Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Wednesday, June 11, 2008

yeay..aku pelajar!!!


Holla my frens...hurm juz wanna tell u guys, fara dapat offer study dekat UITM..next week fara akan reg as a new student..heppy nye...owh ya fara amek course degree in town and regional planning selama 3 tahun..ekceli 2 thn je untuk fara klu fara amek full tyme but fara xdpt offer full tyme yg dapat hanya la part tyme..fara akan mula kuliah bulan 7 ni..
wow...risau nye...mampu ker aku menggalas beban sbg seorang pelajar dalam masa yg sama sebagai pekerja..risau x mampu bawa dgn baik...3 thn beb lama tue...bila memikirkan masalah2 yg dialami di negara kita iaitu krisis kenaikan harga petrol mmbuatkan fara perlu berpikir berulang kali..mana taknye..jauh beb nk ulang - alik dari ampang ke shah alam...tambah lagi fara skang kerja kat area selayang..
erm...terasa perit r, bila gaji x mengikut level yang sepatutnya, minyak dah naik 2 x ganda, makanan pon dh naik harga.. keje yg selalu perlu turun site..dan mayb fara perlu ke kelas pd malam hari..hurm..alah, korang x kan paham..tapi fara anggap ini sebagai cabaran..fara ingin maju...
untuk itu, fara perlu bersusah2 dulu..mana taw rezki fara nt, dpt lah fara bersenang-senang kemudian kan..tapi fara juga ade pikir jalan alternatif lain...belajar tetap belajar tp cuba untuk cr peluang pekerjaan dekat shah alam relate dgn bidang fara..ye la..senang skit, bila keje kat shah alam, study pon kat shah alam..nt try cr umah/bilik sewa kat shah alam..so dptlah fara berjimat sket...cuma, fara perlu berdikari la..xde famili yg dekat dgn fara...ala, sape nk basuh baju fara nanti..hahhaha....xpon kan...cr org yg boleh 'spedo' fara...erkk..ini langsung xleh pki..opsss..gurau2 je mama..dont take it serious okie...
p/s:hey warga shah alam..i'm back.. :P

3 comments:

~SYAMELIA~ said...

tahniah lilo...

tak sabar nk tgu lilo jd warga sh lampu balik...
boleh kt m___h hari2...
lalallalalalla....

Lina said...

congratulations sis!

wahh, dah jadi student balik..
study well okay? (:
selamat majujaya!

Farazila said...

kak emi..
thanks...
klu lilo dpt keje kat sana..senang skit...
boleh *&^%h kan...

hey lina sayang...
tenkiu sayang...
yup..sis jd student for 3 years je..

LiLo

Related Posts with Thumbnails