Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Tuesday, March 30, 2010

My Holiday

Juz nk tunjuk 1 pic shj...
pic kami bercuti di Langkawi....

:)...
best..best...dapat cuci mata..hahhaha
opssss..purse aku pon di cuci....hehehehe

Friday, March 26, 2010

S.T.R.E.S.S

AKU TERASA NK MENANGIS HARI INI

aku dah xmampu nk bertahan lagi...
aku tahu inilah laluan yang aku pilih..
cuma bila masa amat2 mencemburui aku..
aku seakan-akan tertekan...

kini aku tertekan...
keje di ofis masih byk..
submission date dah dekat...

presentation tuk subjek studio pon dah dekat..
belum lg siap slide...
ada 4 assgmnt belum buat..
2asgmnt grouping
2 asgmnt individu...

nexth month dah nk exam...
x ready lagi...
x ulangkaji lagi...
notes bersepah2...
ade kat rumah la, dlm kete la kat opis pon ade...
bila nk satukan pon x taw..


aku stress bila nk dekat exam...
atau akhir sem..
mesti aku terkejar2...

org kata aku hebat...
sebab ada usaha utk majukan diri..
tp org x taw sebalik kehebatan aku yg mereka pandang..
aku adalah insan biasa...
yg kadangkala tewas dgn pendirian nya...

byk benda yg aku terlepas..
tp itu yg aku pilih...
mcm minggu nie..3x kawan2 ku ajak keluar bersama..
terpaksa aku tolak...
aku xdpt luangkan ms bersama mereka...
untuk aku siapkan keje dan asgmnt..

aku minat belajar..
aku minat dgn sesuatu benda yang baru..
aku taw ade org akan kata ianya merugikan...
but xsalahkn klu aku ingin menambah sedikit ilmu
walaupun org kata ia x membawa makna apa2...

tolonglah wahai rakan2...
untuk naikkan semangat aku kembali..
aku rs down...
aku xnk behenti belajar..
at least aku mahu tamatkan pelajaran aku dgn kepujian..
berilah aku galakan yea wahai teman...

Wednesday, March 24, 2010

shhhh!! pliz dun tell my dad ya.

shhhhh...i hv a little secret dat i want tell u..
shhhhh...my driving license was expired a week ago..
shhhhh...yeap...i mean it...
shhhhh..i checked my driving license juz now..
shhhhh..if my dad know abt dat..i'll be dead..erkkk
shhhhh..he must babbling at me..
shhhhh..pliz dun tell him ya..
shhhhh..coz i'm afraid if he knows that..
shhhhh..today i'll renew my driving license if i can..i promise!!!
shhhhh..1 more thing, pliz dun tell police too..
shhhhh..i dun want receive a love letter from him..
shhhhh..keep tiz secret orite!

Monday, March 22, 2010

tag oleh iana

* siapakah diri anda dirumah?
-erm..saya adalah seorang anak yang degil,..di rumah perwatakannye sungguh berbeza sekali dari opis yea...suka menghabiskan masa dgn melayan karenah keluarga..owh di rumah lah sy akan menjadi Sleeping Beauty ...

* siapakah diri anda disamping rakan?
-erm bila sy bersama bersama rakan2, sy adalah seorang pendengar setia mereka..saya adalah seorang kanak-kanak..y? coz sy seorang yg chumel dan cuba buat mereka happy go lucky dan suka bertanya soalan yg pandai2 dan juga merepekness..hehhehe..owh kadang kala sy juga seorang pendiam di kalangan kawan2 sy...

* 5 benda yang anda idamkan tapi masih belum tercapai
-suami yang tercinta(tetapi benda kah itu??)
-video cam n camera
- gps keluaran papago(murah skit)
-satu pasang sugar glider
-cookies online(my little biz)


* siapakah nama pasangan anda?
-tiada lagi nama yang sesuai..hihihi

* ceritakan 5 perkara yang paling anda suka tentang pasangan anda..
-i have no idea

* bila tarikh anda couple
-aisehh..sape la tag saya ni..yana kamu mmg nk kene nieh..xde kaitan ponnn

* apakah kenangan pahit anda bersama rakan anda?
-kena berarak satu sekolah dgn memegang kertas ( pagi ini saya tidak solat subuh)

* lagu tema cinta anda?
-tiada

* apa perubahan yang ingin anda lihat pada pasangan anda
-buat masa ni x taw lagi

tag pd 5 orang kawan
-cik aya
cik B
puan lina
cik nad
cik sakura


sila lah buat yea...

Saturday, March 20, 2010

Cinta Ditolak

Dia..aku kenali melalui kawan aku...kali pertama aku berjumpa dia di sebuah majlis..masa pertama kali jumpa aku xbyk ckp sgt dgn dia setakat tegur dan senyum je...masa tu tgh hangat dengan myspace..facebook blum wujud lagi..so aku taw dia pon ade myspace...aku x igt sama ada aku yg add dia atau dia yg add aku tp kami byk berkenalan melalui myspace...ye la..nk layan lebih dia tu kawan kepada kawan aku...

satu hari tu dia tegur aku dlm myspace...aku juz rep mcm biasa jer...makin lama kenal dia makin byk aku tahu pasal dia...bg aku dia ni sungguh misteri..dan macam2 persoalan aku nk tanya ttg dia...dia penah tanya boleh x jadi stitch aku..hehehe..dia taw aku amat2 suka dgn stitch..but jawapan aku xleh...stitch dah di ambil oleh org lain...aku suka bergurau dgn dia..dan aku selesa berkawan dgn dia..setiap kali berjumpa dgn kawan-kawan aku, dia mesti ada dan kami banyak luangkan masa bersama..

seminggu selepas jumpa kat majlis dia ajak aku keluar thru myspace coz masing2 xde no pon kan...alasan dia ms tue x smpt kenal aku ms kat majlis tue...aku minta permission ngan mama aku n then mama bg..aku pon g r jumpa dia...ekceli rs cuak gak nk jumpa sorang2 kan lgpun aku x kenal dia lagi but aku menjadikan kawan dia sebagai jaminan utk aku jumpa dia..klu apa2 jadi aku cr kawan dia..hihi..aku jumpa dia hari sabtu di taman klcc...masa jumpa dia kt klcc byk yg aku taw pasal dia..

kalau dia turun kl or klcc sure dia akan kol ajak jumpa itupon klu aku free..dan tmpt feveret dia suka lepak tyme tu kinokuniya..rupa2nye dia ulat buku...aku kagum dgn dia yg suka membaca..kadang2 dia akan bgtaw aku buku2 yg dia bc dan suggest pd aku..well..aku bukan suka membaca...membaca bila perlu je bg aku....

time tu aku still xde perasaan pd dia..dia bukan jenis type yg aku suka...tp perasaan tu timbul dgn sendiri walaupun aku cuba utk tidak memikirkan ttg dia...bukan x pernah yea aku menghalang fikiran aku ttg dia tp setiap kali aku pejam mata, aku asyik terbayangkan dia...

aku x tahu apa yg istimewanya dia...tapi dia buat aku sentiasa mahu tahu ttg dia..juz nmpk dia on9 kat myspace hati aku dah gembira...kalu aku jumpa dia, selalu buat hati aku berbunga-bunga..padahal juz sembang2 biasa je...

dr pandangan mata halus aku r, dia seorang yang romantik...hahaha..tp org lain mesti x setuju bila aku ckp mcm tue....mungkin bg org lain apa yg dia buat itu perkara remeh..but bagi aku ianya bermakna....setiap kali jumpa dgn kawan2 aku bila tyme balik dia akan hantar aku smpi ke kereta..dia akan makesure aku ok then br dia g kat kawan2 dia blk...dia selalu dgr luahan aku dan akan bg feedback...bila aku sedih dia yg comfortkan aku...ade satu hari tu masa otw blk ke kl aku letih tdo dlm kereta dan dia sggp pinjamkan bahu dia utk aku bersandar kat dia semata-mata nk bg aku selesa...ada r beberapa perkara yg aku rase apa yg dia lakukan sweet sgt...

dia juga suka membebel dan aku suka dgr..sbb kalau dia bebel xkan behenti..lagi2 klu dia tgh tension ngan seseorang...aku nk mencelah pon x taw kat mne...hahahha....dia seorang yang berjiwa halus..dia ade pendirian yg berbeza..dia seorang yang kejam..dan kata2 dia amat berbisa sekali...sumtimes dia amat2 sensitif..

satu hari tu aku ade konflik dgn dia...sedih sgt2...sbb dia x pedulikan aku...x ckp dgn aku..x sms dgn aku...ni semua silap aku...x pikir pjg..bila dia bt mcm tu buat lagi aku rindukan dia...tp nk bt mcm ne kan..aku ikut je la rentak dia...aku pon diamkan diri..kalau aku jumpa ngan kawan2 aku dia x tegur aku pon..seolah2 aku x wujud lansung...terasa sgt kehilangan seorang teman...smpi lah satu hari dia tegur aku...dia kata i'm okay then minta maaf ngan aku...i'm happy..but dia tak treat aku mcm dulu..xpela r..salkan aku still berkawan dgn dia...

sejak kejadian tue, perasaan suka dan sayang aku pada dia makin kuat...bila dgr lagu2 kat radeo cam ade kene mengena je ngan aku tyme tu r..tapi aku amat berhati-hati..aku takut konflik aku dan dia berlaku agy..aku tahu yg dia tahu aku suka pada dia...tp dia bt2 x tahu...sampai satu tahap aku patut luahkan perasaan aku pada dia..malam tu juga aku msg ngan dia aku bgtaw yang aku suka kat dia sangat2...aku tunggu msg dia dgn sabar...akhirnya dia balas msg aku...dan dia menolak cinta aku dgn kata-kata yang tak mengguris hati aku....

aku dah agak jawapan itu yang akan dia ckp kat aku..dan aku mmg bersedia dan sememangnya aku mahukan kepastian diantara hubungan aku dan dia...mula2 agak kekok juga nk jumpa dia bila aku dah luahkan pada dia...dan aku akan escape utk berjumpa dgn dia..malu r..seyes malu bila kene reject kan...but dia seperti biasa je bila berjumpa dgn aku....dan aku realize sesuatu ttg diri aku..bila aku suka kat seseorang dan bila smpi tahap aku yg luahkan perasaan..secara automaticnye aku dah xde pape perasaan terhadap seseorang....

dan sejak hari itu hingga kini aku jadi teman rapat dan juga gossip partner...kami suka bergosip...klu jmpa ade je nk diborakkan...mama aku taw dah klu aku majuk ngan mama then x balik umah, mama mesti call dia or call kawan dia utk cr aku coz mama taw aku mesti ngan diorang....

Friday, March 19, 2010

Cinta Penuh Penipuan

masa tahun ke3 aku di universiti, hati aku terbuka kembali untuk bercinta setelah melihat majoriti kawan2 sekelas aku dah mempunyai pasangan..huhuhu..disebabkan itu aku pun x mahu ketinggalan juga..tapi dengan siapa aku bercinta yea???

okie..masa nie aku berkenalan dengan dia melalui ym..yea r..yahoo messenger...kenal kat situ r dlm room..aku mmg xreti sgt ber ym dulu..then kakak aku r ajar ym...mula2 dia kenal dgn kakak aku dulu...then baru aku kenal dgn diorang...aku jenis yg berterus terang kalau org tnye diri aku...lebih kurang sebulan berkenalan dalam ym baru lah aku bagi no phone aku kat...konon2nye dah percaya r kat dia kan...aku mmg jarang kalau chat aku bg no pon..aku slalu ckp itu adalah privasi aku....

aku chat setiap hujung minggu je dgn dia coz masa tue aku xde internet lagi kat kolej aku...bila tiba jumaat je sure aku terus balik umah..hihiih...then bila da tukar no pon kami sering berbual dan bersms...makin lama makin rapat....setiap hari x pernah miss untuk aku atau dia berhubung...

aku ingat lagi, masa tu aku stay up kat studio tgh buat project grouping...so mlm tu dia call aku..then dia cakap dia suka kat aku n bla..bla..bla...then...lepas je letak phone...aku masuk balik dalam studio..sambung buat keje...kawan2 aku yg dlm tue semua pelik aku buat keje sambil tersenyum...dan akhirnya aku bgtaw diorang yang aku pon sedang bercinta..hehhee

perkara yang buat aku suka dia, sbb dia seorang yang peramah...dengan semua org dia boleh masuk....yang penting skali kawan2 aku leh terima dia sbg psgn aku dan begitu juga famili aku,....cuma bf aku sebelum ni ada perangai keegoan yg buat kawan2 aku x berapa suka...

korang taw x kali pertama aku dating dgn dia kat mana..hihihihi...kat zoo negara..siap aku bawa anak buah aku yang 2 tahun lagi..hihiihh...ekceli aku x taw nk gi mana...lagipon dia bukan org kl..so dia x tahu sgt pasal kl..datang jumpa aku pon naik bas...aku amek dia kat stesen lrt...masa g zoo aku rs malu sgt...sbb ada org tegur aku..comelnye budak tu macam mama dia....ye r sebab kami jalan bertiga kan...

dalam sebulan ade kot 2x jumpa...masa tu dia pon belajar gak kat utara..so sukar untuk kitorang selalu berjumpa...ada satu hari tu kawan2 sekelas dgn aku semua nk tgk dia...then masa raya kawan baik aku, na buat open house..so kiranya berkonvoilah..kebetulan dia plak ade kat umah makcik dia kat rawang, so aku pick up dia bawa r sekali g open house...then masing2 terkejut tgk dia...nak tahu kenapa...

kawan2 aku ckp kat aku...dia hensem lorh...kawan2 aku cakap aku sorok kan dia sbb xkenalkan kat kawan2 aku dr awal lagi...hehe..tyme tu terasa bangga kejap...sbb diorang puji boypren aku..aku pon x nafikan lah dia mmg mmg ade rupa..lagi2 tang mata dia, mcm mata perempuan...mata aku pon x cantik mcm dia....kawan2 ckp mmg aku kira sesuai dgn dia...masa aku bercinta dgn dia aku mmg comel..ekh aku x nafikan betulla..skang ni je aku chubby..hihihih...

kali ni aku bercinta dgn dia tanpa sorok2 lg..aku bgtaw kat family aku...dan aku penah jumpa famili dia gak kat umah sedara dia...tyme tu rs mcm nk gugur jantung je...masa dalam kete aku ckp kat dia..ok x baju aku..muka aku comel x?..hihihi..kebetulan msa aku nk jumpa dia tu mmg aku ada bawa kek coklat khas buatan tangan aku...so xde la jumpa dgn tangan kosong je..ekceli aku x terpikir nk jumpa keluarga dia but aku dah dtg sana nk amek dia keluar ngan aku...kekok giler aku masa tue..tiba2 suara aku mcm emas plak..dia plak x abes2 perli aku...aku klu malu je muka mesti merah...dalam hati aku xpe..tunggu lah dlm kete nt...

dia plak dah ngam ngan family aku...dia mmg seorang yg peramah...kadang2 aku tgk bila datang umah aku mcm umah dia plak..dia x panggil mak aku dgn gelaran makcik tp mama..mcm ne aku panggil mak aku mama, dia pon sama...apa2 je la..tp mama nasihat aku banyak kali klu aku nk ada long relationship dgn dia...mama aku x bantah cuma dia juz bg pandangan dia jer...kadang2 aku down juga bila mama asyik ckp hal itu..

masuk bulan ketiga aku bersama dgn dia...aku dapati diri aku xselesa bersama dia...satu persatu aku tahu ttg dia...mula2 mmg la aku beri peluang but kalau dah byk kali aku sendiri dah x percaya dengan dia....

yang pertama : semasa berkawan dia cakap dia 2 tahun tua dr aku..then alih2 aku dapat taw rupa2nye dia muda setahun dari aku...perlu ke nk tipu umur...okie fine..dah suka kan..so ignore jer pembohonongan dia...sebab sblm tu aku bgtaw klu aku ade bf aku nk usia lebih tua dr aku...

yang kedua : nama... dia bgtaw aku nama lain...then bila jumpa aku tgk ic dia..baru aku tahu nama dia...aku tanya kenapa..jawapan dia..nama dia x sedap..mcm nama kampung takut x padan ngan aku...jwpn aku x kisah asalkan jujur...itu identiti kamu watpe nk malu kan...

yang ketiga : masa aku dan dia break dulu dia dtg kl...so hati aku dah sejuk..dia dtg nk sambung ngan aku..tyme tu rs cam nk terima dia...alih2 masa dia dtg umah aku, dia asyik berkepit dgn hp..so bila dia dpt terima sms terus aku rampas hp...taw x, dia ade gf baru..alasan dia, pilihan mak dia...

yang ke empat : duit aku banyak berhabis utk dia..aku give up dah....smpi telefon umah aku kene potong gara2 aku bergayut dgn dia tgh malam....ekceli kalau nk keluar dating pun byk guna duit aku...adalah dekat beribu jugak kan...

akhirnya 4 bulan je aku hanya lekat bersama dia...aku tanya diri aku...betul2 ke aku ni cinta kat dia...rupa2 nya aku pun tipu diri aku jugak...tapi aku terima hakikat aku cuma jadikan sebagai 'toy' untuk aku sahaja...utk teman ketika aku boring atau sedih..utk aku tayang pd kawan2 aku...cinta aku dan dia x sedalam cinta aku dgn first love aku....dan aku tak sedih langsung bila putus dgn dia....

kini aku dan dia mcm biasa je....tp x bermusuh..sesekali tu ade la kontek aku juga, itupon kol aku tanya jalan kat kl ni...huhuhu....ngan keluarga aku still rapat coz dia ade buat biznes ngan famili aku...so watpe aku nk rosakkan hbgn diorang kan..so aku biarkan je la...

kebetulan hari ini aku tgk fb dia...aku dpt taw dia dah kawen bulan 2 hari tue...dan aku agak perangai dia pon dah berubah..mungkin dulu x matang...tp aku paham kenapa dia kawen dgn isteri dia skang....dia tetap dia... :)

p/s : dear farahzila jgn cari yg muda2 dr kamu..dan cari lah bf yg biasa2 je bt kamu...yang penting jgn terpedaya dgn background seseorang itu...dan kini farahzila telah belajar dr kesilapan sendiri...dia x kan bt begitu lagi...

Thursday, March 18, 2010

Tagged by kak asha

Dah lama x buat tag nie..then masuk blog kak asha mcm ade nama aku..betulke??err takut2 org lain plak..nama mcm sama..tp buat la...melalui ayat2 di bawah u all pon leh kenal sape aku nie kan...okie thanks kak asha....

Syarat-syaratnya ialah :

Bold the statements that ARE true to you.
Italicize the statements that you WISH were true.
Leave the rest alone.
Then, tag 10 people to do the same test


I’m not happy.
I hate my friends.
I hate my life.
I hate my grades.
I can drive.
I’m bored of driving.
I have a white handbag.
I love dancing.
I go clubbing every week.
Shopping is bullshit.
I have a tattoo of a star.
I got my navel pierced.
I have friends that take drugs.
90% of my friends smoke.
I still hang out with my ex, even though our break up was rather nasty.
I’m studying Fashion.
I have a business running.
I hate cartoons.
I hate someone.
I have 10 Lollipops handbags.
I buy CLEO every month.
My parents don’t know about my blog.
I have an iPod.
I don’t have faith in the current “one”.
My school mates know about my blog.
I wanted to be a fashion designer.
I love rock emo bands.
I hate it when people cancel last minute meet ups.
I’m a rebel.
I don’t believe in love.
High school's filled with drama.
My parents have faith in me.
I’ve bought shoes this month.
A blogger bitched about me before.
I hate sports.
I heart Italian food.
I hate meeting new people.
I hate nail polish.
The mother bear gives me hugs.
People should start appreciating me.
High school was the worst time of my life.
I have red hair.
One Utama is my second home.
I’m a guy.
I’m scared of my Biology exam which I’m going to face tomorrow.
I hate vacations.

We’ll last :)
I believe in long distance relationships.
I going to get high and smoke weed one day soon.
I’ve robbed an old lady.
I’m starting to like applying make-up
I was a tomboy.
At times I think I still am a tomboy.
I love bitching about people behind their backs
I still have a best friend.
I have a cat.
I hate surprise parties.
I hate planning parties.
I’m hot. :P
I’m a sinner.
I’ve got a DS light.
I have a Wii.
I cant live without music.
Video games are a waste of time.
I miss the father bear.
I love being in love.
I know how to cook.
I have 100% freedom.
Boys are assholes.
I hate Math.
I’m happy with what I have
I love horror films.
I slept in my parents’ room for 3 days after watching Scream when I was a kid.
My old friends keep in touch with me.
I don’t read newspapers.
The news is such a waste of time.
Blogging is a waste of time.
I hate animals.
I can’t live without make-up.
I’m happy with my 11 year old car.
I hate people that are smart.
I love Orange juice.
I can’t drink for nuts.
I believe that everyone in their teens have lost their virginity.
I’ve got a new phone.
I’m going to get a new pair of shoes by the end of this month.
I love swimming.
I haven’t worked out since March.
I think I’m fat
I love my friends and family

tag 10 org...
erm sape yea..
en bemie..
cik hani..
cik intan..
en latip
dakchomey
cik aya
pn mummy 2 haqq
en johan
en kayrool
cik ryna

Cinta Pertama

cinta aku yang pertama menjangkau usia ku 17 tahun..orang kata cinta monyet...betul ker?
huhuhu..but for me is a real love....tp aku bercinta buat aku semangat nk belajar...dan aku cuba buktikan pada mama dan ayah aku x abaikan pelajaran walaupun tgh bercinta...yeap..mmg benar..keputusannye aku kira cemerlang dan lulus dalam semua subjek....beza aku dan dia 7 tahun..erkk x men la bercinta dengan budak sekolahkan..apa class...hahaha...kami declare kat atas bukit kat Bukit Jalil ms New Year..

masa aku dulu, x ramai lagi yang guna henpon..so cara utk aku berhubung dengan dia adalah melalui buku cinta yang kami buat sendiri...dalam buku tu aku akn luahkan apa perasaan aku dalam masa seminggu...geram ke marah ke, sedih ke happi ke..mcm2 lah utk buat dia baca..buku tu kami akan pegang bergilir2...seminggu aku, seminggu dia...dia pon ade gak bg henpon kat aku senang kalau dia nk hubungi aku.....masa dpt tu aku juz guna masa mlm je...atau aku g tuition..hp tu pon aku kene sorok2...xnk org lain tahu aku ada...

selama setahun kami merahsiakan hubungan kami dari pengetahuan kedua2 keluarga..hubungan kami berjalan dengan lancar dan baik..tanpa di duga hubungan kami di uji semasa aku menduduki SPM..kedua-dua keluarga dapat tahu kami bercinta..erm aku igt dgn bercerita pada family diorang ok..ye lah dah nk abes sekolah kan...so dah xde apa2 halangan...mula2 keluarga kami berdua masih boleh terima bila ade masuk org ketiga terus dapat tentangan hebat dari dua2 keluarga..setahun juga la aku bermasalah dgn si dia dan family aku...

akhirnya kami berdua amek keputusan untuk berpisah dengan sec aman..walaupun hakikatnye kami berdua rase perit tp untuk memuaskan dan menjaga perasaan org lain kami redha...harap2 ini adalah yang terbaik buat kami...

masa tu aku down giler...smpi terbawa2 ke dalam hidup aku...roomate aku na, yg amat2 memahami diriku..dia r yg pujuk aku...tyme tu aku dah sem 2 di uitm...dan result sem 2 agak teruk sikit...walaupun xde subjek gagal but pointer aku trun mendadak...

banyak perkara yang aku suka ttg dia..tapi ade juga perkara yang aku x gemar ttg diri dia..time tu aku rs diri aku di kawal atau istilahnye di konkong..takut r tu klu aku mendua or mentiga kan dia..hehehe..but honey trust me...aku ni jenis yg loyalll...yeap..buktinyee...ada 2-3 budak kelas yg admire dgn aku tp aku buat x tahu jer...klu time gaduh manja2 sure aku yg menang..dia mesty mengalah..banyak benda kami buat bersama2...senang citer aku respect dia as a man...dia treat aku as a girl..

walaupun hubungan kami dah berakhir..kami masih lagi berkawan biasa..aku dah x punyai apa2 perasaan istimewa pada dia...dan dia pon boleh anggap aku sebagai adik dia..klu dia ade probs..aku jg pendengar dia..klu aku ada probs dia selalu bantu aku...dan akhirnya dia telah bertemu jodoh dia...

Wednesday, March 17, 2010

heyyo...HRU guys??

holla..hollaa...

last week aku abeskan masa dengan menyertai giveaway dr rakan2 blogger...but rase2 aku bukanlah dikalangan yang betuah..tapi x pe...walaupun nama 'iamfarahzila' xbertuah dalam giveaway tp nama itu amat2 bertuah bg diriku..i love myself very much..

erm...okie tiz week aku nk bercerita ttg aku pula..pasal apa yea?..errr aku malas nk citer pasal keje or belajar but kali nie aku nk cite ttg cinta..AKU dan CINTA...hehe..seronoklah lah tu bila aku sebut pasal cinta kan...hehehhe..taw x korang, aku mmg mudah jatuh cinta...aku suka bercinta...mcm2 aku bercinta..bukan setakat dengan manusia je...dengan binatang ngan katun pon aku jatuh cinta..hehehehe..seyes r tak tipu....

tapi aku x punyai masa yg banyak utk aku cerita ttg AKU dan CINTA sec keseluruhannya utk entri kali ini..but aku buat sec bersiri yea...kalau korang suka membaca..sila2 lah baca entri sy yea....erm sy rs ade 5siri..x banyak....nt sy publish bila free okies...owh yea...berita baik untuk pembaca blog saya...saya teringin nk bg hadiah pd anda setelah pintu hati saya terbuka apabila melihat rakan2 blog yg lain buat giveaway...maybe sy akan buat contest teka meneka....so...tunggu je r yea dalam masa beberapa hari lagi...

salam sayang dari farahzila....
muahhhhhh
Chapter 1
Cinta Pertama

Chapter 2
Cinta Penuh Penipuan

Chapter 3
Cinta Ditolak

Chapter 4
Cinta Kerana Allah

Chapter 5
Cinta Lakonan

Sunday, March 14, 2010

::Cabutan Bertuah Malia & Hubby MAC 2010::..

Semperna Anniversary Malia & Hubby yg ke-2thn akan tiba pada 8 MAC 2010 ni,Malia & Hubby dengan ini mengadakan Cabutan Bertuah utk kawan2 blogger yg mempunyai blognye yg tersendiri...Make it simple & straight to the point...Jom Terjah....



Senang je syarat2 penyertaan kami:-


1.Mestila menjadi follower blog saya..DONE

2.Entry korang mestilah menggunakan tajuk ::Cabutan Bertuah Malia & Hubby MAC 2010::..DONE

3.Letak banner di atas di ruang side bar blog anda...DONE

4.Sekiranya anda sudah menyiapkan Entry tersebut, sila tinggalkan komen di ruangan ini..DONE

5.Cabutan Bertuah ini akan berakhir pada 31 MAC 2010..NOT YET

contest : giveaway miss yana


7 cabutan bertuah akan dilakukan... makna nye ade 7 lucky winner...

To do list :

1. be follower
2. add blog nie dlm blog list anda
3. letak gambar di atas dlm entri/post khas utk giveaway nie, jgn lupe letak link blog nie
4. letak banner di atas di sidebar blog anda n linkkan blog nie
5. tinggalkan link dalam bhgn komen entri nie

...::: tarikh tutup : 31 MAC 2010 :::...


wow weee....7 cabutan bertuahhhhh....erm ade chances nie...sy suka klu dpt yang mcm baju tue..hihiihih

Monica's First Giveaway

kata2 di bawah di copy paste dr blog miss monica..

Hi guys..sebelum ini saya pernah buat 1 contest iaitu hadiah misteri untuk follower saya yang ke 200..tapi,contest tersebut terpaksa dibatalkan..


Oleh sebab sekarang ini saya tengah cuti 1 minggu *jangan jealous*..saya nak buat 1 GIVEWAY untuk menghargai anda sebagai teman blogger saya..^^


Syarat-syarat:

1. Buat 1 entry pasal giveway ini..tajuk mestilah MONICA’S FIRST GIVEWAY..ajak rakan-rakan anda join sekali tau!!
2. Dalam entry tersebut mestilah ada banner di atas dan jangan lupa juga letak banner tersebut dekat sidebar blog anda..pastikan ada link blog saya dalam banner tersebut..
3. Tentang follower pula..saya TAK PAKSA anda untuk jadi follower saya..tapi pastikan selepas anda postkan entry terbaru tersebut,leave comment anda dekat entry ini..nanti senang untuk saya buat sport check..
4. Hadiah untuk giveway ini tak seberapa..kepada yang join,terima kasih yang teramat saya ucapkan..


kata-kata dr sy pula
sy dah pon bt seperti yg sepatutnye...hadiah yg diberikan pon agak2 kiut...sy pon mmg jenis suka yg kiut2 nie ni...lagi2 sy ni kiut orangnye,..hihiihih

contest : giveaway from kak ita

Giveaway ini terbuka untuk teman2 di seluruh Malaysia, tak ada apa2 syarat yg berat, hanya tinggalkan 1 komen je kat sini, terbuka hingga 16hb Mac 2010 jam 12.00 tengahari. Kalau ada yg nak buat n3 ttg giveaway ni kat blog masing2pun boleh...malah amat dialu-alu2kan..utk itu, ita akan ambil kira sebagai 2 komen dlm undian nnt, tolong inform kat ita dalam komen anda nnt dgn memberikan alamat blog ye :-)

Keputusannya inshaallah akan diketahui pada hari yang sama, 16hb Mac 2010, jam 8.30 malam...undian akan dibuat secara random ikut stail dulu-dulu "goncang & ambil"..kita tunggu siapa yang dapattttttttttttt!!!!! okkkk..jom ramai2 join yer...the more the merrier....yg dah jadi follower ita, tolong khabarkan kat kawan2 yg belum follow untuk join giveaway ini...:-)))))

okie to my friends sila join yea..sejak 2 menjak ni suka join contest...ekceli aku belum give up agy..selagi aku x menang mane cabutan bertuah..selagi tue aku nk joinn...

klik here..miss ita nak taw apa hadiah dia sila klik blog akk ni yea...best juga,... i lykeee...

Contest : Avatar n Fast & Furious 4




Petikan di bawah ini di ambil dr blog en Yus

"Hadiahnya ialah DVD filem terbaru Avatar yang masih lagi panas walaupun kalah dalam anugerah Oscar baru-baru ini, dan satu lagi DVD filem aksi iaitu Fast & Furious 4. Maknanya untuk contest kali ini akan ada 2 orang pemenang iaitu pemenang pertama akan menerima DVD filem Avatar dan pemenang kedua akan menerima DVD filem Fast & Furious 4."

Syarat2:
  • Buat pendaftaran dengan meninggalkan komen, nama dan alamat blog korang dalam entry contest ini
  • Korang perlu membuat satu entry dalam blog korang tentang contest yang dianjurkan ini dan korang perlu meletakkan link entry contest dan link blog ini dalam entry yang korang tulis tu
  • Perlu menjadi follower blog ini terlebih dahulu
  • Tarikh penyertaan bermula pada hari ini dan akan tamat pada 10 April 2010 pada jam 12.00 tengah malam
  • Pemenang akan dipilih melalui sistem cabutan bertuah. Sistem cabutan bertuah secara eletronik mungkin akan digunakan
  • Keputusan pemenang akan diumumkan pada 15 April 2010 dan akan dimaklumkan di dalam blog ini. Keputusan pemenang adalah muktamad
  • Sebarang pertanyaan atau kemusykilan korang boleh ajukan di bahagian komen dalam entry ini
Rasanya syarat-syarat penyertaan tu kacang je untuk korang ikut. Untuk makluman, hadiah DVD tu semuanya original, tak main la cetak rompak. Hadiah akan dihantar menggunakan khidmat syarikat kurier, so korang tak perlu bimbang hadiah tu akan sampai dengan selamat ke tak. Akhir kata kepada korang semua, aku ucapkan selamat bercontesta.

"untuk menampakkan kelainan sikit dr contestant yg lain..sy meletakkan pic sy sebagai avatar muslimah...comel x??huhuhu..jgn takut yea......bukan selalu sy bertukar rupa...em sy kalau dipilih sbg pemenang cabtan bertuah sy inginkan dvd avatar walaupun sy dah ade yg cetak rompak..opssss..hihiihihi...tp klu nk bg FnF4 pon okie gak..rs2 nye sy pon belum tgk agy.....thanks yea en yus..."kat cik farahzila yg ayu..huhuu


pic credit to en megat...

Tuesday, March 9, 2010

~hepi besday my luvly abg ipar~

Today 9 march 2010
besday bro in law aku lak...

semoga abg li bahgia bersama kakak ku serta 2 org putera...
ekceli hr ni my sis nk bt surprie tuk abg ipar aku..

so hr ni aku xleh nk blk lambat dr opis..
nk celeb besday dia...
lagipon kakak aku dah suruh amek cake kat secret recipe area umah aku..

aku dan abg ipar mempunyai banyak persamaan...

persamaan yang pertama...
Kerang
aku suka makan kerang...
dia pon sama...
klu order kerang rebus or kerang bakar..
kami berdua pon dah leh abeskan...

persamaan yang kedua
Sardin
yeap..aku pon hantu sadin mcm abg ipar aku gak..
xde lauk lain pon xpe...
sadin pon leh jadi...
abg ipar klu masak sadin dia suka buat kari sardin....
aku ape2 pon leh..janji kuah n bawang byk...

persamaan yang ketiga
goyang kaki
aku kalau nk tidor or xleh nk tdor...
aku kene goyangkan kaki dulu
baru boleh tidur...
macam tu juga abg ipar aku..
kakak aku ckp yea....
aku x taw..huhuh....

persamaan yang keempat
bidang sama
hehe..bukan bidang dada yg sama yea...
tetapi bidang kerja kami....
abg ipar aku dlm bidang construction..
aku pula dalam bidang urban planning...

so sekali lagi..
aku nk wish selamat hari jadi
semoga bertambah umur ni dimurahkan rezeki...

Monday, March 8, 2010

hepi besday na!

8 March 2010

my best friend's besday...
skang ni dia berada di Pulau Pinang...
kenapa?
dia bekerja di sana..

pagi td sy call dia..
wish hepi besday..
bila dgr suara dia...
sy menangis...
dia pujuk saya...

tiba2 saya sedih coz
sy xde dgn dia
nk celeb besday...
lama kami borak2
citer ttg diri masing2....
ye lah, kami dah lama x jumpa...

sape dia?
dia ialah Siti Dayana Mohd Khairi
kawan sy semasa diploma dulu..
mmg dia seorang kawan yg baik...
sy suka dia..

sy igt lagi,
satu mlm sy terjaga dr tidor...
tiba2 saya rs takut sgt2...
sy tgk semua org nyenyak tido...
sy turun katil..
sy tidur sebelah dia...
dengan harapan perasaan takut sy ilang..
sejak hr itu,
kalau sy rs seram,
sy akan tidur dgn dia...
dia pon x kisah...
:)

di kesmpatan ini,
B nak wish
Selamat Ulangtahun kelahiran
yg ke 24
semoga hari-hari yang mendatang ini akan membuatkan na
sentiasa gembira lagi2 bila bersama dgn abg tersayang
yang nun jauh di sana...
Semoga na cepat kawen,
B doakan kesihatan tubuh badan agar cergas sentiasa
serta dilindungi Allah Swt..

Happy Birthday To You!!

Sunday, March 7, 2010

Dunia Avatar



walaupun filem avatar dah hampir 2 bulan ditayangkan di panggung..demam avatar masih lg terasa..kenapa? xpercaya ke..xpercaya sudah....hihihi....


korang percaya x..xlama lagi aku nk masuk ke dunia Na'Vi...aku dah ade avatar dah..cuma tgh tunggu profesor aku je bg green light utk melakukan proses pertukaran..aritu dah masuk kejap..trial punye 2jam je..tp rs mcm 2 hari..

so kat sini aku nk ucapkan terima kasih kepada pencipta avatar aku iaitu En Megatar..yg amek masa bertahun2 utk mencipta avatar aku supaya ianya sesuai dgn watak aku..good job...erm..so ini diantara rakan2 aku di dunia avatar...


ini kak rins atau RINSTAR...merupakan ketua tentera dalam dunia avatar..seorang yg tegas tp baik hati..

ini pula Joey...dalam dunia avatar dia merupakan seorang Doktor dan diberi gelaran Dr. JOEYTAR..aku sering mendapatkan rawatan dr Dr Joeytar coz aku selalu jatuh dr pokok semasa melakukan aksi lasak di atas pokok..

err...ini farah tp aku x sure nama dia dalam avatar..sama ada FARATAR or DIBATAR...huhuh...dia merupakan teman sepermainan aku masa menunggang burung garuda...erkk..
kak amy or AMYTAR merupakan guru bahasa Na'Vi aku di sana...seorang yang ceria dan lembut..dia x marah klu aku selalu ponteng kelas dia...


ini LILOTAR..satu-satunya avatar muslimah..seorang yang hyper dan nakal..suka buat org ribut..err..mencari-cari seorang avatar lelaki utk dijadikan psgn dlm dunia avatar...ade yg sudi x??

kepada mereka2 gambar nye terpampang dalam blog saya..harap tidak kisah yea...sekadar suka dan gurauan semata2..

p/s: x berani nk letak pic megat...coz x minta permission..huhuh..

Thursday, March 4, 2010

Realiti or Fantasi

Tetttt..tettttt..tetttt..alarm jam hp ku berbunyi...jam di henpon ku yang berjenama Sony Ericson Vivaz telah menunjukkan tepat 6.30 pagi...aku bangun kemudian terus duduk bersandar di kepala katil..aku melihat sekeliling bilik aku...aku tersenyum puas..segala keinginan ku tercapai..

aku mempunyai bilik tidur yang amat besar, segala perabot mewah dalam bilikku dibeli dr cavenzi serta lorenzo..aku telah melantik eric leong sebagai konsultan utk menata rias rumah aku..kini aku berpuas hati dengan rumah sesebuah 2tingkat yang aku beli 'cash' di Taman TAR, Ampang yang bernilai 1.2 juta ringgit.. aku merasakan RUMAHKU SYURGAKU kerana kelengkapan yang aku inginkan ada di sini..mini garden, bilik gym, court tennis, mini panggung, mini library, semuanya ada..aku suka berada dirumah bersama keluarga ku..yeahhh ini lah yang impikan...

penat balik dari bercuti semalam masih belum hilang lagi...seminggu yang lalu aku bawa 1 family aku bercuti ke venice, italy..mmg tempat yang indah utk dilawati..bermacam-macam buah tangan aku beli disana untuk aku berikan pada teman rapat di malaysia...sebenarnya aku teringin pergi ke jepun, aku ingin melihat budaya mereka yang dikhabarkan mempunyai dispilin yang tinggi..aku juga ingin melihat teknologi jepun disana..apakah ianya memang terhebat didunia yang sering diperkatakan?..xpe..aku masih ada banyak masa utk aku aturkan percutian aku ke jepun hujung tahun nie...mungkin..bulan depan aku akan teman mama mengerjakan umrah di Makkah dan Madinah selama 12 hari...yeap aku pun inginkan kedamaian dan ketenangan di sana..dan aku juga ingin membayar nazar aku kerana memperolehi kemewahan yang aku raih hari ini...

aku menghirup udara segar di balkoni rumah, dari sini aku melihat kabus nipis yang masih meliputi kaki bukit...aku memerhari pak mat tukang kebun yang baru bekerja dirumahku 3bulan sedang mengelap sportcar aku lamborghini gallardo yang baru saja smpi bulan lepas..walaubagaimanapun kereta lama aku masih ade, proton iswara yang setia membawa aku kemana2 dan aku tidak pernah terpikir untuk menjualnya..aku masih menggunakannya..kenangan beb..huhu...dalam diriku masih kuat tertanam semangat nasionalis dan aku masih lagi menunggu kereta mpv buatan proton keluar 2 minggu lagi...iaitu EXORA..cukuplah dengan 3 biji kereta aku nie...xlarat nk bayar insurans n roadtax nt..hihihi...

aku kembali masuk kedalam bilik, melihat di meja tulis, dokumen2 yang telah aku selesai sebelum aku bercuti minggu lepas...aku telah membeli perlindungan insurans yang bersesuaian untuk famili aku..bukan apa, ini untuk masa depan...kita x tahu nasib kita akan dtg...

owh...aku selak kertas kerja untuk aku buka biznes sec kecil2an yg berada disebelah kiri meja...aku berminat untuk buka kedai buku dan fotostat..lokasinya telah aku kenalpasti di puncak alam..heheh...alah biasa ler dimana ada student disitu ade kedai fotostet..hihiih...then kalau aku dah mahir dalam bidang perniagaan nie..aku nk buat perniagaan 'contracting' err x taw nk describe camne...ala, yang bersih2 opis2 org, rumah orang sec harian, mingguan atau bulanan...modal biznes aku ni lebih kurang rm 15ok...harap2 biznez aku berjalan seperti yang dirancang...

aku buka laci drawer, aku amek buku simpanan bank, aku tgk balance duit yang aku perolehi $ 1 million setahun yang lalu....owh masih banyak lagi....ade RM600k...duit2 tue aku agihkan kepada beberapa akaun, tabung haji, ASB dll..aku rasa duit itu aku perlu simpan buat pelaburan masa akan datang....aku perlu berjimat supaya aku tak menyesal kemudian hari....bukan senang nk jadi kaya...amat senang nk jadi miskin...

shopping???err aku x larat nk bershopping lagi...sejak aku dapat duit tue, hari-hari aku bershopping jer..seingat aku adalah dekat RM 30k aku shopping beli baju2 baru, aksesori, kasut dan tudung....makan x sah ckp lah....2x seminggu sure aku ajak famili aku pergi makan kat tmpt2 yang sedap2...apa je yang terlintas adik or ayah aku nk makan, sure pegi je, xyah tunggu2...badan aku pon dah naik sikit...hehehhe...

xpe..xpe..jgn risau..aku setiap bulan mesti gi spa..almaklumlah untuk kecantikan badan...kita perlu manja2 kan diri nie...masa ni la badan nk rehat kan...kat umah pon ade gym..so xyah nk pi jauh2..klu aku perlu kan trainer gym..aku juz call je suh dtg kat umah...

bukan senang nk uruskan sesuatu bila dah kaya..otak kene ligat berjalan...6bulan yang lalu aku dah beli lebih kurang 2 hektar tanah di pelbagai kawasan...10 ekar tanah kat raub, pahang aku buat pertanian dan dimana aku bagi ayah aku yang uruskan lah...selebihnya, aku buat kolam memancing dan resort utk team building di janda baik, pahang..err xlupa juga aku ada beri 2 ekar tanah pada sekolah tahfiz untuk diorang besar kan lagi sekolah tue..ye r kesian aku tgk budak2 tue, pelajar ramai tp tempat terhad..so dgn cara ini je aku dapat membantu mereka...bukan setakat tue je...aku beli umah kos rendah di kawasan yang strategik untuk buat investment aku...bukan utk aku duduklah tp aku sewa kat orang..dpt balik duit aku...aku renovate umah tu kasi cantik..so aku up kan lah harga sewa dia..uisk...rumah2 sewa aku tue, xpenah kosong...sentiasa ade orang yg nk sewa..err xla byk mne umah sewa aku tue, 2 apartment n 1 rumah teres setingkat....tu je mampu...nt lah, klu hasil biznez aku untung..baru aku beli umah agii...

Angah, angah, angah!!! aku dengar jeritan mak aku secara tetiba2 dari luar bilik....aku tersedar dari lamunan setelah menatap blog Mr Aduka dari td..Ya Allah..aku berangan rupanye kalau Aku Seorang Jutawan... :)


Tuesday, March 2, 2010

Penderaan Kanak-Kanak

KUALA LUMPUR, 26 Feb — Seorang kanak-kanak perempuan berusia tiga tahun mati dipercayai akibat didera oleh teman lelaki ibunya di rumah mereka di Kampung Batu 30, Ulu Yam Lama, Batang Kali malam tadi.

Norel Azmi berkata hasil pemeriksaan awal pihak hospital mendapati mangsa mengalami kecederaan di tubuh badan selain luka-luka di dagu, lebam di perut serta bawah telinga dan dipercayai mati ketika dalam perjalanan ke hospital.

Ketika suspek sedang bermain bola, kanak-kanak itu tiba-tiba menangis sebelum suspek datang ke arahnya dan menyerang kanak-kanak itu.

Saksi yang turut berada di padang tersebut ketika itu berkata orang ramai kemudiannya meleraikan sebelum mengangkat kanak-kanak tersebut yang sudah lembik ke dalam teksi milik suspek dan membawanya ke hospital.

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++


sedihhh...bila baca berita nie...di mana letak nilai perikemanusian seseorang itu..budak 3 tahun..apa yg mereka tahu...belum cukup sempurna akal fikiran nya...tergamak seorang lelaki memukul budak kecil...igt budak tu bola ker??nk disepak terajang...ye pun nk pukul org cari lah yg sama saiz dgn ko...mmg r ko pukul budak kecik ko menang sebab dia x kan balas hentaman yg ko bagi kat dia....apa igt ko tu HERO ke dpt buat mcm tu depan orang ramai....setakat pukul sikit2 dah r....

mungkin apa yang berlaku ada hikmahnye..Allah itu Maha Mengetahui...ye lah, kalau x jadi mcm nie, xkan tahu mak kepada si mangsa bersekedudukan dgn suspek selama 6 tahun walaupun mak mangsa belum lagi bercerai dengan suaminya sehingga melahirkan anak yg belum pasti kesahihan bapanya..wallahualam..aku pon x berani komen ttg ini...(Ya Allah, berilah ketetapan iman aku hanya untuk-Mu dan jadikan aku seorang yang taat pada suami ku sahaja)

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

hati aku masih panas...belum lagi reda kes terbabit..semalam, masa lunch hour kami ( aku din dan iera) keluar, aku g ziarah nenek aku yg baru pulang umah dari spital, kemudian nk pi makan din ajak singgah pi bank..nk keluar duit..

masa tgh tunggu din keluarkan duit kat pasar borong bandar baru selayang, aku ada nmpk seorang budak kecil berlari2 sambil menangis..then, aku nmpk kelibat seorang perempuan dengan memegang kayu yg aku rasa sama panjang dengan tangan aku.. depan mata aku dia pukul budak tue dgn kayu tue..tgk cara hayunan dia pukul pon aku taw bukan ngan cara lembut but mmg betul2 seikhlas hati nk pukul budak tue...bukan sekali....aku rase lebih dr 10x...aku dan iera tergamam tgk budak tu kena pukul...aku rasa nk turun dari kete nk ambik kayu tu, mau aku pelempang mak tue....budak tu nanges sekuat hati..tp org sekeliling buat mcm xnmpk jer...smpi lah budak tu naik ke atas rumah pon..mak budak tu pukul guna kayu...(ya Allah kau berikanlah aku kesabaran yang tinggi dalam usaha mendidik serta membesarkan anak-anak aku)

aku rs bersalah coz aku x bertindak...tp aku x punyai kekuatan nk menghalang..aku pikir ini tmpt mereka...kang x pasal2 aku plak terlibat..kat area situ mmg byk warga asing terutamanya, burma, bangladesh dan juga myanmar...perempuan tu plak aku rasa org burma..kalau aku ni org kebajikan masyarakat mmg aku dah amek budak tu ..biar aku je yg jaga....klu bg kat mak bapak yg mengajar anak guna kekerasan buat apa..rosak akhlak anak tu nanti...macam ne nak melahirkan remaja yang yg intelektual, penyayang, dan nasionalisme kalau kekerasan terhadap kanak2 masih berlaku?

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

so please la...pada mereka yang sudah berkahwin...hargailah sesebuah perkahwinan...bukan senang nak dapat zuriat kan..bukannye turun dr langit dah ade depan pintu..perlu ade proses jugak kann...if korang dikurniakan zuriat..itu amanah Allah..jaga ia sebaik mungkin..sumtimes kita pon ilang sabar..tp berpada2 lah pukul anak tue...klu dah kerap kali tamparan,pukulan,cubitan hinggap kat badan anak...sure anak dah lali dan mungkin ia akan berdendam dan mungkin juga dia akan tunjuk kasih sayang dia pada adik seperti itu....Ingat, ANAK itu Kurniaan Allah yang tidak ternilai...


okie, ni sy nk kongsi lah no untuk dihubungi sekiranya anda melihat seseorang mendera kanak-kanak..buat laporan kalau ianya serius atau berlarutan..tolong jangan jadikan kanak-kanak lain seperti safia...TELEDERA : 1-800-883040


sekian sahaja takzirah saya pada hari ini.... :)

LiLo

Related Posts with Thumbnails