Sunday, April 9, 2017

Tempat Tinggal di Xian China

Sepanjang 8 hari saya Xian, saya menginap di 3 tempat berbeza. bukan tidak mahu tinggal satu tempat tapi saya ingin merasakan suasana berbeza dan melihat keadaan sekeliling. jadi saya boleh beri pandangan dari sudut perspektif saya di kawasan tersebut.

1. Shunda Xian Xiangan Airport Hotel 
International airport base to the west 300 meters villa B3, Xian Xianyang International Airport, Xian, China

saya memlilih hotel ini sekadar tempat bermalam di sana kerana flight Airasia dari Malaysia tiba jam 11.30 malam dan hotel ini menyediakan free pick up service dan cuma 5 minit dari airport. jika anda nak ke bandar Xian ambil masa 50minit dari airport. sudah tentu kadar teksi 2 kali ganda tinggi berbanding siang hari. Anda tidak boleh bermalam di airport.
2. Mark And Henry Apartment
room 31015, floor 10, unit 3, block 15, no 2 gate of zhongmao plaza shopping mall xian, china

saya memilih one bedroom apartment. saya memilih tempat tinggal saya di sini lebih kurang 4hari 3 malam. tempat ini sangat selesa dan menyediakan kemudahan dapur. ini kerana family saya kurang gemar makanan selain makanan malaysia. jadi terpaksalah masak di sini. yang best kawasan di sini berdekatan dengan bus stop dan juga subway (jika anda pengguna public transport) dan bawah apartment terdapat pasaraya. senang untuk saya mencari bahan-bahan memasak. jangan risau sekiranya anda (muslim) yang lebih memilih makan di restaurant, terdapat 2-3 buah restaurant halal sekitar apartment ini.


3. Xian Century Landscape (Juan House)
88 North St, ErHuan Lu YanXian ShangYe JingJiDai, Lianhu Qu, Xian Shi, Shaanxi Sheng, China

Selepas menginap di Mark and Henry Apartment, Saya berpindah dekat dengan penempatan muslim cina. sebabnya lokasi ini banyak terdapat tempat menarik dengan walking distance sahaja. apartment ini mempunyai 2 bilik.


No comments:

LiLo

Related Posts with Thumbnails