Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Monday, April 7, 2008

Restoren Intai-Intai





Semalam aku dan keluarga pergi meraikan hari jadi adik bongsu aku kat sebuah restoren yg baru buka di Ampang..Nama restoren tu Intai-Intai..x taw la klu korang penah dgr ke x? restoren ni terletak kat jalan ulu klang mmg agak tersorok skit walaupon terletak berhampiran tepi jalan MRR2...

untuk pertama kalinya kami sekeluarga dilayan baik oleh pelayan dan juga 'cashier' kat situ..mungkin sebab x ramai orang yang ada...apa yang menariknya mengenai restoren ini kerana tmpt nie menciptakan suasana yang penuh ketenangan dan romantis..

Restoren ini cuba memberi suasana alam semulajadi dengan adanya kolam buatan di tengah, pokok2 di sekekliling dan juga menggunakan backdrop dari kayu-kayan..(maafla xde pic yg smpt aku snap..xtpikir nk amek pon)

bagi aku harga makanan berpatutan dan juga hidangan boleh tahan cuma masih belum ada banyak menu dihidangkan lagi...di sebabakan aku nk buat surprise birthday utk adik aku, aku minta pelayan kat sana bawa kek yg dibeli oleh kakak aku dan waiter tu turut menyanyikan lagu birthday untuk adik aku..so sporting itu waiter...hehehehe..masa waiter tu bawa kek, aku lihat kat kek tu dihiasi dengan 2 candle dalam cawan agy...

bila dah dekat sejam aku kat restoren tu, barulah aku tersedar rupa2nya 'cashier' kat situ ialah En Bahar(ex-warden AF)...so nice la dia layan kami sekeluarga...

kat sini aku nk bg rating untuk keseluruhan restoren intai2 nie...

Makanan : 3bintang(xdapat penuh bintang coz makanan aku plg lewat sampai)
Minuman : 4bintang(sedap mango juice coz pekat sgt..slurpp)
Layanan : 4bintang(pandai amek hati aku n famili)
Penghantaran : 3bintang(coz anta mknn satu persatu)
Suasana : 4.5bintang(coz aku ske dine dlm suasana yg tenang)
Pelayan : 4bintang( coz sabar layan karenah aku yg ske minta menu yg bukan2):P

cadangan: kan bagus klu kolam tue ada air pancut n laser..:P
: tambahkn menu byk2 skit yer esp mesti ada hot choc or ice blended chocolate
: klu boleh buat small stage yg ade pertunjukan..ekekeke...

7 comments:

Anonymous said...

apalagy tak amik gmbr...lilo ooi... Bknnyer uols nie suka brgambar yg vogue2 ke evendoughnot... makanan put ambil gambar

Farazila said...

hahhaah..
ekceli lilo x cukup korum la tyme tue, coz member2 yg ske bergambar xde..so malas nk over sgt...

anonymous, jom nt kita gi sana nk..okie wut tempat tue...lebih best dr kunang2 taw..

neo_19944 said...

amboi sedapnye menu dia minta...tak ingat kat kita kat sini...meleleh air liur dgr dia makan..

faez said...

hye..leh bgtau direction camner nk pegi restaurant tu x?5minit dr ampang point??hmmm..da google psl intaiintai,tp x dapat pun..website die pun sempoi jer.. =)

my email add-sea.zeex@yahoo.com

faez said...

hye again..bole reply asap??b4 this coming 7 may..wanna celebrate special ones' bufday..tqvm..really appreciate =)

Anonymous said...

Tempat nya memang menarik... ramai kawan rekomen tempat ni... tapi kena upgrade sistem booking... supaya tak menganiaya orang yang arrange for booking... especially bila dah confirmed lokasi utk ber'gathering' dan berita pon dah circulated to everybody... tetiba bila buat double confirm berlaku perkara sebaliknya... restoran confirm mengatakan tiada booking dan sebagainya... mungkin memang banyak berlaku kesilapan yang sebegini... tapi please la... kenapa mesti berlaku kat aku... wargghh... kalau berlaku kat korang mesti korang bengang kan... To Intai-Intai management, please look into this matter seriously... thank you.

ADDERLYNA said...

Salam,boleh bgtau tak tentang harga makanan kat intai-intai ni?.Reasonable tak?.kalau ingt lagi menu dan harga dia leh bgtau sini..just nak tau gak sblm pie..kang bawak duit tak cukup...nak cari atm kat ner...menu macam tom yum dia,how much per person...?Dan lain2 lagi.tq.

LiLo

Related Posts with Thumbnails