Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Friday, March 19, 2010

Cinta Penuh Penipuan

masa tahun ke3 aku di universiti, hati aku terbuka kembali untuk bercinta setelah melihat majoriti kawan2 sekelas aku dah mempunyai pasangan..huhuhu..disebabkan itu aku pun x mahu ketinggalan juga..tapi dengan siapa aku bercinta yea???

okie..masa nie aku berkenalan dengan dia melalui ym..yea r..yahoo messenger...kenal kat situ r dlm room..aku mmg xreti sgt ber ym dulu..then kakak aku r ajar ym...mula2 dia kenal dgn kakak aku dulu...then baru aku kenal dgn diorang...aku jenis yg berterus terang kalau org tnye diri aku...lebih kurang sebulan berkenalan dalam ym baru lah aku bagi no phone aku kat...konon2nye dah percaya r kat dia kan...aku mmg jarang kalau chat aku bg no pon..aku slalu ckp itu adalah privasi aku....

aku chat setiap hujung minggu je dgn dia coz masa tue aku xde internet lagi kat kolej aku...bila tiba jumaat je sure aku terus balik umah..hihiih...then bila da tukar no pon kami sering berbual dan bersms...makin lama makin rapat....setiap hari x pernah miss untuk aku atau dia berhubung...

aku ingat lagi, masa tu aku stay up kat studio tgh buat project grouping...so mlm tu dia call aku..then dia cakap dia suka kat aku n bla..bla..bla...then...lepas je letak phone...aku masuk balik dalam studio..sambung buat keje...kawan2 aku yg dlm tue semua pelik aku buat keje sambil tersenyum...dan akhirnya aku bgtaw diorang yang aku pon sedang bercinta..hehhee

perkara yang buat aku suka dia, sbb dia seorang yang peramah...dengan semua org dia boleh masuk....yang penting skali kawan2 aku leh terima dia sbg psgn aku dan begitu juga famili aku,....cuma bf aku sebelum ni ada perangai keegoan yg buat kawan2 aku x berapa suka...

korang taw x kali pertama aku dating dgn dia kat mana..hihihihi...kat zoo negara..siap aku bawa anak buah aku yang 2 tahun lagi..hihiihh...ekceli aku x taw nk gi mana...lagipon dia bukan org kl..so dia x tahu sgt pasal kl..datang jumpa aku pon naik bas...aku amek dia kat stesen lrt...masa g zoo aku rs malu sgt...sbb ada org tegur aku..comelnye budak tu macam mama dia....ye r sebab kami jalan bertiga kan...

dalam sebulan ade kot 2x jumpa...masa tu dia pon belajar gak kat utara..so sukar untuk kitorang selalu berjumpa...ada satu hari tu kawan2 sekelas dgn aku semua nk tgk dia...then masa raya kawan baik aku, na buat open house..so kiranya berkonvoilah..kebetulan dia plak ade kat umah makcik dia kat rawang, so aku pick up dia bawa r sekali g open house...then masing2 terkejut tgk dia...nak tahu kenapa...

kawan2 aku ckp kat aku...dia hensem lorh...kawan2 aku cakap aku sorok kan dia sbb xkenalkan kat kawan2 aku dr awal lagi...hehe..tyme tu terasa bangga kejap...sbb diorang puji boypren aku..aku pon x nafikan lah dia mmg mmg ade rupa..lagi2 tang mata dia, mcm mata perempuan...mata aku pon x cantik mcm dia....kawan2 ckp mmg aku kira sesuai dgn dia...masa aku bercinta dgn dia aku mmg comel..ekh aku x nafikan betulla..skang ni je aku chubby..hihihih...

kali ni aku bercinta dgn dia tanpa sorok2 lg..aku bgtaw kat family aku...dan aku penah jumpa famili dia gak kat umah sedara dia...tyme tu rs mcm nk gugur jantung je...masa dalam kete aku ckp kat dia..ok x baju aku..muka aku comel x?..hihihi..kebetulan msa aku nk jumpa dia tu mmg aku ada bawa kek coklat khas buatan tangan aku...so xde la jumpa dgn tangan kosong je..ekceli aku x terpikir nk jumpa keluarga dia but aku dah dtg sana nk amek dia keluar ngan aku...kekok giler aku masa tue..tiba2 suara aku mcm emas plak..dia plak x abes2 perli aku...aku klu malu je muka mesti merah...dalam hati aku xpe..tunggu lah dlm kete nt...

dia plak dah ngam ngan family aku...dia mmg seorang yg peramah...kadang2 aku tgk bila datang umah aku mcm umah dia plak..dia x panggil mak aku dgn gelaran makcik tp mama..mcm ne aku panggil mak aku mama, dia pon sama...apa2 je la..tp mama nasihat aku banyak kali klu aku nk ada long relationship dgn dia...mama aku x bantah cuma dia juz bg pandangan dia jer...kadang2 aku down juga bila mama asyik ckp hal itu..

masuk bulan ketiga aku bersama dgn dia...aku dapati diri aku xselesa bersama dia...satu persatu aku tahu ttg dia...mula2 mmg la aku beri peluang but kalau dah byk kali aku sendiri dah x percaya dengan dia....

yang pertama : semasa berkawan dia cakap dia 2 tahun tua dr aku..then alih2 aku dapat taw rupa2nye dia muda setahun dari aku...perlu ke nk tipu umur...okie fine..dah suka kan..so ignore jer pembohonongan dia...sebab sblm tu aku bgtaw klu aku ade bf aku nk usia lebih tua dr aku...

yang kedua : nama... dia bgtaw aku nama lain...then bila jumpa aku tgk ic dia..baru aku tahu nama dia...aku tanya kenapa..jawapan dia..nama dia x sedap..mcm nama kampung takut x padan ngan aku...jwpn aku x kisah asalkan jujur...itu identiti kamu watpe nk malu kan...

yang ketiga : masa aku dan dia break dulu dia dtg kl...so hati aku dah sejuk..dia dtg nk sambung ngan aku..tyme tu rs cam nk terima dia...alih2 masa dia dtg umah aku, dia asyik berkepit dgn hp..so bila dia dpt terima sms terus aku rampas hp...taw x, dia ade gf baru..alasan dia, pilihan mak dia...

yang ke empat : duit aku banyak berhabis utk dia..aku give up dah....smpi telefon umah aku kene potong gara2 aku bergayut dgn dia tgh malam....ekceli kalau nk keluar dating pun byk guna duit aku...adalah dekat beribu jugak kan...

akhirnya 4 bulan je aku hanya lekat bersama dia...aku tanya diri aku...betul2 ke aku ni cinta kat dia...rupa2 nya aku pun tipu diri aku jugak...tapi aku terima hakikat aku cuma jadikan sebagai 'toy' untuk aku sahaja...utk teman ketika aku boring atau sedih..utk aku tayang pd kawan2 aku...cinta aku dan dia x sedalam cinta aku dgn first love aku....dan aku tak sedih langsung bila putus dgn dia....

kini aku dan dia mcm biasa je....tp x bermusuh..sesekali tu ade la kontek aku juga, itupon kol aku tanya jalan kat kl ni...huhuhu....ngan keluarga aku still rapat coz dia ade buat biznes ngan famili aku...so watpe aku nk rosakkan hbgn diorang kan..so aku biarkan je la...

kebetulan hari ini aku tgk fb dia...aku dpt taw dia dah kawen bulan 2 hari tue...dan aku agak perangai dia pon dah berubah..mungkin dulu x matang...tp aku paham kenapa dia kawen dgn isteri dia skang....dia tetap dia... :)

p/s : dear farahzila jgn cari yg muda2 dr kamu..dan cari lah bf yg biasa2 je bt kamu...yang penting jgn terpedaya dgn background seseorang itu...dan kini farahzila telah belajar dr kesilapan sendiri...dia x kan bt begitu lagi...

10 comments:

dmx said...

haii...
fara....wah,best story gak

cinta x selalunya...indah
......kan
huhuhu

Farazila said...

hye en dmx...

yup cinta x selalu indah...semakin kita kenal dunia..semakin kita tahu ragamnye...

fara still learn to know everything...

@Fr!^n@ said...

salam ziarah..
nice love aka puppy love story from ya.. :)

anyway.. bende2 camni mmg part of our life.. :)
so juz live in it..

keep up writing...:)

dmx said...

haii...
fara....
jgn,laa...
br..encik2 plak
x...mesra alam,plak
wahaha....

Farazila said...

salam ziarah bt afrina...
ye la dik...
sis menghargai setiap perjalanan hidup sis...

Farazila said...

hye en dmx..
hahahha...
fara x taw nk gelar apa...
ekceli mmg fara selalu biasa kan diri sebut mcm tu..
is it dmx tu nama??
apa maksud dia??
ok pas ni fara pgl dmx je yeaa..

~aSHa~ said...

wah leh buat novel ni dik..

mesti yg baik akan menjelma jua..

edzlin007 said...

kisah lalu banyak beri kita jalan yang lebih mudah tuk masa depan.

Farazila said...

kak asha..

hahah..novel???
sape nk terbitkan...hahahha

pikapikachu said...

wah faraaa....tertarik bile baca story ni...cinta perlukan kejujuran kan dear... :)

LiLo

Related Posts with Thumbnails