Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Thursday, April 30, 2009

lilo and stitch boleh sy jumpa kamu lagi?


taw x..aku begitu teruja nmpk skuter lilo and stitch..gambar di atas tu hanya lah gambar hiasan yea..bukan skuter ni yang aku jumpa...skuter yang aku jumpa lebih cantik dari yang nie..ni nmpk cam gurlish skit...yg sweetnye...lelaki yang bawa skuter tue...OMG! dalah hati aku..ade juga lelaki yang minat 'lilo and stitch"..alkisahnya aku terserempak masa nak masuk pintu belakang UITM isnin lepas...masa tu lampu merah..so mata nakal aku ni melilau pandang kiri kanan depan belakang..alih2 aku tertumpu satu skuter ni..mula2 xpasan gak tu lilo and stitch..lama gak la tenung then rs cam nk keluar kete tu nk ckp.."skuter awak cantik..sy suka"aku cam biasa la dah x tentu arah...rs cam nk amek je pic skuter tue..tp mana ade kamera..hp kamera lagi lah harammm...aku siap hafal no plat skooter tu..rase nye skuter ni asal dr Perlis...

p/s: klu boleh nk sgt jumpa lagi....

apa kes nk mengamukk

hey...i miss u all..windu sama gw x?hihihi..
juz nk bgtaw...aku dah bes exam..gumbira hati nieee..ye lah..xla aku selalu ke shah alam setiap mlm...so dpt r aku relax2 kat umah...walaupon..aku tgh gumbira...ada la dpt satu email dr coordinator project kak yati ptg td...tajuk email: Dr Sempoi(no name mention) Mengamuk!!! aku tgk berdeerau darah...lecturer ni jarang marah orang juz dalam pembahagian markah je dia kedekut...

norzahrita,
boleh tak beritahu your clasmates yang ciplak research proposal kajian-kajian lain suruh submit (e-mail saya) yang original (kamu punya sendiri) before 5th of May 2009.
xxxxxx.
30/4/2009

tu dia Dr dah buka mulut...adesss...mana cukup 5 hr nk buat..dah la orang nk berjalan2 weekend nie...anyone...boleh x bagi tajuk yang sesuai utk aku buat research proposal...kami semua kena buat yang baru..adesssss..risau maa...takut menjejaskan markah aku jerrrr...nak lulusss...xnk gagal..xnk jumpa Dr ni lagi sem depan..hihihihi

Friday, April 17, 2009

cedey!!! :-(

huarghhhhh!!!!!!!!!!!!!
aku kene marah td....
huhuhu...
sian kat aku..tp diorang marah..marah sayang....
" dah brape lama bunyi mcm tu?"
"dah taw bunyi mcm pelik..nape x datang awal"
" x sayang nyawa ker.kalu biarkan mau eksiden"
itu diantara bebelan mereka kat aku..kete antik aku ade masalah kesihatan...break pad dah haus..
then dah makan kat area kepingan logam...sepupu aku cakap..klu biarkan lagi mau aku xleh nk break...silap2 hari bulan leh eksiden..suppose malam ni aku kat s.alam tuk studi tp dah mcm ni harus lah aku studi sensorang kat umah..dalam 2 hr ni aku patah kaki....hopefully kete aku dpt dibaiki before aku exam..nt sape nk anta aku pi exam...jauh maa umah aku..umah aku kat area ampang...ada sape sudi untuk jadi driver aku selama seminggu x???? :P

bulan ni mmg buat aku termenung panjang...mahal rezeki aku kali ni..byk sgt duit keluar..mcm air..."Ya Allah kau murahkan lah rezeki hamba mu ini"-amiiiiinnn...

hope so..juz tukar break pad je..klu tukar rim tu mau kena 4-5 rat....nt x dpt aku nk pi camp...huhuhuhuu...

Thursday, April 16, 2009

thanks -group firm!!!

Alhamdulillah..
aku juz nk share luahan aku disini..aku rasa amat2 PUAS HATI dengan output cerita pendek bahasa arab.petang tadi group kami mempersembahkan cerita kami pada ustaz.dan komen ustaz:

"group kamu bagus..shooting cantik..tp cuma subtitle kamu tukar kepada melayu bukan arab..kamu boleh dapat 20mark ke atas"

wah hepi giler aku....bila ustaz beri kami sedikit pujian..apa x nya, berbaloi aku berkampung dekat McD sekysen 20 dari petang sampai lah ke pagi..(sampai perlawanan bola habis pon x sdr)

dalam kelas aku ade 3 group..1st- group JPBD which is budak2 pandai n quite skema la.. group kedua-group kuala langat yang mana group ni semuanya dr kuala langat..then group yang ketiga group firm..group firm ni, keje kat private sector yang mana slalu bussy jerk..so aku dalam kategori firm la...

group aku slalu bersaing dgn group JPBD..group JPBD ni kedekut skit nk share maklumat...aku selalu gak la perati group JPBD ni...bila tnye, asyik x tahu je..bila nk submit, tgk2 da siap..hurm..igt aku je yang perasan ..rupa2nya fizah pon pasan gak...

mcm tadi..fizah kebetulan lewat ke kelas..so group JPBD tgh tgk video yg diorang edit kat luar kelas.group aku kat dalam kelas sembang pasal nota exam...fizah saje je nk intai apa yg diorang buat..boleh lak diorang tutup skrin tue...padahal jap lagi dah nk submit...erm mcm tu punye orang pon ade..xpelah....

bila hasil keje diorang tunjuk depan ustaz..aku ngan fizah tersenyum...dan kesimpulan yang boleh aku buat..projek aku berjaya!!!dan mampu menewaskan satu lagi group..group kuala langat x menjadi halangan bt aku..coz diorang x siap agy..hihiih

nest week aku dah start exam...so aku harus stop benda2 alah...aku kene stop blogging..ms..fs..fb...dfc n apa2 je la...dan aku da apply 3 hr cuti tanpa rekod + 3 hr cuti tahunan utk aku fokus pd exam aku...

pas exam..masa utk aku enjoy...hihihih..best2..owh ya..td aku da buat kad pelajar aku yang ilang sejak thn lps..so skang ni aku da ade id as a student uitm...byr rm30 dapat on the spot...bg aku kad ni penting masa nk pinjam buku kat library n nk masuk exam jer..hihihii...




Saturday, April 11, 2009

FINAL PROJECT


Assalamualaikum!... kaifa halukum?
ahlan wasahlan ila wib farahzila..
syukran

hehehe..okies x aku berbahasa arab...
ini merupakan semester yang kedua aku belajar bahasa arab..
masih lagi baru dan merangkak2...
jom lihat gambar2 dibawah ini..

ini mady..permulaan cerita kami.. di lokasi set yang pertama..
hahaha..babak yang kat pintu ni pon dekat 4x take taw...


credit to VS TEN CORNER kat sek 10.. yang membenarkan kami buat
penggambaran yang seterusnya..komited sungguh pelakon2 dgn watak

ini pula hafizah..jurukamera kami yang kedua selepas wan...
fiza sedang khusyuk merakam aksi-aksi pelakon..


fiza beri sedikit penerangan dan gerakan2 yang perlu
dilakukan..erm..tgk kamera tu..hihih..guna kamera biasa jer..
kami ni student..xde bajet lebih nk sewa video cam...


setiap kali rakam..kami akan melihat semula hasil lakonan..
sama ada kami semua berpuas hati atau tidak..
kalau rase ada yang x kena..re-take..1..2..ACTION!!!


ini aku...sedang beri arahan pada semua pelakon2 aku...
apa yang patut diorang buat n apa yg patut diorang cakap..
hhehhee..tgk tu...xsempat aku nk tukar baju...
dr showcase DFC di SACC MALL terus aku ke sini..
aku lewat 30min..sian diorang dah tunggu aku...maap ye syg..


ekceli..ini adalah sebahagian penggambaran filem pendek untuk final project kami bagi subject bahasa arab. final project ini adalah markah utk exam kami..so dalam filem ini kami kena bertutur dlm bahasa arab..bukan mudah yea kawan2...sbb kami x menguasai sepenuhnya bahasa ini..dats y kami perlu buat yang terbaik..for sure la...dr awal hingga ke akhir kami perlu buat persiapan..kalau boleh kami nk buat segempak yang mungkin..sbb ade group lain yang x puas hati dgn kami...hopefully..ustaz suka akan video kami nnti...byk betul dugaan...1st..nk cr idea...tajuk apa..lokasi mana?..siapa translator..cari peralatan..tp akhirnya dgn tenaga yang kechil ini..mampu juga kami buat walau ade kekurangan....

p/s:pagi ini ade satu lagi penggambaran..lokasi di sekitar shah alam....poyo jeee...hihihi

Thursday, April 9, 2009

DFC 2nd Anniversary

SEMUA DIJEMPUT !!! TERBUKA UNTUK SEMUA !!! PERCUMA !!!

Dafi akan menyanyi lagu-lagu dalam album Seumur Hidup !
Dafi akan bermain games bersama penonton bertuah !
* Sesi tandatangan dan bergambar !

Hadiah yang menarik disediakan!!!!

PERCUMA satu pas menyertai program "DFC SUVIVOR" yang akan diadakan pada 5-7 Jun 2009
[ Pakej bernilai RM230 !!]
PERCUMA beberapa pakej keahlian "Dafinites Gold Member" bernilai RM24 setiap satu
PERCUMA Satu Barang Peribadi Dafi untuk dimiliki oleh peminat bertuah
PERCUMA "Goodie bags" dari penaja-penaja bagi yang menyertai games etc
PERCUMA tshirt DafiFC bagi yang menyertai games etc
PERCUMA poster calendar album Dafi Seumur Hidup bagi yang menyertai games etc
* Nota : Sesi tandatangan dan bergambar hanya terbuka kepada pengunjung yang ada album Seumur Hidup sahaja.
50 buah album Dafi [ terhad ] akan dijual di lokasi oleh VIDs
sekiranya anda masih tidak ada album tersebut.
Harga jualan CD hanya RM29.90 saja

Tuesday, April 7, 2009

Pagi yg Hangittt

today is my bad day...
awal2 pagi dah mcm2 masalah yg timbul..
but for me ini ujian dr ALLAh..
juz aku perlu tenang menghadapi situasi ini..
aku xnk kelam kabut...

hari ni aku lewat ke opis..
padahal hr ni aku bgn awal dr kebiasaan...
huhu..mcm siput betul la aku hr nie...

sampai je opis...
1 lg masalah timbul..
xde parking utk aku..
semua nye full sampai ke bahu jalan..
aku decide park kat luar opis...
then pak guard kesian kat aku..
suh aku park kete kat dlm...
nt dia tlg cr park kat aku..
dan akn jg kete aku tanpa letak notis..
hehehhe....

malangnya...
bila aku nk alihkan kereta....
alarm kete x berfungsi dgn sebetulnya..
langsung aku xleh nk buka kereta...
bila guna kunci lagi la xleh nk start...
hurm apakah puncanya....
adakah sbb bateri alarm tu weak..
or.. bateri kereta aku g weak..
oh tidakkkkk!!!!

alamak!!!
pagi ni juga aku dpt msg dr abg aku...
dia ade prob dgn gf dia dsbbkan aku..
huhuhu...tolonglah..sy bukan org ke-3 dlm hbgn nie...
hopefully...abg dpt settlekan mslh dia..
klu boleh jgn babitkan aku....

owh...satu lagi...
tapi bukan berkaitan dgn aku..
FARIEL...kene tahan wad smlm..
hopefully dia dpt keluar today..
kene masuk NICU coz sakit kuning..
apa xnye...sejak 2 hari dilahirkan..
dia x menyusu langsung...
sbb nye x pandai nk hisap...
kulit pon dah jadi kering...
----i miss u dear--------

Saturday, April 4, 2009

Congratz ALONG!!!!


welcome to the world!!!
my sis (dila) baru je selamat melahirkan baby yang ke-2..
baby boy..berat taw..4.11kg..dats y kena operation pagi td...
sian my sis letih jer...

taraaaaa...nie la MOHD FARIEL DARWISY BIN MOHD FAZLI*..
chumel kan..gebu je...hikhikhik


masa nie fariel nanges coz aku kaco dia..hahaha
halus je sore dia..nyaring plak tu...
dah beso esok leh ganti DAFI plak yea..hahhaha


ni nama nye..amek berkat...hehehe...
ade gaya jadi BONDA x???


p/s: hope my sis sembuh cepat...nt org dtg tolong jaga baby k...

Wednesday, April 1, 2009

studiiii

study
1- presentation skill (DONE)
2- essei sistem sosial menurut perspektif islam (DONE)
3- laporan kajian awalan ( RSN Selangor) 80% ALMOST DONE
4- dialog bahasa arab (video) UNDONE
5- material for research method X PRINT
6- tajuk for thesis X PIKIR
7- 3 assignment technique modelling X BUAT
8- test arab 2/4/09 X SEDIA
9-test ctu 6/4/09 XSEDIA
10- revision --> exam ARGHHH!!!

LiLo

Related Posts with Thumbnails