Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Thursday, January 31, 2008

~End of January~

Today is the last day of january 2008...sekejap je masa berlalu...rase mcm baru je celeb New Year..apa yg dah aku lakukan sepanjang bulan yg pertama ini..x byk pon yg aku lakukan...jom..tgk apa yg aku dah buat...

1 Jan : Aku gi rumah faradiba kat usj4 utk lihat proses telenovella Mydolla

2 Jan : Aku interview kerja post as DEGIS Off. kat IIUC

3 - 12 Jan : Aku outstation kat Hotel Pearl jadi Urusetia for SPM(dekat jer...kat jln klang lama)

6 Jan : Aku celeb besday bash kat secret recipe kat tropicana d'sara

9 Jan : Aku dapat panggilan keje baru (happy sgt2 tyme tu)

13 Jan : Aku ke Gemencheh hantar rombongan abg sepupu aku kawen

16 Jan : Aku lapor diri tempat keje baru aku kat IIUC

19 Jan : Aku jadi penyambut tetamu kat majlis perkahwinan abg sepupu aku

: Aku dapat kucing baru (nama dia K-mie)

20 Jan : Aku gi Carrefour yg baru buka kat Ampang

21 Jan : Aku lapor diri kat Pej. Daerah Gombak

24 Jan : Aku kehilangan K-mie..(aku sayang dia, sape lah rampas dia dari aku)
25 Jan : Aku gi Midvalley nk tgk pameran kucing (but xde sekor pon kucen kat situ...atlast aku gi pet wonderland)
26 Jan : Aku lepas geram dgn on9 the whole day
27 Jan : Aku bawa ank buah aku jumpa doc gigi, coz gigi dia saket n then terus gi ke carrefour belikan mainan doktor2..
30 Jan : Aku gi makan kat chip n steak kat kg baru n then accompany my mom gi umah sepupu aku kat area situ gak..

That all...so i hope the next day coming will be great!!

Wednesday, January 30, 2008

Rokok!!


hurm..sape kata aku budak baik...aku pon slalu gak jadi budak nakal, tyme skolah dulu la..tp skang ni pon aku ade gak noty skit2..x banyak, skit jerk...hehehhe...

aku penah cuba untuk menghisap rokok masa aku sekolah dulu...hanya SEKALI jer...seingat aku, my uncle tertinggal kotak rokok n lighter at my room..so tangan aku yg gatal ni pon amekla kotak tue n belek2 apa yg ade...

aku keluarkan sebatang n hidu rokok tue..erkkk...yucks...kuat betul bau dia...sampai kat tgn aku pon melekat..x igtlah jenama apa yg aku try dulu...pastu aku cuba bakar rokok tue taw.. unfortunately, rokok tue x terbakar pon..aku cuba byk kali buat rokok tue terbakar..yessss!!!setelah sekian kalinya aku berjaya buat rokok tue berasap....

aku teragak2 gak nk hisap..tp takut lah..ye r mana taw dah cuba sekali nk lagi kan...akhirnya aku tgk mcmner rokok tue terbakar, n then puntung rokok jatuh sendri...bila dia jd pendek kan aku pon try la hisap...

aku sedut dalam2, tapi aku x tahu mcm ner cara nk lepaskan..tp bila aku hembus, asap x keluar sangat...dannnn....tyme tue....tetiba...aku rs sesakk sgt...rase mcm lemas, n xselesa...selang beberapa saat aku dah okie ...abes bilik aku berbau..cepat2 aku buka tingkap, takutlah klu mama masuk bilik kan...

apa yg aku rasa ttg merokok..hurm xde apa2 nikmat pon merokok nie...tapi mcm ne lah org smpi addict ngan rokok nie..klu sehari x 'pekena' x tentu arah dibuat nya..itulah kali terakhir aku cuba belajar untuk merokok dan aku XSUKA rokok dan ASAP rokok...
ekceli aku bengang kat opis nie...pagi2 aku masuk opis dah bau asap rokok...aku lemas okie...dah la pasang aircond, so udara dia sekitar dlm bilik nie jela...even 'org tue' merokok dekat dgn tingkap n jauh dgn aku but asap dia boleh smpi kat aku taw..
aku x ske la environmet camnie...klu sesekali boleh la aku tahan...ni every day taw....nt bukan 'org tue' yg sakit jantung...x pasal2 aku kene heart attack...huhuhu..sape susah..dah lah aku ni muda lagi...belum kawen taw...'motifff sbt belum kawen'..hahhaha..
aku x kisah klu org tu nk smoke..nk smoke sejam smpi 5-6 batang pon xpe...but jgn dekat dgn aku...nk smoke jauh2 skit..cuma aku x tahan dgn asap rokok tue..janganlah bawa aku sekali kalu nk cari penyakit...
xsuke!!xsuke!!xsuke!!
:(

Monday, January 28, 2008

Aku dan AJL


Semalam aku berkesempatan menyaksikan Juara Lagu secara langsung di Stadium Putra Bukit Jalil..Aku dapat tiket free ni dari Chapek yg kebetulan dia ade 5 tiket..yg pergi aku, chapek, paan(kwn chapek), munirah (kakak chapek)..sepatutnya satu lagi tiket utk fit..tp disaat akhir xjd...sampi je kat sana mmg aku dapat lihat ramai org tgh beratur nk masuk stadium...
slalu kita dgr pasal red carpet kan..tp berbeza dekat sini mereka x pki red carpet, tp mereka pki purple carpet...masa aku Q ni, aku nmpk lah beberapa org yg aku kenali kat situ gak...hehhehe...aku je kenal diorang tp diorang bukan kenal aku pon...ala..org pemes spe x kenalkan..:P



aku bertolak ke stdium dari rumah dlm pukul 6.15ptg..around 7 aku smpi..aku park kete jauh dkt dgn semak2..naseb baiklah ramai yg park kete kat situ...so xdelah aku jln sorang2 nk ke stdium..chapek dan yg lain2 dah sampi dulu..
tgkla..betapa ramai nye org kat sini...semua nya cantik2 n hensem2 belaka...pakaian diorang pon xyah ckp vogue da vast gitew..heheheh..cuba cari mana aku dlm pic nie..ade ker???
dari kiri munirah - chapek -farhan...buat pengetahuan korang diorang ni semua tinggi yg amat dari aku...klu aku berdiri sebelah diorang mmg aku ni nmpk kerdil sgt...so, sbb tu aku xnk bergambar dgn diorang nie...hihihi..tyme Q, aku kene dok depan2 klu x nt aku hilang dr pandangan mata diorang...yg best nya masa nk dkt hujan, semua berlari nk masuk dlm cepat taw.. ramai org bersesak2, aku dpt menyelit nk kedepan..


aku sempat gak bergambar brlatarbelakangkan AJL selepas habis AJL diumumkan..masa ni nk dekat blk dah...hehhe...masa nk blk nie aku sempat bersalaman dgn beberapa org selebriti..marvellous sungguh pakaian2 diorang tue..tp yg plg sporting ialah shazlin isteri radhi OAG..siap berborak2 gn kitorang...radhi n shazlin x tinggi sgt..lebih kurang aku jerk..hehe..ade gak org yg seangkatan dgn aku...


Aku terserempak dgn azim, asim dan adam..xsangka dpt jumpa diorang kat sni..tp dlm hati aku mesti azim ade kat sni...coz aku tahu azim slalu dpt tiket free ni..hehehe...aku jumpa azim n asim masa nk masuk stadium...azim n asim tgh tunggu kawan2 yg lain...lpas konsert aku terserempak dgn azim sekali lagi..masa tu la azim bgtaw yg asim jumpa adam kat sni...aku pon trs msg adam...adam dtg ngan kawan dia juga..

Ini lah barisan2 pemenang AJL...apa yg boleh aku katakan Estranged mmg layak menang sbb dia bawa arrangement lagu yg berbeza sedikit...errr..aku bukannya reti sgt pasal nk komen -mengomen nie..tapi apa yg aku boleh katakan semua nya best2 la...semua aku suka..kecuali dua..sofaz n ramlah ram..:P..Tahniah kepada pemenang2!!!

Sempat juga aku bertemu dgn my idol- DAFI..dapat lah berborak skit dgn dia..aku x sangka akan bertemu dgn dia..itu pon sekejap, dia nk cepat..n then dia ade pesan sesuatu dgn aku...tapi aku x pasti aku patut buat atau tidak..xpela..aku kne bincang dgn partner aku...

psst:- Bayangkan lah klu dafi masuk pertandingan Juara lagu 23 dgn bawa lagu BTR...macam mner persembahan dafi nanti..owh lpe lak..credit to mr vern n chedd...aku amek pic artis2 yg menang AJL dari blog mereka..

Friday, January 25, 2008

Photobucket


Alhamdulillah Dafi akhirnya tersenarai dalam 5artis baru lelaki popular ABPBH..Kepada dafinites n my frens jom kita undi dafi k...

psst: Lilo sayang Dafi!!!
:)

Thursday, January 24, 2008

Dia




kenapa aku letak pic nie dlm post aku kali nie...
pic nie menggambarkan emosi aku ketika ini..
yup mmg aku sedih dan kecewa...
kenapa aku begini???
arghh..
aku x ske pereasaan aku skang nie..
cukuplah aku menangis...aku dah letih...
kenapa ada yg iri hati dgn aku..
kenapa rampas dia dari aku..
aku baru mengenali dia..
aku baru mula untuk menyayangi dia...
aku baru mahu merasai belaian dan kemesraan dari dia...
pulangkan dia kepada aku..
aku sayang dia..
jgn pisahkan aku dan dia..
aku dah x sanggup lagi kehilangan dia...
aku anggap dia tmpt utk aku mengadu..
tmpt untuk aku bermanja..
dialah segala2nya bg aku...
aku tiada org lain lagi..
cuma dia...

Wednesday, January 23, 2008

K-mie pengganti Becky

Assalamualaikum!!!
Akhir tahun lepas aku bgtaw yg Becky hilangkan..yup..smpi skang aku x jumpa lagi...Sabtu lepas,aku gi rumah sepupu aku sbb dia bt majlis perkahwinan...kat rumah sepupu aku nie mmg byk kucing...tapi semuanya warna hitam..
papa( bapa saudara) aku kata abg fad ade jumpa kucing putih...tapi papa dah halau dia...sbb papa dah x larat nk bela kucing...so aku pon minta la kat abg fad yg aku nk kucing yg papa dah halau tue...abg fad kata kucing tu dah hilang...dlm hati aku kata xpelah, masih ade ruby n anak2 dia lagi...
Lepas jerk aku blk dari dewan..aku singgah umah ibu jap..tukar baju..penat seyh hari tue...walau hnye menjadi penyambut tetamu n photographer yg x bertauliah...tapi paling menyedihkan kamera yg aku gunakan utk amek gambar hilang...warghhh..sedey nye...sory la Asri kamera tu hilang...salah aku gak x pegang kamera tue smpi habis majlis...
Lepas aku tukar baju, aku pon gi dapur...tetiba aku nmpk sekor kucen putih..dia dtg kat kaki aku...dia mengiau mcm minta makann...dlm hati aku mungkin ini kucen yg papa maksudkan...hurm hatiku tertawan tgk keletah si dia...cuweettt!!!...
aku minta ngan abg fad nk bela kucen nie..tp abg fad berat hati nk bg kat aku...sbb kuceng tue mmg manja dgn abg fad..siap abg fad bawa tido sama lagi...ibu kata, org yg br kawen xleh rapat sgt ngan kucen..so ibu suh abg fad bg je kucen tu kat aku...Yezzz!!!..akhirnya kucen puteh tue jadi milik aku....tenkiu ibu..muahhx..sayang ibu...
Kucen tue aku bg nama K-mie coz dia nie jantan dan warna bulu dia seakan2 cream..so, dr creamy terus aku pggl dia K-mie..matanya bulat dan berwarna biru..berat dia dlm 200gram..yang uniknya kuceng ni ekor dia panjang, act dah lama aku x bela kucen yg ekor pjg taw..selalu xde ekor macam ruby...dia nie agak manja taw...Lihatlah kucenbaru aku pengganti Becky...


"Meow!!! Nama sy K-mie"

' masa untuk tidor'

'K-mie sedang bersihkan badan'


video

Tuesday, January 22, 2008

~esok cuti~

uiks kenapa esok cuti..
ada apa dengan hari esok...
esok hari Rabu - 23 januari 2008..
saper tahu yerk?
ha!.lilo rase Megat mesti boleh jawab kan...
ekekek....gurau jerk..


sebenarnya esok adalah HARI THAIPUSAM. Hari Thaipusam merupakan perayaan yang disambut oleh mereka yang berugama Hindu diseluruh dunia bagi menghormati dewa Hindu, Dewa Murugan atau juga dikenali sebagai dewa subramania.Thaipusam dirayakan pada bulan 'Thai' bulan kesepuluh dalam kalender Tamil. Pada hari Thaipusam, bulan penuh melintasi bintang terang, Pusam dalam zodiak Cancer.


kalau kat selangor nie mereka sambut kat kuil batu caves tue...seingat lilo perayaan nie mcm nk tebus dosa kot..diorang akan berjalan jauh dgn berkaki ayam dan mebawa kabadi(merupakan kerangka besi separuh bulatan untuk diletakkan pada bahu dan dihiasi dengan bunga-bungaan, dan bulu merak)..selain itu adalah adat2 yg mereka lakukan..lilo pon kurang pasti sgt...menurut sumber2 yg boleh dipercayai mereka akan memanjat tangga batu caves , membawa susu dan kelapa untuk mereka mempersembahkan kepada dewa mereka...
(SUMBER:wikipedia n geocities)


bukan lah aku nk bercerita ttg hari thaipusam nie sebenarnya..cuma aku nk bgtaw esok cuti...so..aku dapat agak apa yg aku akan lakukan kat rumah...klu dok rumah jerk mesti zzzzzzz je keje aku..huhuhu...tapikan, sejak dua menjak nie...aku ske berjalan...asyik nk keluar rumah jerk...xkisah la..gi mana2 pon...igt esok nk pi jalan2...tp x taw nk gi ngan sape...ish..ish.ish..aku nie mcm banyak duit jerk nk pi jalan2...mayb aku igt nk buat road tour la esok..road tour at ampang...hehehe...

Ampang nie skang 'MMA'-macam-macam ada....aku igt nk suruh developer buat shopping mall besar2 kat area ampang..so x yah la aku gi jejauh nk window shopping ke nak nonton wayang ke nk makan2 ker...nt aku tunjukkan betapa indahnya AMPANG ni kat korang k...

Wednesday, January 16, 2008

My Lucky Stars



lately, aku suke tgk drama bersiri korea - my lucky stars..hurm dulu aku jarang menonton tv, myb aku selalu pulang rumah lewat..xde masa nk menonton..blk2 jer dah lewat mlm, yang sempat aku buat mandi, makan n iron baju utk gi kerja esok pagi..seyes aku dah jatuh hati dgn crite nie..skang nie aku mesti blk keje cepat nk tgk crite nie..lagipon skang nie kerja baru aku dah xde OT lagi..

my lucky stars nie mengisahkan percintaan diantara dua insan yang berlainan darjat tp mempunyai impian yg sama..mereka melambangkan percintaan mereka dgn merekabentuk rantai tangan berbentuk bintang...dlm drama ini, mereka tidak lepas dari ujian2 hebat yg melanda dlm hubungan percintaan mereka..




Saksikan Drama My Lucky Star setiap hari isnin hingga khamis pukul 7.00 - 8.00 mlm di 8tv..errr..drama ni nk dekat abes dah...so myb klu korang tgk pon xphm kot..tp xpe juz nk share ngan korang jerk...

aku dah dapat cari drama nie dalam website klu korang nk tgk sila klik link nie my lucky star

Tuesday, January 15, 2008

LiMa

5 perkara aku lakukan setelah celik mata waktu pagi2:

1. Matikan alarm handphone - of coz la, aku terjaga bunyi bising suh bgn...
2. Chechk msg / call - (manalah tahu tyme aku tdo ade org call aku, aku x sedor ker..)
3. Peyuk2 Teddy bear aku n ucapkan 'good morning Dear' sambil bg morning kiss.
4. Duduk sambil menggeliat
5. Baring, tarik selimut n daydreaming..-warm up dlu sblm mandi..

sekurang2 aku memerlukan masa 10minit untuk aku melakukan perkara tersebut, barulah aku bangkit dari katil..hihihihi...

Monday, January 14, 2008

~Today is Monday~ =)

hari nie aku masuk opis, x byk benda yg aku buat...cuma aku perlu kemas2 meja aku, buat surat resign, siapkan kerja yg ada..

kali nie aku mengambil keputusan untk berhenti kerja di sini dan menerima tawaran kerja di gombak..aku akan mula tugas rabu nie -16 jan 2008.

aku rasa lega dapat lepaskan tanggungjawab aku disni..dan aku rase klu aku pergi pon tiada kenangan yg terindah boleh aku bawa bersama..

semakin hari aku lihat dunia ini luas..pelbagai ragam manusia yg ada di muka bumi ini..aku mulai memahami kehendak dunia yg penuh onak dan duri...

thanks to my officemates yg byk bantu aku dlm menjalankan tugas aku disini...

....



tiada apa perlu ku ungkapkan..hanya ini yang ku rasa kan..

Wednesday, January 2, 2008

~Aku Berubah~

benarkah aku dah berubah..atau keadaan yg berubah sekarang...

kenapa aku kata begitu coz aku dapat few sms from my frens lately..

diantara msg yg aku dpt:

"hye, i missed the old lilo. where's lilo.u look different now"

"kenapa lilo senyap.dah x igt kat kita lg ker?"

"farah,lama menyepi.kami semua rindukan farah"

"nape kita dah makin jauh, dulu kita rapat"

aku rase aku adalah aku..aku x berubah..mungkin aku jrg sms/call mereka2 ini..

tapi..benarkah aku dah berubah..apa yg lain ttg diri aku...


if u're my frens, tell me the truth..wut do u think abt me..please drop comment here..sempena 2008 nie, aku cuba ubah attitude aku(klu ade kekurangan/kelemahan) supaya org akan senang dgn aku...

Interview Today

aku baru jer blk dr interview hari nie...
erm, i think i did very well...
tp x tahu la..
hurm..
setiap kali interview aku slalu pikir..
should i go?
i'm not sure aku interview untuk ape?
for improve my skill or for the salary yg di offered...
aku rase mcm aku dapat jer job nie...
perlu ker aku berfikir lagi?

aku nk buat perbandingan diantara keje aku yg skang ni or keje aku yg akan datang..

PRESENT
-putrajaya(45mins)
-gaji ikut hari bekerja
-boleh buat OT
-no pressure
-cuti sehari setiap 21 hari bekerja/7x cuti setahun
-no MC
-no insurans/no claim medical check-out
-ade COLA/KWSP
-kontrak 6bln but boleh sambung
-not in my field( pembantu tadbir kewangan)
-government

FUTURE
-gombak(30mins)
-gaji tetap+ claim mileage
-no OT
-a lot of pressure
-sebulan 1x cuti/12x setahun
-seminggu MC
-ade insurans(anythin happen)/claim for medical check out
-no COLA but hv KWSP
-kontrak setahun but boleh sambung
-(penolong pegawai DIGIS)
-private sector

phew...i need the tyme to think..this friday, aku akan dapat taw jawapan whether aku berjaya or not...

Becky is Missing

dah 2 hari becky hilang..
mana dia pergi..
merajuk ngan aku ker..
pliss jgn tinggalkan aku...

yerp bfore dia hilang..aku ade marah dia..
but tak maksud aku x syg dia...
aku marah ada sebab..becky buat silap, of coz la aku marah..
sebagai hukuman aku x bg dia masuk rumah...

now..i miss ngan becky..
rindu nk hug dia..
becky my best buddy..
plis jgn tinggalkan aku...
i need someone yg boleh aku luahkan everythin in my mind..


BECKY......

LiLo

Related Posts with Thumbnails