Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Saturday, January 17, 2009

Trip Medan : 1st Day


hye..salam semua..kali nie aku nk cerita trip aku ke medan last year..muahahha..barulah hari nie nk bercerita..balik dari medan aku rs cuma malas nk update blog...aku bercuti 4 hari 3 mlm di sana.. 1st tyme aku join aktiviti bersama officemate selain dari hari keluarga PDT Gombak..masa tu aku belum rapat dengan mereka semua..sejak aku ikut percutian ke Medan, hubungan aku dgn officemate makin bertambah baik..

gambar di atas aku memperkenalkan officemate aku..kebanyakkan nya semua dah berumahtangga kecuali aku, irah dan amy je yang masih single mingle.. erm pas ni susah skit la klu aku nk ngumpat dlm blog nie...Tok Penghulu dah taw laman web aku nie..huhuhuh..abes aku jadi bahan...skit2 jumpa aku ckp.."iamfarahzila..iamfarahzila".. wat eva...

pic di atas di LCCT KLIA, sedang tunggu flight ke Medan..semua mmg excited...masing2 x sabar nk jejak kaki ke medan..aku juz biasa2 je...ye lah...aku bukannye rapat sangat dgn budak2 Office... so aku perlu bijak menyesuaikan diri dgn roomate aku kat sana nanti...ekceli aku ni jenis banyak diam kat opis..aku hanya bercakap bila perlu jer...aku jarang bual2 kosong dgn mereka...kalau ada kerja yang berkaitan barulah aku minta tolong...aku jenis yang x suka susahkan orang...ini merupakan kali pertama aku di negara orang.
ni gambar aku menaiki beca..orang medan cakap becakk..mencabar beb aku ckp...dah r bawa laju...xde seatbelt n helmet plak tue..risau aku....aku naik 2x..kali pertama kena rp 8000, dan kali kedua rp 30,000....payah beb nk tawar2 harga..aku juz xnk diorang nie tipu aku...itu jer..kat sana aku ckp..korang kene pandai tawar n guna otak..itu jer..itu dr pengalaman aku kat sana..owh ya..satu lagi korang cuba psiko..itu pon berjaya gak..hehehhe..eh..jangan salah sangka plak yer...lelaki dalam pic tu bukan nye 'driver'...tu Abg Din, orang opis aku gak..saje je berlakon dgn dia...dia jadi driver aku jadi penumpang...hhihihi..err..chumel x aku..hihihi


continued.....

8 comments:

~SYAMELIA~ said...

bestnya pg medan...
tp u know la akak ni, still prefer bandung from medan...
coz bandung lebih aman n x dusty mcm medan...
lgpun org medan mcm sker push org...

mahalnyer naik becak sampai Rp30k...

ps: mana kek lapis legit n bika ambon ku????? uwaaaaaaaaaaa

Farazila said...

erm nt lilo pi bandung plak k...
ekceli tempat yg lilo nk pi medan adalah danau toba..
tp masa x mencukupi.....

err..kek amboi dah dimakan dek kulat...sorry x sempat nk jumpa...
hehhehe

ateh... said...

wah best nye g sane kan..mahal tak kos klu g jalan2 kat sane..hihihi.ateh nak link kan blog anda ok..mintak izin dulu

Farazila said...

erm okiela ateh....
dapat merasai tempat orang...
coz xde la mahal sgt..atleast rm2k pon okie juga...
yup..fara izinkan...
farah link ateh gak k..

.::c!kzUrA::. said...

wahh..bestnyer zila da dpt p medan!!

bl lak zura br leh lepas p sane ek?huhu

Farazila said...

insyaAllah...
erm nt ade rezeki..zura gi la..
zila plak blum agy gi kota singa..
hehhhee

NaNa said...

salam...

me pun nk ke medan 5- 8 feb ni..xdek ke pic yg lain2nya..1st time gk kesana..xtahu laa nk guna duit camner kekeke

Farazila said...

nana: erm nana...pic lain ade tp llater sy masukkan k..mmg la mula2 mmg mcm tue...sy bg advice...buat list pertukaran duit..baru taw guna duit...

LiLo

Related Posts with Thumbnails