Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Saturday, August 30, 2008

i lost my Handphone

holla everyone..

lamakan aku x update blog..ekceli aku bykkk benda nk cerita dlm blog nie...igtkn hr nie nk update lah..tp....memandangkan ade sesuatu perkara buruk yang berlaku kat atas diri aku hari ini....aku xde mood dah...

kenapa?
coz hp aku kene ragut masa aku otw nk ke kereta..tyme tu aku tgh bergayut dgn shai juz nk wish congratz sbb shai br je selamat melangsungkan majlis pertunangan..seigt aku ms aku tgh ckp dgn shai, ade motor dr arah belakang betul2 kat sebelah aku, then terus tarik hp dr tgn aku..memandangkan aku pegang dgn kuat..peragut SIAL tue, gune kaki tendang aku..

yup..dia menang..aku panik..x tahu nk bt apa..takkan aku nk menjerit x tentu pasal..br je kuar dr umah silmi..xkan aku nk rosak kan majlis org..handbag aku dia x sempat nk ambil sbb handbag kat tgn lg satu..aku xsempat nk ambil no plat moto coz dia tutup no plat...tp apa yang aku rasa skang nie, rasa mcm nk langgar diaorang tu dgn kete aku...

sahabat yang ku sayangi,
buat masa ini, aku dah blocked number aku..xperlu lah nk msg or call aku..sampai diberitahu kelak k..tunggulah kalau aku ade hp baru...bt masa ini emel je no korang kat aku k... cute_lilo_stitch@yahoo.com .. nk cari aku, juz berhubung melalui emel k...

hp tue aku baru pakai 5bulan guna duit 1st gaji yg aku terima dr IIUM Consultant..xde rezki aku..peringatan buat aku supaya lepas nie berhati-hati di mana2 dan jangan jalan sorang2..nasib baik dia x buat sesuatu yg buruk kat aku..tempat sunyi mcm2 org boleh buat kan.. Alhamdulillah diri aku x apa2.. aku pasti rindu dgn telefon aku tue,klu nk lihat hp aku sila ke blog Kak Emi

i'm so sad..

10 comments:

Lina said...

ya allah sis..
are you okay?

nasib baik sis tak aper2..
perkara mcm nie laa yang paling Lina takut bila pergi Msia..

sis relax k.. sis patut bersyukur yang sis tak aper2.. dan handbag sis pun selamat.. hp boleh beli baru kan?.. i know hp tu ada sentimental value kan?

lain kali, sis hati2 okay.. yang penting jaga handbag tu sis.. jgn biarkan pisang berbuah dua kali..

Anonymous said...

menda nak jadi
kita je yg kurang beringat kottt
cianya diaaaaaa

Anonymous said...

ya allah lilo.
huhu yeah are u okay??

tp takpe la, atleast handphone lilo je hilang, sebaik lilo okay kan, sbaik die takde buat sumthing kat lilo. its okay, hadphone tu boleh beli bru, nyawa lagi penting.

takpe la, dnt worry. setiap yang berlaku ade hikmahnya kan?
lilo jagn fikir sgt tau?
take cre.

-faradiba-

~SYAMELIA~ said...

omg lilo!!!
akak xtaw nak cakap apa...
i know how u feel...
akak penah kena ragut hp dulu dkt dgn the mall...
ms 2 akak pakai nokia 8310-back in 2001...
moto gak yg ragut...
lpas 2 mmg trawma sgt...

anggapla lilo xde rezeki dgn hp 2 lg...
bak kat fara, sebaik lilo ok...
n handbag selamat...
sometimes, things happens 4 a reason...
nak buat camne, terpaksa redha jelah...
kalau ada rezeki nt, get a new hp...

ps: xsia2 akak wat posting psl hp lilo 2 kn... xpela... at least ada kenangan...

Tergagah**** said...

isk... kena pakai beg silang la lenkali... takper handset hilang janji farah x aper2... farah ok ker

Tergagah**** said...

Kena pakai beg silang lenkali nie.. baru kuar... Henset hilang... janji farah x der aper2...farah cedera tak?

Farazila said...

yeahh...

lilo dah okie now...
cuma sumtimes tersentak bila teringat kejadian semalam..
rase gelisah jer....

thanks semua yg memahami..
:)

Farazila said...

asri, fara okie jer..
xde pape..cuma terkejut jer..
:)

[r][a][y] eusouff said...

heard about it from megat
takpe la lilo
yg penting lilo x apa2

dafi kim salam...he knows about it too.

selamat berpose ya lilo

Lyn Yusoff said...

ya Allah... lilo
akak tak tau ape pun sampai terbaca blog ni this morning..
i know how u feel. be patient k. sume ade hikmah disebalik kejadian tuh..
nasib lilo takde pape.
klu ade rezeki nnti get new hp k..
sabar k.. :)

LiLo

Related Posts with Thumbnails