Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Thursday, March 4, 2010

Realiti or Fantasi

Tetttt..tettttt..tetttt..alarm jam hp ku berbunyi...jam di henpon ku yang berjenama Sony Ericson Vivaz telah menunjukkan tepat 6.30 pagi...aku bangun kemudian terus duduk bersandar di kepala katil..aku melihat sekeliling bilik aku...aku tersenyum puas..segala keinginan ku tercapai..

aku mempunyai bilik tidur yang amat besar, segala perabot mewah dalam bilikku dibeli dr cavenzi serta lorenzo..aku telah melantik eric leong sebagai konsultan utk menata rias rumah aku..kini aku berpuas hati dengan rumah sesebuah 2tingkat yang aku beli 'cash' di Taman TAR, Ampang yang bernilai 1.2 juta ringgit.. aku merasakan RUMAHKU SYURGAKU kerana kelengkapan yang aku inginkan ada di sini..mini garden, bilik gym, court tennis, mini panggung, mini library, semuanya ada..aku suka berada dirumah bersama keluarga ku..yeahhh ini lah yang impikan...

penat balik dari bercuti semalam masih belum hilang lagi...seminggu yang lalu aku bawa 1 family aku bercuti ke venice, italy..mmg tempat yang indah utk dilawati..bermacam-macam buah tangan aku beli disana untuk aku berikan pada teman rapat di malaysia...sebenarnya aku teringin pergi ke jepun, aku ingin melihat budaya mereka yang dikhabarkan mempunyai dispilin yang tinggi..aku juga ingin melihat teknologi jepun disana..apakah ianya memang terhebat didunia yang sering diperkatakan?..xpe..aku masih ada banyak masa utk aku aturkan percutian aku ke jepun hujung tahun nie...mungkin..bulan depan aku akan teman mama mengerjakan umrah di Makkah dan Madinah selama 12 hari...yeap aku pun inginkan kedamaian dan ketenangan di sana..dan aku juga ingin membayar nazar aku kerana memperolehi kemewahan yang aku raih hari ini...

aku menghirup udara segar di balkoni rumah, dari sini aku melihat kabus nipis yang masih meliputi kaki bukit...aku memerhari pak mat tukang kebun yang baru bekerja dirumahku 3bulan sedang mengelap sportcar aku lamborghini gallardo yang baru saja smpi bulan lepas..walaubagaimanapun kereta lama aku masih ade, proton iswara yang setia membawa aku kemana2 dan aku tidak pernah terpikir untuk menjualnya..aku masih menggunakannya..kenangan beb..huhu...dalam diriku masih kuat tertanam semangat nasionalis dan aku masih lagi menunggu kereta mpv buatan proton keluar 2 minggu lagi...iaitu EXORA..cukuplah dengan 3 biji kereta aku nie...xlarat nk bayar insurans n roadtax nt..hihihi...

aku kembali masuk kedalam bilik, melihat di meja tulis, dokumen2 yang telah aku selesai sebelum aku bercuti minggu lepas...aku telah membeli perlindungan insurans yang bersesuaian untuk famili aku..bukan apa, ini untuk masa depan...kita x tahu nasib kita akan dtg...

owh...aku selak kertas kerja untuk aku buka biznes sec kecil2an yg berada disebelah kiri meja...aku berminat untuk buka kedai buku dan fotostat..lokasinya telah aku kenalpasti di puncak alam..heheh...alah biasa ler dimana ada student disitu ade kedai fotostet..hihiih...then kalau aku dah mahir dalam bidang perniagaan nie..aku nk buat perniagaan 'contracting' err x taw nk describe camne...ala, yang bersih2 opis2 org, rumah orang sec harian, mingguan atau bulanan...modal biznes aku ni lebih kurang rm 15ok...harap2 biznez aku berjalan seperti yang dirancang...

aku buka laci drawer, aku amek buku simpanan bank, aku tgk balance duit yang aku perolehi $ 1 million setahun yang lalu....owh masih banyak lagi....ade RM600k...duit2 tue aku agihkan kepada beberapa akaun, tabung haji, ASB dll..aku rasa duit itu aku perlu simpan buat pelaburan masa akan datang....aku perlu berjimat supaya aku tak menyesal kemudian hari....bukan senang nk jadi kaya...amat senang nk jadi miskin...

shopping???err aku x larat nk bershopping lagi...sejak aku dapat duit tue, hari-hari aku bershopping jer..seingat aku adalah dekat RM 30k aku shopping beli baju2 baru, aksesori, kasut dan tudung....makan x sah ckp lah....2x seminggu sure aku ajak famili aku pergi makan kat tmpt2 yang sedap2...apa je yang terlintas adik or ayah aku nk makan, sure pegi je, xyah tunggu2...badan aku pon dah naik sikit...hehehhe...

xpe..xpe..jgn risau..aku setiap bulan mesti gi spa..almaklumlah untuk kecantikan badan...kita perlu manja2 kan diri nie...masa ni la badan nk rehat kan...kat umah pon ade gym..so xyah nk pi jauh2..klu aku perlu kan trainer gym..aku juz call je suh dtg kat umah...

bukan senang nk uruskan sesuatu bila dah kaya..otak kene ligat berjalan...6bulan yang lalu aku dah beli lebih kurang 2 hektar tanah di pelbagai kawasan...10 ekar tanah kat raub, pahang aku buat pertanian dan dimana aku bagi ayah aku yang uruskan lah...selebihnya, aku buat kolam memancing dan resort utk team building di janda baik, pahang..err xlupa juga aku ada beri 2 ekar tanah pada sekolah tahfiz untuk diorang besar kan lagi sekolah tue..ye r kesian aku tgk budak2 tue, pelajar ramai tp tempat terhad..so dgn cara ini je aku dapat membantu mereka...bukan setakat tue je...aku beli umah kos rendah di kawasan yang strategik untuk buat investment aku...bukan utk aku duduklah tp aku sewa kat orang..dpt balik duit aku...aku renovate umah tu kasi cantik..so aku up kan lah harga sewa dia..uisk...rumah2 sewa aku tue, xpenah kosong...sentiasa ade orang yg nk sewa..err xla byk mne umah sewa aku tue, 2 apartment n 1 rumah teres setingkat....tu je mampu...nt lah, klu hasil biznez aku untung..baru aku beli umah agii...

Angah, angah, angah!!! aku dengar jeritan mak aku secara tetiba2 dari luar bilik....aku tersedar dari lamunan setelah menatap blog Mr Aduka dari td..Ya Allah..aku berangan rupanye kalau Aku Seorang Jutawan... :)


10 comments:

joegrimjow said...

hoho
banyak cita cita ni

aduka said...

hohoho.. sy pn turut berkhayal.. best entry..
tgu result k..
=)

Farazila said...

joe..

yup...mmg byk plan...duit dah banyak..x taw nk buat apa dah ngan duit tue..hihhii

Farazila said...

aduka...

nasib baik kamu tersedar dari khayalan....

jgn terus hanyut sudahhh

bellar0ssa said...

huhu wah best nye entri sis.hehe.kalah la cmni.lol.

mama c'fa said...

oik fara.. yanan ingt kn betul bile terbaca beloh fra upenye hayalan semata2.. hampeh lu tetipu dek crita kamu yg asyik ni.. huh lau betul nk mnt ckit wit tu hih

Farazila said...

intan...

uiks..lum tentu agy....

kita tunggu result nt yea..

Farazila said...

yana..

hahha..kamu tertipu yea..kalau betul kan best....hikhikhik

edzlin007 said...

hebat mimpi ini. boleh dijadikan novel

Farazila said...

edz
sape nk terbitkan pula..hihiih

LiLo

Related Posts with Thumbnails