Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Saturday, April 11, 2009

FINAL PROJECT


Assalamualaikum!... kaifa halukum?
ahlan wasahlan ila wib farahzila..
syukran

hehehe..okies x aku berbahasa arab...
ini merupakan semester yang kedua aku belajar bahasa arab..
masih lagi baru dan merangkak2...
jom lihat gambar2 dibawah ini..

ini mady..permulaan cerita kami.. di lokasi set yang pertama..
hahaha..babak yang kat pintu ni pon dekat 4x take taw...


credit to VS TEN CORNER kat sek 10.. yang membenarkan kami buat
penggambaran yang seterusnya..komited sungguh pelakon2 dgn watak

ini pula hafizah..jurukamera kami yang kedua selepas wan...
fiza sedang khusyuk merakam aksi-aksi pelakon..


fiza beri sedikit penerangan dan gerakan2 yang perlu
dilakukan..erm..tgk kamera tu..hihih..guna kamera biasa jer..
kami ni student..xde bajet lebih nk sewa video cam...


setiap kali rakam..kami akan melihat semula hasil lakonan..
sama ada kami semua berpuas hati atau tidak..
kalau rase ada yang x kena..re-take..1..2..ACTION!!!


ini aku...sedang beri arahan pada semua pelakon2 aku...
apa yang patut diorang buat n apa yg patut diorang cakap..
hhehhee..tgk tu...xsempat aku nk tukar baju...
dr showcase DFC di SACC MALL terus aku ke sini..
aku lewat 30min..sian diorang dah tunggu aku...maap ye syg..


ekceli..ini adalah sebahagian penggambaran filem pendek untuk final project kami bagi subject bahasa arab. final project ini adalah markah utk exam kami..so dalam filem ini kami kena bertutur dlm bahasa arab..bukan mudah yea kawan2...sbb kami x menguasai sepenuhnya bahasa ini..dats y kami perlu buat yang terbaik..for sure la...dr awal hingga ke akhir kami perlu buat persiapan..kalau boleh kami nk buat segempak yang mungkin..sbb ade group lain yang x puas hati dgn kami...hopefully..ustaz suka akan video kami nnti...byk betul dugaan...1st..nk cr idea...tajuk apa..lokasi mana?..siapa translator..cari peralatan..tp akhirnya dgn tenaga yang kechil ini..mampu juga kami buat walau ade kekurangan....

p/s:pagi ini ade satu lagi penggambaran..lokasi di sekitar shah alam....poyo jeee...hihihi

6 comments:

♥Syamelia♥ said...

wah! adik akak pandai cakap arab...
xpe, belajar dulu, nt by next sem, dah fasih la...

gigih sgt pg shooting pakai baju dfc...
bangga dgn lilo...
bukan sebab baju jer, tp walaupun sibuk dgn assignment n sports day diniey, tetap dtg showcase....
thx lilo....


ooommmmmmmmmmmmmmmmmmbakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

BeMiE said...

ni shoot apa lak ni farah

wénkt said...

oh
macam student i buat drama french
merata2 mereka pergi
langkawi pun ada
effort tu penting!

Farazila said...

kak amy..
sikit2 boleh lah..
lebih2 xreti eden..mau terbelit lidah nie...
tu r...hr sabtu..hari terkejar2 taw..perluker nk ombak2 kak emi oiiii...

Farazila said...

bemei..
ini untuk final project farah..farah masih belajar lagi lah...

Farazila said...

wah..wenkt..
best nye merata2 pergi...
kami x cukup bajet nk buat luar dr s.alam..
hihihi

LiLo

Related Posts with Thumbnails