Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Sunday, November 30, 2008

Quiz : Lilo and Stitch


holla....

wahhh..tetiba je entri lilo ada pasal kuiz kan...dulu lilo penah buat kuiz teka pasal nama negara kan..tapi malangnya x seorang pon jawab dgn tepat...di sebabkan lilo ini penggemar katun disney terutamanya cerita Lilo and Stitch maka lilo akan buat kuiz berkisarkan tentang katun lilo and stitch... lilo nak bagi hadiah pada mereka yang jawab semua soalan ini dengan betul...soklan dia mudah sahaja coz dalam bentuk objektif..pilih salah satu jawapan yang dirasakan betul..xperlu slogan okiesss....

1 - Ohana means .........
a)Surf board
b)family
c)dance
d)house

2 - what is "stitch"s real name ?
a) experiment 526
b) experiment 606
c) experiment 626
d) experiment 625

3 - who looks after lilo ?
a) her mom
b) her aunt
c) her sister
d) her grandma

4 -
In the Disney movie "Lilo and Stitch" what is the first animal Stitch saw when he landed on earth
a) Dog
b) Frog
c) Fish
d) Snake

5 - In the movie "Lilo & Stitch", Lilo tries to teach Stitch to behave by using which musician as a role model of good behavior?
a) Phil Collins
b) Elton John
c) Johnny Cash
d) Elvis Presley


so macam ne dengan soalan yang lilo berikan?? susah ke senang... selamat menjawab okiesss..owh ya..btw spe yg jawab betul dan pantas..dia la pemenangnya k....




Sunday, November 23, 2008

Lipas

lipas oh lipas..inilah satu2 nya serangga yang cukup aku menyampah.paling aku x suka lipas supermannnn....keje nya suka terbang2....lipas ni tidak asing dengan kita...dimana-mana pasti ada..pada waktu malam sure la korang akan nmpk dia keluar dari sarang nya untuk mencari makanan,...lipas ni alah pada cahaya taw...dats y malam je korang selalu nampak kan...kalu siang lipas ni akan sembunyi di tempat2 yang sempit..walaupun aku sering berdepan dengan lipas, aku sure lari 100km..sapa yang x gentar dengan lipas angkat tangan!!hehehe...
jom lihat kehidupan lipas nie..

AMARAN:sesiapa yang menghidap sakit jantung, lemah semangat, ibu mengandung and alahan sila lah ke blog lain!!!anda tidak digalakkan melihat paparan ini..hehehehe

lipas terbahagi kepada 3 bahagian:
1-kepala
2-toraks
3-abdomen.





Lipas betina akan bertelur dalam bentuk karung hitam. (setiap karung boleh menghasilkan 16-40 ekor anak lipas). lipas ini akan bertelur ditempat yang lembab dan gelap seperti di almari, dan tempat2 yang merekah. Karung telur ini akan melindungi telur-telur daripada menjadi kering. Telur mengambil masa 6 - 7 minggu utk menetas. Lipas betina boleh menghasilkan 5- 30 karung sepanjang hidupnya. (Bayangkan berapa banyak lipas boleh dihasilkan oleh lipas betina?? 30biji x 40 lipas=jawablah sendiri).




Setelah melalui tempoh bertelur, ianya akan menetas sekurang2nya 30 ekor anak lipas.Anak lipas tersebut berwarna putih jernih dan lembut. setelah terdedah dengan persekitaran, anak-anak lipas itu akan berubah warna menjadi sedikit gelap dan keras.

Apabila aank-anak lipas menjadi dewasa, ianya mempunyai kaki yang cukup bertenaga dan boleh berlari dengan pantas. lipas dewasa mempunyai kaki yang berbulu dan mempunyai sesunggut yang panjang. sesunggut tersebut berfungsi sebagai deria rasa dan bau untuk mengesan makanan dan tesktur.lipas dewasa boleh terbang dengan sayap.Jangka hayat lipas dewasa boleh mencapai 2 tahun.(uewww...2 tahun tue..lamanya....)




mak aihh...banyakkknyee lipasss....geli nye....
korang geli x tengok lipas yang banyak mcm nie???

Friday, November 21, 2008

about me - tag by saffy

Start time : 11.30pm

Name : farahzila

Sisters : farah amira n fadilah

Brothers : faridzuan

Shoe size : 5

Height : 149 cm

Where do you live : ampang

Have you ever been on a plane : yess

Fallen asleep at school : ye...subject history...huarggghh..zzz

Broken someone’s heart : yes almost

Sat by the phone all night waiting for someone to call :erm...nope la..x kuasa i...

Saved e-mails : erm..2000 + kot..

What is your room like : teddy tales...hahhaha

What’s right beside you : my bag

Chicken pox : lilo x penah kene...minta dijauhkan buat ms skang..

Like picnics : suka sangat.. i lykee..

Get sick : belum agy

Talk to an ex : sumtimes

Miss someone : yes definitely

What color shirt are you wearing now : black

Are you a friendly person :x kot...

Are you closer to your mother or father : mama

Do you still have pictures of you and your ex : not sure la... check 1st


5 things I was doing 10 years ago :
1- darjah 6..upsr time tue
2- selalu keluar masuk hospital...sakit setiap bulan..
3- suka baca komik..penyiasat remaja
4- suka main ronders
5- suka kitar semula barang2

5 things I would do if i were a billionaire :
1-bayar segala hutang2..heheh
2-beli kereta n rumah..
3-bercuti di merata tempat...
4-buka biznez..
5-shoppingg

5 places I’ve lived/living
1 – ampang
2 – shah alam
3 – sungai besar
4 – sabak bernam
5- my sweet home


people I tag :
sesiapa jer..

best ker? - di tag oleh kak watie




thanks kak watie..coz merasakan blog lilo ni best..hehehe...
so lilo juz bagi forward je kat 4 orang..

1-nanazz
2-zafirah
3-atie
4-myra

tentang saya-tag by kak lyn

5 fakta tentang saya :
1. Chubby
2. 22thn
3. rendah
4. kuat berangan
5. leo


5 perkara menakutkan saya di dunia :
1. Allah yg Maha Esa
2. Mati!!
3. kemalangan
4. lipas
5. perogol,peragut,penjahat,penyamun,perompak


5 lagu buat masa skrg :
1. Tanpa
2. stop and stare
3. Cinta antara kita
4. Adinda
5. Benar-benar


5 perkara selalu sebut :
1. ngade-ngade..
2. gedik r..
3. erm..
4. yeah...
5. ishhh..


5 perkara yang amat bernilai :
1. Diri Sendiri
2. Keluarga
3. Sahabat
4. ilmu
5. Kasih Sayang


5 pertama kali dalam hidup saya :
1. bercinta
2. putus cinta
3. lemas
4. tawaran melanjutkan pelajaran
5. tawaran bekerja

5 orng yang bertuah
1.rozella
2.azlinaa
3.szasza
4.yanie
5.zaheraa(mar)

Sunday, November 16, 2008

Sorry Lyric by Small Mercy



Sorry now that I let you go
You were the better part of me, I know
If only I could show that
Baby, I love you

When the light illuminates the scene
I try to shake this heart of mine
From off my dirty sleeve
Call me a fool or maybe just naive
As all I have to share this place
Is my own company

Yeah
Give me the strength I can trust
Give me the will to ignite
I know what it’s like

Sorry now that I let you go
You were the better part of me I know
If only I could show that
Baby I love you

You linger on like a melody
You gave me so much more
Than you received
If only I had seen
Baby I love you

Like a kite I navigate the air
If only I flown higher then
If only I had dared
And whose to say that life
can be unfair
I deserved all that I had got
It’s all that I could bare

Yeah
Give me the strength I can trust
Give me the will to ignite
I know what it’s like

Sorry now that I let you go
You were the better part of me I know
If only I could show that
Baby I love you

You linger on like a melody
you gave me so much more
than you received
if only I had seen that
Baby I love you

Oh .. can you see that?
You belong with me
I will carry your hurt
It’s a burden I learned

I’m sorry that I let you go
You were the better part of me I know
If only I could show that
Baby I love you

You linger on like a melody
You gave me so much more
Than you received
If only I had seen that
Baby I love you

I’m sorry that I let you go
You were the better part of me I know
If only I could show that
Baby I love you

Baby I love you … baby I love you …

Monday, November 10, 2008

Exam Week


ni slip exam aku....
aku amek 5 subjek je untuk sem nie...
tapi cuma ade 3 subjek je yang ade exam bertulis...
2 lagi xde exam..cuma praktikal n drawing je...

so..aku nk goodluck utk diri aku....
bt masa ni ade 2asgmnt yg belum setel...
malas betul nkbt...


x taw la aku boleh score main course ke x?...
main course aku ialah studio...
dr awal sem sehingga lah kini..susah nk dapat komitment dr semua pelajar...
errr..aku pon sama..2 x 5 gak...bila tgk org ni x buat bhgn masing2..aku pon buat dunno..
apa x nya..masing2 ade perasaan iri hati n byk lemak...
last2 report terpaksa postpone smpi 2minggu..
smpi terjejas nk bt kerja individual iaitu drawing...

12/11/08-GIS
13/11/08-bahasa ARAB
17/11/08-Theory Planning

p/s:farazila...studi elok2 taw..even kamu studi sensorang tanpa kawan2 kamu...

Saturday, November 8, 2008

Diniy

ini kisah aku dan diniy..
diniy adalah anak buah kesayangan aku. nama penuh diniy ialah MOHD FAKHRULLAH DINIE BIN MOHD FAZLIE. diniy merupakan anak sulung kakak aku. diniy lahir pada MAC 2005. masa tue aku berusia 19 tahun.yeah ini first anak buah aku.

sape kata aku ngam dgn dinie..hahahha..fyi guys, diniy ni x mesra ngan aku.dini lebih mesra dgn mokde dia a.k.a dakchomey..coz masa diniy kechik mokde yang selalu jaga dia compared dgn aku..aku masa tu study, so masa aku banyak habis di hostel..

cuma satu je yang buat dini rapat dgn aku..hahha..nak tahu ker..errkkk...coz dini ni mata keranjang skit..gatai..dia suka tyme aku seksi2 kat umah..mula lah datang peluk2 aku...time tu je la dia manja2 dgn aku...hampeh punya anak buahhh...kechik2 agy da mianggg...anak sapo la niee..opsss...

geram sungguh bila aku xdpt nk bawa dia gi jenjalan..coz banyak helah dini akan bagi supaya dia x ikut aku..makin diniy besar makin byk idea or helah dia..sumtimes kalau cakap mengalahkan org dewasa...hurm inilah anak zaman sekarang..ade2 aje kannn...

so aku xnk ckp byk..juz tgk pic diniy masa dini masa masih kechil hingga lah sekarang...ade beza x??


smile!!!.. diniy nie pantang tgk kamera walaupun umur
x sampai setahun tika itu.ermm..bulat kannn dini..


allo bro!!hehe..amacam nampak brutal x??
gue haus bro..nak air x?


diniy masa setahun..wah...kechik2 lagi dah pergi bercuti..
arghh..masa tuk berehat...


hallu! saya DR Diniy..doktor sakit puan..
anda sakit?jumpa dgn saya k.



hurm..merenung masa depan...
esok nak dating dgn sape yea??


cak..cak..cak...cikakboy datangg..
erm...tania.tunngu abg datang okieyy...



diniy..oo diniy..where are u?
oowh..nyorok ekh???



how do i look..sexy x???
dini in beach wear..



ni la transport dini...bawa saya jalan2 keliling zoo okies..


diniy and me...ade rupa x???

Thursday, November 6, 2008

tag about me and you, you, you...

1. What is the relationship of you and him?
-Kekasih gelapku

2. Your 5 impressions towards him.
- Bijak berkata
- penyayang
- setia
- Workholic
- pemalu

3. The most memorable things he had done for you.
- Sentiasa ade bila aku mahukan.

4. The most memorable things he have said to you?
- awakkkkkkk (the way he called me)

5. If he become your lover, you will...
- treat him like as my husband..can?(but it juz a dream)

6. If he become your enemy, you will...
-ignore je la...

7. If he become your lover, he has to improve on...on his/her
- entah. aku terima dia seadanya

8. If he become your enemy, the reason is...
- dia sudah berkahwin

9. The most desirable thing to do on him is?
- hahahha..hug n kiss kottt...xpon nak menari jer..

10. The overall impression of him is...
- nice person

11. How do you think the people around you will feel about you?
- dunno la...maybe nmpk serius kot...

12. The character of you for yourself is?
- ceria

13. On contrary, the character you hate of yourself is?
- hurm... blurr

14. The most ideal person that you wanna be is?
- farahzila mairusdi. xperlu untuk jadi sesiapa.

15. For the people who likes you, say something about them.
- thanks.sy hargai sangat2..berani ke nk cakap??sila face to face.

16. Ten people to tag:
1. atie odeng
2. bash
3. lina
4. capek
5. kak lyn
6.adam
7.kak emi
8.megat
9. zafirah
10.ray

17. Who is no. 2 having a relationship with?
- ngan cikgu maybe...

18. Is no. 3 a male or a female?
- female

19. If no. 7 and no. 10 were together, would it be a good thing?
- yuckkss..xboleh2..unless kak emi divorce la..hahaha...

20. How about no. 5 and 8?
- erm x sure la....megat kene bersaing dgn takumi dulu... :p

21. What is no. 1 studying about?
- SPM

22. Is no. 4 single?
- single but not available

23. Say something about no. 6
- err...susah nk jangka...yesss...GALAH..hihihi

8 Nov 1952

erm ade apa dgn 8 nov 1952 ? apa yang istimewanya dgn tarikh tersebut? fyi, tarikh tersebut adalah bermulanya sambutan Hari Perancangan Bandar Sedunia (HPBS) dan disambut setiap tahun pada bulan tersebut.



Hari Perancangan Bandar Sedunia ini adalah untuk memperingati peranan dan sumbangan Jururancang Bandar dalam pembangunan mampan dan perwujudan persekitaran kehidupan berkualiti.

Hampir 30buah negara di seluruh dunia termasuk Malaysia menyambut HPBS untuk mengingati betapa pentingnya perkhidmatan Perancangan Bandar dan Desa di dalam membina persekitaran dan kualiti hidup yang sempurna.

p/s:aku nk ucapkan selamat hr perancangan bandar sedunia buat big boss- Prof Dr Alias, pensyarah2 perancang bandar, dan juga perancang-perancang bandar serta bakal-bakal perancang bandar iaitu my friends. :-)

Monday, November 3, 2008

tag..tag..tag lagi by miss zura


Law & Order
1) Take a recent picture of yourself or take a picture of yourself right now.
huh..apa nie..nk amek pic skang ker...xmo..sexy mexxy laa..

2) Don't change your clothes, don't fix your hair...just take a picture.
erlow..baru blk dr opis ni..x mandy agi ma..

3) Post that picture with NO editing.
:P..mcm ler sy ni pandai edit pic..muahahha

4) Post these instruction with your picture.
err..amek pic last week okie x??

5) Tag 10 people to do this
dakchomey
miss rozella
miss zsazsa
saffy
kak lyn
adam
kak waty
aini
lina stitch
kak ena

LiLo

Related Posts with Thumbnails