Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Tuesday, April 22, 2008

owh kereta!!!

firstly, aku nk ucapkan terima kasih banyak2 pada CC Malik, yang menjadi hero buat aku petang td..thanks gak kat kak huda dan kak mizah yg concern kat aku terus call dak2 opis yg lain utk tolong aku...thanks Bad, Amy, n Abg Nuar beri aku some advice n makes me hapy...

apa dah jadi sebenarnya?

haaaa..ni aku nk cerita nie...ekceli ade perkara yg agak memalukan aku berlaku petang td...bila jam menunjukkan pukul 5ptg, of coz la masa untuk aku balik ke rumah..bila sampai jer kat kereta aku, aku pun nk start la kereta..tiba2...kereta aku x boleh nk start...aku cuba berulang kali..setiap kali nk start, pintu kereta aku lock dengan sendirinya...hish..aku dah cuak dah....terus aku keluar kereta n then buka la bonet depan..tgk apa yg patut..

errr....ekceli aku tgk jer...aku x tahu nk buat apa2 pon...aku bukannya taw kat mne silap dia....terus dalam pikiran aku terlintas nama Bad..coz dia je lelaki yg slalu balik lambat...otw nk ke opis, aku terserempak ngan Kak Mizah n Kak Huda..diorang pon nk blk dah tyme tue...terus aku ngadu kat diorang...kebetulan CC Malik lalu...n then kak huda pon panggil la CC Malik ngadu problem aku kat dia...

Dia pon gi la check kereta aku..pastu datang pria2 yg ala2 prihatin, diorang nk taw apa punca kete aku xleh start...setelah CC Malik dan juga pria2 tampan berdiskusi n check ala kadar..baru la diorang kata bateri kereta aku dah kering air...OMG..mne nk cr air bateri nie..masing2 pergi la cari kat kereta masing..aku mmg xde air bateri, sbb 2 bln yg lepas aku dah abeskan...dan selama 2 bln tu gak aku lpe nk check kereta aku tue..

Akhirnya CC Malik gak yg ade spare air bateri kat dlm kereta..dgn belas ihsan dia, dia bg air bateri nk tuang kat dlm bateri kereta aku...lpas tu, aku start kete aku...yesssss...dah boleh hidup...tyme tu muka aku dah kembali senyum mcm biasa da..klu korang nk tahu muka aku tadi mcm kucing ilang anak taw....risau sangat2..hihii....

mana x risau nye..esok aku ade metim kat shah alam..sape yg nk anta aku gi keje n metim..dalam pikiran aku nie, terpaksalah aku kne nek bas n train nk gi shah alam...aku dah lama gils x nek public transport..takut gak klu lmbt masuk metim...dan aku terpikir gak, xdpt la aku nkjumpa kak emi esk...hhuhuhu...skang ni aku dlm berjaga2...pastikan kereta aku tue okie...

p/s: Sayang, mummy minta maaf k, mummy abaikan sayang...sayang jgn sakit k..nt mummy bawa gi medical check up k...mummy lpe nk bawa sayang bulan ni..lg pon bulan ni mummy dah sengkek la..mummy bawa hujung bulan ni k...nt mummy bawa gi shopping2..lama mummy x shopping utk sayang kan...klu mummy sakit mummy stil leh gerak agy, but klu sayang sakit sape nk bawa mummy gi mana2...huhuhu...sayang...mummy sayangkan sayang selalu..sayang igt tue...

3 comments:

~SYAMELIA~ said...

aiyooo....
sungguh mentertawakan saya...
chumell sgt cara lilo ckp dgn keta lilo itew....

ps: keta lilo pandai baca blog ker? LOL...

Anonymous said...

hahahah...
kak emi nie....
ala, apa salahnya ckp mcm tu kat kete....
ye la...xde tmpt nk luahkan..kita luahkan la kat kereta kita...
lg pn...setiap hr lilo bersama dia taw....
mana pernah lilo berenggang even sehari...

errr..kete lilo x pndai baca blog...tp dia boleh bluetooth dr hati ke hati..ekkekeke

lilo

dakchomey said...

byk la ko ne sayang2 dgn kete tu...basuh kete tu seminggu sekali pown payah..mmg patut ar kete tu wat hal.

LiLo

Related Posts with Thumbnails