Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Monday, December 21, 2009

Aku peminat komik

salam..selamat pagi semua...ekceli dah lama aku nk story pasal komik kesukaan aku..tp xde masa lagi...so hari ini aku nk nyatakan di sini (wahh, perlu ker bt statement) :P aku mmg gilerkan komik-komik cinta..ni hobi baru aku...setiap bulan aku mesti beli 2 atau 3 buah buku...maaf lah aku x minat lah nk beli novel2 cinta..aku bukan penggemar novel..nk bc n menghayati benda alah tue..

komik yang aku baca cukup simple..dalam sejam pun boleh abes...kenapa ekh aku suka sangat dengan komik?...ceritanya begini, sejak aku mula masuk semester 3 ( awal julai '09) otak aku sering serabut..lagi2 bila lecturer aku bertukar..so aku ni sedikit tertekan dengan situasi aku ketika itu..erm tp Alhamdulillah, kerja di opis aku x membabitkan sekali...jadual kelas pulak di rombak...dari kelas di malam hari buat ke hujung minggu..owh bila ade perubahan waktu belajar, terasa diri aku nie seperti tiada 'life'..itu yg buat aku kurang berjumpa dgn teman2...kurang masa dengan family...aku hanya bersama dunia kecil ku sahaja....keje..rehat..belajar..asgmnt...itu je jadi rutin harianku..

satu hari tue, aku lihat adikku, amira baca komik...dia pinjam komik tu dr rakan sekolah dia..ade 2 buah buku..dia suruh aku baca 1...erm..rase mmg malas nk baca..coz pikir komik2 nie semuanya mengarut jer...jalan cerita lebih kurang sama..tapi bila tgk cover komik tue mcm chumel je watak dalam tue, aku pun baca lah...alih2 aku pulak jatuh cinta dgn komik nie...aku suka komik alih bahasa dr jepun..coz watak dalam cerita tue menarik hati aku..semua nya handsome and lawa2...lagipun komik ni bukannye bersiri kadang tu dalam satu komik ade 2-3 cerita yang berlainan...buat masa nie, aku juz baca keluaran gempakstarz je la..x taw la klu ade keluaran yang lain....so di bawah ni buku yang pernah aku baca dan ada sehingga sekarang...erm bulan nie aku pasti beli lagi...


1st buku yang aku baca.








muka watak perempuan ni seakan barbie doll


komik ni paling aku suka..best




kisah yang sedih


1st buku yang aku beli


kurang menarik..



asal gelak...x menarik ekh...bazir duit je beli buku nie? hehe...bukan apa hanya sekadar bacaan sblm tidur..lagipun aku terpengaruh dgn adik aku laa...ekceli bukan buku ni je aku beli..aku suka bacaan ilmiah juga...kadang2 aku beli juga majalah IT, laman, rapi dan buku motivasi...cuma majalah hiburan je aku kurang berminat...kecuali kalau ade 'artis kesayangan' aku ada dalam majalah tersebut barulah aku beli..

6 comments:

Muhammad said...

gitu lah lilo.

komik...komik..komikkkkkk
:)

tak masuk tesis k.
dah gie baca laporan tahunan.bagi kepadatan populasi shah alam ( tahun 2001-2002 ).

ahhahahhaha

edzlin007 said...

hehe tak gelak pun. saya pun suka baca komik, sekali pergi beli boleh tahan stok sebulan. tapi takdelah satu hari baca satu kan. cuma bezanya, komik saya beli tak semestinya cinta, yang aksi pun suka baca, janji bukan jenis bersiri. ada juga komik yg lilo letak sini saya dah pernah baca. best!

Farazila said...

hahaha..

megat nieh..perli lilo lah tue...mmg la x masuk thesis..

ne taw klu lilo amek master plak, leh kaji kebaikan komik utk penduduk malaysia ker??..hihihii

edz..
lilo rase kita byk persamaan kan....byk benda yg sama2 suka...
lilo juz beli skit2 jer...

iana said...

fara..mne nk dpt komin anti coklt tu..mcm mnrik je.. hurmpp..

Farazila said...

iana...

farah ade..errmmm tgk lah..next 2 weeks fara bawa gi opis k...

Hotto said...

wawawawa~~ akhrnye hotto jumpe gak sedare yg ske bce komek, so xde la plek sgt en bile kite yg da tue2 ops..yg da bso2 ni bce komek en..

hotto ade sume buku lilo post tu, mmg best gile.. jom singgah tmpt hotto lak kalo nk tgok komek2 hotto k..

tp skunk keluaran komek2 ni agk lmbt la kan.cpt sgt bce n hbskn.. so borink kalo nk tnggu bln sterusnya..huhuhu...

bku komek mmg best..rase bunger2 je kalo bce.. ehehe :P

LiLo

Related Posts with Thumbnails