Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Friday, December 24, 2010

3 pilihan

aduyai....x sangka utk capai ke destinasi aku... laluan yg aku pilih ini amat sukar...x mudah yang aku sangka..sekali dah melangah ke depan..aku xleh nk berundur setapak ke belakang...

bila aku lalui jalan ini..di hadapan aku ada 3 simpang..setiap simpang mempunyai laluan yang berbeza..aku masih lagi berfikir2 kemanakah laluan yang harus aku pilih sebelum tiba di penghujung jalan ...

apakah keputusan yang harus aku pilih??

jalan A: teruskan juga laluan yang penuh duri dan lopak2 air tp ada pokok buah yg lebat ...

jalan B: lalu juga laluan yang penuh duri sekerat jln then pintas jalan yg lenggang selepas dpt kebenaran dr penunggu hutan..

jalan C: terjun sungai sehingga ada penyelamat

Wednesday, December 22, 2010

Happy Birthday Megat!!


On your birthday, it's time to reflect,
For the passing of time leads to change.
What once was important we leave;
Our priorities and goals rearrange.
It's official; you've lived one more year.
You're birthday gifted and caked,
But don't think you're fully mature,
'Cause you're really only half-baked!
By Joanna Fuchs





p/s:sama je kat dalam fb :P

Monday, December 6, 2010

Buku

Setiap kali ada assgmnt aku mesti gi national library nk cari bahan..kadang bahan bacaan yang aku perlukan ade di sini..kadang2 x...tp bila berada di library buat aku ngantuk..hihihi..apa taknye, sunyi kan..

bila aku dah penat membuat asgmnt, aku suka lihat gelagat org2 yang dtg ke sini...kebiasaan nye aku suka pi library ni sensorang..aku boleh dok sini dr library tu buka seawal 10pg sehingga lah library tu nk tutup jam 7mlm..

kadang2 aku rs, pak n mak guard tu dah kenal aku...aku pon dah kenal selok belok library kt sne..aku suka dok aras 2 tgh2..sbb sini semua jenis orang ade tp klu aras 3 tu kebanyakkan budak2 universiti, so suasana dia lain...

ada satu hari tu, aku nk cr buku rujukan luar negara, so aku pi la cr kat aras 3, sedang aku mencari buku tersebut, ada sebuah rak yang menarik perhatian aku..coz bukunye bersiri..so amazingg..



compton's by britannica


world book

pada awalnye..susunan x seperti di atas yea...aku yg tolong susunkan..rs menarik plak tgk....ari tu masa aku pi MPH pon ade buku mcm ni gak tapi siri kanak2 la..

Goldman

semenjak aku jadi pelajar luar kampus ni, jarang benar aku keluar berjalan2 dengan kawan2 or famili...setakat keluar lepak kat kopitiam or kedai mamak je dgn kawan2..

bila mula cuti sem aku, inilah masa yang ditunggu...dapat lah aku luangkan masa bersama famili dan rakan2...tapi, walaupun aku ada byk masa hujung minggu, aku tetap suka duduk kat umah juga..malas plak nk keluar umah..

last weekend cousin aku teman aku..coz my famili semua gi kedah..so aku tinggal sorang2 je kat umah..cam sunyi plak kan..then kitorang decide nk pi jalan2 kat sekitar kl..

masa jalan2 kat kl, kami terserempak dengan 'org yg lagak patung'..wahhhh...aku mcm excited lorh..'orang-orang'(x taw nk gelar apa) tu ade 4 color..merah, hijau, silver dan kuning..aku tertarik dengan yang ini..goldman..hihi

nk bergambar dgn 'orang2' ni kene bayar rm2..so dpt lah 3-4x pose..hihi..masa tu aku giler excited..pedulilah orang2 sekiling tgk aku..terasa aku plak pelancong yg sedang melancong di KL..hihii

agak2nye la, klu dia senyum gigi dia emas juga ker???

LiLo

Related Posts with Thumbnails