Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Sunday, November 30, 2008

Quiz : Lilo and Stitch


holla....

wahhh..tetiba je entri lilo ada pasal kuiz kan...dulu lilo penah buat kuiz teka pasal nama negara kan..tapi malangnya x seorang pon jawab dgn tepat...di sebabkan lilo ini penggemar katun disney terutamanya cerita Lilo and Stitch maka lilo akan buat kuiz berkisarkan tentang katun lilo and stitch... lilo nak bagi hadiah pada mereka yang jawab semua soalan ini dengan betul...soklan dia mudah sahaja coz dalam bentuk objektif..pilih salah satu jawapan yang dirasakan betul..xperlu slogan okiesss....

1 - Ohana means .........
a)Surf board
b)family
c)dance
d)house

2 - what is "stitch"s real name ?
a) experiment 526
b) experiment 606
c) experiment 626
d) experiment 625

3 - who looks after lilo ?
a) her mom
b) her aunt
c) her sister
d) her grandma

4 -
In the Disney movie "Lilo and Stitch" what is the first animal Stitch saw when he landed on earth
a) Dog
b) Frog
c) Fish
d) Snake

5 - In the movie "Lilo & Stitch", Lilo tries to teach Stitch to behave by using which musician as a role model of good behavior?
a) Phil Collins
b) Elton John
c) Johnny Cash
d) Elvis Presley


so macam ne dengan soalan yang lilo berikan?? susah ke senang... selamat menjawab okiesss..owh ya..btw spe yg jawab betul dan pantas..dia la pemenangnya k....




6 comments:

~.::IamZulaikha::.~ said...

wahh.. best la quiz kak lilo nie.. eca cube jwb ek..

1 - family
2 - experiment 626
3 - her sister
4 - frog
5 - elvis presley

yang number 4 tu xpasti la.. xDD

MyRainbowDiary said...

Jawapannya:
1) B - Family
2) C - Experiment 626
3) C - Her Sister
4) A - Dog
5) D - Elvis Presley

Note: Hopefully betul la jwpn ni.. I siap buat research tau.. After dis i nk gie cri DVD movie ni, coz i tak penah lg tgk movie ni (i ni mmg agak ketinggalan sikit).. Hehhehe..

Wawa said...

nak jawabbbbb. hehehe. wawa pun suka stitch sbb dia comel sgt...

1 - ohana = family
2 - stitch = experiment 626
3 - sister dia yg look after lilo
4 - stitch nampak hanjeng (anjing, hehe) masa mula sampai bumi.
5 - lilo ajar stitch utk ikut elvis presley as role model. comey banget.

Farazila said...

wahh!!!

pandai nyee korang ni kan...pandai jawab soklan..
okie2....kebanyakkannye jawab soklan dgn betul..
nanti lilo bagitaw jawapan nye k..


erm mar...u siap buat research ekh...semangat betul u ekh...okie2 tunggu ekh jawapannye nanti...

Lina said...

ohana means family..
and i love you sis lilo!

p/s: yang lain2 Lina taktau.

dakchomey said...

da adew pemenang lum? awat kedekut bg sorang jew winner..

LiLo

Related Posts with Thumbnails