Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Thursday, April 2, 2015

Hobi Saya


Alhamdulillah,

Lama dah kan saya tak berupdate mengenai diri saya..
saya masih belum berkahwin..
masih bekerja dengan peta..
masih lagi menyukai stitch
ada hobi baru suka melancong tgk tmpt org..
dan yang terbaru sy meminati drama2 korea..

saya akan update tentang stitch saya, drama korea saya..trip saya..




Wednesday, April 1, 2015

Kembali



Saya Kembali Menulis
Sila Tunggu Post Saya K!!

Monday, October 8, 2012

I need MRT because...sila vote saya yea..

vote untuk saya boleh x?
tp anda kene daftar dulu k.
btw klu x jumpa..boleh search nama iamlilo yea..

terima Kasih!!

Contest1

Contest2


Thursday, October 4, 2012

mati hidup semula

Assalamualaikum dan salam sejahtera...


i am farahzila a.k.a lilo stitch...
akan bermula kembali blogging..
selepas 2tahun menyepi..
cerita2 x panas.. sentiasa sejuk.. 
dan perlukan microwave utk panaskan..
hehhehe..
sekian

Monday, September 5, 2011

Neslo

u guys penah minum Neslo x??? neslo tu adelah gabungan nescafe plus milo..so rase dia pahit2 manis berkrim gittew...so cara minum dia mcm nie..hehhe..selamat mengorder k.. :)



Tuesday, August 16, 2011

Bulgogi Tyme!


Alhamdulillah, hajat utk merasa masakan korea akhirnya tercapai juga..
aku dan Aya (officemate) menikmati makanan korea di armcorp mall, pj..kami pergi before puasa.. sebenarnya byk restoren korea di sekitar lembah klang lagi2 kat AMPANG tapi restoren yang halal dan x menyediakan 'pork' amat susah nk di cari..setalah aku bt rikii kat internet akhirnya jmpa gak restoren tu..



ini la rupa restoren tu..kecik jew..x la besar mne..pada mulanya aku dan aya rs segan nk masuk sbb xnmpk pon org melayu masuk...but ade 1 waiter tu greet kami n terus yakinkan aku kedai ni halal n 'free pork'..then dia bawa kami ke meja..kami pergi mlm sbb dpt taw mlm kurang org n lg selesa berbanding tghr yg slalu je pack..so nt kami mesty dpt full service punye..lagi2 kami ni 1st tyme.. (^_^)



ini Aya..
dia amek set bibimbap..
actually set ni aku yg nak but dia suh aku amek set bulgogi...
bak kata aya bibimbab ni taste dia sedap but lagi sedap klu xde seeweed..
makan bibimbap ni kene gaul nasi n sayur n souce bagi rata n then br makan dgn side dish yg disediakan..the truth is, bila aku cuba it not my taste..hahhaha..rs sumting yg kurang..hohoho..x taw apa dia...nasib baik lew x jadi amek...



ini set bulgogi aku..dia ade bg pilihan..nk ayam or chicken..mula2 nk amek ayam (aku kan chicken maniac) then aya suggest aku beef coz dia nk rs kelembutan daging tu ..so aku okla jew...side dish aku sama mcm side dish aya..ade cold tofu, lotus prickles, kimchi, miso soup n nenas.. overall set bulgogi ni mmg sedap..cuma aku x pandai guna chopstick..hahha..pki sudu je r..xpown pki tgn nk amek daging tue bawa ke mulut..nyum..nyum..



ini appetizer kami...tp dah lupa lah nama dia..ala2 cam dumpling/wantan gitue...
sedap..x sure isi dlm tu ayam, udang or ketam...or air dia biasa jew...kami order ice lemon tea.. :)

me : jal meokkesseumnida!
x sabar dah nk mkn..nt klu dtg agy nk order len plak...
btw thanks aya teman adik makan n sggup layan karenah adik yg addict sgt mknn korea..x taw sape yg sejiwa ngan aku nk bawa masuk restoren camni lagi...nt adik teman akk plak mkn mknn jepun(aya suka mknn jepun)....walaupun adik kureenggg dgn sushi/sashimi tp klu set bento or teriyaki boleh agy la...kita pi sushi king or octopus yea.. :)
pas ni aku nk cuba kat ampang plak..aku dah ade nmpk satu restoren korea yg menarik minat aku..hopefully price dia affordable..

Haeun Khon Korean Restaurant @Amcorp Mall

lot 336 & 363, Amcorp Mall, No. 18, Persiaran Barat, Off Jalan Timur
Petaling Jaya, Selangor , 4605003-79572181


Monday, August 15, 2011

Biggest, bigger or small?


Nama kucing nie NEMO
Umur lebih kurang 3 tahun
Dani baru berumur 2 tahun
Sape lagi besar?
(^_^)



Thursday, August 11, 2011

Announcement

Today

is

MY BIRTHDAY




p/s: Today is meaningful Day for me. i'll treasure the precious day.Dear Fara, Selamat Hari Lahir.


Monday, June 13, 2011

A Big Thanks to Myra Azlan


holla...
entry kali ni aku tujukan khas pada seorang insan yang bergelar Myra Azlan...
bukan senang taw aku nk tulis 'appreciate' aku pd orang dlm blog nie...

Miss Myra..
sis appreciate sgt apa yg myra dah buat utk sis selama nie..
daripada awal pembabitan sis sehinggalah kini myra x lekang dlm memberikan info utk sis...

Kamsahamnida,,arigato,,tocei,,syukran,,thanks,,TERIMA KASIH!!

sumtimes sis taw permintaan sis adakalanya melampau, tp myra ttp layan jugak karenah sis...hihi...(mcm budak x matang je kan )

okay la..as usual myra akan inform aku ttg ERUL..yea jgn x tahu aku skang dah secara rasminya menjadi Ahli Kelab Peminat Erul AF9..

aku sgt2 tertarik apa shj yg ade pada Erul..suara,bakat,rupa,gigi,senyuman apa2 je yg berkait dgn erul..hahha...gila fanatik x aku...dah semacam angau dah...hahaha...tp aku x sure la angau aku smpi bila...harap2 kejap je la...biar lah aku minat dia sekadar biasa2 jew..klu lebih2 aku yg parah nt..hihihii....

btw today myra ajak aku jumpa erul..dia bg aku peluang utk beramah mesra dgn erul..kebetulan erul dan pelajar AF9 yang lain ada buat farewell party..so after that erul free lah...mmg tyme tu aku giler excited..but then aku pikir mcm x sempat je nk pi sne..memandangan aku pon pose dah tentu aku kne buka pose kat umah..takut x sempat...jawabnye melepas r peluang aku agy...

then kakak aku kol bgtaw esok erul ada potoshot kat taman bukit jalil..dia ajak aku pi sne tghr...so bersinar2 kembali nk jumpa erul...eeeii..sukanya...tup..tup..tup smpi je salon kakak aku, dia n ajieb(dtg bt make up) bgtaw yg erul xdpt dtg coz dia ade hal lain...huhuhu..sedey je aku dgr...aku igt diorang men2 saje je nk kenakan aku...

last2 aku kol myra tnye betul ke erul ke luar negara..then...myra pass fon kat erul..hahaha...sempat erul gurau2 ngan aku..haha..balai polis la konon...hahhaha...then sempat r aku luahkan sumting kat dia...that moment bt aku flirt kejap..hahaa..dan erul tahu nk jaga hati peminat dia supaya aku x terguris dgn kata2 dia..hehehe..Erul dont worry k...lilo noona only ur fans k...sekadar tgk dr jauh jew...

dan panggilan tersebut buat aku ceria kembali setelah aku muram soploh minit bila dpt taw aku xdpt jumpa erul...Myra, anda telah buat hati sis gembira balik..thanks!!!

P/s: bila lihat erul teringat pad Mr IFAD.. :)

Wednesday, May 25, 2011

bekas contact lenses


Again, Stitch in da houze!!. kali ni aku nk tunjukkan bekas contact lense aku..datang nya dari Indonesia dari dealer Barang Laris...Stitch dgn Scrumple..bagi yang x tahu scrumple adalah ni anak patung lilo..dan kemana2 lilo akan bawa scrumple dlm troli kecik(citer LiLo and Stitch)..jom kita tgk apa yg ada kat dalam...


taraaaaa.... bekas contact lense ni senang nk di bawa ke mana2...coz ianya kecil dan apa yg penting ade cermin yg agak besar..so senang nk tgk muka yg kiut miut ni ha..hehehehe...


erm tu wane contact lense aku..wane brown..saje je amek wane sama ngan anak mata aku xlah org pandang aku semacam jer... =)

p/s:apa lagi koleksi yg aku nk tunjuk ekh??

LiLo

Related Posts with Thumbnails