Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Tuesday, May 13, 2008

Day Trip to Seremban



last week, aku dan kak emi pergi hari sukan RSK kat seremban..otw aku nak jumpa kak emi, aku pergi isi minyak kat stesen minyak..ntah mana silapnya, tayar kete aku pecah disebabkan kecuaian aku sendiri..apa taknya aku langgar tembok masa nk park kete utk isi minyak..adesss...time2 ni plak nk bt hal..dah la lambat kuar umah...

aku dah cuak giler tyme tue..mcm ner nk buat..fyi, aku x pernah pon buka tayar dan aku x reti langsung...nasib baik skang ni teknologi moden, dengan adanya handphone samsung aku dan liputan maxis yang meluas dapat lah aku membuat pangilan telefon...hehehe...sape lagi yang menjadi mangsa aku dan tentulah ayah aku kan...

lepas jer ayah aku tukar tayar n gantikan tayar yang ada dlm bonet kereta terus bawa gi kedai tayar..beli tayar baru..tayar simpanan aku x sama dgn tayar yg aku pakai skang..dia agak kecil skit ..skang aku guna 14, tayar simpanan tu x slap saiz 13 kot....




ni tayar aku yg dah pecah..masa bt check up, tayar aku ni rupanya mmg dah lembik coz ade 2 paku terlekat kat tayar..tu bila terlanggar tembok skit terus pecah...


dah togel kete aku..eh korang pandai x tukar tayar sendiri?

taraa...ni tayar baru aku..abg ni tgh check angin dalam tayar..cukup ke x?


yang ni plak dia tgk ada kebocoran x kat mne2...err...aku teka jer..
ekceli x taw pon dia bt apa pon..

last step, abg nie pasang balik tayar kat kete aku..terbang duit simpanan aku bulan nie..aku dah pokaiiiii!!! banyak banjer aku bulan nie... ni yang aku nk paw org nie..
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

kami sampai pukul 4petang..tanpa ade sesat taw..masa keluar je dari kereta, aku dan kak emi dah dengar suara Tun Ray umumkan pemenang2...hurm nampak gayanya kami dah terlepas hari sukan...xpela..nk bt mcm ner...ade hal yg x dpt dielakkan..

apa yang aku tunjukkan tue?itu sticker RSK..walaupun aku datang lmbt tetap dapat ticket masuk dalam stadium taw..hehhehe

apa lagi..bergambar sakan la kami berdua...smile!!!

aku bersama ketua pasukan rumah kuning.. buat2 ceria walaupon naib johan jerk..
err..xdapat nak bergambar dgn TUN coz dia bz gils..

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

orang lain sibuk berkemas, kami lak sibuk bergambar..hehehhe..tetiba lak jurukamera bermurah hati nk amek pic kat dinding..dalam hati aku..dinding ni bukan lawa pon..xde kelas gitu..hehe..rupa2nya sebab ada cahaya matahari...tu yang bt megat beriya2 benar nk mengambil kan..cuba lihat sentuhan megat..cantikkan...

lilo : "cepat skit megat..make up lilo ni dah cair dah"
kak emi : "haah lah megat..penat akak senyum mcm ni"
megat : " i'm profesional okie..nk cr angle jap.."

xpernah2 aku bergambar dgn senyum agak lebar menampakkan
aku ni seorang yg teramatlah chubby..hehehe

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

lepas habis program kat stadium, kami pergi melawat tadika ray untuk memunggah barang, melihat lukisan mural yg dihasilkan oleh megat, dan juga untuk berehat seketika..err motif kak emi mention dlm blog kak emi sape naik kete sape...ye lah kak emi...kita berdua kan x tahu jalan, nanti lost kang, mcm ner? sebab tu la kita kene berpecah kan...lagi2 hp kak emi bateri dah kong...hehehe
aksi-aksi gedik aku bergambar didunia animasi.dari kiri -
spongebob,patrick,squirtwart and snoopy..

mari gi skool bersama powerpuff gurls..ade gak pic aku ngan tun..tp dihalang oleh kak emi...
kaco je lah akak nie...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

bila malam menjelma...perut masing2 lapar..x mkn dr pg td...itupon dpt makan free dr pihak Tadika(abg Sham a.k.a Faizal Tahir)..abg sham bg makan mee goreng..chumel je bekas dia...ray n megat suggest kami makan burger yang sedap kat area serempan..x silap aku stall burger tu kat taman paroi jaya...not bad la burger..mmg berpatutan...adalah dlm 15min menunggu.. akhirnya kami makan kat dataran senawang..macam ala-ala picnic plak..

nyum..nyum...sedap2..tgk muka aku tue..mulut penuh pun sempat berposing...
aku sedang menikmati burger ayam spesel..err..comot x mulut aku makan..hehehe


kak emi dan Tun sedang menikmati burger..setiap kali gigit burger tue, kak emi asyik kata sedap2..kalah style dia makan sup taw..ini lagi hebat..hahahha...errr..megat ngelat xamek pon pic dia tgh makan...





10 comments:

~SYAMELIA~ said...

ya ampunnnn!!!

perluker gambar ku yang sedang santap burger itew di pamerkan sebegitu rupa?

motifffff...

Megat Eusofe said...

thanks god
my pic dengan mulut comot ngan sos cili x-der
:P

Lina said...

cepat laa citer!

[r][a][y] eusouff said...

makkkkk!!1

ilang selera ku

kokya pun
edit la sikit
hahhahahahah

Farazila said...

sorry..
xde ms nk update n nk edit...
tunggu ekh...

remyzal said...

sibuk nyer dier...!!!!


huh....

管理人 said...

初体験なのに内容が濃すぎたーー!!
前立腺マッサージまでされると思わなかったよ・・・
もう頭真っ白で連続でイきまくりwwwwww
気持ちよかったけど、3日間ケツが痛かったよ(^^;
10マンの為なら仕方ないか・・ww

http://rexfoot.net/sedol/

dakchomey said...

woit!!! mkn burger x igt adek kew? bukan nk tapaw..

~SYAMELIA~ said...

great posting lilo...
sekian lama menanti, akhirnya siap gak posting seremaban ni...

Anonymous said...

aiyooo

org cina pun masuk blog lilo ni
kehlasss
xderk masa nak edit katanya...

wara wiri wara wiri boleh pulak
hahahhahaha

[r][a][y]

LiLo

Related Posts with Thumbnails