Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Wednesday, July 28, 2010

my new reponsibility

salam...


last 3 weeks, masa pembukaan sem baru aku dilantik sebagai koordinator dengan sebulat suara dari rakan sekelas.

tergamam aku dpt tahu pasal hal nie...siyes, fara x tipu...fara x terpikir nama fara akan naik...bagi aku tugas sebagai koordinator amat membebankan aku..aku x kisah la org ckp: "fara nt klu ko jd kordi, pointer cgpa ko tinggi"..iyolah tu...aku rs skang ni lecturer xkan guna alasan ni klu nk naikkkan pointer..memang pointer tinggi yg aku idam2kan tp bukan dgn cara sebegini, aku lebih suka terima arahan daripada beri arahan kat orang...

alasan diorang semua memilih aku sebab aku penah jd VP DFC..so diorang suh aku gunakan pengalaman tu...aiseh....ko igt sama ke entertainment dgn study..lain beb...xkan sama...

erm...beban sgt ke tugas kordi tue???ekceli xde la beban sgt...tugas yg aku buat adalah memantau projek berjalan dengan lancar mengikut framework yg aku bt...menjadi presentator setiap kali pembentangan projek berjalan...memberi tugasan pada setiap ahli projek...memilih lokasi perjumpaan/perbincangan...membuat draf projek dan sumbang idea2 serta membuat keputusan yang rasional...memberi kekuatan dan semangat pada ahli projek..menjadi pendengar masalah2 ahli projek...dan akhir sekali setiap kesalahan ahli projek adalah menjadi tanggungjawab aku...

minggu pertama memegang jawatan ini..aku tak lena tidur...asyik pikir apa nk bt, camne nk hasilkan projek yang bagus...nk agih2kan tugas..fikiran aku kene maju kehadapan 2 tapak dr ahli projek yang lain...aku dah la xde pengalaman nk bt projek cam nie...lagi2 aku bukan bekerja dalam Jabatan Perancang atau PBT...so aku kurang pengalaman dlm bab2 Town Planning nieh...klu tanye pasal GIS aku taw la..

aku terima sebab atas kepercayaan rakan sekelas aku dan diorang gak janji nk tolong aku dan x kan biarkan aku keseorangan...thanks a lot...

sekarang ni projek yang kami tengah kendalikan adalah Laporan Konsep dan Strategi RTD Hilir Perak 2010-2020, next projek adalah Laporan Cadangan RTD Hilir Perak 2010-2020 dan akhir sekali Garispanduan RTD Hilir Perak 2010-2020..

wish me luck handle tiz project k...dan benda yg paling aku x sabar nk dgr adalah dr mulut Tn Syed: "Kamu berjaya buat yang terbaik untuk RTD Hilir Perak"...

dear my clazmet, i really2 aprreaciate ur sacrifice-time,money & effort to make tiz project run as we planned...dont give up till the end...insyaAllah the hapiness will come then.

a million thank to you..



3 comments:

♥Syamelia♥ said...

way 2 go lilo...
all the best in yr studies...
lilo mmg terbaek!!!

IntanBerlian said...

huhu. selamat menjadi KORDI. hehe actually macam kartun pakcik kordi dlm ujang.hehe

Farazila said...

thanks kak amy....
moga2 lilo yg terbaekkk..

hye intan...
opss ade ke nme pakcik kordi..
idak le penah dgr..

LiLo

Related Posts with Thumbnails