Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Monday, July 19, 2010

mr bean visit stitch 626


satu hari di opis,

selepas terasa lama sgt aku duduk menghadap komputer sehingga lah bontot ni dah naik tepu, aku pon bawa berjalan konon2nya adelah senaman di opis nie yg aku buat..smpi kat meja iera, aku stop jap..borak2 ala kadar coz before ni mulut aku terkunci xbercakap dgn sesiapa since aku masuk opis pagi td...then aku pon pi amek air, isi penuh satu botol kechik...aku jarang buat air kopi ke nescafe ke atau milo kat opis, bukan apa jg kesihatan..air kosong kan dapat membersihkan kotoran dlm badan (padahal malas nk cuci cawan pas minum milo)..hehhehe..

aku dtg balik ke tempat iera, borak2 agy..tiba2 mata aku terpanggil nk amek ank patung mr bean yang ade di komputer iera, niat di hati nk kidnap jap...ntah kenapa hari tu aku nk main2 dgn ank patung mr bean,selalunya terpampang lah kat dpn mata aku, aku juz bt dono jer...aku bawa ank patung mr bean tu(err ade nama ke ank ptg nieh) ke meja aku...

aku teliti setiap inci patung tersebut..then aku dpt idea.....aku pon suh r patung mr bean ni kawan dgn stitch aku..sian stitch aku ni asyik berkawang dgn golongan stitch je, so, aku pon introduce la patung mr bean ni kat stitch.......



lilo : stitch, ada tetamu datang lawat kita r
stitch : sape? suh r dia dtg sini..grr
lilo : stitch, ni mr bean... mr bean ni stitch yang paling glam kat sini..
mr bean : hye stitch glad to see you( cara ckp sebijik mcm mr bean)
stitch : me too..nice to meet u...

then, aku biarkanlah mereka seketika...aku pon buat lah keje opis yang aku tertangguh td...entah apa yg diorang borak pon aku x paham....tiba2 aku terasa nk terkucil jap....aku tglkan diorang berdua..

sekembalinya aku dr toilet....


mr bean : wah..bestnye komputer lilo...boleh men tenet r...klu tmpt sy, xleh..
makcik iera x bagi...
lilo : eh, masa bila plak aku offer kat ko...memandai jer...
mr bean : stitch ckp boleh..
lilo : wuteva..
mr bean : jap la, org nk add status jap...nt org ngadu kat boss, lilo x bt keje..
lilo : btw ko tu 'orang' ker?
mr bean : #@&^

then aku tgk la, apa r yang ralit sgt mr bean ni dok tekan papan kekunci..ooooo, baru ku tahu...

rupa2nya mr bean pon ade facebook..wah bukan main dia bila ramai peminat tegur..(opss kantoi aku buka fb kat opis)

mr bean : lilo add la sy.. ni link sy..mr bean add taw...
lilo : poyo jerk, ko igt aku suker?
stitch : fan aku lagi banyak... ko ade? ni link aku.. stitch
lilo : erm ye ar...aku je xde fans agi.. korang igt aku hadap sgt ngan fb..(rs jeles)

p/s: cerita ini adalah rekaan semata2 atas imaginasi penulis yang mengandaikan stitch dan mr bean boleh bercakap...

10 comments:

Wawa~* said...

hahahaha. comey jer. ni msti kes boring x hengat neh...
tp best2.. slalu2 arr wat entry comey camnih agik ek, hehehe

Farazila said...

wawa..ekeke...
taw pon...erm agak2 boring r.....hehe..asyik ngdap benda yg sama jerkkk

erm insyaAllah..klu ade idea menarik agy...lilo bt gy..

hahahha

Farazila said...
This comment has been removed by the author.
ice♥ice said...

haha kuatnye imaginasi..tak tercapai akalku..bes2 :P

Farazila said...

hahha...dia hadir bila kita keseorangan dan terasa stress..huhuhu...

~aSHa~ said...

sweet nye jalan cerita tu..ehehe pandai buat ayat...boleh masuk contest tuk gambar kartun ni..reka2 dialog...nice.

Farazila said...

owh ye ke kak asha..
xpenah lak taw ade contest camnieh...

short story....rase mcm x rational pon ada..hihi

bellar0ssa said...

hehe. kite ade gak bean2 ni.sedap peluk dia.haha

dakchomey said...

hahhaa....kepade bos farah zila..pekerja anda ni patut dianta ke umah skt jiwa utk pemeriksaan mental..

edzlin007 said...

hahah saya pun nak add mereka :)

LiLo

Related Posts with Thumbnails