Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Thursday, March 26, 2009

Congratz Yana!!!

Alhamdulillah..selamat jua akhirnya...yana telah melahirkan cahaya mata yang pertama pada pukul 2 pg 16.3.09 kat hospital selayang...wajahnya sentiasa 'happy' bila aku dan rakan2 opis datang melawat..nasib baik dekat je ngan opis aku kan...yana ni aku kenal dah lama dah..aku kenal dalam sitizone..ruangan chat ct..x sangka dunia ni kechik akhirnya..dia bekerja satu unit dengan aku...
baby ni belum ade nama lagi...1st time aku pegang bayi yg baru berusia 12 jam...kechik jer dan ringan..berat lagi kain yang dibalut pada tubuh bayi nie..errr...besar lagi tapak tangan aku kan...
p/s:aku bakal menerima kehadiran anak buah yang ke2..tungguuuu!!!!






Thursday, March 19, 2009

Be Strong !!

"Profesor Dr. Rustam Abbas dituduh di Mahkamah Seksyen atas tuduhan menggunakan surat penyambungan kontrak perkhidmatan atau pinjaman sebagai Timbalan Naib Canselor Unisel yang palsu dua tahun lepas."

huh..biar betul..mula2 aku x percaya.then masa time rehat lepas abes kelas pertama isnin lalu, aku fiza n kak nora bergosip pasal Dr Rustam..dgr2 citer dia kene tahan...selang beberapa minit berdiskusi keluar berita ttg dirinya kat tv plak..so betulla khabar angin yg fiza dgr...huhuhu..asal ekh aku concern sgt dgn Dr Rustam ni yea...ermm..ekceli dia ni lecture aku..ngajar core subject...erm..kami semua yakin Prof bukan mcm tu..prof baik jer...lembut je orangnye...x sangka ade orang nk jatuhkan prof...kami rasa ni semua permainanan politik..erm...hopefully prof cekal mengharungi apa yang berlaku terhadap diri prof..

Saturday, March 14, 2009

Selamat Menempuh Alam Kedewasaan

7 Mac yang lalu....aku dapat jemputan majlis perkahwinan dari kak zura dan pasangan..rakan opis masa aku kerja kat putrajaya..aku pergy bersama seorang teman dalam kul 1.30 kami sampai...majlis ni buat dekat dewan siantan presint 3 putrajaya..nasib baik teman aku ni familiar dgn putrajaya...so xde la sesat bagai...

masa pengantin ni berarak masuk dewan..semua dikehendaki bangun...bukan apa..diminta untuk membaca selawat nabi bersama serta mendoakan kepada pasangan nie..aku yang baru makan pon berdiri bersama2....yang best nye ade siap budak2 kecik pegang panji lagi...dengan berpakaian seperti hulubalang...wah..macam dalam istana plak..hihii...


pasangan mempelai...firdaus dan zura..
sama padan kan..sekali imbas aku tgk pengantin lelaki ni mcm bront palare lak...hihihi
tp yang jenis yang gebu skit....tahniah kak....dia mmg pilihan yg tepat..jgn igt cite dulu2 k...

masa tgh makan2..aku terperasan kawan aku ...
kak fida ngan ngan kak aisyah...diorang je yang masih setia lagi di
Lembaga Peperiksaan Malaysia....

ni lak kak intan and hubby dia... sempat gak la aku bersembang2 dgn diorang semua...
mcm2 citer yang aku dgr...semua dah ade kehidupan masing...ade yang balik keje ke melaka...


masa pulang ke ampang...langit yang cerah bertukar terus gelap..mak aihhh...
cepat nye awan ni berarak....sekejap je dah gelap.....tp hujan x turun agy..risau aku..nasib baik bukan aku yg bawa kereta...aku takut kalau ade petir or kilat.....tp klu aku yang bawa aku redah jer....


Add Image

My weekend

Morningggg!!!...
apa khabar u ols...apa aktiviti korang weekend nie... tgk wayang, bersiar-siar ke or duduk umah je..walauapapun,korang dapat memenuhi cuti korang dengan sebaik nye..weekend ni apa ekh aku buat...erm xde pape..duduk rumah dgn famili..tgk hindustan kat tv2 dan tv3..sambil feeling2..hihhih....owh yaa...mlm ni klu x ujan aku akn ke titiwangsa..ni dah jadi tempat fav aku malam minggu...Akademi Fantasia..best ker??? xde aura r..hikhikhik...

esok plak..aku ade kelas ganti dr kul 11pg till 1ptg..aku ade presentation...hehhe..neves skit aku nie..aku ni dah ar gugup klu bercakap dpn org ramai...tajuk aku presentation pasal water pollution...Alhamdullilah aku dah sediakan bahan untuk esok...aku harap diorang sudi mendengar speech aku nt..hihihhi...

last week kan aku 3 hr x masuk opis taw...bila aku masuk opis hari khamis...aku rase agak pelik melihat meja aku....apsal??teratur dan tersusun.... before ni tempat aku bertimbun-timbun dgn file...dan banyak sgt kertas kerja yang belum aku siapkan aku letak depan pc..dengan pelan2 yang x bersusun....

so thanks yea kak marina..tolong mengemas meja aku siap tampal gambar-gambar aku lagi kat partition..dan menyusun semua kertas kerja aku kat tepi...nasib baik x ilang dokumen2 penting...so kat sinilah tempat aku bekerja..belakang tu tingkap...klu aku stress dgn kerja..aku berdiri mengadap tingkap..lihat orang lalu-lalang kat bawah..






Wednesday, March 11, 2009

Tahniah Fiza dan wan!!!

Hafizah Hidir dan Wan Mohd Hazazi
selamat menempuh ikatan pertunangan yang telah
dimenterai pada 15.2.09

Fiza dan Wan ni sahabat aku masa di alam kolej
till now kami bertiga dalam kelas yang sama..
hanya kami bertiga membuat pengajian luar kampus
utk menyambung degree..hehehehhe



chumel je kamu fiza...happy sgt2...almaklumlah..kamu yang
pecah tradisi ant kami kan....hikhikhik....owh ye ..
meh aku perkenalkan kawan aku...
di belakang tu nama nye aieyda..geram seyh dgn pipi kamooo...
tepi aieyda tu iza.. cek mek molek dr kelate...dulu2 aku ske studi sama kamooo...
yg duduk ni nama nye nana or daen...ni rumet aku paling kamching...
tempat aku bermanja..hikhikhik



ni sebahagian kawan2 perempuan yang hadir...dari kiri gambar :
mena lembut je org nye, iza, nana, fiza, aieyda,
shy yg chumelssss, aku, ana kasfi, dayang sy suka dgr kamo ckp srwk,
last wana yg skang ni aku dgr hangat dgn org srwk..eh apa jd dgn faiz???..hehhehe
"masing2 amek berkat ke dari fiza..next??"


"wahai jejaka-jejaka tampan, siapakah diantara kami bertiga menjadi pilihan kalian?"
lol :P


waduh-waduh...pantang nmpk kamera...mengalahkan tuan punya rumah plak...
di mana2 pon jadi.....hehhehe...



uiks..apalah yang digosipkan Dyana niehhhh...rancak je berbualll


okies u ols...pandang sini..kasi pose paling sexy...auwww...
nana apa kes nk bongkok2 tue..sexy ker?? huhuhuhhu


classmate aku...baju hitam nie din..baju biru tu mamat, baju oren tu gadap
baju cream tu faiz..yang nmpk muka skit tu din jari, baju biru belang tu zul...


ni 1st time aku tgk..pas je abes majlis psgn ni terus gi dating kat taman.....
isk..isk..isk..baju pon x sempat2 nk salin....mentang2 la taman depan umah je kan....
bergambar mengalahkan raja sehari taw...apa2 pon...semoga kamu berkekalan hendaknya..jaga wan tu elok yea...wan lak jaga hati fiza...jgn nk manja x bertempat..ekekeke

Tuesday, March 10, 2009

yeay!!! dapat MC..

salam..
aku x sihat..ni gara2 aku terlalu hyperaktif smlm...jumpa doc..doc bg mc 2 hr and 2x injection..esok aku kne injection agy..dia ckp tonsil aku teruk and belah kanan ade bisul...klu aku x jg betul2...virus boleh merebak ke jantung aku...takut nyeeee....erm okies doc...i'll take care of myself yea....owh hari ni ade kelas malam..nak xnk aku kne gak gi kelas mlm...last week kelas hr isnin aku x attend...okie la guys..aku nk tido jap...kepala dah berat nie....

p/s: "erm rase2 nye perlu ker aku buat pembedahan minor utk buang tonsil nie..doc cdgkan kat aku..but i'm not sure la.."

Wednesday, March 4, 2009

aku Bimbang

Aku bimbang.. sangat bimbang.. Bagaimanakah kalau besok..aku mati mendadak?Sembahyangku masih banyak..yang belum terqada'.. Ingin membayar puasa yang tertinggal..namun masih belum aku bertindak..Hutangku masih berlambak-lambak... PTPTN belum lagi aku tunaskan walaupun sesen.. Finance kereta-ku masih belum selesai.. Kewajipanku masih banyak yang terbengkalai...
Aku bimbang..sangat bimbang..Apakah aku akan diberi VIP Welcome di alam barzakh oleh Munkar dan Nankir dengan senyuman bermanis wajah Atau ....................................... Apakah aku akan dibelasah Oleh pembengis-pembengis di alam barzakh ?Apakah aku dapat menahan sakit bila ular kubur datang menggigit... Kerana sembahyangku yang amat sedikit sekali...
Aku bimbang..sangat bimbang..Isyak masuk..Mama di tikar sembahyang menyembah Allah.. Aku depan tv menonton rancangan yang melalaikan.. Mama menggunakan masa mencari redhaan Tuhan..Tapi aku masih berpoya-poya seperti NYAWAKU PANJANG LAGI.Kalaulah besok subuh Izrail datang bertandang..Bagaimanakah nasibku..setelah dunia aku tinggalkan?
Aku bimbang..amat bimbang..Imanku masih terumbang-umbang... Ketika aku di dalam kubur..adakah orang yang akan mendo'akan ? Siapa akan menyedekahkan bacaan Yasin dan surah-surah Al-Qur'an... Buat meredakan siksa kubur yang datang tanpa kasihan.. Nasibku di bawah tanah..adakah siapa yang akan mengenangkan ?Hilang aku dari pandangan..Hilanglah aku dalam kenangan... Jadi..kenapa aku kurang berusaha menyiapkan bekalan ?Supaya di kubur nanti aku diberi VIP Welcome.
Aku bimbang..sangat bimbang..Amal ibadahku sangat kurang !"Farahzila yang telah lahir dari rahim ibu mu... taubatlah engkau sayang... Tinggalkanlah segala yang mengasyikkan..melalaikan..mealpakan.. Qada'lah sembahyangmu yang tertinggal, bayarlah puasamu....Berhentilah menjadi sahabat syaitan.. Agar hidupmu mendapat keredhaan...Sebelum engkau kembali ke ALAM BARZAKH."
pesanan ini adalah untuk peringatan diri ku..untuk aku menasihati orang lain menjurus ke arah kebaikan .. aku masih lagi belum layak..tapi tidak salah untuk aku mengajak kepada kebaikan..betul kan.. :-)

Monday, March 2, 2009

Allah lebih mengetahui

Walau Kita Telah Merancang Dengan Baik dan Teliti,
Jika Allah Tidak Mengizinkan,
Ianya Tidak Akan Berlaku,
Mungkin Ada Hikmah Disetiap Kejadian...
"Doa - Usaha = Tidak Berhasil"
"Usaha - Doa = Tidak Berhasil"
"Usaha + Doa = Hasil Yang Bererti"

LiLo

Related Posts with Thumbnails