Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Sunday, February 21, 2010

my DEGIS mate.. ( ',')

huahuahua....citer apa ni..apa kebenda nya DEGIS nie....ok la..i'll tell u..erm DEGIS ni adalah satu ungkapan dengan nama penuh Darul Ehsan Geographical Information System..di mana inilah kerja aku ceburi selama 2 tahun... DE tu diambil dr nama negeri selangor manakala GIS plak perkara yang melibatkan kerja kami...kerja kami adalah untuk mengemaskini data-data setiap bentuk muka bumi yang terdapat di daerah masing-masing...okiela..setiap bulan ade meeting untuk membincangkan progress kerja kami..

kadang2 kerja kami amat mudah..kadang2 kerja kami amat susah..susah apabila kami tiada data atau tiada yang beri kerjasama untuk kami medapatkan data....dulu..kerja kami ni dimonopoli oleh kaum adam..sejak 2 tahun kebelakangan nie semuanya diambil alih oleh wanita cuma tinggal 2 kerat lelaki jer..yang lain semua wanita2 yg chantek2 belaka...

awal bulan feb kami ade discussion kat SUK shah alam...so masa tunggu project exec aku...kami semua melepak kat bilik meeting...so...habit baru aku snap pic masa aku boring lah...


ini semua kawan2 baru yang seangkatan dengan aku..mereka bertiga ni baru masuk kerja awal tahun nie...alamak...lupa nama plak... xsilap aku yang kiri tu nama mariam, tengah tue moon dan kanan ni aryani kot...heheh....

ini pulak agak senior la..dah setahun diorang berkhidmat dgn DEGIS nie...kiri skali ni Bie, tgh2 tue ct hujung tu plak mek dr klate..nama dia eja....

kami berempat berhimpit dlm kereta...owh tyme ni aku x bawa kete sndri coz aku dtg dgn driver office...
lepas je abes meeting..kami semua g makan kat seksyen 8...apa ntah nama kedai dia....banyak gils lauk dia..adoii x taw nk pilih apa....masa mkn2 tu jumpa Hatta dolmat pon tgh mkn..pe lagi..kawan aku dok gossip la pasal dia..aku juz senyum jela....aku tgk dia kat luar n kat dlm blog dia serupa..xde beza pon...
tgklah muka sorang2 kekenyangan pas mkn....hepi gils..pas makan aku x terus blk..coz tolong cik ct tu buat drawing guna CAD..aku pon dah igt2 lupa sbb dh lama x buat....kul 4.30 aku call pakcik driver amek aku bw blk opis....dlm kereta aku zzzzzz...penat lorhh...

4 comments:

akudandia said...

hye akak fara,

wah bnyk entry n maaf la xsmpat hani nk cmnt..
ape..!!!
drawing CAD?
nih hani suke nih..
byk g keje hani sal tu xsiap..
huhuhu

~aSHa~ said...

mcm mencabar je keje tu...mesti arif kan ttg muka bumi..kalo ttg gempa2...tu leh tau awal2 ke..gelombang2 tu?

Farazila said...

hye hani...

xpe..taw hani pon sibuk dgn studi...asal la keje leh x siap nieh?

akk asha..

sy x la ariff ttg muka bumi..sy bukan ahli geology kak...tp klu urban dsign sy reti la..hihihi

Mia said...

eh , ada hatta dolmat ek. Tak perasan pung. Huhuhuhu

LiLo

Related Posts with Thumbnails