Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Thursday, May 29, 2008

ruby dah ada baby


salam terakhir

Sudirman Hj. Arshad - Salam Terakhir

Sampaikan salam buat semua
Salam terakhir salam teristimewa
Kepada kau yang tersayang
Pada teman yang ku kenang
Pemergian ku ini tak dirancang
Usah bertanya mengapa aku
Mengucap salam terakhir kepada mu
Kerna waktu berputaran
Bimbang tak berkesempatan
Melahirkan kerinduan terhadapmu

Demi sebuah kenyataan
Yang amat menyakitkan
Aku yang tidak berdaya
Hanya berserah padaNya
Salam akhir Salam yang teristimewa
KepadaNya ku memohon keampunan
MelaluiNya ku beri kemaafan Kepadamu
Andainya aku punya waktu
Masih ku ingin mengulangi semula
Saat indah bersama mu
Sayang tak berkesempatan
Abadikan saja salam ku di ingatan
Lagu ini mengingatkan aku kepada seorang teman rapat ketika aku di bangku sekolah (form 1-3). aku sekolah berasrama penuh di suatu daerah di hulu selangor.aku mmg seronok berkawan dgn dia dan bermacam2 cerita, kisah dan pengalaman yang kami berkongsi bersama. Suatu hari aku dapat sepucuk surat dari teman ku ini. Dan lagu ini dia tuju khas buat ku.. aku sedih sgt2 coz aku tahu dia sedang sakit..bg aku dia mengalami sakit yg serius..(aku x ingat sakit apa..tp berkaitan dgn tulang)..hanya aku tempat dia luahkan segala penderitaan kesakitan dia ..kawan2 yg lain x tahu mengenai hal ini.
sedih bila aku tgk sesekali dia jatuh sakit di sekolah.muka pucat,adakalanya kaki sebelah cramp.airmatanya sentiasa mengalir. kalu dia sakit, dia nk aku sentiasa disisi dia. dia lebih selesa dgn aku dari kawan2 yg lain.
tapi dia seorang insan yg tabah, baik hati dan seorang yg ceria walaupon aku tahu dia cuba sorokkan kesakitan yg dialaminya. masa aku dapat surat dia, aku tahu dia sedang bersiap2 untuk melakukan pembedahan. dia takut klu x sempat ucap kata2 terakhir untuk diri ku.....
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
kini hampir 6tahun aku tidak berjumpa dgnnya lagi. Alhamdulillah dari tahun ke tahun kesihatan dia semakin baik. seingat aku dia dapat sambung belajar di UITM Melaka mengambil jurusan photography kalu x silap aku..pernah juga masa aku belajar di shah alam, aku cuba mencari rumahnya tp rumah tu tgh renovate. so aku x tahu samada dia masih menetap di Shah Alam atau x... Aku rindukan dia - Asiah Binti Azmi.

Friday, May 23, 2008

pangkor 2008

Pic taken from ray's blog



The places we will go to
and the trips that we have taken
Photographs of love and laughs
of another family vacation.
It doesn't matter where we go
as long as we're together
At different ages, on these pages-
we'll be together forever.
A day at the beach
What could be More fun Than playing in
The sand
The surf
The sun
Building castles
And splashing
In the waves
There's no better
Way to spend
MuDa De Pangkor 2008

Pic taken from ray's blog

Thursday, May 22, 2008

freedom

All I want is freedom
Is that too much to ask
All I want is freedom
To forget everything in my past
All I want is freedom
To take away all the tears and the pain
All I want is freedom
To never feel that way again
All I want is freedom
To love you my own way
All I want is freedom
To make all my fears go away
All I want is freedom
To say “I love you”
All I want is freedom
To hear you say “I love you too”

Lain kan?



xpernah tgk Ning bt VC mcm nie..
kak ning nmpk muda kan..

Wednesday, May 21, 2008

Man United VS Chelsea

erm..jap agy berlansung perlawanan liga juara-juara diantara Chelsea dan juga Manchester United di Stadium Luzhniki, Rusia pada pukul 2 pg waktu malaysia...erm aku nk tgk bola ngan sape yea..xde teman r..dah sememangnya aku ni "alone"..huhuhu..baik tidor agy bagus...xde la masuk opis lewat..huarggh..ngantuk dah aku nie...

ekceli aku nk tnye la korang..korang sokong mana MU ke chelsea...lalalala...
kalu mengikut kan fakta sedia ada 147 perlawanan dimenangi oleh MU and chelsea lak br 40 perlawanan dan ini kali pertama Chelsea dan MU dipertemukan dalam perlawanan akhir liga juara juara..





Cristiano Ronaldo diantara penjaring gol yang terbanyak dan ronaldo juga diantara pemain terbaik dengan taktik serangan balas yang mengelirukan..errr..betul ker? aku pun x sure sgt..

Michael Ballack pemain bg benteng pertahanan chelsea.berusia 24 tahun dan bermula menceburi bidang ini berusia 18 tahun. walaubagaimanapun ballack juga pernah membantu pasukannya dengan menjaringkan gol.


p/s: chelsea..chelsea..chelsea..berilah harapan pada chelsea...walaupun aku tahu MU lebih kuat...MIRACLE..ting!!!

Tuesday, May 20, 2008

alone..yes iam..



Alone to cry, Alone to laugh
Alone to live, Alone to die
Alone to wander, Alone to discover
Alone in pain, Alone in hurt
Alone in the morning, Alone in the night
Alone in this life, Alone in this world
Alone with people, Alone at work
Alone right now, Alone walking through life
Without any pride
How can you be satisfied
Living your life like you do
When you know there is some one out there
Who could really use a friend like you
No one will know how I live
No one will know who I am
No one will ever get to know me
Because I am destined to spend my life alone
I am always alone.
It’s no fun to be alone
To do everything on your own
To live with no recognition
To share my pride with no one
Wanting to have someone
To live my life with
But for nowI will continue alone
And all alone







Tuesday, May 13, 2008

Day Trip to Seremban



last week, aku dan kak emi pergi hari sukan RSK kat seremban..otw aku nak jumpa kak emi, aku pergi isi minyak kat stesen minyak..ntah mana silapnya, tayar kete aku pecah disebabkan kecuaian aku sendiri..apa taknya aku langgar tembok masa nk park kete utk isi minyak..adesss...time2 ni plak nk bt hal..dah la lambat kuar umah...

aku dah cuak giler tyme tue..mcm ner nk buat..fyi, aku x pernah pon buka tayar dan aku x reti langsung...nasib baik skang ni teknologi moden, dengan adanya handphone samsung aku dan liputan maxis yang meluas dapat lah aku membuat pangilan telefon...hehehe...sape lagi yang menjadi mangsa aku dan tentulah ayah aku kan...

lepas jer ayah aku tukar tayar n gantikan tayar yang ada dlm bonet kereta terus bawa gi kedai tayar..beli tayar baru..tayar simpanan aku x sama dgn tayar yg aku pakai skang..dia agak kecil skit ..skang aku guna 14, tayar simpanan tu x slap saiz 13 kot....




ni tayar aku yg dah pecah..masa bt check up, tayar aku ni rupanya mmg dah lembik coz ade 2 paku terlekat kat tayar..tu bila terlanggar tembok skit terus pecah...


dah togel kete aku..eh korang pandai x tukar tayar sendiri?

taraa...ni tayar baru aku..abg ni tgh check angin dalam tayar..cukup ke x?


yang ni plak dia tgk ada kebocoran x kat mne2...err...aku teka jer..
ekceli x taw pon dia bt apa pon..

last step, abg nie pasang balik tayar kat kete aku..terbang duit simpanan aku bulan nie..aku dah pokaiiiii!!! banyak banjer aku bulan nie... ni yang aku nk paw org nie..
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

kami sampai pukul 4petang..tanpa ade sesat taw..masa keluar je dari kereta, aku dan kak emi dah dengar suara Tun Ray umumkan pemenang2...hurm nampak gayanya kami dah terlepas hari sukan...xpela..nk bt mcm ner...ade hal yg x dpt dielakkan..

apa yang aku tunjukkan tue?itu sticker RSK..walaupun aku datang lmbt tetap dapat ticket masuk dalam stadium taw..hehhehe

apa lagi..bergambar sakan la kami berdua...smile!!!

aku bersama ketua pasukan rumah kuning.. buat2 ceria walaupon naib johan jerk..
err..xdapat nak bergambar dgn TUN coz dia bz gils..

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

orang lain sibuk berkemas, kami lak sibuk bergambar..hehehhe..tetiba lak jurukamera bermurah hati nk amek pic kat dinding..dalam hati aku..dinding ni bukan lawa pon..xde kelas gitu..hehe..rupa2nya sebab ada cahaya matahari...tu yang bt megat beriya2 benar nk mengambil kan..cuba lihat sentuhan megat..cantikkan...

lilo : "cepat skit megat..make up lilo ni dah cair dah"
kak emi : "haah lah megat..penat akak senyum mcm ni"
megat : " i'm profesional okie..nk cr angle jap.."

xpernah2 aku bergambar dgn senyum agak lebar menampakkan
aku ni seorang yg teramatlah chubby..hehehe

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

lepas habis program kat stadium, kami pergi melawat tadika ray untuk memunggah barang, melihat lukisan mural yg dihasilkan oleh megat, dan juga untuk berehat seketika..err motif kak emi mention dlm blog kak emi sape naik kete sape...ye lah kak emi...kita berdua kan x tahu jalan, nanti lost kang, mcm ner? sebab tu la kita kene berpecah kan...lagi2 hp kak emi bateri dah kong...hehehe
aksi-aksi gedik aku bergambar didunia animasi.dari kiri -
spongebob,patrick,squirtwart and snoopy..

mari gi skool bersama powerpuff gurls..ade gak pic aku ngan tun..tp dihalang oleh kak emi...
kaco je lah akak nie...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

bila malam menjelma...perut masing2 lapar..x mkn dr pg td...itupon dpt makan free dr pihak Tadika(abg Sham a.k.a Faizal Tahir)..abg sham bg makan mee goreng..chumel je bekas dia...ray n megat suggest kami makan burger yang sedap kat area serempan..x silap aku stall burger tu kat taman paroi jaya...not bad la burger..mmg berpatutan...adalah dlm 15min menunggu.. akhirnya kami makan kat dataran senawang..macam ala-ala picnic plak..

nyum..nyum...sedap2..tgk muka aku tue..mulut penuh pun sempat berposing...
aku sedang menikmati burger ayam spesel..err..comot x mulut aku makan..hehehe


kak emi dan Tun sedang menikmati burger..setiap kali gigit burger tue, kak emi asyik kata sedap2..kalah style dia makan sup taw..ini lagi hebat..hahahha...errr..megat ngelat xamek pon pic dia tgh makan...





Friday, May 9, 2008

Beginikah rasanya?


Aku akan pergi mengadap tuhan yang Maha Esa....walaupon hanya mimpi...aku dapat merasai seolah2 aku benar2 telah kembali ke Rahmatullah...aku dapat merasai roh ku keluar dari jasad...


ceritanya begini...aku sedang memandu menuju ke suatu tmpt yang jauh..keadaan ketika itu gelap dan sunyi...yang pasti masa tu ade 2 orang yang menemaniku...aku rase ketihan kerana aku drive agak lama...bila destinasi yg dituju hampir tiba aku terlihat seorang lelaki berpakaian serba putih sedang berjalan...dalam hati aku, mana mungkin orang akan berjalan seorang diri dikawasan yg sunyi...


sampai suatu simpang, aku berhenti dan aku lihat didepan aku ade 3 jasad sedang terbujur kaku dibaluti kain kapan seolah2 hanya tinggal untuk dikebumikan....aku pelik...sangat pelik...semasa aku nk ke rumah yg bakal kami kunjungi, tiba2 lelaki berpakaian putih itu berkata..


lelaki serba putih menyebut nama penuh aku dan 2 orang lagi mengatakan destinasi aku bukan dirumah itu tetapi dia menyuruh kami pergi pada jasad td...4 wut??dia kata kami bukan lagi di bumi yang nyata..aku terkedu...


benarkah...aku cuba igt kembali apa yg terjadi sebelum nie...aku x sangka rupa2nya aku terlibat dalam nahas jalan raya..(maaf aku xleh sebut lbh detail)..


fikiran aku kosong bila lihat sendiri jasad aku di depan mata..rase menyesal mmg x berguna...tiada sesiapa akan dengar jeritan aku lg...aku dapat lihat org disekeliling aku...situasi di tanah perkuburan yg mne aku akan disemadikan...dan aku taw aku akan keseorangan...


Ajal maut ditangan tuhan..bila2 sahaja tuhan akan tarik nyawa kita...aku dapat rase aku pergi dalam keadaan yg tidak bersedia...aku tidak puas menatap wajah ibuku, wajah ayahku, wajah adik2 ku..aku tidak sempat untuk meninggalkan pesanan buat keluarga ku, sahabat handai dan juga pada org yg aku sayangi....


masa aku dah suntuk..aku akan pergi buat selama2nya..aku hanya tinggalkan semua kenangan suka duka pahit manis pada kalian yg masih hidup...


p/s: wahai kawan2, klu benar lah mimpi ku ini...hanya satu ku mohon pada kamu, sedekahkan Al-Fatehah buat aku..itu sahaja..

Thursday, May 8, 2008

i'm worst

apa nk jadi....metim td aku kne hentam...ekceli bukan aku sorang aje, but semua kene tp salah mmg nmpk kat aku....yg komen pasal kerja aku bos aku kat SUK..aku pon x knal sape dia...Bos baru aku yg kat SUK ni mmg nk tgk keje detail sedetail2nya...sampai line yang terlebih or terkurang pon make sure benda tu bercantum...

mmg aku taw salah aku...3 bulan nk bg benda perfect payah r beb....lain la klu aku ni expert..bt keje dah bertahun2..at least klu org buat research n stdy pon paling koman pun 6 bulan, itupon siap ade assistant agy..ni satu daerah gombak aku sorang je yg pegang apa cer? ....

nasib la ade member n exec.project yg memahami, coz dia tahu aku budak baru n lambat pickup pasal mapinfo nie...lagipon ini 1st project aku...masih blur2 agy...tp malu gak r nmpk sngt mcm aku xreti apa2 td...En. Faisal nk komen aku td pon hati2, xnk bg aku terasa kot...dia bg aku ms smpi 20hb..pandai2 la aku nk cover project jalan n projek infra ni smpi pertengah bulan jun....harap2 x menjejaskan trip aku bulan 6 nt.....

okiela..gtg..nk pi site....aku kne rajin berjalan dh skang nie.....klu nmpk ade kereta iswara hitam kat area rawang, selayang or hulu kelang berkeliaran atau mencurigakan..jangan takut k..itu kete aku la...aku xkan kaco orang melainkan orang x kaco aku k...err..pastu jgn lpe hon kat aku ajak aku minum2 ke xpon makan2 ke..hehehhe.....daaaa....

Happy Birthday


"Joyeux anniversaire

Joyeux anniversaire

Joyeux anniversaire Ayah

Joyeux anniversaire"
(bhs france)


8 May - My Dad's besday...Encik Mairusdi...yang keberapa yerp...hehhee..dah 54 tahun dah..angah ucapkan semoga ayah dipanjangkan umur dan dimurahkan rezeki dan diberi kesihatan yang baik...I Love U ayah...
p/s: hari ni juga aku ada Dinner dgn seseorang yg dekat 2bln lebih aku x jumpa...nak sangat2 jumpa dgn dia...dah lama gak x dinner dengan dia bersama teman2 aku yg lain..tapi...malam ni mama ajak kami sekeluarga dinner kat luar...aku decide famili is my priority 1st...so, harap uols have fun k...miss u so much...

Wednesday, May 7, 2008

mimpi yg gusar

lately ni, aku sering sahaja bermimpi...smpi aku dah x larat utk mengingati mimpi2 tersebut...bilalah mimpi2 ini hendak berakhir...mimpi2 ini selalu saje singgah setiap kali aku melelapkan mata...mimpi ini buat aku gusar..buat aku x senang duduk...hey plizz help me utk tidak lagi aku bermimpi, mimpi yg gusar ini...klu mimpi yang indah aku x kisah but.......sungguh tidak menyenangkan saya....

Sunday, May 4, 2008

Di sebalik tabir trip pangkor DFC

salam semua...

kali ni aku nk share story/luahan aku tentang di sebalik tabir Trip DFC nie..FYI, ini kali pertama aku handle big event DFC..slalu nya aku bt keje yg ringan-ringan jer...okiela tu, ade gak sumbangan aku untuk DFC...

seingat aku, aku dapat call dari ray awal tahun ni untuk bincang pasal aktiviti DFC 2008..lepas berbincang ray minta aku jadi ketua projek trip DFC..atas nasihat dan sokongan dari ray aku terima walaupon terasa berat hati..seyes aku x yakin dgn diri aku yg aku boleh buat benda nie semua...

aku diberi masa 6 bulan utk membuat persiapan...aku perlu bt pemilihan lokasi, hotel, bas, bajet dan tarikh yg bersesuaian untuk trip ini...konsep aku kali nie nk buat sesimple yg mungkin dan bersederhana..xperlu mendapat liputan sec meluas dari media...klu nk pon juz bg press release je kat diorang...(x ckup bajet ekceli)

dalam bulan feb, aku dapat tahu ada satu media ni setuju untuk bergabung dgn DFC dengan mencari penajaan penuh/separuh utk trip kali nie...masa tue aku rase berbesar hati , ada yang ingin menolong aku, wenkt dan juga ray...mulanya wenkt dah pon ade proposal sendri, so aku igt nk amek je dr wenkt coz xdelah mahal sgt..selang beberapa hari, media ni pon tunjuk proposal dia yg agak menyakinkan aku walaupun rate per person dekat rm 4oo and then dia kata dia tolong aku dari segi liputan dan penajaan,at last aku terima porposal dia...

dekat 2 bulan aku bg masa pd media ni and masih belum dapat feedback sepenuhnya..mungkin dia bz dgn keje dia...aku pon x tahu...aku tahu dia try cr penaja untuk trip ini, tp semuanya x bagi jawapan yg menyakinkan...akhir bulan april, semua tertanya2 apa dah jadi dengan trip nie, jadi ke x sbb sunyi tanpa berita...stress gak aku sebab x mampu bg kata putus, bila, dimana trip ini akan berjalan...ye la mana x nya, dulu aku hebohkan kat website, kata DFC ade trip tahun nie...mama aku pon "bising" gak kat aku..hisshhh....

last week 2x aku adakan metim untuk finalize trip nie...metim yg pertama- aku, kak emi, fara n seorang dr pihak media tersebut...masa metim yg pertama masih x menemui jalan keluar..masih buntu...and pihak media tersebut mcm give up bila xdpt cr sponsorship..dia minta aku sama2 cari pakej yg low price...masa nie la aku terasa amat2 tertekan bila benda yg dirancang x jadi...silap aku juga terlalu berlembut dan bg 100% utk dia buat..tp aku x leh mengalah...aku amek inisiatif untuk bt plan B...bak kata orang dulu2- alang2 menyeluk pekasam, biar sampai ke pangkal lengan..dan aku cuba amek alih balik dan buat sendri...

ramai yang tanya kenapa x minta je sponsor dari Dato' Ismail Sabri? jawapan aku ialah, dari awal kewujudan DFC nie, Dato' Ismail Sabri mmg banyak bantu untuk menjayakan beberapa program dan aktiviti yang DFC jalankan..dan xkan kali nie pon perlu minta sumbangan agy...dan aku rase DFC mampu berdikari...

1 may- of coz hari pekerja..so masa cuti nie, aku luangkan masa duduk di depan pc n cari pakej trip yang mampu untuk dibayar oleh semua golongan xkira lah bawah umur ke, student college ke ataw yg dah bekerja..Alhamdulillah, seharian aku di depan PC and call sana sini, aku dapat beberapa pakej yg mempunyai quotation yg berbeza...dan aku perlu bt kata putus selewat2nya esok bila aku adakan metim kali kedua dengan VIDs..

akhirnya, masa metim dgn VIDs, aku dapat kata putus utk trip DFC...dan masa nie aku mampu senyum bila semua VIDs setuju untuk buat trip DFC di pangkor..aku rase happy bila semuanya sanggup bekerjasama dgn aku untuk membantu aku menjayakan program ini...tanpa kalian aku x mampu lakukannya seorang...

aku nk ucapkan jutaan terima kasih pada :-

Penasihat utama aku-Ray yang byk bg aku nasihat dan idea2 untuk trip nie...dan aku tahu gak dia ni concern dgn apa yg berlaku..kadang2 benda yg remeh pon aku byk tanye dia... sorry yea ray sumtimes lilo pon x th nk bt keputusan n malas nk serabut kan otak...kamu mmg seorang yg cool...

Pembantu aku - Megat yang buat promosi di website, blogspot dan juga myspace utk trip pangkor dan ambil tempahan dafinites yang nak join...yang ni pon satu aku slalu susahkan dia suruh buat itu ini...harap megat x kisah kan...jangan marah2 nt kene jual...

Pendengar2 setia- hahahha..ingat aku xde ke pendengar2 setia masalah aku utk trip ni ....ada taw.. kak emi, kak nad n adam yg selalu aku ym, sms dan juga calling2...agaknya diorang ni pon dah naik muak dah dgr keluhan aku kan......soorrrry beb dah korang2 je yg slalu on9 YM...aku nmpk je diorang on9 terus buzzzz (ym- jimat sket)....after trip ni, lilo senyap je k..x kaco2 korang agy...diorang2 ni pon sentiasa back up aku dr belakang...kadang2 gak aku ade minta pandangan daripada diorang nie...sedikit sebanyak dapat membantu aku...

VIDs - yang sentiasa ada utk mengambil tugas2 yang aku berikan pada mereka..harap2 tugas2 itu tidak membebankan mereka...kak lyn yg sudi jaga kewangan dan pelaksanaan program utk dinner...harap2 kak lyn jgn angin2 yer..nt lilo cr minyak angin n tukang urut utk akak..kang susah xde akak nie...hehehhe....fara lak aku juz bg dia tugas yg ringan2 je coz dia pon exam..dat y la aku partner kan dia dgn megat....so fara focus on ur exam 1st...nt boleh cari pasal dgn fendy kat sana.... :-) azim, fendy, kak nad, kak emi and adam, lilo percayakan kan korang untuk bantu lilo kat sana nanti k...korang semua ade kelebihan korang sendiri kan...itu yang buat lilo kagum dengan kamu semua...

p/s: x sabar nk pergi bercuti...dan bersama2 VIDs, dafinites dan especially Mr D..... :P

Saturday, May 3, 2008

JOm bercuti!!!


untuk maklumat lanjut atau sebarang pertanyaan, sila layari www.dafi-fc.com


Friday, May 2, 2008

Mari belajar mengenai PANDAN

hye semua....hari nie aku ade subject baru untuk diperkenalkan kepada mereka2 yang tidak tahu apa itu PANDAN...aku bukan lah ariff sangat pasal pandan nie..tp aku taw la sedikit sebanyak mengenai pandan...jom kita belajar satu persatu...


1- ini adalah daun pandan..daun pandan ni adalah sejenis herba..bukannye kategori sayuran yer...bau pada daun ini amat wangi sekali..lebih terkenal di negara ASIA berbanding negara Barat...Daun pandan ini selalunya digunakan untuk memasak dan juga boleh digunakan untuk membuat bekas kuih.



Deep-fried Thai pandan leaf chicken ini adalah sejenis makanan Thai yang menjadi fav D (bukan nama sebenar). ayam ini dibaluti dengan daun pandan ...lagi lah bertambah kesedapan pada ayam tersebut....nyummy...


ini pula adalah kelapa pandan...pokok kelapa pandan ini rendang sahaja..sesaiapa pon boleh petik terutamanya org rendah mcm aku pon boleh...hhehehe.. air kelapa pandan ini lebih manis dari air kelapa yang biasa..isinya juga banyak dan lembut...



pernah x korang semua makan kek pandan??? kalau belum, inilah rupanya..berwarna hijau, dah namanya pandan tentulah rase dia pon pandan gak...


ini adalah kaya pandan...selalunya akan dimakan bersama roti...suka lihat kak E (bukan nama sebenar) menikmati roti disaluti dengan kaya pandan...dengan mata yg terpejam sambil mengunyah dengan penuh kelembutan...hahahaha...


cantik x air terjun nie, air terjun ini terletak di Kuantan Pahang.. nama yang lebih tepat bagi air terjun ini adalah Air Terjun Sungai Pandan..tempatnya amat menarik dan menyediakan pelbagai aktiviti rekreasi dan riadah.


Sape kata Pulau Pandan x wujud...ni haa pulau pandan yang terletak di filipina..pulau ini dijumpai pada tahun 1986..dan merupakan pulau persendirian dan mempunyai resort yang kecil..dan satu lagi, pernah dengar x pasal pantun PULAU PANDAN....untuk mengetahui lebih lanjut, sila klik di sini...


sekian ini sahaja pembelajaran kita untuk kali ini....owh yea..sebelum itu ingin saya memperkenalkan Miss F (bukan nama sebenar) lebih dikenal Minah Pandan yang mulai terkenal di rantau Pandan....taraaaa!!!!


LiLo

Related Posts with Thumbnails