Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Sunday, April 20, 2008

Jom Picnic!!!

Aku dan Along telah merancang nk buat surprise picnic untuk mama n ayah..coz nk celebrate ulangtahun diorang.. dekat 2 minggu gak la aku merancang..last week along n aku gi survey tmpt yg sesuai utk berpicnic..yeah, aku jumpa tempat yg bg aku menarik..hari khamis, aku pergila booking tempat tu..ye lah skang ni pon nk mandi manda pon kne tempah tempat dulu taw.. Aku pilih Teratak Angah sbg destinasi pilihan untuk kami berkelah..

Pagi tadi, plan aku kantoi gara2 mama xnk ikut..coz aku x bgtaw pon pasal picnic nie..diorang pelik tgk aku prepared barang2 mcm nk berpicnic..aku igt bila semua dah ready, juz aku suh diorang bawa baju terus naik kete jer..mama igt aku ni nk keluar agy dgn orang lain...mana x nya, last week aku picnic dgn kawan2 aku kat tasik shah alam..terus mama membebel, aku ni asyik berjalan jer..x reti dok umah..x kemas rumah..bla..bla..bla...suh byr bulanan kete penuh la..bla..

Itu cerita pg td...entah mcm ner kakak aku bg ayt apa ntah kat mama, terus mama nk ikut...yeeehaaa....kami pon dah sampai tempat tue, adalah amek dlm 20minit perjalanan dari ampang ke kampung kemensah.


nielah jalan yg menuju ke teratak angah, kg kemensah..jalan dia mmg sempit..mmg takut gak la bila aku bawa jalan mcm nie berbelit2 dan sempit..klu selisih dgn kereta lain,silap percaturan, boleh terbalik r kete tu kedalam sungai...eeee..ngeri siot..


ni pemandangan dari bukit apa ntah...bukit antarabangsa atau bukit batu caves(er...batu caves ade bukit ker..)hijau je kan pemandangan...nyaman je bila masuk dalam kampung nie...itu belum lagi klu korang kena air sungai..lagi besttt...
pesanan penaja: cintailah hutan kita

inilah jalan masuk ke pondok n wakaf..kene seberang jalan taw..bagi aku, landskap dia okielah, ade elemen2 semulajadi dan cuba wujudkan elemen perkampungan walaupon ada kolam buatan untuk menjadikan tempat tersebut lebih hidup dan menarik..

taraa...best x sungai dia...jernih sgt sungai dia..boleh la nmpk kaki aku dlm air..dalam taw...kalau mengikut ketinggian aku nie, adalah paras dada aku jer...so bagi aku dalam la sungai tu...air dia sejuk bangetttt...baru masuk kaki jer...dah terasa smpi ke tulang sum sum..yang best nya, sungai nie dah renovate, siap ade gelongsor agy taw..pastu ade mcm flying tarzan(err x taw nk pggl apa)...hehhe...aku pon x terlepas nk main benda tu semua taw...tgk ada sediakan pelampung sekali.tp kene sewa la...

dah namanya picnic, mestilah ada makanan kan..erk aku juz bawa hot dog n maggi jer, kakak aku, bawa ayam goreng dan sandwich n kak manje(kawan kakak aku) bawa spaghetti dan juga nasi goreng..banyak kan makanan..tapi, jgn x pelik taw....in the end, habis segala makanan tu taw...
siap bawa mini dapur gas agy untuk goreng ayam, hotdog dan masak maggi..ekceli kitorang nk bt BBQ, tp xde plak arang..so malas la nk pi mencari..

diniy..heppi dia dapat tangkap anak ikan..dalam cawan yg dia pegang tu ada anak ikan..klu nk taw, diniy penakut air..tp bila smpi aunty dia yg cute n ala2 beyonce(myra), terus nk join main air..

myra ni pon spesies diniy gak..sebuk cr anak ikan...ikan kat sana besar sangat n mesra2 alam gitu...coz dapat rase ikan lalu-lalang kat kaki..

tengok tue, si pelahap..isk.isk.isk..saje je la nk tunjuk makan byk tp x gemuk2...huh..nyampah i taw...xpela myra, makan lah byk, aku taw ko suke spaghetti kan..nt aku bt seperiuk utk ko yer...


sesi perbincangan diantara ank beranak..apa lagi cerita pasal nk kawen la...sorry aku x join..belum masa aku agy...lalalallala....


aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.......aku jadi tarzan wanita...takut sesangat..buat2 berani jer..tgk muka aku tue, ilang dah kekiutan pada wajah aku..semua nk menyaksikan aku terjun dari jambatan yg tingginya 3meter..terjun berani mati tue...

debushhhhhhh....aku jatuh...luruh jantung aku jap..naseb tempat x dalam sangat...klu x lemas gak la ku nie nt..xsah ckp la, air mmg byk masuk dlm mulut n idung..pening kepala aku sat...aku main ni dua kali taw...tapi aku x pandai nk ayun la...baru sekali ayun dah jatuh...


walaupun aku kurang sihat, tp pasal nk spent tyme ngan famili, aku abaikan kesihatan..ala..bukan apa pon...juz sakit tekak n sakit kepala jerk...yang penting, aku dapat lihat semua famili aku berkumpul..bukan senang nk ade gathering nie, kakak aku plak selalu keje tyme weekend..tu yg xdee masa..ikutkan planning kitoang nk pi melaka..nk bercuti2 kat sana..tp bajet kami lari bulan nie...hehehhe...



10 comments:

Adam-ArJuna said...

wahhh...
best nampak..! apa pon sure lilo enjoy and fun giler kan kat picnic tu..

sori la adam tak dpt nak join..
reason : segan + bajet lariiiikk tak sempat nak kejar...ahaha...

nest time kita camping lak k..

dakchomey said...

ble la ko nak masak kan aku seperiuk spaghetti ar?

Farazila said...

hhehhehe...
enjoy laa....
lagipon lilo dah lama gils x mandi kat sungai taw...
seronok sangat..

xpe adam..lilo taw...tu ler...laju sgt bajet tu larikan....cukup bulan ni br dia nk stop..hihihi...

mira..tunggu bulan jatuh keriba aku yer..aku bt la...
:P

~SYAMELIA~ said...

lilo....

bestnyer piknik....
syok nyer tgk air2 itew...

kalu lilo jd tarzan?
sapa lak nk jd 'JANE'?
lu pk la sendiri....
ngeh ngeh ngeh.... (pinjam gelak azim)

diniy nampak happy sgt...
aiyooo... motiff sgt kn...
hr 2 ms piknik dkt shah lampu, syahdu sgt tgk diniy 2...
siap jd koala bear lak...
eh, koala bear ke kangaroo...
ntah, akak pun x sure...

lilo, akak nk speghetti gakss....
dgn ayam goreng....
next tyme kt piknc bwak kawah lak ok....
lallala....

sorry, akak pun x dpt join gaks... beta pulang ke kampung halaman di bandar baru bangi la...
kampung ker bandar 2??
hehhehheh....

mwahhhhhsx...

ps: jgn lupa 'perjanjian syaitan' hari rabu ok...
panjangnyer komentar gue...

garam said...

caya le..... ada jugak tarzan pompuan
hehehehhehe

Anonymous said...

Wah...syok nyer....
rugilah honey tak join same...
So...lps nie boleh jadi tarzan msia yek!!!

Anonymous said...

bessttttt giler

Megat Eusofe said...

apo la mis lilo nie
x-mcam bini tajan pun
macam gimnastic olimpic pun x-der
but lebih kurang macam onyet ader la
lalalaallala


larikkkkkkkkkkkkkkkk

Lyn Yusoff said...

wow.. best nyer picnic..
klu kak lyn pg, sure dpt tgk tarzan tine.. kan.. hehehehe

sorry akak tak dpt nak join.
ade wedding time tuh.. next time k..

Farazila said...

kak emi pjgnye komentar kak emi...
hahhaha..tue ler rugi xnk join lilo...

okie2..nt piknik lilo try masak spaghetti k...kita ajak cantekker gurl mandi sungai k next tyme...

garam,
hahaha..
tu le..nk suh yg jantan2 smu nye penakut..so memberanikan la diri jadi tarzan ppuan..ekkekke

honey,
tu ler, sape suh honey x rep msg lilo...lenkali ye kita gi piknik k..tyme besday lilo ker..hehehhe..xleh la jd tarzan coz blum apa2 lagi dah jatuh dlm sungai...

anynomous,
of coz best, bila berpiknik.lagi2 lilo ni suka mandi sungai...dari kul 11 smpi kul 3 ptg lilo berendam dlm air taw....smpi badan dah kecut..

megat,
erkk..mmg la xde serupa bini tajan..sbb lilo dok kat bandar..bdr xde tajan...
erkk..gimnas olimpik pon bukan coz awal2 lg di reject dr masuk kelas gimnas..huhuhu
oyet????ade ker...xsama okie...lilo xde ekor..:P hehhehe...

kak lyn...
xpe, lilo taw rmi yg ade hal ahad lepas..tp before tu kita dah pon berpiknik kan....
lilo rase klu akk dtg..akak pon akan jd tarzan gak..hehehhe..kita kan sama2 berani..alamak silap org la..kak lyn kan cepat gayat...opsss..hhehehheh

LiLo

Related Posts with Thumbnails