Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Thursday, November 15, 2007

kisah satu hari...

Hari ni aku rasa x sihat sangat..mlm tadi aku xleh tido..nk taw kenapa..aku selsema smpi xleh nk bernafas..
Hari nie mcm nk demam pon ade..aku da rase kesejukan yg amat sgt..sebelum ni xde rasa mcm nie..
Ni gara2 aku kene hujan kot semalam..semalam tghr aku gi shah alam nk setelkan denda buku coz aku lewat pulang buku kat library tyme aku blaja dulu..
Lepas tue da setel tue aku pon saje je jenjalan kat menara uitm tgk gelagat org baru lpas konvo..
yeap muka diorang aku tgk happy jer..setiap org yg konvo mesti ade sejambak bunga bunga..
eh pelik gak aku, laki pon dapat gak ker…owh rupa2nya itu mmg tradisi org berkonvo..hehhe..
maklumlah, aku xpenah pon tgk org konvo..tyme kakak aku dulu pon aku x gi tgk sbb aku dok hostel..

aku tgk jam br kul 12.45 masih awal lagi..aku msg la kak emi tnye dia kat mana..nk gi galeri tyme tue awal lagi…
kak emi ajak aku makan skali ngan dia, mula nya aku xnk coz aku taw kak emi nk rush..semalam mmg dia bz giler..
lpas di ajak berulang kali aku pon stuju terus aku gi kopitiam sek 13..sampi2 jer aku tgk kak emi n abg syam br je lpas makan..
aku x smpt makan pon tyme tue juz minum air jerk..sbb aku taw aku da lewat…so aku pon xnk lengahkan masa kak emi..
sempat gak la borak2 ngan kak emi dlm 5min terus blah gi umah megat..kak emi nk amek stok cd nk bg kat kak rins..
aku pon follow je la naik kete kak emi..ntah mcm ner naseb kami kurang baik, kitorang kene tahan ngan polis..
hish tyme org nk cepat ade2 je la yg melambatkan perjalanan kami..huhu..nk taw sebab apa kami kene tahan, sebab kak emi keluar kat no entry..padahal jalan tu untuk jalan masuk bukannya jalan keluar..kerek gile polis tue bukannya nk senyum..muka masam macam cuka jerk…
geram tgk taw..ekceli kitorang pon berdebar2 gak..tp masing2 buat cool jerk..hehehe..pandai kak emi buat muka..klu lilo da cuak da..hahhaha….

after tue, terus gerak umah megat amek cd tue, klaka tgk megat tyme tue..agaknye tgh tdo kot, rambut serabai jerk..borak2 kejap dlm 10min terus gerak.
Kak emi drop aku kat depan opis husband dia sbb aku park kete kat citu…kak emi siap tunjuk agy opis husband dia.. “lilo, office husband akak tu yg wane kuning kat belah atas”..dekat jer rupanya, padan la boleh lunch together..hikhikhik…Lepas ni aku plan nk gi galeri shah alam, masa aku drvie nk ke sana hujan lebat sgt smpi x nmpk jalan..tetiba je aku rase lapar..pe lagi terus aku aku drive gi kedai kopi..da lama aku x lepak kat situ..aku pon layan la makan kat situ dlm kebasahan kene tempias hujan..tyme aku syok2 makan..petir n kilat sambar meyambar..aku takut dgn bunyi guruh ..asyik terperanjat jerk..pling klaka tyme aku dgr 1st guruh..smpi tercampak sudu aku makan…malu nyer…huhuh..masa tue aku rasa nk blah cepat2 dr situ tapi hujan mmg lebat…tp aku control keayuaan aku…minta sudu baru n then sambung makan..

Da dekat sejam aku lpak kat situ hujan xmo benti..aku pikir dua kali nk gi galeri ke x..sbb aku da rase sejuk sgt..dgn kain aku pon da basah…aku pon decide nk blk putrajaya coz aku x slesa dgn diri aku…mayb aku xde rezki nk gi galeri ..xpela masih ade masa lagi...tyme aku drive nk blk ke putrajaya hujan mmg lebat..smpi x nmpk jalan..ntah mcm ner aku ngantuk sgt..mata mcm da kene gam..smpi aku boleh terlelap masa aku drive..bukan sekali tp 2, 3 kali gak la..rase mcm jauh lak aku drive kali ni..apsal la x smpi2 agy..lpas je tol aku pon park kete kat tepi jalan..aku rest kejap..masa tu da kul 4..baru je nk rest hujan da benti…

Da setel keje aku kat putrajaya aku pon terus gi umah kak rins anta cd n terus blk rumah..mlm tu aku kuar ngan ayah aku beli present tuk my frenz yg nk konvo..
Hurm x taw aku nk bg apa kat diorang..saje je aku bg tanda aku hargai diorang as my frenz yg telah byk menempuh suka duka bersama aku sepanjag 3 thn aku kenal ngan diorang..zaman aku blaja di U mmg best..walopun sentiasa bz ngan drawing..tp kita ada masa bersama kan..anyway, fara nk wish CONGRATZ kat korang sebab berjaya tamatkan pelajaran korang..jumpa korang 20 n 21hb Nov k…daaaaa…..

1 comment:

ray eusouff said...

hey hard working girl! Kena rehat gak tau....jaga kesihatan k. asal tgk lilo muka letih lilo tu amat obvious. u take care.

LiLo

Related Posts with Thumbnails