Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Sunday, May 16, 2010

My Bedroom

salam semua..seperti yang diketahui oleh teman2 yang rapat..rumah mama and ayah aku renovate pd tahun lepas...so akhirnya rumah tu telah siap 98%....2% agy tue belum masukkan perabot dan juga grill pagar.

okie aku xnklah tunjuk keseluruhan umah aku, juz nk tunjuk bilik aku sahaja...mama aku kata ini bilik khas tuk aku sehinggalah aku kawen nt...yippi...thanks....hihihi...bilik aku ni xde la sebesar bilik adik aku...tp boleh lah tmpt untuk privasi aku...



okie seperti yg korang lihat itu adalah pintu bilik aku..kosong kan...okie..belum pikir ag nk letak apa...maybe aku nk letak frame kat wall..


tara...welcome to my room...nampak besar but bila dah isi barang..kechik je bilik nie...masuk2 je bilik terus nampak cermin besar kan..


ini tingkap bilik aku...luas...pemandangan je yg kurang menarik...hihihi...adik aku sakat..dia cakap..nt kan ko tgk ade kain putih terbang dpn tingkap ko...padan muka...aisehh..saje je nk takut2 kan aku...sebelah tingkap tu ade verandah kecil..juz utk seorang dua je leh diri....tingkap aku ni mmg transparent xde tinted..so org luar boleh nmpk bilik aku...isk..kene beli langsir tebal sikit nie...


masih kosong..belum ade katil agi...so aku rasa aku akan letakkan set katil aku di sini...katil kat bawah lampu tue..tp konsep ape aku belum pasti agy....tgk pada bajet jugak r...korang rs apa yg sesuai dgn konsep bilik aku yea..hurmm....tgh pikir2 nie..aku ckp klu aku beli set katil ni boleh save budget ms kawen..tp mama ckp..org lelaki bg ko hantaran belilah barang baru..nt dia persoalkan plak duit hntrn tu..owh ye ke...erm..x taw plak aku.tp katil baru still kukuh agy kan...watpe nk membazir...hihihi


eh, sape punya kereta yea..hihii..tu DEAR aku lah..dr tingkap bilik aku..aku leh nmpk car park kete aku...kalau ikutkan kat situ aku nk buat garaj..tp belum siap agy....


see..inilah sebahagian 'kesayangan ku' yg amat2 gembira dapat bilik baru...diorang ni masih agy dok dalam kotak buruk ..terpaksa berhimpit2 dgn yang lain...aku belum ada idea nk letak mereka kt mne..samada aku kene buat para2 utk diorang or aku beli almari kecil...

p/s: gembira hati ini...
jgn suka nk ngadu bomba...
buat hal masing2 yea...aku x jg kain ko..jgn sesibok nk jaga kain aku...

18 comments:

akudandia said...

salam akak,

wah cat la warne kegearan akak,
letak wall deco,
n hias cantik2..
msti cantik..

Farazila said...

wasalam hani...

owh kiranye tukar warna bilik la yea...

orait2..sis xnk sesak sgt..mula2 sis nk masuk set bedroom dulu...

Anonymous said...

cantikkkkkkk

Muhammad said...

huaaaaaaaaaaaa

kene buat kenduri nieh , masuk rumah berwajah baru.

itu tingkap aaahhh,manyak busat woooooo.
cantik if u letak sofa loren kat situ.waallalalalala.
:P

~aSHa~ said...

wah terus terbayang dan imagine design sendiri kalo tgk tingkap tu...nanti selak2 la buku tgk design langsir...mesti menarik ni kalo pandai reka...

Farazila said...

ANONYMOUS:
thanks....
ini hasil rekabentuk abg ipar sy juga...

Farazila said...

megat:
kenduri yea..huhuh..tunggu raya lah...

erm...sofa loren?mcm ner tue...
thanks idea u tue..

Farazila said...

kak asha..

yup...
nt fara nk pi tgk curtain yg sesuai....

Anonymous said...

cantek bilik ko kan dik bertuah dapt mama yang ambil berat pasal ko....mmg ko bertuah dari kecil sampai sekarang.....

dmx said...

wah..fara
dah...merancang nmpk
he3...
trkilan kalo x jemput...
huhuhuk...:)

Farazila said...

along...
aku juz nk wish a million thanks to abg li..coz siapkan juga umah mama and ayah.....

erm...belum tahu lagi aku bertuah ke x..ko lagi bertuah..ade perniagaan sndri...dapat husband yg penyayang..anak2 yg comel...family yg slalu amnek berat kat ko..

aku..cuma kasih sayang keluarga je yang ada...

Farazila said...

dmx..
kita hanya merancang..tu semua angan2 fara....

sape yg x nak kawen kan..cpt atau lambat je....

InsyaAllah...ade hamba Allah yg sudi jd permata fara nt..

[r][a][y] eusouff said...

suka window yg besar2 mcm ni

tapi kan
mesti lilo letak grill kan?

Farazila said...

erm..xla ray....lilo x letak grill....

edzlin007 said...

hello lilo..cantik bilik awk...ada veranda lg...ok lah bilik lilo ni...leh lepas tension dgn tingkap yg luas itu

♥Syamelia♥ said...

wah! besarnya bilik lilo...
so nt boleh maen kejar2...
dinda... kanda....
lalallala

aduka said...

mak oi..
luas n cantik gile bilik die..
fuuuhh..
admire sgt bilik cenggitu..

*bilik i kecik je*
T_T

dmx said...

salam...
fara..
bole lrr..dega lagu2 opick dlm ytube
he3....:)

LiLo

Related Posts with Thumbnails