Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Monday, April 28, 2008

takde keje cari keje..

semalam, aku mmg free..xde bt ape pon..juz dok umah jer...nk dating xde sape lak nk ajak aku gi dating...hurm..sapelah aku ni kan, insan yg biasa jerk...dah la x lawa tapi kiut adalah..hehehhe..pasan jerk aku ni kan...xpela..aku ni mmg suka angkat bakul sendri..x suka susah2 kan org angkat kn bakul tuk aku..hahhahha....

pagi2 agy aku dpt call from my sis..

along : wei, nk jd model x?
angah: huh...bila?
along: hr nie ler..
angah: kul bpe?
along: 11pg, student aku xde partner nk makeup...nt aku bayar r kat ko...
angah: ala, muka aku da teruk r...jerawat byk nie...huhu..
along: erm nt ko datang je la...
angah: okie..asalkan dapat fulus.. :P


memandangkan aku xde bt pape hr nie, aku pon setuju...dah lama aku x bg muka aku ni bt eksperimen...hehhehe....ekceli dah 3-4x bg muka aku ni dijadikan eksperimen...aku dah boleh hafal step by step yg kak nurul ajar kt student dia...

sampai2 je, terus aku dok kat tmpt yg disediakan utk aku....nama abang yg makeup kan aku tu fadzlie...okie la nice gak dia...mula2 dia makeup kan aku, erk ganaz nye...aku taw la tangan laki, ye pon jgn r sental muka aku macam muka aku ni bontot kuali..hehhehe...xpe, naseb baik kak nurul tego dia, ajar teknik pegang span...abg fadzlie ni cepat pick up skit..dia mmg keje pantas...tp dia kata mmg susah skit nk makeup kan aku..tang mata mmg payah...dekat setengah jam je kat mata..itu kata dia r..coz mata aku ni cepat sangat berair..so, bila pki bulu mata palsu punya lah payah nk lekat...mana x nya, gam bulu mata tu masuk dalam mata, mana aku pedih...tp aku tahan jerk..cool...

erm..korang nk ke tgk muka aku macam tepong kurma nie..xperlu la..juz imagine jerk okie...hhahahha..aku pon geli hati tgk muka aku..macam opera cina nk berlakon citer raja2 zaman dulu kala..bak kata nabil, dia tgk aku ni mcm geisha..hampeh si nabil tue.. shhhhhhhhhh....diam2 sudah..


"aku rasa aku lagi comel tanpa secalit make up pon.."

1 comment:

~SYAMELIA~ said...

ok la lilo...
akak x gelak pun...
tp tgk tajuk pun dah rs mcm nak gelak ok...

kalu make up amatur mmg cantekk la...

dpt duit ek?
ok leh la blanjer ms 'perjanjian syaitan' kt hr khamis nanti ek...

takde keje... carik kejer....

LiLo

Related Posts with Thumbnails