Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Friday, June 19, 2009

Iswara


assalamualaikum...

bercakap mengenai kereta ni, aku juz nk bgtaw aku dah 5 tahun mempunyai lesen D termasuklah 2 tahun lesen percubaan..kereta pertama yang aku bawa adalah kereta kancil di kelas memandu..aku dengan gigihnya memastikan aku lulus ujian yang di lakukan ke ats aku..setelah mendapat lesen P, setahun aku tidak memandu memandangkan aku tidak ada kereta...then mama hadiahkan aku kereta iswara untuk keperluan asas aku sebagai student di shah alam..selama 4 tahun kereta iswara menjadi teman aku ke sana sini..dia lah segala2 nya buat aku dan dia juga memahami aku ketika dalam keadaan sesak dan terdesak..

dia x pernah mengadu kesakitan yang dialami pada aku, even dia tengah sakit sanggup bawa aku ke opis dan tempat belajar..sehari adalah dekat 85km dia membawa aku dari rumah - opis - tmpt belajar seinggalah aku sampai di destinasi terakhir ku iaitu rumah ku kembali..bila aku lihat dan kedengaran dia terbatuk2 yang amat kuat barulah aku bawa dia jumpa doktor..dia dah nazak masa tue...tapi demi aku dia sanggup menggadaikan nyawa dia dan aku semata2 mahu menemani aku...

aku jarang memandu kereta lain selain dari kereta iswara aku...klu ade pon setakat dekat2 jer...erm..nk igt balik kereta sape yang penah aku hentam....kereta iswara n kancil abg ipar aku...kereta iswara adam...kereta honda city ray dan yang terkini kereta myvi si abir..hahahha..baru aku perasan 4 buah kereta yang aku penah pandu setakat ini...ini bermakna aku lebih selesa dengan kereta aku sendiri...hikhikhik....



owh ya!! selama 5 tahun aku memandu...aku tidak penah memandu kereta auto..percaya x??..dan akhirnya kereta yang berjaya di tawan oleh aku ialah kereta RAY..aku igt lagi...setahun yang lalu masa tu aku di rumah ray tengah buat persiapan untuk MuDa D pangkor, then aku kene byr cash payment bas..so dengan relahati ray mengizinkan aku menggunakan kereta utk berjumpa seseorang dan ditemani oleh megat..pelik gak aku masa tu ray bagi pakai kereta dia.. aku dgn muka confident pandu kereta ray dan selamat pulang kembali ke rumah ray...masa tu pon aku dah cuak gak..ye lah..mana lah aku biasa dgn kereta org yang punyai pelbagai button yang berfuntion kan..terkial2 gak aku..tp depan megat aku control cun jerk..padahal aku 1st tyme memandu kereta auto...hehehe...err aku rs sampai skang ray x tahu kot....hihihihi...


dan pengalaman aku kali kedua ialah kereta abir..selepas setahun memandu kereta ray, aku memandu kereta abir dengan dipenuhi 4 orang penumpang dan aku bawa di dari umah megat ke bandar melaka...lalu jalan kampung yea..taw2 je la jalan kampung kan kechik dan kereta x putus2..berdebar2 gak la aku bawa kerta si abir nie ha...yang pastinya ray asyik gelak2 kan aku cara aku pandu kereta si abir ni haa....yess ray..lilo mmg jarang giler bawa kereta auto..gelak la puas2...janggal plak xde clucth n x perlu tukar2 gear...

skang ni mmg semua dah canggih..ramai gak suh aku tukar kereta auto...bukan xnak yea..masih x mampu lagi nk beli kereta yang lain..biarlah iswara aku menemani aku kemana2 pon...kalau boleh biarlah hubby aku hadiahkan Wish masa hari perkahwinan aku nanti.. hikhikhik..mampukah!!!!


9 comments:

Abir Abhar said...

wah..
perlu ke nk bgtau brape tahun ade lesen?
ksntoi umur sebenar..
haha

Farazila said...

hahaha...saje je nk mention kita dah 5 thn ade lesesn yea..klu kene saman pon x blacklist..hihii...
hhahahha..umur ku masih mudaaa

BeMiE said...

owh.. minat wish.. ingatkan minat caldina... huhuhu

edzlin007 said...

wow, bagus2. saya slalu sgt jumpa org yg tau pandu auto tp tidak pd manual.

Anonymous said...

wah!!sapakah nak belikan kereta auto tok kak lilo nie..

urm...sapa ek?

-capeq-

Farazila said...

bemie:

hehhe..caldina pon okies gakkkk....
best gak gak..
bemie belikan lah tuk farah xpon bg pinjam seminggu xpon jadi driver fara..hiihih

Farazila said...

capek..

sape yea...
hehhe..capek r belikan tuk sis lilo...

ari tu capek da ckp kan kat kak lilo....

Farazila said...

edzlin..
biasa la tue...x semua tahu manual..

Anonymous said...

pa pon ati2 ye masa drive
n apa yg farah hajatkan kan termakbul stu ari nti
InsyAllah...
uat masa ni mengidam WISH yekkk
nti lebih dri tu leh dapat...
apa yg penting....
tanamkan cite2 tu n kejar lahhh
k
hope suksess 4ever

LiLo

Related Posts with Thumbnails