Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Friday, May 7, 2010

ragam kereta

semalam i bawa kete i pegi check up..coz da 2 hari dia x sihat...sejak buat treatment sabtu lepas terus suara kete i bertukar...nyaring gile...mcm suara org mengilai pon ada..takut i...i bawa kete pon rs mcm x best jer..risau2 akan keadaan kete n myself..ye la klu tetiba kete i pengsan tengah jalan, sape nk angkat dia ketepi..klu malang x berbau, i ngan kete i terbabit dalam kemalangan kan...

so bila i bawa kete i jumpa personal doc.tor..dia x meragam plak..buat2 baik depan doc..owh..main2 kan i yea sayang...never mind...i bawa kete jalan2 dgn doc..supaya taw apa sakit dia...his doc cakap..kete i ni xde pape, everything is fine...pelik.??sayang..suka taw main2kan i ..taw x i concern sgt kat u....then bila dah smpi klinik, baru kete i meragam....i ckp kat doc tu, bunyi ni la yg bt i risau..br lah doc tu cari ikhtiar apa sakit dia....

doc buka la badan dia..check guna 'stetoskop' dgr jatung kete i..10minit kemudian..doc still xleh nk pastikan apa sakit dia sebenar nya..doc buat teori maybe belt bearing or timing belt tu, tp possible last year br je operate tukar timing belt yg baru...xpuas hati lagi...doc jalani ujian - ujian kecil nk taw apa punca sakit dia..sbb bunyi yg ade pd kete i ni doc jarang dengar...

doc panggil doktor pakar yg punya pengalaman dekat 30tahun dalam bidang nie...diorang sesama diorang discuss...i tunggu je sebelah sayang i....bagi kata2 semangat....huhu..xlama tue lepas doc interview i, doc dapat jawapan...rupa2nya kete i ni sakit...dia kene operate secepat yang mungkin....takut dia makin parah...so doc suh sabtu ni kene jalankan operation major....
masalah utama sebab gearbox dan juga clutch bearing....

i lupa..i bersama kete i dah dekat 6thn..so mmg byk probs..doc ckp jangka hayat kete xlama..so dia pelu beri nafas bru...kawan2 i ckp dah masanye beli kereta yg baru..hurmmmmm

4 comments:

dakchomey said...

gy cmpk besi buruk la kete ko tu...

♥Syamelia♥ said...

comeyyy la cara lilo citer psl dia...
mcm kuceng pun ada, mcm anak pun ada...
niwey, jasa dia byk...
jaga la elok ok...

Farazila said...

dc...

akubg kete ni kat ko r yea..leh bawa ke kuala pilah..hihihi

Farazila said...

kak emi..

erm lilo mmg comei pon..hikhikhik...
tu la xmampu nk beli kete lain..
tu yang masih bersama..
jasa mmg baik.....
muahhh

LiLo

Related Posts with Thumbnails