Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Monday, August 30, 2010

gurl boy???


ayu je kanak2 ni berhijab...


erm nampak gaya muslimah..kecik2 agy di ajar tutup aurat..
still terserlah kecomelan walaupon sedikit comot..

tapiiii...

itu bukan lah perwatakan sebenar si kecil ini..


l

l

l

l

V




i'm dani....(di opis aunt lilo)
aunt lilo janji nk bawa jalan2..


makan tyme..(padahal bulan pose)
sy lapar x mkn apa2 dr pagi..aunt lilo kejammm..
kul 3 br bg makan dan tanpa susu..

aunt lilo baik....
dia nk pujuk sy dr menangis..
aunt lilo bg sy tunggang mini bike..

p/s:kesimpulannya....leceh bawa budak kecil gi shopping...

Sunday, August 29, 2010

Cuba teka

Hari ini merupakan hari yang sangat indah..dan hari ini merupakan hari santai aku...so aku bgn pagi, bersahur...then tunggu masuk waktu, aku solat dan sambung tidur...

lepas je tido2 ayam, aku pon bersiap2 nk pi servis kete...so sblm servis kete, aku pi singgah car wash..nk pi cuci kete..almaklumah, skang ni xde sape nk tolong cuci kete aku...so kene la pi anta car wash.....

masa duduk bersantai tunggu kete siap di cuci...aku memerhati alam sekeliling....agak panas juga cuaca hari ni padahal br pukul 10...

isu yg aku nk higlight hr ini adalah semangat kemerdekaan...ye la x lama agy kan nk sambut merdeka..so x kurang hebatnye bengkel carwash nie..siap kibarkan beberapa buah bendera malaysia..aku kagum dgn semangat tu..

tapi ade satu yg bt aku pelik..cuba lihat bendera tersebut....tekalah apa yg peliknyeee...

Wednesday, August 11, 2010

Nak Reward X? Jom Puasa!!



salam semua..hari ini merupakan 1 ramadhan..oleh itu semua umat islam berpuasa bagi menunaikan tuntutan-Nya... Saya, Farahzila ingin mengucapkan:

Selamat Menyambut Bulan Ramadhan
Selamat Berpuasa
Selamat Berbuka Puasa
Selamat Bersahur
&
Selamat Menggandakan Pahala

:)

Tuesday, August 10, 2010

Thanks Cikgu (1st gift)


Again..jangan marah yea..kali ni entry semua berdasarkan 'hari istimewa' aku...aku juz nk hargai mereka2 yang sayang akan aku....

hari ni cikgu offer nk hadiahkan kek sempena besday aku...tp aku segan plak nk terima kek dari dia...so, setelah berdolak dalik, akhirnya aku terima juga kek dari cikgu...itupon aku taw cikgu merajuk coz aku tolak tawaran dia semalam...jgn majuk agy taw...x ensem nt...hihihi...

soorrry cikgu, tunggu fara lama sikit coz fara dari luar...sbb semua nya plan last minute...cikgu, fara dah makan kek yang cikgu bagi ni kat rumah..sedap sgt....mama pon suka sbb ada buah2...igt nk kongsi ngan kawan2 opis, tp x sempat lah....makan kat umah je lah...



dalam bungkusan kek tu, ada bungkusan hadiah yg kecik..alahai kek pon dah cukup bagi fara, cikgu....lepas je makan kat kek terus buka hadiah...OMG..Jam Tangan...thanks cikgu...macam taw2 je fara dah lama x pakai jam tangan...


cikgu...cantikk x jam tangan sy...hihihi...sesuai tak dengan tangan sy....anyway thanks yea cikgu...beri hadiah ni tuk saya...anyway cikgu, sy sentiasa igt cikgu cuma xmo ggu cikgu sgt..fara harap cikgu sentiasa jaga diri dan keluarga cikgu dgn baik....


p/s:maaf x dpt jumpa lama...rasa nk borak2 dgn cikgu td..lagipon xpernah nk borak2 face to face kan...cikgu, taw x, cikgu nmpk lain lah....

Belanja Makan


Alhamdulillah...hari ini rezeki murah sangatt.....masa lunch my friend ajak lunch kat Selayang Mall.."belanja GCB burger McDonald"...thanks dear..hihihihih

setibanya di opis...my uncle call, dia bgtaw dah tunggu kat lobby office...nk treat aku lunch...mak aihh..bz skit aku hari nie..ramai nk ajak mkn..almaklumlah esok nk puasa kan....hihihi..mcm x sempat je lain kali nk makan tghr ngan aku...ekceli yang pastinya mereka2 ini nk celeb besday aku hari ini memandangkan esok dah mula berpuasa..

so kami pun gerak lah ke kepong makan di restoran E & O kari kepala ikan...restoran ni agak feymes la, pukul 2 lbih still penuh lagi..ADUN selangor pon mkan kat situ gak td..huhu..uncle taw feveret makan makanan laut..so dia order 2 ekor ketam besar yang padat ngan isi....




erm..walaupun aku dah makan GCB td..tp aku still berselera nk makan nasi putih, kari kepala ikan n ketam...akhirnya..kekenyangan timbul dlm perut ku...kenyang giler beb..aku juz makan separuh ketam n suku kepala ikan....x larat nk abes....akhirnya uncle suh aku tapau je lah....

p/s:girang hatiku x terkata...thanks uncle...

syukran Ya Illahi

semalam pg aku xdpt mempertahankan 'jus happy' dalam diri aku...aku tewas dgn dugaan kecil yg datang..air mata mencurah2 membasahi pipi sehingga membuatkan mata aku bengkak dan perit..tapi dalam pada masa yang sama aku bersyukur di saat aku di uji oleh-Nya, aku tidak keseorangan...aku di kelilingi teman2 yang sentiasa membantu aku...aku xsangka mereka semua ikhlas menghulurkan bantuan..sebelum ini aku jarang menganggap mereka kawan sedih aku(x mahu susah kan org) tapi mereka bukan nya sanggup tinggalkan aku begitu sahaja...

buat mama, pengorbanan mama amat menyentuh perasaan angah semalam...sentiasa ada bersama suka dan duka...angah sedar mama lah orang yang paling berharga....

buat teman2, terima kasih sudi menghulurkan bantuan buat fara,fara x berniat nk susahkan kalian..tapi fara amat2 terdesak semalam..atas bantuan kalian, fara dapat uruskan hal fara dengan lancar...Alhamdulillah, dengan ujian kecil ni, jelas kelihatan bahawa masih ada yang sudi mengambil berat ttg diri fara...i'm not alone...

p/s:kini aku mampu tersenyum kembali

Friday, August 6, 2010

sesi conteng2 muka



hye and have a good friday...hope u guy will be fine..esok cuti kan..so hapy2 la sikit...today i nk cerita sikit ttg C-Cut Saloon(nak pomot skit)..

actually c-cut saloon ni merupakan saloon my sis yg bertapak di Pandan Mewah, Ampang.. service yang ditawarkan lebih kepada treatment & hair care...

selain itu, c-cut saloon juga ada menganjurkan bengkel kecantikan dan andaman utk mereka yang ingin memulakan langkah awal ke bidang persolekan..kebiasaan tenaga pengajar yang di ambil merupakan orang yang berpengalaman dalam bidang persolekan dan juga make-up artis yang terkemuka..

itu cerita serba sikit ttg saloon my sis...i on behalf C-Cut Sallon wish to say a million thanks to Murai.com.my give opportunity to our team members menyertai make over their guest in conjunction photoshoot raya ..

actually ada 45 orang artis yang terlibat dlm menjayakan sesi bergambar dan my sis menyediakan lebih kurang 18 orang make up artist...penat seyh coz kami dari pagi sampi ke mlm berkampung kat Marriot hotel...eceh mcm lah i ni tukang make up juga..hoho..no please...

i juz tukang bussy body...suka dok celah2 kain orang..hahahha...orite2...our team member mmg rs seronok lah coz dapat bekerjasama dgn group yg ramai..selalunya dalam 4-5 org je...divide in two group...so xdelah sesak sgt bilik..lagi2 dapat jumpa dgn artis kan tu yg diorang rs syok sgt...

semua artis pon sporting, so x byk karenah sgt...sennag je nk makeup n baju pon xde memilih sgt..kira ok la...owh barang2 yang we all pki semua jenama taw seperti MAC, Shu Uemura, apa ntah lagi..i x igt..hihihi

so nie ade beberapa pic bt tatapan anda semua utk ditatap...for those yang menjayakan, i , on behalf my sis, nk wish thanks you coz sudi meluangkan masa anda sehari even ada yg sanggup mc n cuti pd isnin lepas...my sis ckp u all semua beri 100% commitment n make up korang x terlalu over..nice effort...so if c-cut saloon ade dpt peluang mcm nie, insya Allah c-cut saloon akan panggil lagi u all..


antara mak andam yg hadir..
dila-diya-liza-ayoi-mai-yanti-shima-mas


artis2 yang terlibat..
my prince charming Dafi pon ada....


incik irfan pon ada...i x percaya i dpt jumpa dgn dia..
rase mcm mimpi jer..hahaha..


kebanyakan artis yg hadir dr syarikat MIG...
ade juga yg i x kenal..
coz i jarang tgk tv di rumah...


p/s:ade juga artis yg kekwat...

Wednesday, August 4, 2010

Ogos di nanti

Setiap kali masuk je bulan Ogos...'happy juice' dlm badan aku akan bertambah 2x ganda...dan aku sentiasa menantikan kedatangan bulan Ogos dengan penuh keceriaan.. :) :)

aish...sekarang ni pon aku menaip asyik tersenyum seorang diri...'jus happy' ni hanya datang setahun sekali je taw...so aku x kisah la senyum sensorang..tapi kan senyum itu sedekah...semalam ade staff aku puji coz aku hadiahkan senyuman aku kat dia..happy nye(of course la, i pon suka pujian taw)...hihihihi

orang selalu kata kita jgn terlebih 'dose' nk happy2...nt ade duka yg dtg..erm...maybe la...tp aku nk juga happy2 even aku tgh sedih...aku nk bulan Ogos keceriaan dan kegembiraan bt aku dtg lebih berganda...

lagi2 bulan Ogos nie kita bakal menyambut Ramadhan minggu depan..penuh barakah bulan ogos tahun nie...sukanya aku...aku tak ingatlah tahun bila ramadhan pernah menjelma dalam bulan Ogos..maybe masa kecik2 kot...

klu korang rasa nk kutuk ke nk kritik ke, nk marah ker kat aku bt lah dlm bulan ogos nie.....aku xkan amek hati nye ngan korang...paling koman aku senyum blk kat korang dan aku x kkan marahnye..jgn takut k then aku g toilet...warghh...huhuhu...aku juz sob sob kat toilet jer....hehehhe.. :) :)

erm...actually bulan ogos merupakan bulan kelahiran aku..sbb tu aku over excited nieh... :) :)
hanya ms bufday je bt aku rasa gembira...rasa sgt2 special masa tue...lagi2 ade orang igt bufday aku...

setiap tahun aku mesti sambut bufday..x kira lah dengan famili ke, dengan kawan2 ker, dgn buah hati ke atau dgn saudara2 ku...even bt ala kadar pon dah memandai dengan sepotong kek n ucapan...

setiap tahun bulan ogos pastinya tersemat memori yang indah buat diri aku...dan kamu kamu di sekeliling yang membuatkan hari ku lagi indah dan ceria..."kamsanmida"

p/s:next week aku akan sambut bufday pada bulan puasa....Alhamdulillah...

Tuesday, August 3, 2010

Cahaya Awan



pic ni di ambil ketika sy br pulang dr pejabat menuju ke rumah kakak...setibanya sy di sana...sy berehat sebentar di dalam kereta dan memandang ke langit...langit masih belum berubah warna kehitaman pada ketika itu jam tangan menunjukkan hampir angka 7... sedang merenung tajam melihat keindahan alam ini..sy ternampak sebuah awan yang cukup mempesonakan sy.... cahaya yang keluar di sebalik awan seolah-olah ada pintu syurga terbuka dan keluarlah bidadari turun ke bumi..



awan kelihatan seperti bercumbu ant satu sama lain


p/s:apakah yg ada di sebalik awan?

Monday, August 2, 2010

dont cry my lil baby

pity my little baby..that day i lewat pulang rumah from my office..around 6.30pm i smpi..keluar je dari kereta i dgr my baby menjerit-jerit "mommy,mommy help me!! i stuck here..i cannot come down by myself"...(hehheh..my assumption jer)...




i was shocked...mcm mane lah dia boleh ada kat atas tue...."calm down baby..take a deep breathh..i'll rescue u my dear" (aku ckp dlm hati jer)..lekas2 i masuk rumah nk selamatkan my baby...(err before tu sempat gakla aku snap 2-3 pic baru masuk umah)..hihihi






see..my baby berada di luar tingkap bilik i...kesian kan...
muka letih seharian kat luar...
(apa korang igt baby aku betul2 ke..kucing ok)



my baby x tahu mcm ner nk ke verandah...
dia x tahu panjat lagi..
i belum ajar step memanjat..huhu
just step melompat jer..

p/s: i love my baby very much..muachhh..dont cry!!

LiLo

Related Posts with Thumbnails