Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Tuesday, November 3, 2009

Geram+Tension=Moody

Aihhh...today i'm moody..tiz morning jer dah mcm2 berlaku..rase nk jer buat muka kat opis nie..but mana boleh kan etika di opis kene jaga..huhuhu...


pagi ni bgn seperti biasa cuma ade rase kemalasan sikit nk ke opis...
bangun2 je dari tidur rase sengal satu badan...
berikutan aku drive dekat 5jam semalam..
bukan gi mana pon..jalan dalam kl jer...
gile sesak teruk kat kl nieh...
dah la kereta aku manual..
lagi2 ujan semalam plus aku tersalah jalan...
tension smlm pon tak hilang lagi..

disebabkan ade rase kemalasan tu ada dalam diri..
segala aktiviti harian di waktu pagi memang aku buat dengan lembab...
dekat kul 7.30pagi baru bersiap nk keluar rumah...
selalunya kul 7 dah ade dalam kereta dah...
padahal masa kerja aku start kul 8pg..

di ampang je jalan dah mula sesak pagi td..
selalunya kesesakan di ampang terkawal..
pagi nie..entah apa pasal ntah tersangkut dekat 20minit sahaja di ampang..
aishhh..sengaja nk buat aku lewat ke opis kan....

masuk MRR2..jalan mmg clear lah...
lancar je pemanduan aku sehingga lah aku memasuki jalan selayang -rawang...
dekat situ jer aku tersangkut dekat setengah jam..
padahal dr tempat berlakunya kesesakan dengan opis aku x jauh dalam 3-4km jer...
masa tue mmg gile tension...bukan apa tension dengan perangai polis..

sebenarnya jarang ade kesesakan jalan nk ke opis aku..
melainkan polis buat sekatan jalan raya shj..
ini berikutan tanah runtuh pg td berdekatan ngan opis aku(bukit templer, kalau x silap)
hendak buat mcm ner..dah kejadian alam...dia nk runtuh x kira masa x kira tempat..
so jalan nk menuju ke rawang ditutup buat sementara waktu bagi kerja-kerja pembersihan...



(gambar hiasan)
yang buat aku betul2 hangin adalah sikap polis...ade ke patut dia jaga jalan yang bertutup..dah taw jalan tu dah ditutup dengan kon bagai..x payah la nk duduk tersidai kat situ....biarlah org jkr je yang jaga laluan tue....ni boleh sempat 2 ekor polis tue main msg pepagi..ye pun buat lah keje jaga lalulintas yg sesak..nk anta msg kat bini pon agak2 r...utamakan kerja dulu...mmg lah kat atas jejambat tu ade trafic lite...tp case pagi td tu mmg dah xleh nk guna trafic lite dah...ye pon minta la sorang dua jaga kat atas jejambat tue...atleast laluan yg xde kereta boleh utamakan laluan yg sesak...ni bangang punya polis...xleh nk pikir ker....



geramnyeee..sy amat-amat geram...dah taw keadaan terdesak nie silalah beri kerjasama sikit...
terasa mcm aku je nk turun kat simpang tu jaga laluan....reporter plak siap amek gambar kat situ..aduiyaii..gambar kereta beratur tunggu turn nk jalan pon nak amek ker??
erm..xpe r tu pon dah tugas dia...


yang membuatkan aku rase sedikit tension ni coz kerja kat opis dah menunggu..
dah beberapa hari aku x masuk opis...
nk siapkan report dari last week x siap2 lagi...
masuk je opis..Degis UPEN dah kol..dia ckp jeff tanye report gombak..last submission dia bagi esok pagi..
but i'll try to make it nk siapkan report by today gak..
erm ni la dia..kerja sambil belajar...bila dah hujung2 sem keje sedikit terabai..
kononnye nk fokus pada study..tp jgn tiru mcm aku..x elok tuk kesihatan taw..hihihi...
keje is keje..kalau boleh utamakan kerja kalau xnk kne amaran..harap2 bos faham situasi aku sekarang nie....



satu lagi benda yg sedikit buat aku kecewa...penantian msg dari si dia..
bilalah dia nk msg aku kembali..dulu boleh lah bg excuse ade kursus kan....
sekarang dah abes kursus tp x dpt nk msg..nak kol aku pon xleh sbb dah terlebih guna so kne blocked..wallahualam betul ke idak..
bukan aku xleh kol dia..sumtimes aku kol juga tp masa aku kol tu x kene masa...so susah sikit nk berbual lama dgn dia..msg pon selalu gak anta tp terasa mcm hantar kat kucing jer..no feedback..
dats y aku bt keputusan utk senyap..

tapi yang realitinya..aku rindu dia...
amat-amat merinduinya..
mengharapkan dia hubungi aku..
aku tahu aku datang tanpa diundang..
dan aku tahu dia tak bersedia menerima kehadiran aku
sebagai tetamu dihatinya..

2 comments:

Ena Qalinsya said...

HUHUHU RINDU SAMA DIA JUGAKKK...
ERK! WINDU SAPE LA TU AHAKS..
SYHHHHHHHHHHHH

Farazila said...

HAHHA...
ala kak..adelah..malu la nk g taw...

syhhhhh....

LiLo

Related Posts with Thumbnails