Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Wednesday, January 28, 2009

Melaka lagikkk!!!

erm...melaka agy....itu lah setiap kali ada cuti panjang..sure mama bawa gi bercuti kat melaka...ekceli aku pon dah rasa boring sgt2...rasa nk tukar angin...erm tapi mama suka sgt duk kat perkampungan nelayan...ikutkan je la....kali ni pergi 2 family jerk...famili aku n famili adik ayah...klau boleh next time aku nk pi tioman or redang plak taw....plizzzz.....


disinilah tempat aku akan pergi setiap kali mama bawa bercuti kat melaka..aku mesti gi town...adalah amek masa lebih kurang sejam gak nk sampai...aku dah taw selok belok jalan melaka nie..alhamdulillah aku x penah sesat...kalau sesat pon aku taw jalan nk pulang ke chalet..kali ni aku pergi town ni ade sedikit perubahan...

aku suka duduk atau berjalan sendirian di pinggir sungai...melihat teletah anak-anak kecil bermain riang... melihat water cruise menyusuri sungai dengan penumpang yang sungguh teruja...perasan x di dalam pic tu dah ade ferris wheel..dekat sana ade 2 ferris wheel..1 besar...then satu lagi kechik je, yang kechik kat theme park the other side...

kincir angir besar penah aku lihat disini...tapi sayangnya ianya hanyalah perhiasan...alangkah bagus nya kalu kincir angin ini boleh berfungsi dengan baik...

bas double decker masih ada lagi disini..tp x byk..cuma aku nmpk 1-2 kelibat bas ini.. bas ni hanya mengambil penumpang sekitar bandar...bas double decker masih mengekalkan bentuk yang lama seolah-olah untuk kita merasai zaman lalu..

pada sebelah malam nya aku turun lagi di town..kali ni aku ingin menikmati pemandangan malam dengan limpahan cahaya mak lampu..opss...cahaya neon ler...hihihi...kedatangan aku tidak sia-sia kerana disini ada aktiviti tanglong terbesar selama sebulan pada sebelah malam kalau aku tidak silap lah..kebanyakan replika tanglung adalah adalah simbolik negeri melaka..err cuma replika hang tuah je takde...hehehhe

kereta lembu yang hanya tinggal kenangan ..suatu ketika dahulu kereta lembu agak popular disini.


yang ni plak...beca yang dihiasi dengan bunga2-an...sememangnya beca ini merupakan pengangkutan yang membawa pelancong tempatan mahupun antarabangsa mengelilingi bandar Melaka.

err..ni bangunan apa yerk..aku x pasti la...tp ade kat tgh2 bandar...
erm...menara jam ker?


semut???apa motiff nya dengan melaka..aku masih mencari jawapan..begitu juga...


dengan unta..adakah unta merupakan simbolik pada negeri Melaka..kalau kijang or rusa tue..aku taw lah...tapi...hurmm...

tara.....ni my friend dari johor... nama dia zam..
dia tahu aku ada kat melaka...
susah2 je turun melaka semata2 nk jumpa aku...
neway thanks for visiting me...

2 comments:

Afeeqa said...

sy slalu gak g melaka.
teringin sgt nk naek beca tp ibu ckp xpyh sbb t nyusahkn org yg bwk beca tuh.

Farazila said...

hye afeeqa..

selalu yea...mesti dah jemu kan...
apa salah nye sesekali naik...
tp itu kan rezeki diorang...dats y diorang jd penarik beca..

LiLo

Related Posts with Thumbnails