Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Saturday, March 20, 2010

Cinta Ditolak

Dia..aku kenali melalui kawan aku...kali pertama aku berjumpa dia di sebuah majlis..masa pertama kali jumpa aku xbyk ckp sgt dgn dia setakat tegur dan senyum je...masa tu tgh hangat dengan myspace..facebook blum wujud lagi..so aku taw dia pon ade myspace...aku x igt sama ada aku yg add dia atau dia yg add aku tp kami byk berkenalan melalui myspace...ye la..nk layan lebih dia tu kawan kepada kawan aku...

satu hari tu dia tegur aku dlm myspace...aku juz rep mcm biasa jer...makin lama kenal dia makin byk aku tahu pasal dia...bg aku dia ni sungguh misteri..dan macam2 persoalan aku nk tanya ttg dia...dia penah tanya boleh x jadi stitch aku..hehehe..dia taw aku amat2 suka dgn stitch..but jawapan aku xleh...stitch dah di ambil oleh org lain...aku suka bergurau dgn dia..dan aku selesa berkawan dgn dia..setiap kali berjumpa dgn kawan-kawan aku, dia mesti ada dan kami banyak luangkan masa bersama..

seminggu selepas jumpa kat majlis dia ajak aku keluar thru myspace coz masing2 xde no pon kan...alasan dia ms tue x smpt kenal aku ms kat majlis tue...aku minta permission ngan mama aku n then mama bg..aku pon g r jumpa dia...ekceli rs cuak gak nk jumpa sorang2 kan lgpun aku x kenal dia lagi but aku menjadikan kawan dia sebagai jaminan utk aku jumpa dia..klu apa2 jadi aku cr kawan dia..hihi..aku jumpa dia hari sabtu di taman klcc...masa jumpa dia kt klcc byk yg aku taw pasal dia..

kalau dia turun kl or klcc sure dia akan kol ajak jumpa itupon klu aku free..dan tmpt feveret dia suka lepak tyme tu kinokuniya..rupa2nye dia ulat buku...aku kagum dgn dia yg suka membaca..kadang2 dia akan bgtaw aku buku2 yg dia bc dan suggest pd aku..well..aku bukan suka membaca...membaca bila perlu je bg aku....

time tu aku still xde perasaan pd dia..dia bukan jenis type yg aku suka...tp perasaan tu timbul dgn sendiri walaupun aku cuba utk tidak memikirkan ttg dia...bukan x pernah yea aku menghalang fikiran aku ttg dia tp setiap kali aku pejam mata, aku asyik terbayangkan dia...

aku x tahu apa yg istimewanya dia...tapi dia buat aku sentiasa mahu tahu ttg dia..juz nmpk dia on9 kat myspace hati aku dah gembira...kalu aku jumpa dia, selalu buat hati aku berbunga-bunga..padahal juz sembang2 biasa je...

dr pandangan mata halus aku r, dia seorang yang romantik...hahaha..tp org lain mesti x setuju bila aku ckp mcm tue....mungkin bg org lain apa yg dia buat itu perkara remeh..but bagi aku ianya bermakna....setiap kali jumpa dgn kawan2 aku bila tyme balik dia akan hantar aku smpi ke kereta..dia akan makesure aku ok then br dia g kat kawan2 dia blk...dia selalu dgr luahan aku dan akan bg feedback...bila aku sedih dia yg comfortkan aku...ade satu hari tu masa otw blk ke kl aku letih tdo dlm kereta dan dia sggp pinjamkan bahu dia utk aku bersandar kat dia semata-mata nk bg aku selesa...ada r beberapa perkara yg aku rase apa yg dia lakukan sweet sgt...

dia juga suka membebel dan aku suka dgr..sbb kalau dia bebel xkan behenti..lagi2 klu dia tgh tension ngan seseorang...aku nk mencelah pon x taw kat mne...hahahha....dia seorang yang berjiwa halus..dia ade pendirian yg berbeza..dia seorang yang kejam..dan kata2 dia amat berbisa sekali...sumtimes dia amat2 sensitif..

satu hari tu aku ade konflik dgn dia...sedih sgt2...sbb dia x pedulikan aku...x ckp dgn aku..x sms dgn aku...ni semua silap aku...x pikir pjg..bila dia bt mcm tu buat lagi aku rindukan dia...tp nk bt mcm ne kan..aku ikut je la rentak dia...aku pon diamkan diri..kalau aku jumpa ngan kawan2 aku dia x tegur aku pon..seolah2 aku x wujud lansung...terasa sgt kehilangan seorang teman...smpi lah satu hari dia tegur aku...dia kata i'm okay then minta maaf ngan aku...i'm happy..but dia tak treat aku mcm dulu..xpela r..salkan aku still berkawan dgn dia...

sejak kejadian tue, perasaan suka dan sayang aku pada dia makin kuat...bila dgr lagu2 kat radeo cam ade kene mengena je ngan aku tyme tu r..tapi aku amat berhati-hati..aku takut konflik aku dan dia berlaku agy..aku tahu yg dia tahu aku suka pada dia...tp dia bt2 x tahu...sampai satu tahap aku patut luahkan perasaan aku pada dia..malam tu juga aku msg ngan dia aku bgtaw yang aku suka kat dia sangat2...aku tunggu msg dia dgn sabar...akhirnya dia balas msg aku...dan dia menolak cinta aku dgn kata-kata yang tak mengguris hati aku....

aku dah agak jawapan itu yang akan dia ckp kat aku..dan aku mmg bersedia dan sememangnya aku mahukan kepastian diantara hubungan aku dan dia...mula2 agak kekok juga nk jumpa dia bila aku dah luahkan pada dia...dan aku akan escape utk berjumpa dgn dia..malu r..seyes malu bila kene reject kan...but dia seperti biasa je bila berjumpa dgn aku....dan aku realize sesuatu ttg diri aku..bila aku suka kat seseorang dan bila smpi tahap aku yg luahkan perasaan..secara automaticnye aku dah xde pape perasaan terhadap seseorang....

dan sejak hari itu hingga kini aku jadi teman rapat dan juga gossip partner...kami suka bergosip...klu jmpa ade je nk diborakkan...mama aku taw dah klu aku majuk ngan mama then x balik umah, mama mesti call dia or call kawan dia utk cr aku coz mama taw aku mesti ngan diorang....

13 comments:

akudandia said...

salam akak,

wah dah jadi kwn bek ek?
alhamdulillah..

dmx said...

wah...
fara....
bestnyrr...cite,fara neh
xjemu-jemu nk...
mbaca,kisah cinta suka duka neh wahaha....

pepun...
semoga pgorbannan fara tuu
mmbahagiakan orglen...
pastinyrr Allah akan...mganugerahkan cinta yg tbaik.....utk fara

( minta jgn..brr encik2...ek..xmesra alam laa,hehehe )suka biasa jrr...:)

Farazila said...

wasalam dik..
yup sis dah jadi kawan baik...

sis bukan seorang yg cepat bermusuh...

orang buat baik kat kita, kita buat seribu kebaikan utk dia...

Farazila said...

Amin..amin ya rabba al-amin..

okie dmx...hahaha...
terima kasih taw sudi baca...selama ni fara x pernah nk share dgn sesiapa...

sekarang ni je fara terbuka untuk bercerita...

~aSHa~ said...

dia mesti serasi jadi teman baik kan bukan kekasih...

ada hikmah..dpt jugak teman yg baik

edzlin007 said...

aaa so sweet...

Farazila said...
This comment has been removed by the author.
Farazila said...

kak asha...

yeap fara rs mmg kami sesuai jd kawan baik xlebih dr itu....

Farazila said...

edz..

hehehhe...sweet sgt2

mama c'fa said...

fara.. anda di TAG ookey.. so sile2 yea.. maaf la xtau nk bgtau ktne c=so cni ye

[sYeKhuL IsLaM] said...

hhm..cmni ye cite org bercnta..hoho..smga jmpe yg lebh bek la yer..soba la deh

Farazila said...

iana..sy pon dah siap buat tag anda

Farazila said...

en syekhul islam
terima kasih sudi melawat page sy serta tinggalkan komen...

err..yup inilah pengalaman org yg bercinta...klu kamu pernah bercinta mungkin pernah lalui tp cara yg berbeza...

LiLo

Related Posts with Thumbnails