Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Thursday, March 6, 2008

Duyung The Movie

hye...

hari aku agak busy coz turun ke site, but aku kesempatan menonton movie Duyung kat KLCC mlm ni...aku suka sangat dengan cerita nie...cerita duyung ni menghiburkan(kurang sket lawak dr crite CJ7)..tapi still boleh buat aku tertawa...mmg hilang sakit kepala yg aku tanggung hari nie bila lihat teletah apek..

Yang aku ske gils dgn cerita nie coz pemandangan dia amat2 cantik...mmg nature beauty..laut dia jernih...keadaan perkampungan yg sungguh unik..waktu malam yg tenang...even ada babak2 yg di touch-up menggunakan kesan khas, still nmpk cantek..aku suka bila Puteri(maya karin) bawa Jimmy(apek) ber'snorkelling'..wow..cantekknya dasar laut kat sana...tingin gak aku nk snorkelling, but aku x pandai swim..huhuhu...

orix(yassin)..binatang kesayangan jimmy(apek)...hahahha...sungguh melucukan saya... seyes... mmg sebijik mcam berok..pandai yassin berlakon watak itewww...(agaknya ssh nk train beruk yg real kot)..hahaha...orix nie x pandai ckp...cuma ade satu perkataan je yg dia taw... FU-YOOH!!! kenapa fuyoh? op coz la DIGI yang taja crite nie..perlu lah diselitkan juga...(naseb xde orang kuning)...

cerita ini dibawah arahan Prof Madya razak Mohaideen, skrip oleh Azhari zain dan terbitan bersama KRU Film & Grand Brilliance..owh ya, dan aku suke lagu Hampir kesitu(mendua) dan juga lagu Bila terasa Rindu(Dafi)..lagu BTR yg dimainkan agak lain sedikit coz rentak lagi slow dan menggunakan 'Angklung'(klu x slp aku), tp so sweet... ada juga beberapa lagu lain yg diselitkan...:-)

okiela guys..aku rase korang patut tgk cerita nie..walaupon jalan cerita yg pendek but ia menghiburkan...dan paling utama, aku sukakan view yg indah dlm cerita ni, if korang ade probs n then tgk cerita ni for sure kepala korang dah x serabut...Itu aku la, coz aku suka lihat alam semulajadi..

p/s: Thanks k.ros yang booked ticket cerita Duyung nie(sorry lambt 15min)...and thanks to Azim n Fendy coz temankan lilo tgk crite ni dan hantar lilo smpi lift...daaa

1 comment:

~SYAMELIA~ said...

lolly....
nt kt check out duyung sama2 ok....

LiLo

Related Posts with Thumbnails