Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Saturday, June 27, 2009

watch it..zee avi

funny song rite? i lurve it..hahhaa..so cool...

Friday, June 19, 2009

Iswara


assalamualaikum...

bercakap mengenai kereta ni, aku juz nk bgtaw aku dah 5 tahun mempunyai lesen D termasuklah 2 tahun lesen percubaan..kereta pertama yang aku bawa adalah kereta kancil di kelas memandu..aku dengan gigihnya memastikan aku lulus ujian yang di lakukan ke ats aku..setelah mendapat lesen P, setahun aku tidak memandu memandangkan aku tidak ada kereta...then mama hadiahkan aku kereta iswara untuk keperluan asas aku sebagai student di shah alam..selama 4 tahun kereta iswara menjadi teman aku ke sana sini..dia lah segala2 nya buat aku dan dia juga memahami aku ketika dalam keadaan sesak dan terdesak..

dia x pernah mengadu kesakitan yang dialami pada aku, even dia tengah sakit sanggup bawa aku ke opis dan tempat belajar..sehari adalah dekat 85km dia membawa aku dari rumah - opis - tmpt belajar seinggalah aku sampai di destinasi terakhir ku iaitu rumah ku kembali..bila aku lihat dan kedengaran dia terbatuk2 yang amat kuat barulah aku bawa dia jumpa doktor..dia dah nazak masa tue...tapi demi aku dia sanggup menggadaikan nyawa dia dan aku semata2 mahu menemani aku...

aku jarang memandu kereta lain selain dari kereta iswara aku...klu ade pon setakat dekat2 jer...erm..nk igt balik kereta sape yang penah aku hentam....kereta iswara n kancil abg ipar aku...kereta iswara adam...kereta honda city ray dan yang terkini kereta myvi si abir..hahahha..baru aku perasan 4 buah kereta yang aku penah pandu setakat ini...ini bermakna aku lebih selesa dengan kereta aku sendiri...hikhikhik....



owh ya!! selama 5 tahun aku memandu...aku tidak penah memandu kereta auto..percaya x??..dan akhirnya kereta yang berjaya di tawan oleh aku ialah kereta RAY..aku igt lagi...setahun yang lalu masa tu aku di rumah ray tengah buat persiapan untuk MuDa D pangkor, then aku kene byr cash payment bas..so dengan relahati ray mengizinkan aku menggunakan kereta utk berjumpa seseorang dan ditemani oleh megat..pelik gak aku masa tu ray bagi pakai kereta dia.. aku dgn muka confident pandu kereta ray dan selamat pulang kembali ke rumah ray...masa tu pon aku dah cuak gak..ye lah..mana lah aku biasa dgn kereta org yang punyai pelbagai button yang berfuntion kan..terkial2 gak aku..tp depan megat aku control cun jerk..padahal aku 1st tyme memandu kereta auto...hehehe...err aku rs sampai skang ray x tahu kot....hihihihi...


dan pengalaman aku kali kedua ialah kereta abir..selepas setahun memandu kereta ray, aku memandu kereta abir dengan dipenuhi 4 orang penumpang dan aku bawa di dari umah megat ke bandar melaka...lalu jalan kampung yea..taw2 je la jalan kampung kan kechik dan kereta x putus2..berdebar2 gak la aku bawa kerta si abir nie ha...yang pastinya ray asyik gelak2 kan aku cara aku pandu kereta si abir ni haa....yess ray..lilo mmg jarang giler bawa kereta auto..gelak la puas2...janggal plak xde clucth n x perlu tukar2 gear...

skang ni mmg semua dah canggih..ramai gak suh aku tukar kereta auto...bukan xnak yea..masih x mampu lagi nk beli kereta yang lain..biarlah iswara aku menemani aku kemana2 pon...kalau boleh biarlah hubby aku hadiahkan Wish masa hari perkahwinan aku nanti.. hikhikhik..mampukah!!!!


Tuesday, June 16, 2009

Selamat Tinggal Kak Anne

Hari : 16 jun 2009
Tempat : Bilik Mesy. PLB pej Tnh Gombak
Masa : 12 tghr
Sempena Majlis Pertukaran Suhana ke JKR

kak anne menerima hadiah sumbangan dari kelab PLB
di atas jasa-jasa yang beliau taburkan pada unit PLB
dan juga Pejabat Tanah Gombak.
typist, suhana(selalu aku minta dia taip surat tuk aku)
my great boss, En Shukri (kalau jumpa dia sure muka aku ketat)
my asst boss, Pn Azla (masih sekepala)
chumel x aku....hikhik..err...kechik je kan aku duduk
sebelah big bro nie.... sila abaikan meja yang bersepah itu yea..
pelukis pelan, Fazudin (my bodyguard klu ke site visit)

adegan air mata telah pun bermula...tyme ni aku yg snap pic..

then aku pon melarikan dr kak anne..coz xmo sedih2...


pic candid..
(apa lah yang aku pegang tue?)

err..masa nie semua nk menghantar kak anne kat depan pintu..

ini lah warga PLB yang aku sayangi

dari kiri belakang : Amy, kak ina(sipi2 je), kak huda, En Raduwan, Tok Izenan, Din

dari kiri depan : kak miza, yana, kak su, irah, kak ANNE, AKU dan Pn Azla.


smileee...uikss asal aku asyik pegang je bantal kechik tu...

fyi, bantal tu kak anne punye...aku gurau2 la kat dia bg la aku pape yg leh buat kenangan...

then dia bg la bantal bushuk dia tu kat aku...
(amy si galah yang suka sibuk)

kenangan utk aku...miss u too kak anne...
semoga kak anne ditempat baru lebih seronok berbanding di sini...
ingat lagi kedatangan aku di sini...di sambut oleh kak anne..dan bawa aku mengenali seluruh warga PLB... bagi aku kak anne seorang yang ceria dan berdedikasi dengan kerja dia...
seorang ibu prihatin yang mempunyai dua org anak...

Friday, June 12, 2009

Tone i







treatment

semalam..lepas balik dari site visit sekitar daerah gombak...aku masuk opis..gila x gila laaa...masuk opis pki jeans n tshirt...adess..semua tertanya2 mana ko pegy nieee...ekceli malas la gy site pki baju kurung...x selesa...dan sengaja aku melanggar kod etika berpakaian aku...huhuhu...so mcm biasa klu aku gi site sehari suntuk, mama yang akan menemani aku... i love u mama...owez wit me...hhe..bak kata kawan aku ni..aku ni semua ade...PA Ade..tukang cari jodoh ade..tukang masak ade..semua nya lengkap lah..apa lagy mak aku la....
then pas aku dah memindahkan data....aku pon bersiap2 nk pulang ke rumah...mama anta msg..tnye aku kat ner..aku pon sakat lah mama aku...aku cakap, aku terlupa mama kat masjid n aku dah separuh jalan...mengamuk mak aku kene tinggal..padahal aku kat opis lagi..masa aku masuk opis, aku tinggalkan mama kat masjid coz dia nk solat zohor n asar....
otw nk blk, mama ajak gi salon kakak aku...aku pon set jer..sampai je sna, aku request nk buat treatment rambut...dia ckp kene trade in la...dia buat treatment rambut n facial..aku kene bagi muka untuk dijadikan bhn eksperimen..so aku on jer...kebetulan malam tu aku x buat pape pon....
bestnye ade org tolong syampu rambut kita..kalau urut boleh buat lelap maaa...
taraaa....ni kira macam sauna la..aku x taw apa nama nieh....kiranya dah sapu cream kat rambut..nt dia steam kan rambut bg lembut....


Di Pagi Jumaat

SALAM semua...apa khabar sahabat ku..moga di pagi jumaat ini mendatangkan rahmat kepada anda sekalian...
seperti biasa, aku ke opis di awal pagi..cuaca hari ini begitu redup dan aku begitu semangat untuk ke pejabat pagi ini..entah kenapa..nk kata sebab ceria mlm jumaat..aku belum kawen lagi...hihihi..gatai aku ni kan...errm mungkin juga disebabkan esok dah cuti..yeay cuti lagiiii....
sebenarnya, aku nk stori skit about El Nino..korang semua tahu x apa itu El Nino..meh duduk rapat2 sikit dengan aku..aku nk bercerita....
Semasa El Nino, perairan yang lebih panas di Pasifik tengah dan timur membekalkan haba dan lembapan tambahan kepada atmosfera yang berada di atasnya. Ini mendorong pergerakan menaik yang kuat dan dengan demikian merendahkan tekanan permukaan di dalam kawasan pergerakan menaik itu. Udara lembap yang naik itu terpeluwap lalu membentuk kawasan ribut petir yang luas dan hujan lebat di kawasan berkenaan. Di bahagian barat Pasifik termasuk Malaysia, tekanan atmosfera meningkat, menyebabkan cuaca menjadi lebih kering.
Dengan kehadiran El Nino yang sederhana/kuat, taburan hujan di Sabah dan Sarawak akan berada jauh dibawah paras purata semasa monsun barat daya (Jun-Ogos) dan monsun timur laut (November-Februari), sebaliknya di Semenanjung Malaysia taburan hujan adalah dibawah paras purata hanya semasa monsun barat daya (Jun-Ogos).

Keadaan El Nino yang lemah dikenalpasti memberi impak yang minimum kepada taburan hujan di Malaysia. Tambahan pula, taburan hujan di bawah dan atas paras purata boleh juga berlaku dalam tahun-tahun yang bukan El Nino/La Nina.
sepanjang perjalanan aku ke pejabat tadi dari taman melawati menghala ke gombak dah mula kabur dek kerana jerebu..tapi masih okiela...jarak penglihatan dalam 500meter...xde la teruk sangat kan....
semalam sempat gak aku tengok berita di tv3...jerebu di selangor meningkat ke 3-4 kawasan....so kawan2..jaga lah kesihatan...banyakkan minum air masak....jgn minum air manis sgt taw..nanti kering tekak....klu boleh pkailah topeng jerebu tue....itu sahaja pesanan penaja...

Thursday, June 11, 2009

Program SPIES

warghh....masuk2 opis petang tadi...ade surat atas meja....igt kan surat panggil mesyuarat.. biasalah klu hujung2 bulan nie selalu ade mesyuarat progress kerja klu x kat uia, kat suk selangor...tetiba dapat surat kene pergi modal insan SPIES anjuran bhgn pengurusan sumber manusia suk sngor...
aduhh...x suka..x suka..x suka....oppsss xleh ckp xsuka....nanti Tok Nan report kat Chief nanti..hehehhe... saya suka dengan kursus yang diberikan pada saya...nasib baik kursus nie 2 hari jer.....pergi je la...kiranya aku ade gak kawan dr unit aku...1st tyme gi kursus anjuran opis aku...

Monday, June 1, 2009

DFC FUN SURVIVOR CAMP 09

Salam semua...aku juz nk inform mengenai DFC FUN SURVIVOR CAMP 09 yang aku nanti2 kan akhirnya telah tiba juga masanya...

FYI, The Official Dafi Fan Club buat julung kalinya akan membuat satu aktiviti perkhemahan khas untuk peminat-peminat DAFI di Port Dickson pada 5-7 Jun 2009..

Ini adalah kali pertama Dafi Fan Club akan buat percutian ala-ala survivor dimana setiap aktiviti dan perjalanan program mempunyai unsur-unsur cabaran mental dan fizikal dan juga elemen-elemen 'FUN' akan turut diselitkan..Penglibatan DAFI sebagai Hos perkhemahan ini membuatkan peserta yang mengikuti program ini akan mendapat layanan sepenuhnya dan bemesra dengan Dafi..

Kali ini The Official Dafi Fan Club akan membuat kelainan dimana setiap aktiviti peserta akan dirakam seakan program realiti.. Mendapat kerjasama dari Media baru Generasi Muda Yoyooh.com sebagai penerbit program, umum akan dapat menontonnya secara online dalam versi Youtube secara bersiri. Malah produksi khas pelajar perfileman UiTM akan turut membantu tenaga produksi menjayakan konsep program kali ini.

pada tahun lepas, DFC bekerjasama dengan murai.com.my membuat percutian santai di Pulau Pangkor dan penyertaan dari ahli murai dan dafinites, so tahun nie DFC bekerjasama dengan Media baru Generasi Muda Yoyooh.com dgn perkhemahan yang rata-ratanya menyertai program ini adalah golongan belia.

lagi beberapa hari program ini akan dijalankan...aku adalah salah seorang urusetia program ni bukan peserta taw..so setakat nie semua dan setel..cuma perlu sedikit lagi persiapan utk memantapkan perjalanan aktiviti perkhemahan...x sabar aku nk tengok gelak tawa peserta..gelagat diorang nanti..pasti buat aku terhibur..

LiLo

Related Posts with Thumbnails