Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Tuesday, August 16, 2011

Bulgogi Tyme!


Alhamdulillah, hajat utk merasa masakan korea akhirnya tercapai juga..
aku dan Aya (officemate) menikmati makanan korea di armcorp mall, pj..kami pergi before puasa.. sebenarnya byk restoren korea di sekitar lembah klang lagi2 kat AMPANG tapi restoren yang halal dan x menyediakan 'pork' amat susah nk di cari..setalah aku bt rikii kat internet akhirnya jmpa gak restoren tu..



ini la rupa restoren tu..kecik jew..x la besar mne..pada mulanya aku dan aya rs segan nk masuk sbb xnmpk pon org melayu masuk...but ade 1 waiter tu greet kami n terus yakinkan aku kedai ni halal n 'free pork'..then dia bawa kami ke meja..kami pergi mlm sbb dpt taw mlm kurang org n lg selesa berbanding tghr yg slalu je pack..so nt kami mesty dpt full service punye..lagi2 kami ni 1st tyme.. (^_^)



ini Aya..
dia amek set bibimbap..
actually set ni aku yg nak but dia suh aku amek set bulgogi...
bak kata aya bibimbab ni taste dia sedap but lagi sedap klu xde seeweed..
makan bibimbap ni kene gaul nasi n sayur n souce bagi rata n then br makan dgn side dish yg disediakan..the truth is, bila aku cuba it not my taste..hahhaha..rs sumting yg kurang..hohoho..x taw apa dia...nasib baik lew x jadi amek...



ini set bulgogi aku..dia ade bg pilihan..nk ayam or chicken..mula2 nk amek ayam (aku kan chicken maniac) then aya suggest aku beef coz dia nk rs kelembutan daging tu ..so aku okla jew...side dish aku sama mcm side dish aya..ade cold tofu, lotus prickles, kimchi, miso soup n nenas.. overall set bulgogi ni mmg sedap..cuma aku x pandai guna chopstick..hahha..pki sudu je r..xpown pki tgn nk amek daging tue bawa ke mulut..nyum..nyum..



ini appetizer kami...tp dah lupa lah nama dia..ala2 cam dumpling/wantan gitue...
sedap..x sure isi dlm tu ayam, udang or ketam...or air dia biasa jew...kami order ice lemon tea.. :)

me : jal meokkesseumnida!
x sabar dah nk mkn..nt klu dtg agy nk order len plak...
btw thanks aya teman adik makan n sggup layan karenah adik yg addict sgt mknn korea..x taw sape yg sejiwa ngan aku nk bawa masuk restoren camni lagi...nt adik teman akk plak mkn mknn jepun(aya suka mknn jepun)....walaupun adik kureenggg dgn sushi/sashimi tp klu set bento or teriyaki boleh agy la...kita pi sushi king or octopus yea.. :)
pas ni aku nk cuba kat ampang plak..aku dah ade nmpk satu restoren korea yg menarik minat aku..hopefully price dia affordable..

Haeun Khon Korean Restaurant @Amcorp Mall

lot 336 & 363, Amcorp Mall, No. 18, Persiaran Barat, Off Jalan Timur
Petaling Jaya, Selangor , 4605003-79572181


Monday, August 15, 2011

Biggest, bigger or small?


Nama kucing nie NEMO
Umur lebih kurang 3 tahun
Dani baru berumur 2 tahun
Sape lagi besar?
(^_^)



Thursday, August 11, 2011

Announcement

Today

is

MY BIRTHDAY




p/s: Today is meaningful Day for me. i'll treasure the precious day.Dear Fara, Selamat Hari Lahir.


LiLo

Related Posts with Thumbnails