Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Tuesday, December 1, 2009

what should i do???

nak marah??nak maki??nak ignore??beri ceramah???i dont know wut should i do...sumthing makes me ashamed with his attitude...

okie2..xperlu la i nk bermukadimah panjang2....buat u all x paham kan...ekceli i x penah terpikir dat thing happened kat i...ye la...sbb i kat opis ni biasa2 jer...xpenah lah nk melaram sgt..ermmmm.....pernah dgr GANGGUAN SEKSUAL di TEMPAT KERJA...yeap ini yg terjadi kat aku baru2 ini...

ceritanye begini...i nk katakan rapat dgn dia ni xde lah..di opis hnye ckp pasal urusan kerja shj...i ni mmg jenis yg x byk mulut, so jrg sgt i bercakap dgn guys yg ade kat opis nie...klu ade pun gurau senda waktu petang utk buat i ilang stress..

sumtimes tu ade juga lah i msg2 dgn opismate i..selalunya i hanya sent msg pasal ucapan besday ke..ucapan raya ke...ucapan good luck ke..atau msg ttg kerja...itu jer...lebih2 xde lah...

i bukan buat fitnah yea..nk buruk2 kan org...benda ni mmg jadi kat i..kalau i ckp psl dia kat staff i pon, diorang xkan percaya..coz perwatakan dia jauh berbeza...mesti diorang igt i yg mulakan dulu....TIDAK SAMA SEKALI okies.i still smpn msg2 dia kat i...if benda ni melarat i akan buat report polis..is it jln yg terbaik??

even dia x penah ckp depan2 i cuma berani dalam msg shj...but tiz thing bt i x senang..coz i dah tahu selama nie dia perhati kan i 'lebih dalam' ... semalam he luahkan everything yg dia rs pada i..he said "sy geram la bila tgk awak...bla..bla..n..bla..."he ask me about my xxxxx ... owh my god...perlu ke tnye soalan smpi mcm tue skali...

is it dia juz cakap kosong..atau dia mmg maksudkan apa yg dia ckp..atau benda tu normal...or perangai semulajadi LELAKI mcm tu?.. huh...nak tegur i x berani..sbb i xnk hbgn as rakan sekerja renggang..nak marah dia berbaloi ker..nak lari dr pdgn dia, i x tahu bila dia masuk opis...lgpun tempat i mmg dekat pintu masuk..xkan i nk tukar office plak...bt ms ni i juz ignore his msg...hopefully dia faham yg i x suka cara dia...

pliz...hormati i as a friend or a woman...suppose kita x patut talk about 'dirty/notty talk'..i'm not married woman yg u leh treat i mcm ur wife...u hv a beautiful wife...so pliz take care of ur family...pliz jgn ambil kesempatan atas sikap i yg lembut ini...malu lah dgn diri u and fyi i xsuka cara u skang nie...juz i want u minta maaf dgn i apa yg u ckp kan i selama ni..and dont do again..


12 comments:

Ize9 said...

errr...just nak advertise yang i bukan orang tu. hehehe to be safe.well, please try this; just tell him yang u nak redirectkan sms tu pada his wife. abis citer.

Farazila said...

haha...
yeap i know u r not like dat tok...
erm okies...if he do again..i will take ur advise...pliz and pliz do not tell him if u know who is he..sy xsuka perbesarkan hal nie...biarlah senyap jer..

||Cik Aida|| said...

g wat aduan la kat bhgn sumber manusia..

edzlin007 said...

hmm lilo. kalo melarat sgt report pd pihak atasan. lagipun bila dah terganggu perasaan mmg susah kan. apapun, bagus lilo simpan semua bukti. senang nak ambil tindakan kalo teruk sgt

bellar0ssa said...

hm kak,tu harrasment namenye.hm mane leh biar cmtu je.kite pon de maruah.suke2 je dia wat cm2 kan,akak kne bgtau dia lah kak..kalo akak diamkan je.mane tau dia ngt akak xksh.dah la dia ade wife.sgt2 keji lah wat cm2.

Farazila said...

cik aida..
insyaAllah...okie2 klu dia still buat lg sy report kat boss yea..tq share pendapat..tp sy bukan mcm kamu..kamu berani nk sound org..huhuhu

Farazila said...

bella..
tu la..akk x taw nk buat apa..akk bukannye pandai nk marah org...wat ms ni, akk ignore msg2 dia bg kat akk...

edz..
sbg langkah keselamatan..mane la taw nt dia tuduh lilo ker..at least boleh tunjuk msg tu kan..owh.mmg ade sedikit terganggu perasaan..

iana said...

YEKE FARA.SAPE LA MNUSIA BNME LAKI TU EK.. SBR EK.. RSENYE MCM TAU JE.???BUT

iana said...

bg tau bos?? pkir dlu fara

Farazila said...

iana
erm hamba Allah lah...klu tahu tu senyap2 je la....mungkin dia x sedar apa yg dia ckp..myb dia igt fara nie jenis yg open minded kot...boleh share everything...

hehe...xkan lah fara nk bgtau boss...alih2 nt fara yg kene blk....

dr.jie said...

salam.. hmmm besar masalah akak nih... hati2 yer..

Lina said...

zila kami kena bgtau dia dgn tegas yg kamu x suka apa yang dia buat tu klu zila diamkan je nanti dia akan lebih berani sbb dia rasa ohhh budak ni x cakap apa2 pun so bolelar dia teruskan kan jadi make sure dia tau yg kamu tak suka

LiLo

Related Posts with Thumbnails