tanya, nak siang ke..op course laa...dah ade org yg offer x yah susah2 aku nk siang balik nanti..(err..padahal aku dah x igt mcm ner nk siang ikan...)
1.30 petang
balik2 terus gi dapur...potong bawang, potong cili..blend semua..goreng ikan..masak...alamak...camne nk masak ikan sambal...adusss...tetiba bleh x ingat la plak nak letak rencah apa....(xnak ngaku x pandai masak)..gi kat pc..surf kat my resipi..oo..mcm ni je bahan dia..senang2..masuk dapur balik...teruskan sesi memasak...
3.00 ptg
okie then makan...aiseh asal semua masakan x menjadi nieh..xpe2 mkn je la...atleast aku taw apa kekurangan dlm masakan aku..aku menaakul apa silap dlm masakan aku..pas makan2..sambung balik citer korea...nk study masih xde mood lagi..mata tetiba rs berat...masa dah tyme..uiks..apa aku ckp nie..ooo...tidur..import 2 kipas luar masuk bilik...terasa panas plak...baru lah terasa nyaman sikit tidur petangg...zzzzz..akhirnya parents aku blk umah kul 6 lebih..kini aku tidak lagi keseorangan...
:)

Thursday, February 11, 2010

rehat

11 Feb 2010 hingga 15 Feb 2010

saya akan berada di daerah Hilir Perak untuk membuat kerja-kerja 'Survey'. di harap orang2 yang berada di sana sila beri kerjasama dengan kami yea....hihihhi....macam la penting sgt keje saya nie kan....

Ada apa ekh kat Teluk Intan....meriah x sambutan Hari Raya Cina kat sana?Okiela...korang doakan lah saya selamat membuat segala kerja di sana dan selamat kembali....

so blog saya ini akan berehat selama 5 hari..x perlu lah nk singgah baca entri saya ekh.......kepada mereka2 yang menyambut perayaan Tahun Baru Cina saya ucapkan "Gong Xi Fa Cai" terutamanya pada Leonard(rakan masa survivor DFC)....daaaaa.....assalamualaikum!!!!

Tuesday, February 9, 2010

Busy

saya hanya mampu berkata

"Saya Amat2 Sibuk Dengan
Hal-Hal Duniawi Saya"

dan sy tidak ade ms untuk berlibur


saya amat cemburu dengan mereka
yang punyai waktu dan mampu berkata

"xpa, ini hari kamu
esok hari saya"

Wali Band

last week..hari jumaat kan ade waktu rehat yang panjang...so masa aku tgh nk plot plan kat satu jabatan nie..aku ditinggalkan bersama seorang lelaki...dia kene jaga opis...hanya kami berdua jerk dlm opis tue..huhuhu....hah....kantoii x solat jumaat...huhuhu...jangan pikir yang bukan2 yea..kami x buat apa2 walaupun tinggal berdua..hihi...Alhamdulillah..iman kami masih utuh..

masa dia tgh tunggu aku guna plotter..dia pasang la lagu wali band Yang (klu x silap aku tajuk dia) tue kat henpon dia... aku tanya apa tajuk lagu tu kat dia dengan penuh excited...so dia mati2 igt aku suka lgu tu n nk share ngan aku...dengan selambanya aku cakap "owh lagu tue...x best langsung"..dengan serta merta air muka dia berubah...hahaha..agaknya dia sakit hati dia terus pasang lagu wali band tajuk taubat maksiat...dia suh aku dengar biar insaf skit sbb aku dah kenakan dia...so dalam kesunyian yang tiba2 hanya alunan lagu taubat maksiat berulang kali serba sedikit buat hati ku terusik...klu mendalami lagu nie..boleh buat kita bermuhasabah diri...

tadi masa aku ade perbincangan di pusat R&D UPEN selangor..eja ckp kat aku dia suka 1 lagu nie..yang berunsur ketuhanan(sambil memasang lagu tue) ..tajuk lagu tu Ya Allah..bila dgr lagu tu berulang kali aku juz ckp..sesuai gak jadi zikir...erm...aku tanya lagi kat eja..sape penyanyi dia...dia ckp...wali band...wali band lagiiii...aku x sangka wali band ade lagu2 yang berunsurkan ketuhanan...

lagu-lagu dari indonesia especially yang berunsurkan ketuhanan..kita mesti dengar betul2 supaya lagu yang kita dengarkan tu x terpesong...ye lah..kadang2 kat atas tu lirik dia menyentuh islam...tapi di akhir2 lirik dah menyentuh agama lain...so...jgn terpedaya dengan alunan lagu yang sedap yea..lirik pon make sure kena tepat kandungannya...

okiela...entah kenapa 2-3 hari nie..asyik wali band je jadi bualan aku..tu yang tulis entri nie...aku kurang minat dgn band nie pon...datang mcm pendatang pulak...aish..terus meletop plak lagu dia...lagu yang meletop cari jodoh(aku terkena tempias) dats y aku x suka band niehhh...

p/s:x suka..xsuka..akhirnya jadi sayang..

Sunday, February 7, 2010

Present

saya x tahu kenapa saya murah rezeki sgt2 bulan lepas...2 orang rakan opis sy bg saya hadiah padahal birthday sy dah lepas beberapa bulan yang sudah...ermm..dah org nk bagi..so sy kene terima dgn hati terbuka... :-)..sy tanya mereka kenapa bg sy hadiah..saje2 je nak bagi...alhamdulillah...semoga allah membuka luas pintu rezeki mu...saya nk ucapkan jutaan terima kasih pada awak iera dan kak ina...sy mengalu2 kan klu korang nk bg sy hadiah... i love it...hahahhaha...



ini hadiah yang diberikan oleh iera...sebelum habis masa kerja..
iera bg hadiah nie....
tengok la..kreatif si iera ni balut hadiah..siap berkipas lagi...
hadiah dia puzzle frame...cantik..lain dari frame yang lain...


ini pulak hadiah yang diberikan oleh kak ina...balik dr bercuti last week dia bagi aku hadiah spesel skit dr org lain..dia ckp aku sorang je dpt..diam2...hahah...pecah rahsia dah dlm blog sy..ekekke..fara mcm kenal je balutan nie..nie mesti balut kat opis sebelum sy masuk kannn....
korang nk tahu apa hadiah dia??


taraaaa.....keychain stitch....chumelss kannn...aiseh kak ina..
saya sayang kamu lebih skit la..kak ina, kamu tahu apa yg saya suka.....thanks yea..


p/s: teringin nak dapat hadiah barang kemas plak...hihihii

Thursday, February 4, 2010

My Luvly Achik

ini achik saya..dulu masa dia muda2, tinggal bersama sy di ampang. sebab tu sy amat rapat dgn achik saya..sekarang ni achik sy tinggal di subang jaya dekat sikit dgn tmpt dia bekerja..owh achik sy dah kawin...ade seorang putera yang amat2 comel..err sy lpe nama penuh dia..tp sy panggil dia daniel..erm daniel x mahu dgn saya..melainkan henpon sy yg comel ittew..dia suka sgt2....




Achik dan husband bergambar dengan tetamu undangan Datuk Yusuf Haslam
serta isteri dalam majlis perkahwinan saudara saya di kampung last week..


- sweet family-


cantiikan achik saya...achikk..achik taw x achik dah makin kurus..adik plak yg makin tembam..pliz turunkan ilmu...


Daniel masih janggal dengan org yang tak dikenali...


sy mahu bagi stitch saya tp dia mahukan henpon sy yg comel...stitch pon comel apa...

p/s:err..pic sy dgn achik x dpt di publish coz sy amat2 tidak comell..hehehhe

Wednesday, February 3, 2010

Pungut Buah N Piknik

Salam kepada kawan2 serta pembaca blog sy..hari ini sy meluangkan sedikit masa sy utk bercerita ttg pengalaman sy berada di kampung selama 2h1m...tetapi sy akan cerita ttg pengalaman menarik sy memetik n memungut buah di kebun atok long sy...sy rs aktiviti sebegini sesuai dijadikan aktiviti tahunan keluarga coz dapat mengeratkan silaturahim diantara keluarga..ini kerana musim buah bukannnya setiap bulan tetapi pada masa2 yang tertentu...jadi apabila sanak saudara berkumpul disinilah ms utk kita berkongsi kisah scerita bersama mereka..ini juga dapat menimbulkan rasa keseronokan dalam diri sy kerana pengalaman sebegini tidak ade di bandar..




indah kan pemandangan sebelum masuk ke dusun atok sy...kalau anda dpt perhatikan yang tanah rata tu adalah kolam ikan...mmg agak mencabar melalui kawasan ini kerna jalan tidak berturap yea kawan2..ni best ni klu guna 4x4..



okies..ni plak kereta yg yang berkonvoi utk acara memungut buah..hehehe...masuk kereta sy adalah dlm 5 buah kereta....dr umah atok ke dusun atok sy mengambil masa selama 45 minit..


sampai je kat dusun..kami semua turun dan serbu cari buah durian masing-masing...serius banyak gils buah durian yg dah gugur...smpi yg busuk2 pon ade...hahahha...sy siap bawa bakul nk kutip buah durian....sy amek yg comel2 je..org ckp buah durian yang kechik isi dia sedap...


ini nenek ani...dia dapat buah durian yang paling besar skali...bangga gils dia dpt durian yg besar nie.....byk juga lah dia dan husband kutip...tgk la pakaian nenek ani saya..fesyen terbaru masuk hutan..hihihih....(langkah2 keselamatan utk tidak digigit pacat)


erkk..kakak sy juga turut berposing....tgk r tue, nk gi dusun pon siap bawa stroller..aduhaiii kakak ku...ekceli ade satu cerita yg agak funny ttg kakak sy ms nie...juz sy leh bg hint' lepas dan busuk'..wakakakka.....


ini baru permulaan durian yg sempat kami semua kutip...5 minit pertama....banyak kan....dlm pemikiran sy terbayang2 mcm ne lah tupai leh mkn durian...mcm ne ekh di a kopek??ade jawapan x utk sy???


setelah penat2 mengutip buah durian...kami berehat sebentar bersama kitkat..opss mana plak dtg iklan nieh..hehe...berehat sebentar dgn nasi lemak lah...makann semua kitorang pack drumah..siap bawa teko air teh o agy...

erm..penat lorh...hihi..masa ni sy br pas kutip buah langsat..tp keje sy amek gambar je lebih ngan kutip langsat kat tanah..idak ler sy nk memanjat pokok tue..tinggi bebenor...dah ler pokok kurus melidi...cantik x boot sy..heheh..sponsor by atok yea..dia bawa extra kasut...erm muat la dgn sy...ekceli besar skit je boot tuu..


ni sebaldi buah langsat yg kutip fresh dr dusun...guna cara lif...bawa baldi ni naik atas....dah penuh turunkan masuk dlm raga....kami dapat 2 raga langsat..dua raga dukong dan hampir 70 biji durian..


ini ayah saya dan 2 org pakcik sy..iqmal dan kamarul..masa ni diorang turun dr bukit..the best part cousin sy wan, bawa sebaldi buah tergolek dgn langsat skali..terpaksa la kutip..sy nk tolong tp cam x larat jerk..

eee..ni pic apa...kawan2 kenal x??ini lah pacat...haaa...ni ade story pasal pacat nie..nak taw x...sy kene geget dgn pacat nieh....taw x dia geget sy kat mne...dia geget kat perut sy....huarghhhhh...abes lemak tepu sy dia sedut...penat taw sy jaga lemak2 kat perut sy nieh...menjerit sy bila tgk pacat tu jln atas tgn sy...

p/s: erm xdpt nk mandi sungaii..

contest- "MIETOS LUCKY DRAW"


Sy nak Souvenier dari FRANCE

Syarat-syarat nya....

#xkisah la sama ada hendak follow atau tidak blog ni, janji ada blog.... tapi dalam entry anda, silanyatakan referrer anda....

#postkan banner atas ni pada entry & sidebar blog dan link kat blog aku!!!sila tinggal link entry kat bahagian comment....

#tarikh tutup pada 13 February 2010 (before chinese new year)

# 2 hadiah untuk cabutan bertuah & 1 hadiah untuk referrer terbanyak (ajak la member2 join skali) so, sila tulis souvenier dari negara mana yang dihendaki!!!pilih satu sahaja, antaranya....
@japan
@barbados
@korea
@egypt
@france

@USA

Contest- Cabutan Bertuah Sempena Pelancaran Blog "FREEBIES & CHEAPIES STORE"


Ini kontes yang kedua mengenai cabutan bertuah..kita tunggu samada aku bertuah ke idak....
cik mimi sy dah buat apa yg cik mimi mahukan..
(^_^)


Caranya mudah sahaja:
  • Jadi followers FREEBIES & CHEAPIES STORE.
  • Masukkan link FREEBIES & CHEAPIES STORE ke blog list anda selama cabutan bertuah ini berlangsung (dah abih nnt, bleh remove ye...)
  • Tempohnya bermula dari 1 FEBRUARI 2010 hingga 14 FEBRUARI 2010.
  • Tinggalkan url blog anda di SHOUT BOX (supaya mudah dikesan) atau bleh tinggalkan komen anda di sini....
  • 3 pemenang bertuah akan diumumkan pada 20 FEBRUARI 2010 yang mana cabutan akan dilakukan oleh 3 ahli keluarga saya.

Tuesday, February 2, 2010

Friendship Contest

frenship..gambar ini amat bernilai buat aku kerana tiada
yg dpt ganti masa depan...
  • gambar mestilah gambar korang dgn mmber2 korang.xkesah la brpe org pun tp jgn r smpai 1clas plak...
  • paling penting msti original ok,jgn copy kt tenet plak....klu nk edit2 pun suke ati la tp msti menampakkn "FRIENDSHIP" tu.
  • hah!!! lg 1 plz la letak banner kt atas ni ye kt blog korang,bleh mempopularkan cik mar&kwn2 !!!hahaha
  • pastu klu nk follow blog cik mar ni, follow la.tiada paksaan ok. tuk memudahkan korang tau keputusan & persaingannye nnti better r follow,senang nk tau any progress about this contest.
jz 1 picture je kay,kang terlalu rambang mata cik mar tuk memilih...hehehe

Tarikh Tutup : 12 FEBRUARI 2010

Monday, February 1, 2010

MONEY!!!

I NEED MONEY

I NEED MONEY

I NEED MONEY


RITE NOW




giler stress aku bulan nie...duit byk terbang...aku rs amat2 teruk sgt...
tolong aku camne nk dapat duit extra nie...
ade sesape x nk bg aku part time job...
seyesly...aku nk duit....
owh dgn FA n MA pon aku da minta..
still x cukup agyyy....



best nye klu aku sentiasa ade duit sebegini banyak...owh yea..
klu korang simpati dgn aku..dermakan lah tuk aku yea...ahahhaha...

LiLo

Related Posts with Thumbnails