Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Wednesday, December 23, 2009

jiran oh jiran

geram..sungguh geram dgn jiran aku...penat r layan karenah org mcm nie...malam td hati aku mmg panas....dah lah aku blk tgh mlm..penat plus ngantuk lagi...alih2 tgk org sebelah park kete x betul..dah taw aku slalu balik tyme2 macam nie, xreti ke nk park kete tu ke dalam sikit..aku dah lah nk reverse kete pon susah...2-3x aku reverse nk park betul2 kat depan umah aku...kitorang pun dah byk bertolak ansur ok...dah la parking kete kat depan umah aku..kalau setakat sekali dua boleh lah aku maafkan..but kalu selalu tu macam ner..kang calar kete korang..taw plak nk bising2...aku x kisah kete aku bercalar disebabkan aku nk parking kete kat depan umah aku...tp la ni aku dah ganti baru 'front skirt' kete..xkan ler aku nk kasi calar lagikk kan..

semalam punya panas..saje je aku reverse ganas2 skit..taw2 je la kete aku ni bunyi camner..klu xsedar jugak kehadiran aku tue...mmg korang sepekak alam taw...saje je aku bt camtuh nk tunjuk betapa payah nyer aku nak parking kete aku...ekceli aku boleh je nk parking kete..tp dah x larat nk bg muka sgt....nasib org sebelah umah 1 lagi parking kete kat pagar umah..klu dia parking kete kat bahu jalan....memang lagi aku hangin....seriously aku not in a good mood semalam....

then naik bilik..terus nk tidur...x leh nk tidur..tyme2 mcm ni plak nk bertukang....kenapa bangang sgt nk buka aerial astro tu tgh2 mlm...x reti2 nk buat tyme siang???aku buka tingkap bilik..aku tenung org sebelah atas atap umah dia..then aku tutup tingkap dgn kuat..geram sgt2 taw...

pliz lah...dah nama hidup berjiran...jgn la pijak kepala org...ade benda jiran suka..ade jiran xsuka dgn perbuatan anda....x pernah belajar ke cara hormati jiran..tu lah dulu suh sekolah smpi abes xmo...bila dah besar buat kepala sndri..x peka dgn sensitiviti org lain..apa ko igt ko je yg betull...arghhhh....

seyesly..aku ekceli mmg pendam rase dgn jiran aku...aku igt apa perbuatan diorang pada setiap family aku...jgn igt aku diam...aku x berani nk bersuara....diam2 aku..diam ubi berisi..jgn smpi dah meletup siap ler dgn bebelan2 aku...apa igt ko berani angkat parang aku takut ker??err..aku takut juagkkk..tu ler manusia yg x berakal...rasa dah tercabar mula cr jalan menyakiti sesama insan....bergaduh lah...main belakang lah...umpat ngata keji...huh..wat evaaaa!!!sejak dr peristiwa majlis perkahwinan kakak aku, sejak tue aku x ngam pun dgn jiran aku tuh...gi beraya pun atas permintaan parents aku jer utk tunjuk muka...

malam tadi dkt kul 2 br aku boleh tido..itu pon aku sejukkan hati aku dgn berwuduk n berzikir, sampailah aku terlena sndiri...harap2 pas je umah baru aku siap...aku malas nk amek tahu jiran2 aku...hopefully diorang tak masuk cmpur urusan kami sekeluarga...


kalau dapat jiran yang baik dan tahu jaga hati jiran aku pun suka..teringat masa aku kechil2 dulu...mmg aman and damai...sekarang nie jer dah huru hara...



8 comments:

andalasadnan said...

salam kenal.
em... geram kat jiran yer.. hehe
relax2..
nnt si jiran tu baca blog ni.. abis le.. terasa plak nnt..

edzlin007 said...

huhu susah dapat jiran macam itu. tak reti nak hormat privasi orang lain. harap lilo banyak bersabar

Muhammad said...

lilo...me kenala sorang bomoh santau.
u nak no phone dia tak ???


hohoohohohoh..

ala lilo
ignore jerk.
my family pun deal benda yg sama.
jiran ...kiri kanan lagi tu.

kita kat tgh2 leh mati tersepit..jika nak piki2 bout depa.

so ..ambik jalan mudah.
maafkan jerk lah depa tu.
tu ujian tu namanya.

selagi..u sabar.
percayalah....
besok2..sure hujan emas turun atas rumah u.

:)

Farazila said...

en andalas...
salam kenal jugaaa.... :)
yup..dah kool da..bgn pagi td segar gils...erm...klu jiran tue baca n ambil dr sudut positif,hopefully dia sedar apa silap dia..

edz..
jiran edz mcm ner?ok x?mmg dh lama bersabar ni..huhu...dan teruss bersabar..

megat...
ada ker?? nak no bomoh tue....leh la lilo santau mcm dlm pilem santau nt...

mmg dah lama ignore...tp naik lemak plak..aihhhh...tunggu raya next tyme la lilo maafkan okies...hahhahahah

edzlin007 said...

jiran kananku ok, baik sangat. tp jiran kiriku no komen. mat2 nepal dan bangla, pengotor. (eh dah komen lak)

Lina said...

susah nak dpt jiran yg bertolak ansur n hormat menghormati alhamdulillah kak lina dpt jiran yg baik

Farazila said...

kak lina...
bertuahnye..

ZackGanu said...

kena cari rumah kat Puncak Alam baru napak koprat cikit, udara pun masih berdara, balik pun tenang dijiwa, pastu nk bangun pagi liat pulok sbb suhu sejuk swkali hheheh

LiLo

Related Posts with Thumbnails